• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tuhaf ayakkabı hırsızlığı

Kapı önüne ayakkabı koymayın diyenler için yazıyorum normalde zaten kapı önüne bırakmıyoruz ama diyelim ki unuttuk ve o gün ya da o saat kaldı mı anında gidiyor teki. Biz de buna şaşırıyoruz zaten bizi mi gözetliyor diye. Yani son bir yıl içinde 2 kere ben bir kere de eşim unuttu üçünde de teki gitti. Bu arada binada da çoğunluğun ayakkabısı dışarda ama sadece bizim gidiyor. Birinin bile gitmedi.

Konuya yorumum yok fakat ayakkabıyı apartman içinde kapının önüne koyan herkese tirt oluyorum. Kapının önüne ayakkabı koyulmaz.... Mülteci kampı gibi ayakkabılarını sıra sıra dizenler var bir de aman aman. Küçümsemek için söylemiyorum ama bu en çok kırsaldan gocenlerde var . Teki sürekli çalışıyorsa kapı onune ayakkabı koymayın. Ayakkabı dolanınız olsun böylece sorun kalkar,kapı onune ayakkabı koyulmazzz

Kesinlikle.

Son çare mi? Vallahi ben olsam sirf meraktan ilk işim , onu taktirmak olurdu. Taktirirsaniz, kayit yapan bir sey olsun.
Açıkçası görmeye de korkuyorum yani tuhaf bir şeyler dönüyorsa diye. Çünkü birkaç ay evvel de sabah kapıyı açtık. İçeriye toprak girdi. Biri kapının eşliğine böyle bir avuç toprak koymuş. Yani yapan kişinin bu ayakkabıları alan kişi olduğunu düşünüyoruZ. Yaptıgı ortaya çıkarsa daha da çirkinleşir diye korkuyoruz o yüzden kamera olayına çok sıcak bakmadık. Bu şehirde de yalnız genç bir çiftiz niyeyse biz korkuyoruz.

Binada kapı önünde ayakkabı bırakmak yasak muhtemelen,sizde kurallara uymadiginiz için bu yolu deniyorlar ama yine bırakıyorsunuz

Bilemiyorum belki de sadece bir çocuk işidir. Sadece bugün teki geri gelince hangi psikopat ayakkabının tekini 2 ay saklayıp sonra geri getirir diye düşündük
Cocuk isi oldugunun kaniti. Cocuk bu ayakkabilari aliyor. Annesi de bulmus onu ama nerden geldigini bilmedigi icin de saklamis. Siz mesaj atinca ayakkabilarim eksiliyor diye, o da ayakkabiyi geri birakmis. Kendisinin cocugunun aldigi ortaya cikmasin diye de hemen birakmamis olabilir. Diger ihtimal de ayakkabi sapigi bir adam. Kiskancliktan olacagina pek ihtimal vermiyorum.

Binada kapı önünde ayakkabı bırakmak yasak muhtemelen,sizde kurallara uymadiginiz için bu yolu deniyorlar ama yine bırakıyorsunuz
Ay vallahi bunu yazmaktan bıktım. Ben bırakmıyoruz diyorum zaten es kaza unutulunca gidiyor diyorum. Ama ısrarla yok kapı önüne bırakılmaz yazıyorsunuz. Ben de böyle düşünüyorum zaten ama insanız yani hiç mi umuttıgunuz olmuyor sizin. Olmuyorsa gerçekten tebrik ederim. Neyse artık herkese teşekkürler.

kedi köpek olduğunu hiç sanmıyorum öyle olsaydı aylar sonra geri nasıl bıraksın hayvan. ya apartmandan komiklik yaptığını sanan bir çocuk ya da sizi rahatsız etmek isteyen kafayı takmış biri var. acilen kamera koyun yarın bir gün farklı şeyler yaparsa elinizde kanıt olsun. korkuyorsanız öğrendikten sonra gidip söylemezsiniz ama temkinli olursunuz hem de kanıt olur. bizim apartmanda da ayakkabı bırakmak yasak ama insanların unuttuğu oluyor öyle sıra sıra dizilmiş durumda değilse uyarmayız bile. bir tane ayakkabıya kafayı takıp buna mesai harcayan insan tehlikelidir.

Arkadaşlar merhaba gerçekten sırf bu konu için yazıyorum çünkü farklı bakış açılarını merak ediyorum.
Yaklaşık bir yıldır kapımızın önünden ayakkabılarımız alınıyor. Tuhaf olan şu ki ayakkabının sadece teki alınıyor. En son iki ay önce maddi değeri az sayılmayan bir ayakkabımın yine bir teki alındı. Sanki 7/24 bizi gözetliyormuş gibi kapının önünde kaldığı gün ayakkabı gidiyor. Normalde dikkat eder hemen içeri alırım.
Aynı kattaki komşularım olamaz, çocuk işi olduğunu da düşünmüyorum en son ayakkabım gidince sadece giriş ve çıkışı gösteren kameralardan baktık ama şüpheli bir sey yoktu.
Bugün yani tam 2 ay sonra orta dairelerden birinin önüne o kaybolan ayakkabımın teki atılmış. Görevliye durumu söylediğimiz için hemen yeni bir tane ayakkabı teki bulunmuş sizin olabilir mi dedi öyle bulduk.
Şimdi sormak istediğim şu biri bizimle acaba dalga mı geçiyor bu üçüncü kez başımıza geliyor açıkçası korkmaya da başladım. Bu arada binada kimseyi de tanımıyoruz sadece kendi katımdaki kişileri tanıyorum o da merhaba merhaba.
Apartman dan birisi bence kesinlikle

Ay vallahi bunu yazmaktan bıktım. Ben bırakmıyoruz diyorum zaten es kaza unutulunca gidiyor diyorum. Ama ısrarla yok kapı önüne bırakılmaz yazıyorsunuz. Ben de böyle düşünüyorum zaten ama insanız yani hiç mi umuttıgunuz olmuyor sizin. Olmuyorsa gerçekten tebrik ederim. Neyse artık herkese teşekkürler.
Kafası gidik birisinin size unutmamanız için kurduğu bir düzenek..bu şekilde koymamayı öğretiyor size.Siz ayakkabı koymasanız da aynı şekilde kapınızın önünü gözetliyordur.Koyun kamera izleyin bence..sonrasında apartman girişine "sayın ayakkabı hırsızı,sizin kim olduğunuzu bilmem ve elimde zaten ayakkabımı çalarken görüntünüz olmakla ile birlikte polise -hırsızlık kosununda - hakkınızda suç duyurusunda bulunmadan önce gelip özür dilemeniz için size şans vermek isterim" şeklinde yazarsınız

Kafası gidik birisinin size unutmamanız için kurduğu bir düzenek..bu şekilde koymamayı öğretiyor size.Siz ayakkabı koymasanız da aynı şekilde kapınızın önünü gözetliyordur.Koyun kamera izleyin bence..sonrasında apartman girişine "sayın ayakkabı hırsızı,sizin kim olduğunuzu bilmem ve elimde zaten ayakkabımı çalarken görüntünüz olmakla ile birlikte polise -hırsızlık kosununda - hakkınızda suç duyurusunda bulunmadan önce gelip özür dilemeniz için size şans vermek isterim" şeklinde yazarsınız
Ben de kapının önünü sürekli gözetlediğini düşünüyorum çünkü 3-4 ayda bir unutuyoruz o da gününde gidiyor.

Kapının önüne ayakkabı konulmasına aşırı takan tipler vardır . Onlar yapar. Genelde
Bizim komşunun kızı çıkmıştı.Yavrum anne baba çok önce ayrılmış ..çocuk babanne ile yaşamış..baba başkası ile evlenince de üvey anne ile bocalamıştı çocuk. Çok sessiz içe kapanık utangaç bir kızdı ama ayakkabı faresi o çıkmıştı. Annem komşuyu çay için evine davet edip "amacım çocuğunu suçlamak ya da sonrasında onu incitecek birşey yapman değil bu çocuğun ilgiye ihtiyacı var ,bu yüzden seninle bu konuşmayı yapıyorum" diye anlatmıştı ayakkabılarınızın başına geleni.

ya çocuklar dalga geçmek için yapıyor böyle yapan çocuklar var zile basıp kaçmak gibi eğleniyorlar güya

ya da komşunuz kapıya ayakkabılarınızı yığmayın diye huzursuz etmek amacıyla yapıyor olabilir ki bu çocuktan beter olur çünkü insan olan önce iletişim kurmayı dener

Ayakkabı kapıda bırakılmaz ki.
Şu hayatta en hoşlanmadiğım şeylerden biridir asla bırakmam. Pandemi döneminde bile örtü serip aldım içeri yada balkona attım ayakkabıları havalandırıp içeri aldim.
Bence sizin kapıda ayakkabı bırakmanızdan hoşlanmayan bir komşunuz tepki amaçlı yapıyor bunu,hırsızlık olsa tekini almaz zaten ki yabancı kimse de girmemiş apartmanıniza.
Ha yapılan dogru degil,sizi uyarabilirlerdi kapıya bırakmayın diye ama bence bu tip birşey çıkacak altından.

Bizim apartmanda herkesin ayakkabılığı dışarıda duruyor, yeri var çünkü :D

Hani asla konmaz etmez değil. Hatta o mermer kısmında normalde direkt terlik falan da durabilir çok absürd değil böyle şeyler ne kadar net ne kadar keskinsiniz ya :D

Ben olsam hususi bırakır suç üstü yaparım. Başkasının eşyasını ellemek/çalmak kapının önünde ayakkabı bırakmaktan çok daha beter çünkü.

Bizim apartmanda herkesin ayakkabılığı dışarıda duruyor, yeri var çünkü :KK70:

Hani asla konmaz etmez değil. Hatta o mermer kısmında normalde direkt terlik falan da durabilir çok absürd değil böyle şeyler ne kadar net ne kadar keskinsiniz ya :KK70:

Ben olsam hususi bırakır suç üstü yaparım. Başkasının eşyasını ellemek/çalmak kapının önünde ayakkabı bırakmaktan çok daha beter çünkü.
Ya ama hoş degil ki kapıda ayakkabı,bisiklet vb şeylerin durması. Orayı temizleyen de bir insan(apartman gorevlisi yada temizlige gelen kişi)yazık değil mi silmek için milletin ayakkabısiyla ,eşyasıyla uğraşsın.
Ha ayakkabılık vardır icine konulur o ayrı ama kapıya konulmamalı bence.
Bir dönem yatırım amaçlı ev bakıyorduk,siteye gittim binaya girdim bana gösterilen dairenin karşısındaki dairede boy boy onlarca ayakkabı,bisiklet,scooter görünce vazgeçtim. Hatta görevliye sordum bu normal mi diye adam yönetime söyler kaldırtırsınız dedi. Ev guzeldi yeni yapılmıştı ama o hal çok sevimsizdi bence. Hem dağınık hem pis duruyor üzgünüm.

Ya ama hoş degil ki kapıda ayakkabı,bisiklet vb şeylerin durması. Orayı temizleyen de bir insan(apartman gorevlisi yada temizlige gelen kişi)yazık değil mi silmek için milletin ayakkabısiyla ,eşyasıyla uğraşsın.
Ha ayakkabılık vardır icine konulur o ayrı ama kapıya konulmamalı bence.
Bir dönem yatırım amaçlı ev bakıyorduk,siteye gittim binaya girdim bana gösterilen dairenin karşısındaki dairede boy boy onlarca ayakkabı,bisiklet,scooter görünce vazgeçtim. Hatta görevliye sordum bu normal mi diye adam yönetime söyler kaldırtırsınız dedi. Ev guzeldi yeni yapılmıştı ama o hal çok sevimsizdi bence. Hem dağınık hem pis duruyor üzgünüm.

Karıştırıyor muyum diye düşündüm, mesajlaşmıştık oturduğunuz yerle alakalı bilmiyorum hatırlıyor musunuz? Okulla alakalı fikir almıştım.

Ailem şu an orada oturuyor, katta tek daire olanlar çamaşırlığını bile apartman içine koyuyor ya. Yani evet ayakkabı yasak ama çamaşırlık serbest temizlik günü değilse :D valla gayet camları falan açıp efil efil yumuşatıcı kokuyor devamlı apartman. Sizinkini bilmiyorum tabi ama orkidede durum bu, gerçi defne'ye ev bakmaya gittim orası da öyleydi.

Ailemin evinin önünde sadece mermer üstünde tek terlik duruyor ama ben de derli toplu duran ayakkabılık için çok keskin değilim ya. Hala milletin eşyasını ellemek çok daha ayıp geliyor.

Yok valla anlatamıyorum hala ayakkabı dışarı konulmaz yazıyorsunuz bir siz biliyorsunuz yani. Ben diyorum ki kazarayla unutulunca alınıyor. Kaldı ki iki kişiyiz bütün ayakkabılarımızı da dışarda bıraksak öyle yığılma olmaz ve herkesin disarda bir sürü ayakkabısı duruyor. Yoksa ben bile bile niye pahalı denilecek bir ayakkabıyı dışarda bırakayım.

Back