Kaç kere erteledim, bugün müsait değiliz, yarım nöbet var, ertesi gün nöbet çıkışı dedim, ondan sonraki gün geliriz dediler. Napıyım ne deyim daha. Kabul edemem, uygun değilim dediğim zamanlar da oldu, hatta hiç bişey hazırlanmadığım, onlar geldiğinde eşim ve çicukları gönderiyorum gelmesinler diye. Yine geliyorlar. Ama bir sene içerisinde toplam 1 hafta görüyorum diye uzatmak istemiyorım. O da burnumdan geliyor. Çalışıyorum diye böyle. Eskiden daha sık sıktı. Eşim benim ailemi çok güzel karşılıyor, ailesi böyle diye onun ne suçu var diyorum napıym.Allah aşkına hiç konusmadiginiz insanı evinize niye kabul ediyorsunuz?
Niye hazırlık yapıyorsunuz?
Niye emek veriyorsunuz ?
Arayın ben müsait değilim misafir kabul edemicem deyin kapatın dinlemeyin bile onları.
Hayır abimin evi oğlumun evi muhabbeti yapıyorlarsa eşiniz arasın msuait değiliz desin ya da o tek başına gitsin görüşsün onlarla.
Hicbir şey yapamıyorsanız da yemek falan yapmayın hatta onlar geldiğinde siz dışarı çıkın arkadaşlarınızla falan görüşün takınsınlar abi kardeş ana oğul.
Çünkü zaten yapsanız da suçlusunuz yapmasanız fa suçlu.
Çok haklısın, hazırlamadığım zamanlar da oldu. Ama yok yine yokSoylemek zorindasin, cok fazzla hazirlik yapma hastayim k bakmayin siz yabanci degilsinz de, gec dinlen...dun aksam eltimler bizdeydi, biz yemek yiyoruz kucuk 1 yasindaki cocugun eline cikolatayi verdi cocuk beyaz koltuklarimn arasinda elinde cikolata kosuyor yani tamm temizlersin ama bana da yazik degil mi zaten calisiyorum birde onlar gidince koltuk mu silecegim, soyledim x cikolatayi surulecek koltuklara al istersen ya da oturt oyle yesin dedim tamm ben dikkat ederim dedi, sonra sandalyeye surmus kalkti kendi sildi...valla kendi cocugmn arkasinj zor topluyorum baskasiyla ugrasamam misafr getiren cocuguna bakacak !
6 sene bitti evliliğimde. Çocuklar arka arkaya oldu. Ben öyle istedim. Atama olmadan çocuklarımı büyütmek istedim başka şehire gidersem diye. Ama kpssden 93 puan aldım, bulunduğum şehir ilk tercihimdi geldi. Müsait değiliz diye çok söyledim. Nişan dönemim den başladım anlatmaya çünkü olay orda başladı. Laf sokmak bana göre değil, ben düzgün bir şekilde karşımdaki insana daha ilkel yöntemlerle cevap vermek istiyorum.2 çocuk var diyorsunuz. Kaç senelik evlisiniz kim bilir. Bunları senelerdir aşamadıysanız burada bizim yönlendirmelerimizle de aşamazsınız.
En önemli şey onları ciddiye almamak. Ama taaaa nişan döneminden olanları kalkıp buraya yazan biri bunu yapamaz.
Siz de onlara laf sokun diyeceğim, sadece merhabalaştığınız görümceye evime gelme diyemeyen, yarın müsait değiliz, öbür gün de müsait değiliz, aaaa şansa bak siz gidene kadar müsait değilmişiz diyemeyen bir kadın laf da sokamaz.
Buradan bir çare bulabileceğinizi düşünmedim.
Evet tam da böyle görüyorum kendimi.ders falan veremezsin.
hizmetine devam et. birkere geldigin su dunyaya annene babana yapmadigin hizmeti onlara yap tum pisliklerine ragmen.
Aramız da mesafe de var halbuki, muhattap olup konuşmuyorum bile. Sanırım benim buna bir dur demem lazım artıkSali günü işim var de gelmesinler yada hicbirsey hazırlama çocuklar durmuyor artık yapamıyorum de yemeye içmeye geliyorlar sanki sadece üstüne birde laf sokmalar kendini ezdirme... mesafe iyidir bazen...
Çarşambaya dedi, işim var dedim, perşembe nöbet var cuma nöbet çıkışım, cumartesi çocukları parka götürcem, pazar yine nöbet dedim. Salı gelelim dediler bi önceki günü unutup bi sonrakş güne sıraladım, yine buldularSali günü işim var de gelmesinler yada hicbirsey hazırlama çocuklar durmuyor artık yapamıyorum de yemeye içmeye geliyorlar sanki sadece üstüne birde laf sokmalar kendini ezdirme... mesafe iyidir bazen...
Çocuklar sıkılıyor bizde onlara gidelim diyor sali biz size gelelim de hatta ara ara gidip bıktır nasil oluyormus görsünler çocuklar bisey dökerse biz gidince temizlersin nw olacak falan deyin rahat olun...Aramız da mesafe de var halbuki, muhattap olup konuşmuyorum bile. Sanırım benim buna bir dur demem lazım artık
Valla helal olsun bu neyin sabrı kocan hiç bir şeyin farkında değil mi?Merhabalar,
Öncelikle konum biraz uzun olucak, çünkü kendimi tam anlamıyla ifade etmek istiyorum.
Arkadaşlar evliyim, 2 tane çocuğum var. Kayınvalidemle yıldızımız en başından barışmadı. Kendisi sorunlarını konuşmayla çözmek yerine laf sokmak, ima etmek ya da trip atmakla çözmeye çalışan birisi. Daha nişanlıyken başladı tafrası, bunlar eltime nişan yapmışlar tüm bütce kendilerine ait, bizde nişanı kız tarafı yapar, biz hiç konu açılmadan nişan tarihi belli olduktan sonra herşeyi ayarlamaya başladık, birgün ben eşimin ailesine oturmaya gittiğimde, annesine eşim hazırlıkları başlattığımızı, nişanı bizim yapacağımızı söyledi ben mutfaktaydım, beni görmedi, aman oğlum hiç seslenme karışma yapsınlar bizden para çıkmasında dedi, şok oldum ses etmedim, nişan tarihine kadar hiç aileme nişan konusunu açmadılar, gelmediler. Burda bi zıt düştüm kendisine, işte bütün hikaye burda başladı.
Sorunsuz düğün, nişan, alışveriş herşey hallolsa da kayınvalidemin nedensiz tribi hiç bitmedi. Bu arada benden 3 yaş küçük bi kızı var. Tüm alışveriş boyunca ne aldıysam özendi, istedi. İlk etap konu etmedim, heveslemiştir dedim. Düğünümde giyeceği kıyafeti bile benim gelinlikciklime yalvar yakar diktirdi.(gelinlikcim arkadaşımdı beni kıramadı, yoksa abiye dikmiyor) beğenmedi tüm suçu bende buldu. Senin gelinliğin çok güzel olmuş, benimkinde bi numara yok dedi. Benden 1 sene sonra evlendi tüm eşyalarımın aynısından evine aldı. Sonra da dalga geçer gibi
_aaa hiç farketmedim Pcperisi aynısı mı? Dedi .
Ne aldıysam aldı, ne giydiysem giydi, nereye gittiysem gitti. Sorun etmedim, söylemedim.
Kayınvalidem, iki doğumumu burnumdan getirdi sütün gelmiyor, prsikolojin bozuk vs sözler etti. Arkamdan tüm akrabalara Pcperisi ne gitmeyin o kimseyi istemez, o misafir sevmez demiş(. Aile apartmanındayım ama kayınvalidem burada yaşamıyor biz onun dairsendeyiz, bu arada elitleri görümceleri, kendi kayınvalidesi var) ilk çocuğumdan sonra çalışmaya başladım, memurluk olmadan önce, çocuğuma bakmak istemedi, bakmadı da. Kavga etti,
-ben memur olursan parayla bakarım dedim! dedi.
(halbuki işe girmem için kendisi ısrar etti, güvendirdi, daha işten geldiğim ilk gün kavga etti) Sonra 1 sene annem baktı, bende işten kpssye hazırlanmak için çıktım, tüm akrabalara çocuğunu benden kıskandı, çocuk bana çok alıştı o yüzden işten ayrılmış demiş. (ara sıra annemin hastane işi olunca veriyorduk kendisine, annemin kronik bi rahatsızlığı var, ama toplasan 2 hafta bakmamıştır)
En son geçen yaz eşimle aramızda bi tartışna geçti çocukla ilgili, görümcem buna alınmış. Neymiş ben onların yanında eşimle tartışıp, ses yükseltememezmişim vs. Beni aradı açtı ağzını yumdu gözünü, yok bana tenezzül etmiyormuş, ben olsam da hoşmuş olmasam da, ben kimimiş, ben ona saygı duyacakmışım vs. Kapattı teli yüzüme hiç bişey diyemedim, kavga sırasında ben donar kalırım, kitlenirim. Sonra bunun üstüne (başka bi şehir de kalıyor bu arada, ama çok uzak değil ara) buraya geldikce bişey olmamış gibi geldi evime, hiç cevap vermedim, konuşmadım, hoşgeldin vs ile geçiştirdim. Ama içim hiç almadı.
(bu ara da kendisi kayınvalidesine ve görümcesine hiç gitmez, çokda kabul etmez)
Yine dün size geliyoruz diye abisini geç vakit aradı, yinede misafir deyip hepşeyi hazırladım, yedi içti helal olsun, 2 çocuğu var yemeği her yere döktü ama umrunda bile olmadı, ne yardım etti, ne çocuklarına baktı, bi de fısır fısır annesine benimle ilgili bişeyler anlatıyordu adımın geçtiğini duydum ama ne konuştuklarını anlamadım. Sonra annesi bana bi tepki aldı hiç bişey yokken azarladı, laf soktu, sürekli mırın mırın bişeyler dedi. Şimdi salı günü için tekrar gelicez dediler ben napıyım bunlara da bi ders veriyim, muhattaba almamak, cevap vermemek gibi yöntemler işe yaramıyor. Çok uzun oldu kızlar nolur kızmayın bana.
(kızlar bu anlattıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil fikirlerinize çok ihtiyacım var. Kafayı takmıyorum ama bende artık okkalı bi cevap verebilmek istiyorum)
Hiç kabul etmez. Oraya gidince o sofra beraber hazırlanır, sonra ben toplarım, ben yıkarım, çayı ben demlerim, ikramları ben yaparım. Yapmazsan yap der, peşinde gezer. Zaten kayınvalidem bizi çok davet etmez. Kendimiz gideriz onda da durum bu. Ama bu sefer geldiklerinde gardımı almayı planlıyorum,Çocuklar sıkılıyor bizde onlara gidelim diyor sali biz size gelelim de hatta ara ara gidip bıktır nasil oluyormus görsünler çocuklar bisey dökerse biz gidince temizlersin nw olacak falan deyin rahat olun...
Ben de bilmiyorum valla neyin sabrı, eşim kafana takma, boşver, sen haklısın diyor. Kardeşiyle konuştu kaç kere tamam diyor. Ama abisine o kadar tabiri caizse yalakaki anlatamam. Yengene yardım et masayı topla sende dedi, bi tane bardak getirdi, sonra annesi gel çocuğun altını değiştir dedi, odaya bi girdi ikisi bi çocuğun altını ben bulaşık toplayıp, yıkayıp, çay servisi yapana kadar ancak değiştirdiler.Valla helal olsun bu neyin sabrı kocan hiç bir şeyin farkında değil mi?
Çocukları bahane edip gelmesinler diye. Ama pek de fayda etmiyor artık.Sen niye kocanla çocukları gönderiyorsunuz onu anlamadım? Çocukları alıp çık, eşin görüşsün ailesiyle.
Asla yemeksiz gelmezler, hatta bildiğiniz aç gelirler. Bir kere bile çayla ağırlamadım ben onları. Zaten biraz da evde yemek yapmamak için geliyorlar gibi geliyorlar bana. Yemek yapmak felan da artık örnmli değil, biraz sussalar. Ay valla patladım. Kızımın bu hafta doğum günü vardı. Acaba salı günü bi pasta alıp, kutlasam yemek yapmasam, nasıl olur? Hem de arar doğum günü yapıyoruz diye haber veririz. Bide bu sebepten çağırmamış olurum, hem de yemek derdim olmaz.Sızın yerinizde olsam bundan sonra hizmet etmem. Ay yoruldum der hastayım der hıcbırsey yapmam alt tarafı bir cay koyar bıkere sunarım ıkıncısındede o kucuk gorumceye kalk bı bana bı kendıne cay kat gel derim. Gerekirse bı daha gelsinler yıne cay koyar hazır ıkı bıskuvı alır bu sefer yine Oyle sunarım ki görsünler al takke ver takke nasıl oluyormuş. En azından eşimede derim bı sorun sıkayet ederlerse gelelim dıyorlar kapımı acıyorum buyur ediyorum istedıgını yapsın yesinler derim yabancı degıller derim. Hıc önemsemem mesela kaynanam bısey mi dıyor duymazlıktan gelırım hıı nee ayy der uyku bastırdı der ayakta uyuyor numarası yaparım
Hem çalışıyorsun hem bir de hizmet hergun, karşılığında saygı bıle gormeden.Asla yemeksiz gelmezler, hatta bildiğiniz aç gelirler. Bir kere bile çayla ağırlamadım ben onları. Zaten biraz da evde yemek yapmamak için geliyorlar gibi geliyorlar bana. Yemek yapmak felan da artık örnmli değil, biraz sussalar. Ay valla patladım. Kızımın bu hafta doğum günü vardı. Acaba salı günü bi pasta alıp, kutlasam yemek yapmasam, nasıl olur? Hem de arar doğum günü yapıyoruz diye haber veririz. Bide bu sebepten çağırmamış olurum, hem de yemek derdim olmaz.
Memur olduğum için işimin raht olduğunu düşünüyorlar, hiç çalışıyormuş muamelesi görmüyorum. Halbuki hastane ortamı o kadar yoğun ve sitresli oluyor ki anlatamam. Bende küçük bir kutlama altında yemeksiz bu daveti geçiştircem, hem Kendi ailemide çağırırım kendileriyle yanlız kalmam. Laf sokma, ima vb şeylere de ciddi bir cevap vermeyi düşünüyorum. Eşimle de konuştum. Saygını bozmadığın sürece tabiki de hakkını savun dedi. Kendin gibi ol, nasıl mutlu oluyorsan öyle davran dedi. Zaten o da kabul etmek istemiyor, erteliyor, müsait değiliz diyor yine de bi yolunu buluyorlar.Hem çalışıyorsun hem bir de hizmet hergun, karşılığında saygı bıle gormeden.
Hayır demesini bil.
Nasıl istersen öyle yap.
Sen kendını düşün onları degıl.
Gerekirse yapma yemek ki zaten yemege gerek yok. Kutlama bu.
Boyle kayınvalıde gorumcelere ifrit oluyorum.
Hersey dozunda olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?