• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü tutturamamak..

Benim söylemek istediğim yılda iki kez izin yani yılda 30 gün tek görebilmem. Normal memur izinleri gibi değil. Her zorluğu kabullendim inanın sadece ayda bir iki gün evine gelse bile razıyım çok bir şey de gözüm yok.
Ayda 1 2 kere hayatın boyunca zor olmayacak mı?

Evet teşekkür ederim yazdıklarınız için hepsine katılıyorum. Vahiy dışında 🤣 başlık ile paragrafın son cümlesi aynı güya konuyu bağladım ama olmamış demek ki
Ahjshs tamam anlastigimiza sevindim. Askerleri severim bu arada, hem saygi duyar hem severim aralarinda buyudum. Aralarinda buyudugum icin bir askerle evlenmedim.

Bu arada sevgilinizin rütbe durumunu bilmiyorum ama benim iclerinde buyudugum askerlerin tamami kurmay subaylardi, yani rutbe konusunda aşmış kisilerdi haliyle oyle savas hali, operasyon gibi durumlarda cani tehlikeye giren kisiler degillerdi. Yani arkadaslarim ve anneleri, eşlerinin olmesine dair korkulari nadiren yasiyorlardi. Siz hu stresi de yasayacaksiniz anladigim kadariyla. Allah sabir versin.

Ahjshs tamam anlastigimiza sevindim. Askerleri severim bu arada, hem saygi duyar hem severim aralarinda buyudum. Aralarinda buyudugum icin bir askerle evlenmedim.
Evet ben de severim. Çok kutsal bir meslek. Her zaman asla askerle evlenmem dedim. Hayatım da ilk defa büyük konuştum bir artistlik yaptım, yapmaz olaydım. Öğretmen diye başladık asker oldu. Büyük konuşmanın bedeli 🤣

Merhaba birkaç yıllık ilişkim var. İlk tanıştığımız da işsizdi. Daha sonra askerlik sınavlarını denedi. Subay oldu. Çok sevindik başta. Ama ne bir izni var ne gecesi ne gündüzü. Kendisi hiç şikayetçi değil. Severek görevini yapıyor. Ben ise çok şikayetçiyim. İlişkimiz zaten uzak mesafe ilişkisiydi. Ama bir türlü resmiyete dökemedik. Yılda iki kez izni var. Şaka gibi iki kez. Bu hakkımızı da nişan ve düğün için kullansak bitti yani. Bunları da geçtim hep diken üstündeyim ya bir şey olsa diye. Şimdiden yoruldum. Yarın öbür gün nasıl dayanacam. Onun da üstüne gidiyorum. Böyle hayat sürmez ki. Bir yıl değil iki değil. Hele ki bu memnuniyeti beni delirtiyor ya bir kere de insan şikayet etmez mi zorluğunu kabul etmez mi ? Vazgeçmeyi denedim başaramadım. İlerlemek istedim şartlar izin vermiyor. Bir türlü tutturamadık ....
Eşim asker. (komando😄)
Ben bebişimizle evimizde onu bekliyorum. Görevde şimdi, bu ay sadece 8 gün gördüm.
Çok iyi düşünmek lazım. Nişanlılığımızda 2 yıl sürdü. Covidden 17 ay gelememişti ülkeye.
Sevgi ve aşk güç veriyor elbette ama insan istiyor ki bir akşam yürüyüşe çıkalım, bir haftasonu kahvaltıya gidelim, 1-2 gün izin alsın şehir dışına gezmeye gidelim. Bunlar maalesef günlerce süren görevden gelen eşten beklenmiyor, kıyamıyorsun. Görev peşine bir kaç gün izinli olursa 1 gün yemek yiyip ölü gibi yatıyor sonra canlanıyor bir şeyler yapabiliyoruz.
Sevdiceğiniz yeni asker olduğu için rahatlığa ermesi biraz zaman alabilir izin konularında. İyi bir komutana denk gelirse ne ala.
Atandığı şehir siz de memur değilseniz ailelerden çok uzak olabilir, keza ben özelde çalışıyordum eşimin ataması nedeniyle burada hem ailemizden çok uzak kaldık hemde iş bulamadım.
Sevmeyen askerliği zaten yapamaz bunuda belirtmek istiyorum.
Umarım orta yolu birlikte bulur ve her ikinizde mutlu olursunuz.

Eşim asker. (komando😄)
Ben bebişimizle evimizde onu bekliyorum. Görevde şimdi, bu ay sadece 8 gün gördüm.
Çok iyi düşünmek lazım. Nişanlılığımızda 2 yıl sürdü. Covidden 17 ay gelememişti ülkeye.
Sevgi ve aşk güç veriyor elbette ama insan istiyor ki bir akşam yürüyüşe çıkalım, bir haftasonu kahvaltıya gidelim, 1-2 gün izin alsın şehir dışına gezmeye gidelim. Bunlar maalesef günlerce süren görevden gelen eşten beklenmiyor, kıyamıyorsun. Görev peşine bir kaç gün izinli olursa 1 gün yemek yiyip ölü gibi yatıyor sonra canlanıyor bir şeyler yapabiliyoruz.
Sevdiceğiniz yeni asker olduğu için rahatlığa ermesi biraz zaman alabilir izin konularında. İyi bir komutana denk gelirse ne ala.
Atandığı şehir siz de memur değilseniz ailelerden çok uzak olabilir, keza ben özelde çalışıyordum eşimin ataması nedeniyle burada hem ailemizden çok uzak kaldık hemde iş bulamadım.
Sevmeyen askerliği zaten yapamaz bunuda belirtmek istiyorum.
Umarım orta yolu birlikte bulur ve her ikinizde mutlu olursunuz.
Nasıl ki asker olmak herkesin harcı değil asker eşi olmakta öyle. Her türlü zorluğa katlanırım diyorum ama bazen de korkularıma yeniliyorum kendimi de onu da üzüyorum. İnşallah mutlu oluruz 🥰
Çok teşekkür ederim. Ailenizle hep beraber musmutlu bir hayatınız olsun inşallah ❤️

Keske yazsaydınız iste. Basliga bakip bakip vahiy gelsin belki anlarim dedim olmadı, o vahiy bi turlu gelmedi. Sonra cevaplardan cikartirim dedim yok... olmuyor.

Neyse buyudugum cevre yuzunden herkes asker eşi, cocugu vs idi. Asker eşi ya da cocugu olmak cok zor, esiniz olmadan bir evlilik duzeni kurmayi ogrenmek zorundasınız. Bence bir askerle ancak gezmeyi tozmayi seviyorum kocam ortalarda olmasin diyen kadinlarin mantik evliligi yapmasi mumkun, yoksa ufukta hic ic acici bir evlilik yok

Deliler gibi asigim dediginiz kisi asker olmamali, hele ki surekli aktif goreve giden, sinir disi calisan asker hic olmamali.

En yakin arkadasimin babasini lise hayatimiz boyunca hic gormedik, unideyken babasinin komutani olduğu sehirde okudu babasiyla iliski kurabilmek icin, o bahaneyle kizin annesi de eşine kavustu.
Araya girmek istiyorum hemen 🌸
Yeni askerlerin maalesef izinleri kısıtlı, sınır dışı çalışanların zaten tamamen izin prosedürü bile sıkıntılı o izni bile çok önceden ayarlamaları gerek, operasyona felan denk gelirse o da yanıyor izinler kapanıyor.
Bir kaç yıl diş sıkabilirse konu sahibi subay olduğu için ülke içinde karakol komutanı vs rütbe atlayınca kendiside sevdiceğiyle rahatça yaşayabilir. Görme veya izin sıkıntısıda olmayacaktır. Ama dediğim gibi daha yeni asker olmuş sabretmezse bu işin sonu yaş.
Şuan ben eşimle vatani bir durum söz konusu olduğu için ayrı kaldım, sınırda kendisi.
Bu gezme tozma, mantık evliliği kısmı ise yani genelleme olmamış, kötü kadınlar askerlerle evleniyor gibi. 🤣
Aşık olarak evlendim ve ailemde asker bireyler mevcut olduğundan eşlerinin de durumunu bilerek başıma ne geleceğini kabullenerek evlendim. Asker eşi olmak herkesin harcı değil diyelim. En başta sabır ve yalnızlığı idare edebilmek mühim.

Nasıl ki asker olmak herkesin harcı değil asker eşi olmakta öyle. Her türlü zorluğa katlanırım diyorum ama bazen de korkularıma yeniliyorum kendimi de onu da üzüyorum. İnşallah mutlu oluruz 🥰
Çok teşekkür ederim. Ailenizle hep beraber musmutlu bir hayatınız olsun inşallah ❤️
Peşine attığım mesajda aynı cümleyi kurdum. 🌸
Daha herşey çok yeni, nişanlınızın subay olması bir süre sabrettikten sonra rahatlığınızı artıracak bunu bilin.
Bende teşekkür ederim, sizde mutluluğa odaklanın. 🙏

Yeni askerlerin maalesef izinleri kısıtlı, sınır dışı çalışanların zaten tamamen izin prosedürü bile sıkıntılı o izni bile çok önceden ayarlamaları gerek, operasyona felan denk gelirse o da yanıyor izinler kapanıyor.
Bir kaç yıl diş sıkabilirse konu sahibi subay olduğu için ülke içinde karakol komutanı vs rütbe atlayınca kendiside sevdiceğiyle rahatça yaşayabilir. Görme veya izin sıkıntısıda olmayacaktır. Ama dediğim gibi daha yeni asker olmuş sabretmezse bu işin sonu yaş.
Şuan ben eşimle vatani bir durum söz konusu olduğu için ayrı kaldım, sınırda kendisi.
Bu gezme tozma, mantık evliliği kısmı ise yani genelleme olmamış, kötü kadınlar askerlerle evleniyor gibi. 🤣
Aşık olarak evlendim ve ailemde asker bireyler mevcut olduğundan eşlerinin de durumunu bilerek başıma ne geleceğini kabullenerek evlendim. Asker eşi olmak herkesin harcı değil diyelim. En başta sabır ve yalnızlığı idare edebilmek mühim.
Yok evcar'im sunu duzelteyim, demek istedigim kotu kadin degil de daha rahat, kafasini daha kolay rahatlatabilen, kolay kolay birseylere takilip kendini uzmeyecek kisileri kastettim aslinda, hah dogru kelime su "sogukkanli".

Tekrar teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Çok yabancıyım bu konulara çevrem de bilgi edineceğim kimse yok. Sabrederim sıkıntı değil. Yeter ki canı sağolsun. Allah tüm askerlerimizi korusun. 🤲🏻

Evet şuan öyle ama ilerisi için nasıl bilemiyoruz. Yeni göreve başladığı için birkaç yıl böyle zor olurmuş dedi arkadaş. Bakalım nasipte ne varsa onu yaşayacaz.
Anladım o zaman haklısınız zor.Biz yıllık izni sandık.Siz yılda sadece iki kere eve gelecek diyorsunuz..Burada sizin sevginizin büyüklüğü devreye girecek sanırım çok sevince insan alışıyor katlanıyor

Onun hayatı mu meslek maalesef. Evlenmek istiyorsan yılda 2 kere görüşmeyi kabullen. Ha sana ağır gelirsede sürekli şikayet etmek yerine ayrılmaktan başka çaren yok.

Bilirkişi olarak konuşuyorum, askerde memur kanununa ve arti askeri kanuna tabidir, yillik izinleri 30 gündür, uygulamada yirmi gün yaz, on gün kış kullanılır bu izni,
Subaylığın ilk senesinde doğuya tayin görmüş ve sınır olduğu için garnizon süresi 2 yıl, daha sonra batıya tayin olacak ve 8 sene batida kalacak, daha sonra doğu, eger merkezi bir yerse o dogu 3 ,4 yıl, tehlikeli yerse 2 yıl garnizon süresi olur. Tehlikeli olan yere aile götürülemez, maddi olarak doğunun cok fazla getirisi vardır.
Toplam 3 doğu göreviyle biter genelde .
Asker olmanin ve asker eşi olmanın zor durumları vardır. Her komutanın ağzından cikan bir emire bakar her şey. Haftasonu da caliscaksin eve gitmiceksin derse öyle olur. Subay olduğu için bir çok yerde en ust düzey olan kisi o olacak. Ölüm kalım var işin ucunda maddiyatla ölçülmez. Ama bu ekonomik koşullar sebebiyle çoğu zaman tercih edilir çünkü artık yoldan geçeni alıyorlar seçiciligi pek kalmadı. O yüzden öğretmen olamayip subay olunabilir . Asker psikolojisi vardır. 7/24dür görev süresi o telefonu hep acmak zorunda , her çağrıldığında gitmek zorunda. Ona göre düşünüp taşının.

İlk senesinde direk batıya tayin de olabilirdi o zaman 8 sene atıyorum izmirde olurdu, sonra doğu çıkardı. O yüzden yeni atanmasıyla bir alakasi yok. Sanş tamamen. Senede iki kere mevzunu yazmıştım. On gün kış yirmi gün yaz. Zaten memurlarda o şekilde kullanıyor çoğu zaman. Örneğin siz istanbul o Şırnaka atanan sıradan bir memur olsaydı da evlenene kadar sadece yillik izinde görüşebilirdiniz. Sanmıyorum iki gun haftasonu onun sürekli gelebileceğini.

adam işiyle evli ve halinden memnun
seninle evlense bile bi nevi kuma olacaksın mecazen
hiçbir zaman önceliği sen ve yuvanız olmayacak
senede 2 kere gördüğün adamdan koca mı olur
doğru düzgün yan yana olamayacağın insanla ilişki yaşama motivasyonun nedir merak ediyorum
hayalet koca :)
adam işinin bu dezavantajından rahatsız değil işinden memnun
seninle yan yana olabileceği işler yapmak yerine senden uzak olabileceği bi iş yapmayı tercih etmiş
yani sensizliği tercih etmiş
neden sensiz kalmayı sorun etmeyen biri için uğraşasın ki ?
bence zaman harcamanın anlamı yok 2 sene 3 sene beklersin belki
en güzel zamanların onu beklemekle geçer
sonra çat diye ayrılıverir olan senden giden zamana olur

Back