Bir yaşına girecek oğlum için bisiklet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ba.yho.e markasının 1700liraya var dediğiniz tarz. Kargoya neredeyse okadar verirsiniz burdan biri gönderse. Bahar aylarına kadar kıyıya atıp direkt sıfır alın bence.

Ben anlasilir yazmadim sanirim Donya'cim, ozur diliyorum.

Bütçemizin el verdigi olcude istediğini almakta sıkıntı yok, butcemiz 5 iken 20'lik seyin pesine dusmek sıkıntı (ama ben kisisel olarak sinirlar koyuyorum cocuklarima, bunu belirteyim)

Alintiladigin mesajimin basinda da yazdim cocuk ne oldugunu bilerek buyumeli diye, tabiki Sabanci'nin torunu donup Bim'den oyuncak almasin, gitsin kendine ozel yapilmis ustune adi islenen legolardan satin alsın ama benim butcem duz legoya yetiyorsa ben niye alengirlisine alistirayim cocugumu? Demeye calistigim buydu.

Sende oylesin bana kalirsa

Biraz şey gibi olmamış mı, hani "Mercedes istiyorum" diye mini pankart açıp kim ne verirse diye sokakta gezenler gibi? Onlar bile daha sevimli bence.

Hah tabi orası öyle canım. Tamam şimdi anladım.

Herkesin kendi çevresi var hanımefendi bir forumda tanımadığı birine neden versin ki? Herkesin iyiliği kendine

1 yaşına girmemiş çocuk bisiklet süremez ki :/ daha yürümuyordur bile

Senden istemedim der şimdi
Marka belirterek istediğini herkes gördü, inkar etse ne değişecek
Hiçbir şey sormadan/sorgulamadan "aaa bende vardı göndereyim" deyip bisikleti kargoya vereceğiz sandı zaar

Edit: beni konudan banlamak gerçekleri değiştirmiyor tatlı kız. Zira konular silinmiyor. Ben eski konularına bakarak bir gerçeği yazdım, hakaret ya da iftirada bulunmadım. Marka vererek 12 binlik bisiklet ısmarlamanın utancı benimle değil seninle kalacak nasıl olsa. İstediğin kadar engelle.

Hayır ve yoku bilmeyen çocukların sonrası zor oluyor. "İstediğim şey istediğim anda olmalı" fikrine kayabiliyorlar. Ben de aksine her istediğini hemen alamayız, şu an alamayız çünkü bu para başka bir şeyde ihtiyacımız olacak diye anlatmışımdır. Aklı ne kadar ererdi bilmiyorum ama çocuğumu hep aile bütçesini önüne sererek büyütmeye çalıştım. Bilmem belki doğru yaptım belki yanlış, içgüdülerimle hareket ettim. Bir evdeki öncelikleri, mutfak masrafı ve elektrik su gibi faturaları, sonrasında kalanlarla gezmek, sinema vb gitmek ve istediğimiz oyuncağı alabilmek gibi sıralamayı bilerek büyüdü. İstediği oyuncak için hususi olarak beklettim de, sabretmeli ve harçlık da biriktirebilmeli.

Şimdi okullu oldu, haftalığı var yani onun da bir bütçesi var ve yönetimini gözlemliyorum. Onun yaşındayken elime geçen paranın hepsini abur cubura aynı gün içinde yatıran bir çocuktum ve bu yüzden ailemin beni yetiştirirken düştüğü hataya düşmediğimi görüyor ve seviniyorum. Harçlığını bölüyor, bir kısmını haftanın bir günü kantinden istediğini almak için kullanıyor okulda.Bir kısmını kumbarasına düzenli atıyor istediği şeyi alabilmek için (Yarısını biriktirebilirsen diğer yarısını ben vereceğim dedim), bir kısmını da arkadaşına bir şeyler ısmarlamak için, bir sokak kedisine mama almak için vb. kullandığı oluyor. Yönetiyor kendince. Bunu çocuğun yaşına göre öğretmemiz lazım.

Şaka bir yana bende var
İlk çocukta bu dönemlerde batmışlığımız varken hediye gelmişti. 7 senedir öyle duruyor. O zamanki modeli ama nedir ne değildir bilmiyorum.
İkinci çocuğum 1 yaşında şimdi. Çıkarıp kullanmayı bile düşünmüyorum, belki de çürüdü. (istesem sıfırını alacak durumum var. O kadar sene arayı bu rahatlık için verdik zaten)
Kendisi bir ihtiyaç değil yani konu sahibi.
İlla alıcam diyorsan da ikinci el sitelerde kesin vardır.

Ay masAllah suphanAllah çocuğunuza. Ben de şu an disardayiz bugün almayız annecim ihtiyacın olanı alalım dedim kabul etti. Ama uzun süre bebekleri inceledi. Biz hayır diyemeyen bı aileyiz maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…