Mutfak Püf Noktaları birarada kahveler

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
Nescafe içine koyduğumuz süt tozu melaminden yapılıyor diye duydum arkadaşlar. Duydugumdan beride nescafe içmeyi azalttım işyerinde üçü birarada sıklıkla içerdim ama onun içindede süt tozu var. Pek içime sinmiyor.

bende duyduktan sonra az içiyorum hatta bir ara bırakıp süt ve kahve ile hazırlıyordum ama o kdar allışmışız ki pratikliğe her zaman olmuyor...:içelim:

bende duyduktan sonra az içiyorum hatta bir ara bırakıp süt ve kahve ile hazırlıyordum ama o kdar allışmışız ki pratikliğe her zaman olmuyor:içelim:

duymamıştım ben yeni duydum.içiyoruz malesef.. dikkat ederim artık

evet ama nedense sütlede o kadar güzel gelmiyor tadı alıştıgımızdan olsa gerek süt tozuyla seviyorum bende ama nescafeden de vazgeçemiyorumm kızlar

offffffffffffoffffff peki neskafeyide sildim listeden peki ben ne yeyip ne içeceğim

ben sade içiyorum zaten süt ve süt tozu koymuyorum
ama annem falan 3 bi ara içiyor içirmem artık :)

nescafe bu bir marka olduğu için çok kullanmamaya özen gösteririm.
Neyse konuyu dağıtmayayım kahveyi çok seviyorum ama süt tozundan hiç haz etmem
iş yerinde tercihim genellikle çaydan yana ama zaman zaman kahve de içmek istiyorum
o zamanlarda pratiklik açısında 3in1 içiyoruz malesef.
Faaat evde sütle kendim hazırlamaktan daha keyif alıyorum harkulade olyor içmelere doyamıyorum.
Kısaca tar,f vermek isterim deneyin pişman olmazsınız.
Kahveyi ve şekeri kupaya alalım miktar tamamen damak tadınıza bağlı , çok az bir çay kaşığı kadr su ekleyelim
ve iyic karıştıralım macun kıvamında olması lazım , yaklaşık 5-6 dakika hiç durmadan çırpalım
rengi çok açık bir hal alıcaktır.
Sonra üzerine kaynamış olan sütümüzeü ekleyelim ve hızlıca 1 - 2 kez karıştıralım
süper lezletli ve bol köpüklü bir kahve elde edeceğiz. Ben buna çakma cappucino diyorum.
bir kaç a önce bir konuda daha yazmıştım ve resimde eklemiştim bulabilirsem eklerim yine

süt tozu dediğiniz şey aslında sütten yapılmıyor evet ancak melaminden de yapılmıyor.
peynir altı suyu tozu olarak üretilir asıl adı da odur zaten. bildiğiniz mayalanmış peynirden çıkan sudur normalde. sağlığa herhangibir kötü etkisi söz konusu olamaz. ki eğer yediğiniz şeylerin içindekiler kısmını okursanız (çikolata göfret gibi) peynir altı suyu tozunun kullanıldığını göreceksiniz.

not: üniversitedeyken bir arkadaşımın yüksek lisans tez konusu bu idi ordan biliyorum.

Son düzenleme:
süt tozu dediğiniz şey aslında sütten yapılmıyor evet ancak melaminden de yapılmıyor.
peynir altı suyu tozu olarak üretilir asıl adı da odur zaten. bildiğiniz mayalanmış peynirden çıkan sudur normalde. sağlığa herhangibir kötü etkisi söz konusu olamaz. ki eğer yediğiniz şeylerin içindekiler kısmını okursanız (çikolata göfret gibi) peynir altı suyu tozunun kullanıldığını göreceksiniz.

not: üniversitedeyken bir arkadaşımın yüksek lisans tez konusu bu idi ordan biliyorum.
evet bunu biliyorum, ama lesletli bulmadığım için çok gerekmedikçe kullanmıyorum.
Tercihim sütten yana.

X