Tam 23 yıldır çekiyorum bu derdi. Balayımda başladı . Balayında Antalya da gittiğim doktor , evlenme telaşı ve stresi ile bağışıklık sistemin düşmüştür dedi. Ama 23 yıldır farklı sıklıklarla devam eden bir problem. Bu arada 2 çocuk ta yaptım şükür. Artık menopoza girdim ama hala tekrarlıyor. Rahim , yumurtalık vs herşeyi aldırmayı düşündürtecek kadar çıldırtıyor beni. Cok ağır ilaçlar da kullandım , çamaşırlarımı da ütüledim , kolposkopi de yaptırdım, eşim de tedavi oldu. Nafile. Bazen 1 yıl olmadıgı oluyor , ama sıklıkla 3 - 4 ayda bir tekrarlıyor. Sarımsak 15 gün bile uyguladım. İcerdeki iltihabı kurutmadı. İltihabı hissediyorum. Yumurtalıklarımın şiştiğini. Ve artık ağrısı böbreğe vuruyor. Yaşla birlikte iltihap vücudu şişiriyor , gaz yapıyor. Mantar olacağımı bile anlıyorum artık. Dölyolumda genişleme ve açılma hissi, sonrasında içerde sanki karınca gibi birşeyler aşağıdan yukarıya yumurtalıklarıma yürüyor. Ve yumurtalık şişmeye başlıyor. Ve artık ilaçsız geri dönülmez nokta. Sirke dıştan rahatlatıyor , ama o iltihabı kurutmadan geçmesi mümkün değil. Sarımsak koyduğumda , sarımsak iltihaptan görünmez şekilde çıkıyordu dışarı ama içimi tahriş etmesi dışında çok fayda etmedi. Ya da ilaçlar kadar konsantre olmadığı için, çok uzun süre gerekiyordu belki de sarımsak tedavisinde. Ama onun kokusu ve acısı da bir yere kadar. Yani bir de onun yakma acısı ekleniyor üstelik. En ünlü doktorlardan devlet hastanelerine 30 doktor gezmişimdir şimdiye kadar. Yurtdışında bile baktırdım . Sürekli ilaç kullanabilen , gıdasına sürekli dikkat edebilen birisi değilim. Bu yuzden probiyotik , kefir , sebzeli beslenme vs duzenli yapamadığım için , vücutta en ufak boş anı kollayan bir hastalık olduğundan sıklıkla yakalandığımı düşünüyorum. Sanırım bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor . Borik asitli yöntemi deneyeceğim bundan sonra. Ama en önemlisi vücudu kuvvetli tutmak , vitaminler , bağışıklık sistemini kuvvetlendiren yöntemler. İçtiğiniz su bile önemli. Ben çok az içerim de. Ve 2. hamileliğimde potansiyel şeker hastası olduğum ortaya çıktı. Kendime dikkat etmediğimde şekerim de çıkıyor zaten. Bazı vüçutlar extra özen istiyor ne yapalım.