• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz akıl almaya ihtiyacım var kızlar

Sen yine bişeyler hazirla ki yine laf soktuklarında falan ben sizin için kısıtlı vaktimden vakit ayrıyorum ama siz yine laf sokuyorsunuz de. Eğer böyle yapacaksanız hiç görüşmeyelim de.
Ah ah görüşmeyelim desem de onlar için bir önemi, oğlumuzun evi, torunlarımızı özlüyoruz felan deyip önensemiyorlar bile. Onların amacı üzerimde hakimiyet kurmak

Ben de bilmiyorum valla neyin sabrı, eşim kafana takma, boşver, sen haklısın diyor. Kardeşiyle konuştu kaç kere tamam diyor. Ama abisine o kadar tabiri caizse yalakaki anlatamam. Yengene yardım et masayı topla sende dedi, bi tane bardak getirdi, sonra annesi gel çocuğun altını değiştir dedi, odaya bi girdi ikisi bi çocuğun altını ben bulaşık toplayıp, yıkayıp, çay servisi yapana kadar ancak değiştirdiler.
Canım ya ne kadar senin eşinde olsa onlar et tırnak aile ne yazık ki onların canı sıkılmasinda senin yani eşin nasılsa gönlü alınır modunda bu erkekler böyle ama sen kendini daha fazla ezdirme nasıl yapacaksın bilmiyorum baştan yapsan güzel olurdu şimdi göze batar hem eşinin hem ailesinin

Siz de baskalari uzerinden laf sokun sonra da ortaya dedim diyin.onlarin taktigini kullanin.sinirlenmeden gulerek laf sokmak tercihiniz olsun.bir de su geldi aklima madem sizle ilgili konusup duruyorlar rahatsiz oluyolar gibi neden surekli geliyorlar?buyu falan o tur seylerle isleri yoktur degil mi?

Asla yemeksiz gelmezler, hatta bildiğiniz aç gelirler. Bir kere bile çayla ağırlamadım ben onları. Zaten biraz da evde yemek yapmamak için geliyorlar gibi geliyorlar bana. Yemek yapmak felan da artık örnmli değil, biraz sussalar. Ay valla patladım. Kızımın bu hafta doğum günü vardı. Acaba salı günü bi pasta alıp, kutlasam yemek yapmasam, nasıl olur? Hem de arar doğum günü yapıyoruz diye haber veririz. Bide bu sebepten çağırmamış olurum, hem de yemek derdim olmaz.
E tamam işte sorun sizde yine.
Demek ki her geldiklerinde adam akıllı ağırlamışsınız bunları ki alışmışlar.
Onlar gelmeden yiyin yemeğinizi biz yedik sizi vaya bekliyoruz diye arayın bi çay verin tamam bitti gitti.
Her aradıklarında a tabi olur çay içmeye beklerim deyin kapatın onlara söz hakkı bile tanımayın.

gelecekleri zaman çık evden takılsınlar kendi kendilerine
sokacakları laflarda içlerinde patlasın ciddiyim yapın bunu :kahve:

Merhabalar,
Öncelikle konum biraz uzun olucak, çünkü kendimi tam anlamıyla ifade etmek istiyorum.
Arkadaşlar evliyim, 2 tane çocuğum var. Kayınvalidemle yıldızımız en başından barışmadı. Kendisi sorunlarını konuşmayla çözmek yerine laf sokmak, ima etmek ya da trip atmakla çözmeye çalışan birisi. Daha nişanlıyken başladı tafrası, bunlar eltime nişan yapmışlar tüm bütce kendilerine ait, bizde nişanı kız tarafı yapar, biz hiç konu açılmadan nişan tarihi belli olduktan sonra herşeyi ayarlamaya başladık, birgün ben eşimin ailesine oturmaya gittiğimde, annesine eşim hazırlıkları başlattığımızı, nişanı bizim yapacağımızı söyledi ben mutfaktaydım, beni görmedi, aman oğlum hiç seslenme karışma yapsınlar bizden para çıkmasında dedi, şok oldum ses etmedim, nişan tarihine kadar hiç aileme nişan konusunu açmadılar, gelmediler. Burda bi zıt düştüm kendisine, işte bütün hikaye burda başladı.
Sorunsuz düğün, nişan, alışveriş herşey hallolsa da kayınvalidemin nedensiz tribi hiç bitmedi. Bu arada benden 3 yaş küçük bi kızı var. Tüm alışveriş boyunca ne aldıysam özendi, istedi. İlk etap konu etmedim, heveslemiştir dedim. Düğünümde giyeceği kıyafeti bile benim gelinlikciklime yalvar yakar diktirdi.(gelinlikcim arkadaşımdı beni kıramadı, yoksa abiye dikmiyor) beğenmedi tüm suçu bende buldu. Senin gelinliğin çok güzel olmuş, benimkinde bi numara yok dedi. Benden 1 sene sonra evlendi tüm eşyalarımın aynısından evine aldı. Sonra da dalga geçer gibi
_aaa hiç farketmedim Pcperisi aynısı mı? Dedi .
Ne aldıysam aldı, ne giydiysem giydi, nereye gittiysem gitti. Sorun etmedim, söylemedim.
Kayınvalidem, iki doğumumu burnumdan getirdi sütün gelmiyor, prsikolojin bozuk vs sözler etti. Arkamdan tüm akrabalara Pcperisi ne gitmeyin o kimseyi istemez, o misafir sevmez demiş(. Aile apartmanındayım ama kayınvalidem burada yaşamıyor biz onun dairsendeyiz, bu arada elitleri görümceleri, kendi kayınvalidesi var) ilk çocuğumdan sonra çalışmaya başladım, memurluk olmadan önce, çocuğuma bakmak istemedi, bakmadı da. Kavga etti,
-ben memur olursan parayla bakarım dedim! dedi.
(halbuki işe girmem için kendisi ısrar etti, güvendirdi, daha işten geldiğim ilk gün kavga etti) Sonra 1 sene annem baktı, bende işten kpssye hazırlanmak için çıktım, tüm akrabalara çocuğunu benden kıskandı, çocuk bana çok alıştı o yüzden işten ayrılmış demiş. (ara sıra annemin hastane işi olunca veriyorduk kendisine, annemin kronik bi rahatsızlığı var, ama toplasan 2 hafta bakmamıştır)
En son geçen yaz eşimle aramızda bi tartışna geçti çocukla ilgili, görümcem buna alınmış. Neymiş ben onların yanında eşimle tartışıp, ses yükseltememezmişim vs. Beni aradı açtı ağzını yumdu gözünü, yok bana tenezzül etmiyormuş, ben olsam da hoşmuş olmasam da, ben kimimiş, ben ona saygı duyacakmışım vs. Kapattı teli yüzüme hiç bişey diyemedim, kavga sırasında ben donar kalırım, kitlenirim. Sonra bunun üstüne (başka bi şehir de kalıyor bu arada, ama çok uzak değil ara) buraya geldikce bişey olmamış gibi geldi evime, hiç cevap vermedim, konuşmadım, hoşgeldin vs ile geçiştirdim. Ama içim hiç almadı.
(bu ara da kendisi kayınvalidesine ve görümcesine hiç gitmez, çokda kabul etmez)
Yine dün size geliyoruz diye abisini geç vakit aradı, yinede misafir deyip hepşeyi hazırladım, yedi içti helal olsun, 2 çocuğu var yemeği her yere döktü ama umrunda bile olmadı, ne yardım etti, ne çocuklarına baktı, bi de fısır fısır annesine benimle ilgili bişeyler anlatıyordu adımın geçtiğini duydum ama ne konuştuklarını anlamadım. Sonra annesi bana bi tepki aldı hiç bişey yokken azarladı, laf soktu, sürekli mırın mırın bişeyler dedi. Şimdi salı günü için tekrar gelicez dediler ben napıyım bunlara da bi ders veriyim, muhattaba almamak, cevap vermemek gibi yöntemler işe yaramıyor. Çok uzun oldu kızlar nolur kızmayın bana.
(kızlar bu anlattıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil fikirlerinize çok ihtiyacım var. Kafayı takmıyorum ama bende artık okkalı bi cevap verebilmek istiyorum)
Benim çok sevgili kayınpeder im bu arayıp laf sayma işini yapmaya kalktı, aptal aptal bahanelerle benzer şekilde. Bir hafta sonra evlerine gidip kavga ettim, içimde kalanı sayıp, ağlayarak çıktım evden.
Söylediklerinden özür dileyen o oldu. Herkes haddini bilecek sen onların oğlunun eşi, onların kanı canı torunlarının annesisin. O hadsiz görümceni de sıkıştır köpeksiz köye denk gelmişsin elin değnekli geziyorsun dikkat et kırarlar de çekil. Bırak havlasın arkandan takma.

Back