Ya ben bunun doğruluğuna inanmıyorum. Çocuklarıma her şeyi aldım, herkes aldı, yani ciddi her şeyi aldım alıyorum diyebilirim. Ama mesela geçen ablam kendi çocuklarıyla markete götürdü eve geldiler onun çocukları her şeyi almış yiyorlar. Oğlum şey dedi “teyze bana da bir şey almış mıydın” diye. Ablam şok oldu nasıl sana almadım mı hep bunlar yüzünden yavrum diye , kendi çocukları hemen saldırır ki ablam da her şeyi almayan biridir. Oyuncakçıya gitsem hiçbir şey istemezler. Belki lego deney setleri o da ben alırsam sorarlar. Almazsam sorun etmezler. Bence her şeyi rahatça gören çocuk daha tok oluyor.
2.5 senelik evlilikte 2 çocukNe güzel, veren olur mu bilmem ama daha birine istediklerini ya da istediğinizi alamıyorken ikinci çocuğu yapmasaydınız belki alabilirdiniz.
Çocuk daha 1 yaşına girmemiş annesi neredeyse 6 aylık hamile. Bu daha şaşırtıcı bence2.5 senelik evlilikte 2 çocuk
Haziran ya da Temmuz 2022'de evlenmişler henüz 3 yıl dolmamış bile
Hah tabi orası öyle canım. Tamam şimdi anladım.Ben anlasilir yazmadim sanirim Donya'cim, ozur diliyorum.
Bütçemizin el verdigi olcude istediğini almakta sıkıntı yok, butcemiz 5 iken 20'lik seyin pesine dusmek sıkıntı (ama ben kisisel olarak sinirlar koyuyorum cocuklarima, bunu belirteyim)
Alintiladigin mesajimin basinda da yazdim cocuk ne oldugunu bilerek buyumeli diye, tabiki Sabanci'nin torunu donup Bim'den oyuncak almasin, gitsin kendine ozel yapilmis ustune adi islenen legolardan satin alsın ama benim butcem duz legoya yetiyorsa ben niye alengirlisine alistirayim cocugumu? Demeye calistigim buydu.
Sende oylesin bana kalirsa
2.5 senelik evlilikte 2 çocuk
Haddinizi aşmayın , size ne ?? Yazdığım şeye cevap ver geç , terbiyesiz2.5 senelik evlilikte 2 çocuk
Haddinizi aşmayın , yazdığım soruya cevap ver geç , terbiyesizÇocuk daha 1 yaşına girmemiş annesi neredeyse 6 aylık hamile. Bu daha şaşırtıcı bence
Terbiyesizce bir şey söylediğimi sanmıyorum. Aile planlamasından bahsetmedim bile. Ne oldu gerçekler zoruna mı gitti?Haddinizi aşmayın , size ne ?? Yazdığım şeye cevap ver geç , terbiyesiz
Terbiyesiz ya da haddi aşan bir durum yok ortada. Konularınız ortada, yalan değil. Sizin yazdıklarınızı yazınca işinize gelmedi.Haddinizi aşmayın , yazdığım soruya cevap ver geç , terbiyesiz
Sana ne? Sana soran oldu mu? Sen aile bakanı mısın ?Terbiyesizce bir şey söylediğimi sanmıyorum. Aile planlamasından bahsetmedim bile. Ne oldu gerçekler zoruna mı gitti?
Bisikleti benden istiyorsan hesap sormaya da hakkım var demektir.Sana ne? Sana soran oldu mu? Sen aile bakanı mısın ?
Senden istemedim der şimdiBisikleti benden istiyorsan hesap sormaya da hakkım var demektir.
Herkesin kendi çevresi var hanımefendi bir forumda tanımadığı birine neden versin ki? Herkesin iyiliği kendineGlobber markası istiyorum demedim , ne tarz olduğunu anlatmak için örnek vermiştim , ben vakitnde elimde olup kullanmadığım ve pahalı da olan bir çok şeyi isteyen, ihtiyacı olanlara verdim ki , demekki herkesi kendi gibi sanmamak lazımmış , maşallah herkes ders vermek için sırada bekliyormuş , bravo
Marka belirterek istediğini herkes gördü, inkar etse ne değişecekSenden istemedim der şimdi
Hayır ya. Benim kızın bebekleriyle bı oyuncakçı açarım hala bebek alıyoruz. Her yerde bebek. Hayır demeyi de bilmiyoruz,diyemiyoruz. Gözü tok falan değil bı kere de evet çok bebeğim var başka oyuncak alalım demedi.
Hayır ve yoku bilmeyen çocukların sonrası zor oluyor. "İstediğim şey istediğim anda olmalı" fikrine kayabiliyorlar. Ben de aksine her istediğini hemen alamayız, şu an alamayız çünkü bu para başka bir şeyde ihtiyacımız olacak diye anlatmışımdır. Aklı ne kadar ererdi bilmiyorum ama çocuğumu hep aile bütçesini önüne sererek büyütmeye çalıştım. Bilmem belki doğru yaptım belki yanlış, içgüdülerimle hareket ettim. Bir evdeki öncelikleri, mutfak masrafı ve elektrik su gibi faturaları, sonrasında kalanlarla gezmek, sinema vb gitmek ve istediğimiz oyuncağı alabilmek gibi sıralamayı bilerek büyüdü. İstediği oyuncak için hususi olarak beklettim de, sabretmeli ve harçlık da biriktirebilmeli.
Şimdi okullu oldu, haftalığı var yani onun da bir bütçesi var ve yönetimini gözlemliyorum. Onun yaşındayken elime geçen paranın hepsini abur cubura aynı gün içinde yatıran bir çocuktum ve bu yüzden ailemin beni yetiştirirken düştüğü hataya düşmediğimi görüyor ve seviniyorum. Harçlığını bölüyor, bir kısmını haftanın bir günü kantinden istediğini almak için kullanıyor okulda.Bir kısmını kumbarasına düzenli atıyor istediği şeyi alabilmek için (Yarısını biriktirebilirsen diğer yarısını ben vereceğim dedim), bir kısmını da arkadaşına bir şeyler ısmarlamak için, bir sokak kedisine mama almak için vb. kullandığı oluyor. Yönetiyor kendince. Bunu çocuğun yaşına göre öğretmemiz lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?