• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz akıl almaya ihtiyacım var kızlar

Pcperisi

Güzel bak, güzel gör!
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2018
837
1.535
33
Merhabalar,
Öncelikle konum biraz uzun olucak, çünkü kendimi tam anlamıyla ifade etmek istiyorum.
Arkadaşlar evliyim, 2 tane çocuğum var. Kayınvalidemle yıldızımız en başından barışmadı. Kendisi sorunlarını konuşmayla çözmek yerine laf sokmak, ima etmek ya da trip atmakla çözmeye çalışan birisi. Daha nişanlıyken başladı tafrası, bunlar eltime nişan yapmışlar tüm bütce kendilerine ait, bizde nişanı kız tarafı yapar, biz hiç konu açılmadan nişan tarihi belli olduktan sonra herşeyi ayarlamaya başladık, birgün ben eşimin ailesine oturmaya gittiğimde, annesine eşim hazırlıkları başlattığımızı, nişanı bizim yapacağımızı söyledi ben mutfaktaydım, beni görmedi, aman oğlum hiç seslenme karışma yapsınlar bizden para çıkmasında dedi, şok oldum ses etmedim, nişan tarihine kadar hiç aileme nişan konusunu açmadılar, gelmediler. Burda bi zıt düştüm kendisine, işte bütün hikaye burda başladı.
Sorunsuz düğün, nişan, alışveriş herşey hallolsa da kayınvalidemin nedensiz tribi hiç bitmedi. Bu arada benden 3 yaş küçük bi kızı var. Tüm alışveriş boyunca ne aldıysam özendi, istedi. İlk etap konu etmedim, heveslemiştir dedim. Düğünümde giyeceği kıyafeti bile benim gelinlikciklime yalvar yakar diktirdi.(gelinlikcim arkadaşımdı beni kıramadı, yoksa abiye dikmiyor) beğenmedi tüm suçu bende buldu. Senin gelinliğin çok güzel olmuş, benimkinde bi numara yok dedi. Benden 1 sene sonra evlendi tüm eşyalarımın aynısından evine aldı. Sonra da dalga geçer gibi
_aaa hiç farketmedim Pcperisi aynısı mı? Dedi .
Ne aldıysam aldı, ne giydiysem giydi, nereye gittiysem gitti. Sorun etmedim, söylemedim.
Kayınvalidem, iki doğumumu burnumdan getirdi sütün gelmiyor, prsikolojin bozuk vs sözler etti. Arkamdan tüm akrabalara Pcperisi ne gitmeyin o kimseyi istemez, o misafir sevmez demiş(. Aile apartmanındayım ama kayınvalidem burada yaşamıyor biz onun dairsendeyiz, bu arada elitleri görümceleri, kendi kayınvalidesi var) ilk çocuğumdan sonra çalışmaya başladım, memurluk olmadan önce, çocuğuma bakmak istemedi, bakmadı da. Kavga etti,
-ben memur olursan parayla bakarım dedim! dedi.
(halbuki işe girmem için kendisi ısrar etti, güvendirdi, daha işten geldiğim ilk gün kavga etti) Sonra 1 sene annem baktı, bende işten kpssye hazırlanmak için çıktım, tüm akrabalara çocuğunu benden kıskandı, çocuk bana çok alıştı o yüzden işten ayrılmış demiş. (ara sıra annemin hastane işi olunca veriyorduk kendisine, annemin kronik bi rahatsızlığı var, ama toplasan 2 hafta bakmamıştır)
En son geçen yaz eşimle aramızda bi tartışna geçti çocukla ilgili, görümcem buna alınmış. Neymiş ben onların yanında eşimle tartışıp, ses yükseltememezmişim vs. Beni aradı açtı ağzını yumdu gözünü, yok bana tenezzül etmiyormuş, ben olsam da hoşmuş olmasam da, ben kimimiş, ben ona saygı duyacakmışım vs. Kapattı teli yüzüme hiç bişey diyemedim, kavga sırasında ben donar kalırım, kitlenirim. Sonra bunun üstüne (başka bi şehir de kalıyor bu arada, ama çok uzak değil ara) buraya geldikce bişey olmamış gibi geldi evime, hiç cevap vermedim, konuşmadım, hoşgeldin vs ile geçiştirdim. Ama içim hiç almadı.
(bu ara da kendisi kayınvalidesine ve görümcesine hiç gitmez, çokda kabul etmez)
Yine dün size geliyoruz diye abisini geç vakit aradı, yinede misafir deyip hepşeyi hazırladım, yedi içti helal olsun, 2 çocuğu var yemeği her yere döktü ama umrunda bile olmadı, ne yardım etti, ne çocuklarına baktı, bi de fısır fısır annesine benimle ilgili bişeyler anlatıyordu adımın geçtiğini duydum ama ne konuştuklarını anlamadım. Sonra annesi bana bi tepki aldı hiç bişey yokken azarladı, laf soktu, sürekli mırın mırın bişeyler dedi. Şimdi salı günü için tekrar gelicez dediler ben napıyım bunlara da bi ders veriyim, muhattaba almamak, cevap vermemek gibi yöntemler işe yaramıyor. Çok uzun oldu kızlar nolur kızmayın bana.
(kızlar bu anlattıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil fikirlerinize çok ihtiyacım var. Kafayı takmıyorum ama bende artık okkalı bi cevap verebilmek istiyorum)

Bu kadar ilişkiniz problemliyken neden ısrarla mıç mıç görüşmeye devam edersiniz anlamıyorum. Müsait değiliz diyin, dışarı çıkıyoruz diyin.

Eşiniz bu olayın neresinde? yani görümce size abime bizim yanimizda bağırma diye söylenirken eşinizin tutumu ne? sanane diyemiyor mu?

Bu kadar ilişkiniz problemliyken neden ısrarla mıç mıç görüşmeye devam edersiniz anlamıyorum. Müsait değiliz diyin, dışarı çıkıyoruz diyin.

Eşiniz bu olayın neresinde? yani görümce size abime bizim yanimizda bağırma diye söylenirken eşinizin tutumu ne? sanane diyemiyor mu?
Ah ah mıç mıç olmak hiç istemiyorum, hatta onlar geldiklerin de eşimi ve çocuklarımı gönderiyorum ama yine de geliyor, bugün müsait değiliz desem tamam yarın geliriz diyorlar. Eşim yanında söylemedi telefon etti bana, eşime anlattım kardeşini uyardı, tamam abi dedi yine aynı. Çalışıyorum bide nöbet zamanlarımı biliyorlar. Ne kadar ileri tarihe görüşmeyi atsak da geliyorlar napıyım Allah aşkına. Eşimde bişey diyemiyorum, nasıl gelmeyin deyim muhattap olma sen boiver diyor. Ama olmuyor

Güçlü olmayı, ağzınızı açıp cevap vermeyi öğreneceksiniz! Sizi sizden başka hiç kimse savunamaz!
Ben de çok pasif olduğumu düşünüyorum, bilmiyorum onların seviyesinden konuşamıyorum. Eğer konuyu açıp yüz yüze konuşsalar insan gibi kendimi anlatırım, savunurum da, ama laf sokuyorlar bişey deyince de neden üstüne alınıyorsun sana mı diyoruz diyorlar.

Ah ah mıç mıç olmak hiç istemiyorum, hatta onlar geldiklerin de eşimi ve çocuklarımı gönderiyorum ama yine de geliyor, bugün müsait değiliz desem tamam yarın geliriz diyorlar. Eşim yanında söylemedi telefon etti bana, eşime anlattım kardeşini uyardı, tamam abi dedi yine aynı. Çalışıyorum bide nöbet zamanlarımı biliyorlar. Ne kadar ileri tarihe görüşmeyi atsak da geliyorlar napıyım Allah aşkına. Eşimde bişey diyemiyorum, nasıl gelmeyin deyim muhattap olma sen boiver diyor. Ama olmuyor

yani size gelince sizinle nasıl muhattap olmayacaklar ki?
biraz hakkinizi korumak zorundasınız.
biraz hizmette kusur etmek zorundasınız.
görümceniz sizden küçük değil mi? çocuğu yere bir sey mi döktü?
" x'cim çocuğu uyar istersen ya da ben uyarayım" demeyi bilmek zorundasınız.

İşte muhattap almamak yada cevap vermemek olmasın size neyapıyorlarsa çat çat vurun yüzlerine, sineye çekmeyin sessiz kalmayın. Yani biraz çirkefliğin dibine vurun sizde.Hoş böyle insanlar çok anlamaz belki ama oda sizin yüzsüzlüğünüz dersiniz yüzlerine hala gelip gitmeye devam ederlerse.Hem gelip gidip hizmet bekleyecekler hemde huzurunuzu kaçıracaklar sessiz kalmayın izin vermeyin.

yani size gelince sizinle nasıl muhattap olmayacaklar ki?
biraz hakkinizi korumak zorundasınız.
biraz hizmette kusur etmek zorundasınız.
görümceniz sizden küçük değil mi? çocuğu yere bir sey mi döktü?
" x'cim çocuğu uyar istersen ya da ben uyarayım" demeyi bilmek zorundasınız.
Bir keresinde söyledim, çocuk bu döker biz gittikten sonra temizlersin dedi kayınvalide. İnanki olayım hiç orasında değilim, tamam yardım etmesin, temzilemesin ama sussunlar,, laf sokmasınlar. Hiç konuşmuyorum görümcemle sadece hoşgeldin, güle güle. Çocuklarımız çok iyi anlaşıyor onlara da kıyamıyorum.sadece onlara cevap vermek yeter demek istiyorum. Ah ben diyemiyorum.

İşte muhattap almamak yada cevap vermemek olmasın size neyapıyorlarsa çat çat vurun yüzlerine, sineye çekmeyin sessiz kalmayın. Yani biraz çirkefliğin dibine vurun sizde.Hoş böyle insanlar çok anlamaz belki ama oda sizin yüzsüzlüğünüz dersiniz yüzlerine hala gelip gitmeye devam ederlerse.Hem gelip gidip hizmet bekleyecekler hemde huzurunuzu kaçıracaklar sessiz kalmayın izin vermeyin.
Ya bi cesaret buluyorum tamam diyorum, bugün sessiz kalma yok. Ama yok sadece laf sokuyorlar bi keresinde cevap vermeye yeltendim üstüne niye alınıyorsun sana mı diyoruz dediler.

Bir keresinde söyledim, çocuk bu döker biz gittikten sonra temizlersin dedi kayınvalide. İnanki olayım hiç orasında değilim, tamam yardım etmesin, temzilemesin ama sussunlar,, laf sokmasınlar. Hiç konuşmuyorum görümcemle sadece hoşgeldin, güle güle. Çocuklarımız çok iyi anlaşıyor onlara da kıyamıyorum.sadece onlara cevap vermek yeter demek istiyorum. Ah ben diyemiyorum.

demezseniz yapacak bir sey yok malesef, karşınızdakiler siz demeden anlayacak insanlara benzemiyorlar.

demezseniz yapacak bir sey yok malesef, karşınızdakiler siz demeden anlayacak insanlara benzemiyorlar.
Kesinlikle öyleler, hoş söylesem de pek değişeceklerine inanmıyorum, kendilerine göre haklı bi sebep bulurlar. Eşim yazık aramızda kalmaktan bıktı artık sanki, sürekli kusura bakma, boşver, kafana takma demekten yoruldu. Artık ona da anlatmak istemiyorum,, kendim cevaplarını tak tak vermek istiyorum. Kazam mübarek olsun ne deyim.

Kesinlikle öyleler, hoş söylesem de pek değişeceklerine inanmıyorum, kendilerine göre haklı bi sebep bulurlar. Eşim yazık aramızda kalmaktan bıktı artık sanki, sürekli kusura bakma, boşver, kafana takma demekten yoruldu. Artık ona da anlatmak istemiyorum,, kendim cevaplarını tak tak vermek istiyorum. Kazam mübarek olsun ne deyim.

gerçekten söyleyin ne kaybedersiniz? en fazla küser gelmezler. o da işinize gelir zaten.

gerçekten söyleyin ne kaybedersiniz? en fazla küser gelmezler. o da işinize gelir zaten.
Ah keşke küsseler, sana küsüz gelmiyoruz deseler. Ama olay çıkarırlar, büyütürler. Ama kafama koydum bu sefer birşey söylerlerse cevap vericem. Teşekkür ederim sizede

Önemli olmayan her şeyi beyninize mih gibi kazimissiniz.bir de önemli olsaydı??
Gerçekten neden bu kadar olaya rağmen bir şey olmamış gibi davranıyorsunuz sizde de suç var
Dikkat ederseniz başta anlatırken önemsemedim, o an normal geldi dedim, sonra herşey üst üste binince önemsiz gördüğüm şeylerde artık önemli olmaya başladı. Eğer olay buralara varmasaydı, unutabileceğim şeylerdi. Ama şu anda bunlar kafama taktığım şeyler değil, onları gördüğümde hatırladığım şeyler. Onlar yanımda yokken sanki hiç hayatımda değillermiş gibi, ama görünce içim almıyor, ısınamıyorum.
Ama haklısınız hiç birşey olmamış gibi davranmak sadece bana zarar veriyor. Ben de bu yüzden açtım konuyu, okkalı cevap nasıl verilir, olaylara kayıtsız nasıl kalınmaz. Normal konuşsanlsr çok şey söylerimde laf soktukları için bişey diyemiyorum, neden üstüne alınıyorsun diyorlar.

Laf sokmak dediğinize örnek verebilir misiniz?
Ama yok sadece laf sokuyorlar bi keresinde cevap vermeye yeltendim üstüne niye alınıyorsun sana mı diyoruz dediler.

Belki de gerçekten laf sokmuyorlar da siz üstünüze alınıyorsunuz???

Soylemek zorindasin, cok fazzla hazirlik yapma hastayim k bakmayin siz yabanci degilsinz de, gec dinlen...dun aksam eltimler bizdeydi, biz yemek yiyoruz kucuk 1 yasindaki cocugun eline cikolatayi verdi cocuk beyaz koltuklarimn arasinda elinde cikolata kosuyor yani tamm temizlersin ama bana da yazik degil mi zaten calisiyorum birde onlar gidince koltuk mu silecegim, soyledim x cikolatayi surulecek koltuklara al istersen ya da oturt oyle yesin dedim tamm ben dikkat ederim dedi, sonra sandalyeye surmus kalkti kendi sildi...valla kendi cocugmn arkasinj zor topluyorum baskasiyla ugrasamam misafr getiren cocuguna bakacak !

Allah aşkına hiç konusmadiginiz insanı evinize niye kabul ediyorsunuz?
Niye hazırlık yapıyorsunuz?
Niye emek veriyorsunuz ?
Arayın ben müsait değilim misafir kabul edemicem deyin kapatın dinlemeyin bile onları.
Hayır abimin evi oğlumun evi muhabbeti yapıyorlarsa eşiniz arasın msuait değiliz desin ya da o tek başına gitsin görüşsün onlarla.
Hicbir şey yapamıyorsanız da yemek falan yapmayın hatta onlar geldiğinde siz dışarı çıkın arkadaşlarınızla falan görüşün takınsınlar abi kardeş ana oğul.
Çünkü zaten yapsanız da suçlusunuz yapmasanız fa suçlu.

Ya illaki anlaşılıyor, başkasının gelinleri üzerinden. TV izlerken, konuşma arasında sıkıştırıyor

2 çocuk var diyorsunuz. Kaç senelik evlisiniz kim bilir. Bunları senelerdir aşamadıysanız burada bizim yönlendirmelerimizle de aşamazsınız.

En önemli şey onları ciddiye almamak. Ama taaaa nişan döneminden olanları kalkıp buraya yazan biri bunu yapamaz.

Siz de onlara laf sokun diyeceğim, sadece merhabalaştığınız görümceye evime gelme diyemeyen, yarın müsait değiliz, öbür gün de müsait değiliz, aaaa şansa bak siz gidene kadar müsait değilmişiz diyemeyen bir kadın laf da sokamaz.

Buradan bir çare bulabileceğinizi düşünmedim.

Back