Bir yıldır devam eden kronik mantarı nasıl yendim?

Son 2 aydır bu illetle uğraşıyorum kaşımaktan yana yana bi hal oldu. Gyno lomexin krem kullanmaya başladım bugün. Sürdüğümden beri herhangi bi kaşıma yanma yok. Umarım faydasını görürüm ve tekrarlamaz.

Hala devam ediyor mu hastalığınız yada tekrarlama oldumu hiç? Birde kapsüller vajinada eriyip gidiyormu bi bilginiz varmı?

Hangi şehirdesiniz? Fitilleri nerde yaptırıyorsunuz? Ben antalyada yaşıyorum eczacıların çoğu bırakın fitil hazırlamayı borik asit tozu, borik asit fitili tarzı şeyler sorduğumda bilmiyorlar bile. O açıdan sordum nerde yaşadığınızı

Koskoca Antalya gibi büyük bir şehirde herhangi bir eczacının bu asiti bilmemesi tuhaf. Çok kücük sehirde yasıyorum hangi eczaneye sorsam bilgilendirme yaptılar. Tuhaf.

Borik asiti biliyorlar ama fitil yada fitil yapımı tarzı şeyler sorduğumda hiç öyle bişey duymadık diyolar maalesef

Mrb, bunu bana da yazabilirmi siniz rica etsem

Açıkcası ben de tam bir yıldır bitmek bilmeyen mantar sorunuyla mücadele ediyorum şuanda. Mantarım öyle yoğundu ki sizler gibi kaşıntı tahriş bile olmuyordu.Çok yoğun ve içimde birikiyordu. Ve vajinam inanılmaz kuruydu.

Geçen yıl aslında doktora gittim ve hepimize yazdıkları flora düzenleyici ve fitil yazıp gönderdi. Tabii ki işe yaramadı. Sonra herkes gibi çaresizce internete başvurdum. Eskiden çok küçümserdim koca karı ilaçlarını filan. Ama insan çaresiz olunca orasına sarımsak da sokuyormuş, botikon da şırıngayla döküyormuş daha neler neler. Nasıl olduysa yazın geçti. Ve ekim başı gibi yine başladı. Çok kahroldum. Ama yılmadım.

Bu olaya daha bilimsel yaklaşmalıydım. Forumlardan ziyade doktor videoları ve makale okudum. Bu mantar maalesef vajinayla bitmiyordu (eğer kronikse).
Arkadaşlar bu mantara neden olan mantar kültürünün adı candida albicans. Aslında özünde bağırsaklarımızda. Yani sadece vajinada değil bağırsakta ağız içinde tırnaklarda birçok yerde çıkabilir. Çoğalmasının en büyük nedenlerinden biri sağlıksız beslenmek. Çok fazla şekerli(tatlı, beyaz ekmek, hamurişi) tüketmek mantarların çoğalmasına neden oluyor.Ki ben de inanılmaz tatlı krizleri geçiren biriyim. Çok et ve bakliyat tüketmem ve hamurişi çok severim.İnternette bir sürü candida diyeti var. Falat inanılmaz kısıtlayıcı ve bence insanı güçsüz düşürebilecek diyetler.Ve zaten bu diyetin yetersiz beslenmeye neden olabileceği eleştirilerini de okudum.

Ama bu kez kararlıydım. En önemlisi tekrar doktora gitmekti. Doktor varolan mantarı tedavi etmek için yine fitiller, kremler ve zolax verdi. Bunları düzenli kullanıyorum ve diyet olarak değil ama beslenmeme inanılmaz dikkat ediyorum. Şeker ve beyaz un tüketmiyorum ve bol yoğurt, sarımsak,kefir ve kekik çayı tüketiyorum. Zaten doktor da şeker ve paketli ürün tüketmememi söyledi. Şimdi çok iyiyim. Herşey çok güzel gidiyor. Bu kötü şey bana sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Eğer böyle olmasa sağlıksız beslenmeye devam ederdim sanırım çünkü hep çok zayıf biri oldum bu kadar tatlı ve hamura rağmen.

Sizler de lütfen çaresizce sadece vulvayı temizlemeye yönelik hareketler atmayın. Mutlaka doktora gidin ve uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyduğunuzu belirtin ve beslenmenizi buna göre düzenleyin.

Son düzenleme:
Güncelleme:14 güne tamamladım herhangi bir yanma vs şikayet yapmadı 14 günden sonra tekrarlamadı şimdi probiyotik kefir içiyorum gynoflor kullanıyorum temizliğe dikkat ediyorum bir şikayetim kalmadı çok şükür

Merhaba çıldırmış durumdayım 8 Aydır en iyi doktorlara gidiyorum çözüm bulamadım.
Dün gece burada yazılanları okudum ve borik asit aldım. Katarin kapsülü boşaltıp hepsini mi doldurmalıyım ? Ve 14 gün boyunca hergün 1 tanemi atacağım ? Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba yaklaşık 4 aydır uğraşıyorum bu hastalıkla 4 kere doktor a gittim ne kullandıysam geçmiyor borik asiti bursadaki eczanelerde bulamadım fitil olarak nereden bulabilirim internettede yok

Bu borik asiti nerden alacagım eczaneler satmıyor bile bide jelatin kapsul nasıl bisey nerden alacagım tesekkurler

Merhaba bir buçuk yıldır mantar akıntı var. Bnm de gitmedigim doktor kullanmadığım ilaç fıtil kalmadı. Geçmiyor geçmiyor geçmiyor. Vajinal kültür testi yapıldı. Yoğun candida çıktı. İnternette candida diyetini okudum ufaktan yapmaya başladım. İse yaradığını söyleyebilcek biri var mı? Deneyen bitiren oldu mu? Tüm yazılanları okudum. Baya geçmişte kalmış. Yazan olursa çok sevinirim

Benimde sonuçta böyle yazıyor . Pazartesiye kadar gidemeyeceğim malum doktora. Ne demek bilen biri var mı ? Acayip kasıntı oluyor ve akıntım çok yoğun . Bir ara yeşile döndü. Hamile olduğum icin tedirgin oluyorum mantar enfeksiyon türünden...

Eklentiler

• C9039AC9-18B7-4642-89B0-A23A3A4BC122.jpeg
    33,2 KB · Görüntüleme: 182
Merabalar kullandığınız borik asit tozundan sonra tamemen geçti mi tekrarladı mi yoksa cevaplarsanız sevirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…