• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü ağda yapamıyorum ya :(

kuaföre neden gitmiyorsunuz
en kolayı
ben ve 12 yaşındaki kızım gidiyoruz özellikle genital bölge için

Lazer için emla kullanıyorum. Uyuttuktan sonra bıçakla kesik atsanız dahi hissetmiyorum, öneririm.

Benim cildim çok çok hassas. O yüzden ağdayı her yapışımda mosmor oluyordu. Batıkta oldu çok kez. Krem kullandım. Onuda hamileyken bıraktım. En son jilete döndüm. 2-3 günde 1 yapıyorum. Gayet tertemiz. Kök yerleri hafif belli oluyor. Onunda bi sakıncası yok, hele ki doktor için. Önemli olan temiz olman.

Kadınlar için olan tıraş jeliyle aldıktan sonra jilet birkaç gün götürüyor beni. Bir senedir böyle alıyorum hiç kalınlaşma falan olmadı. O acıya bı daha asla katlanmam. Ne gereksizmis. Almadan önce strese girerdim ya. Şimdi banyoda iki dkda hallet cik. Benim oyum da jiletten yana ;)

Ağda bandını küçük küçük parçalara bölün.. Yapıştırıp çekme esnasında bir el ile mutlaka gerdirin.. Tek bir hamlede çekin.. 9aylık hamileyim, koca karnıma rağmen yapıyorum..

Suan hamileyim onumu goremıyorum jiletle almaya calısıyor um normalde jiletle kullanırım Bı ara epılıasyona gittim fayda gormedım, doguma yakında kafire gitmeyi dusunuyorum da onuda ilk kez yaptırıcam nasıl olacak bi fikrim yok.

Jilet bu kadar kötülenecek bir şey değil ya. Ben senelerce kullandım, hiç artmadı kılım tüyüm. Ağdaya alerjim var ne yazık ki. Ergenliğimin ilk dönemlerinde çok zorladım. Geçmiyordu kızarıklıklar. Zaten mosmor kan oturuyor, hangi merkeze gittiysem değişiklik olmadı. Dermatolog sayesinde ağdanın sivilcelerinden, kırmızı izlerinden zor kurtuldum. Senelerce jilet kullandım. Tıraş köpüğü ve doğru tıraş bıçağını kullanınca çok kullanışlı. Herkesin kılı artacak diye bir şey yok. Makine zaten batık yapıyor. En güzeli lazer işte, o şekilde kurtuldum ben. Ama bundan on sene önce lazer yaptıran bir yakınımın kılları koşarak döndü iki senedir. En büyük korkum resmen.

Doktor konusunda rahat olun
Doktorlar tuylerin kokunden alinmamasini, sadece kisaltilmasini her zaman tavsiye eder.
Bunun disinda agdayi nasil ne yone cekeceginizi bilmiyor olabilir misiniz? 5 dakikalik is. Ben kendim yapiyorum ama uzun yillar kuaforde yaptirdim. Artik tum detayina hakimim. Yanlis yonde cekerseniz morarir falan allah korusun.
Yani agda becerilemeyecek bir sey degil ama bilgi istiyor

Genital bölgeme ağda yapamıyorum çok acıyor dayanamıyorum. Alışırım dedim ama yok nafile. Normalde makinenin tıraş başlığını kullanıyorum ama ağda gibi tertemiz olmuyor. Yarın da kadın doğum doktoruna gidicem kızlar jilet yapıp gitsem olur mu yarım yamalak kaldı. Doktora jiletle temizleyip giden var mı?
Emla krem kullanabiilirsiniz

Genital bölgeme ağda yapamıyorum çok acıyor dayanamıyorum. Alışırım dedim ama yok nafile. Normalde makinenin tıraş başlığını kullanıyorum ama ağda gibi tertemiz olmuyor. Yarın da kadın doğum doktoruna gidicem kızlar jilet yapıp gitsem olur mu yarım yamalak kaldı. Doktora jiletle temizleyip giden var mı?

Benimde cildim çok hassas ve ince sadece alt bacak kolaltı yapabiliyorum gerisi anında kabarıp kızarıyor ve yanıyor. Jilet kullanıyorum, ağdadan bir farkı yok sadece daha çabuk uzuyor. Kullandığınız jilet de önemli. Venüs marka kendinden kayganlaştırıcılı jiletleri kullanın aradaki farkı anlayacaksınız, ben onları kullanmaya başlayınca rahat ettim. Duş altında ıslakken yaptığım için çıkınca da aloe vera sürdüğüm için artık sıkıntı yaşamıyorum.

Kuaförde yaptırsan 10 15 dk sürüyor ve uzun süre çıkmıyor çok rahat oluryor düzenli gidersende kökler kalınlaşmadığı için daha az acı oluyor

Yıllardır lateks eldiven kullanıyorum alıştım. Sadece hamilelik zorluyor o kadar :) deneyebilirsin sen de ya da doktordan önce kuaför w gidebilirsin

Ben kadn dogum polk calistim bir sure. Hicte bakilmaz, ayiplanmaz. Temiz olun yeter. Rahat olun. Muayne de kıllı mi tüylu mu diye bi olay yok.
Size birşey sormak istiyorum. Doktor bana dediki takvimde hergün işaretleme yap. Mesela adetin yoğun geldiyse iki nokta koy, parçalı geldiyse 4 nokta koy vs dedi. Ama bi çırpıda anlattı aklımda tutamadım. Çünkü dört beş tane daha şık söyledi. O noktalar ve anlamları hakkında bilginiz var mı?

Size birşey sormak istiyorum. Doktor bana dediki takvimde hergün işaretleme yap. Mesela adetin yoğun geldiyse iki nokta koy, parçalı geldiyse 4 nokta koy vs dedi. Ama bi çırpıda anlattı aklımda tutamadım. Çünkü dört beş tane daha şık söyledi. O noktalar ve anlamları hakkında bilginiz var mı?
Neden boyle birsey soylemis bilmiyorum. Bunu neye istinaden soyledii ? Yani konu neydi ?

arkadaşlar bu konuda benimde çok yardımca ihtiyacım var çaresini bilen yazsın bende aynı şekilde çok hassasım ama artık acıyı geçtim ona da dayanırım ama ağdadan sonra çok fazla morluk ve bere oluyor zaten 2 hafta onlar geçmio onlar tam anlamıyla geçtikten sonra da zaten tekrar tüyler çıkıyor napıcağımı şaşırdım artık :( :(

Back