- 4 Şubat 2019
- 216
- 128
- 33
- Konu Sahibi SononoBoSolok
-
Biz herşeyi ayarladık ben anaokullarına gittim görüşmeye. Bir öğretmenim vardı lisedeyken sağolsun yarsımcı oluyodu. 600 teklif eden yere bile razıydım. Annem bakarım dedi her ne kadar her gün oraya bırakıp almak büyük sıkıntı oşsada herşeyi göze almıştım. Tek sorun işe kabul edilmekti. Ancak kp izin vermemiş. Eşime ben konuşayım dedim. Övünmekten değil çok iyi niyetli bi insanım. Hatta bazen saf bile olabiliyorum belki ikna ederim dedim. Eşimde tamam konuş ama Betül(kız kardeşi) gitsin öyle konuş ağızlarına laf verme. Babam kızarsa falan duymasınlar dedi. Çare arıyorum işte.Siz calismayi dusunseniz bebege anneniz baksa.Onada mi izin vermezler?
Hiç ilgilendirmez sizin çalışmanızBiz herşeyi ayarladık ben anaokullarına gittim görüşmeye. Bir öğretmenim vardı lisedeyken sağolsun yarsımcı oluyodu. 600 teklif eden yere bile razıydım. Annem bakarım dedi her ne kadar her gün oraya bırakıp almak büyük sıkıntı oşsada herşeyi göze almıştım. Tek sorun işe kabul edilmekti. Ancak kp izin vermemiş. Eşime ben konuşayım dedim. Övünmekten değil çok iyi niyetli bi insanım. Hatta bazen saf bile olabiliyorum belki ikna ederim dedim. Eşimde tamam konuş ama Betül(kız kardeşi) gitsin öyle konuş ağızlarına laf verme. Babam kızarsa falan duymasınlar dedi. Çare arıyorum işte.
Dediğim gibi evim çok küçük. Kapılar pencereler çok eski. 2 sene önce soba kurduk. Eşim izmire eğitime gittiği bi gün baca patladı alev aktı resmen tahta zemine. Öyle korktum ki bayılma eşiğine geldim hem o yüzden hemde kızım küçük olduğundan Allah göstermesiin yanar diye korkuyorum. Hemde odunu kömürü derken yine birsürü masraf olcak. Eşim yokken taşımakla ben uğraşmak zorunda kalıcam ve odanın kapısını açsak bile ev hemen buz olur. O yüzden ufo kullandık.Biliyorum çocuk var küçük falan diyeceksiniz ama bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor.
Başka eve çıkmanıza neden izin verilmiyor?
Ayrıca belki soba kursanız daha iyi olur.
Ahhh ahhh nasıl haklısınız bi bilseniz. 18 yaşındaydım dedim ya fazla iyi niyetliyim. İlk baktığımız eve mi yerleşicez dedim muhiti iyi insanlar tanıdık hem 1 sene sadece dediler. İnandım....Evlenmeden önce verilen vaatlere kanmayıp gerek yok ikimiz de çalışır her şeyimizi hallederiz deseydiniz keşke. O zaman belki eşiniz de artık çocuk olmadığını, ailesine bağımlı olmaması gerektiğini anlardı. Bütün sorunlarınız başlangıçta sırtınızı aileye dayama isteğinden (doğru bir kelime oldu mu bilmiyorum ama başka bişey uyduramadım) kaynaklanıyor.
Gözlerim doldu. Kusura bakmayın içimden çok ağlamak geliyo. Utanarak söylüyorum ki eşim biraz anne babasının ağzına bakıyo gibi. Ben çok desemde gerçekleşmiyo malesefSizin çalışıp çalışmananıza kayınpederiniz nasıl karar verebiliyor yada ev degistirmenize?
Koca koca insanlar çocuk sahibi oluyorsunuz ama oturacağınız evle ilgili söz hakkınız yok. Çocuğunuz hasta oluyor o evde ama eşinizin ailesi izin vermedigi için evden çıkamıyorsunuz.
Kendi hayatınızla ilgili kararlari almayı öğrenmelisiniz önce.
Sizde oturuyorsunuz, kışın ısınmayan yazin böceklenen evde öyle mi? O evde çocuk var niye dinliyorsunuz ki insanlari.Dediğim gibi evim çok küçük. Kapılar pencereler çok eski. 2 sene önce soba kurduk. Eşim izmire eğitime gittiği bi gün baca patladı alev aktı resmen tahta zemine. Öyle korktum ki bayılma eşiğine geldim hem o yüzden hemde kızım küçük olduğundan Allah göstermesiin yanar diye korkuyorum. Hemde odunu kömürü derken yine birsürü masraf olcak. Eşim yokken taşımakla ben uğraşmak zorunda kalıcam ve odanın kapısını açsak bile ev hemen buz olur. O yüzden ufo kullandık.
Neden izin vermiyolar çünkü biz buraya 350 tl kirayla girdik evet çok uygun olabilir fiyatı ama kışın dediğim gibi ısınmıyo. Yazın zemindeki tahtalardan kurt böcek fışkırıyo hamam böcekleri cirit atıyo. Neymiş tanıdık mış kira uygunmuş oturcakmılız oturduğumuz yerde
Şimdi biz ne desek sizin de bir cevabınız olacak. Sadece dert dökmek istemişsiniz belli ki çözüm aramıyorsunuz.Dediğim gibi evim çok küçük. Kapılar pencereler çok eski. 2 sene önce soba kurduk. Eşim izmire eğitime gittiği bi gün baca patladı alev aktı resmen tahta zemine. Öyle korktum ki bayılma eşiğine geldim hem o yüzden hemde kızım küçük olduğundan Allah göstermesiin yanar diye korkuyorum. Hemde odunu kömürü derken yine birsürü masraf olcak. Eşim yokken taşımakla ben uğraşmak zorunda kalıcam ve odanın kapısını açsak bile ev hemen buz olur. O yüzden ufo kullandık.
Neden izin vermiyolar çünkü biz buraya 350 tl kirayla girdik evet çok uygun olabilir fiyatı ama kışın dediğim gibi ısınmıyo. Yazın zemindeki tahtalardan kurt böcek fışkırıyo hamam böcekleri cirit atıyo. Neymiş tanıdık mış kira uygunmuş oturcakmılız oturduğumuz yerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?