Ahlak kavramını, ahlak dışı kavramını ne kadar da yanlış kullanıyoruz. Ahlak felsefesi, hadi hiç olmadı Etik dersleri verilmeli okullarda. Sonra böyle toplumsal tabuları 'ahlak', toplumsal tabulara karşı gelenleri ise 'ahlaksız' olmakla suçlayan nesiller yetişiyor.
Sevgili konu sahibi, bu forumda da gördüğün üzere 'toplum ahlakı' çok acımasız. Halbuki toplum ahlakı en büyük ahlak dışılık örneğidir. (Başkalarının hayatına karışır, haddi olmadan yargılar, kendi kurallarına göre sınırlandırmaya çalışır, baskı ahlakıdır ve kişiye düşünme fırsatı vermez, şartlandırır yalnızca)
Ahlaki olaylarda üç durum vardır: Karar, Eylemin Kendisi ve Sonuç. Sen bir karar vermişsin, eylemi gerçekleştirmişsin ve elbette ki sonuçlarıyla yüzleşeceksin. Bu kararının sonuçlarına katlanman ve her türlü olumlu/olumsuz durumda yaptığın eylemin arkasında durman gerekiyor. Daha sonra şüpheye düşeceğin hiçbir eylemde bulunmaman yararına olacaktır.
Benim bakış açıma göre; sevdiğin bir insanla cinsellik yaşamanda hiçbir problem yok. Maslow' un İhtiyaçlar Hiyerarşi' sinde yeme içme uyku gibi fizyolojik ihtiyaçların arasında sıralanıyor cinsellik de. 20 yaşında evli olsan cinsellik problem değil ancak 20 yaşında sevgilinle cinsellik yaşamanın problem olduğu bakış açısı toplum ahlakının iki yüzlülüğüdür. O yüzden bu saatten sonra kişilik sahibi bir insan olarak tek yapman gereken herkese ve her şeye kulaklarını tıkayıp, yalnızca kendi düşüncelerin ile hareket etmen. Çünkü bilinenin aksine toplum ya da ailen bir şeyi istemiyor diye yapmadığında ahlaklı bir davranış sergilemiyorsun, sen bilinçli olarak bir davranışı gerçekleştirip/gerçekleştirmediğinde ahlaklı bir davranışta bulunmuş oluyorsun.
Dip Not: İnancım yok, din ahlakı beni hiç ilgilendirmiyor bu sebeple. Ancak dindar olup da yaratıcıya duyduğu sevgiden dolayı onun isteklerini yerine getirip, evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamayanlara saygım var. Sen de dini yönü kuvvetli bir insansan eğer, yaptığının inancına göre ahlaki yorumunu yapmayı da sana bırakıyorum. İnançlı değilsen zaten bir önemi yok.