• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bir süredir gebelik düşünenler ve olmayanlar buraya

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şimdi doktordan dönüyorum zorla tarlusal yazdırdım. Zaten gebelik olmadığı kesin. Birkaç gün önce devlet hastanesindeki doktor kistlerin var demişti. Şimdi gittiğim doktor kistin yok her şey normal, yolunda stres yapmışsındır. Rahim duvarında kalınlaşmış dedi. Birkaç gün daha soğan kürüne devam edeceğim 15. Güne kadar bekle dedi doktor. Çocuk istiyorsunuz madem kullanma dedi. Ben o ilacı kullansam bu ay yumurtlamam olmayacak mı acaba? Doktora her şeyi sordum ama bunu unuttum
Merhaba bende son adetimde gecikince doktora gittim bana rahim duvarında kalınlaşma var dedi çok üzüldüm söktürücü vermek için kan testi yaptı beta 0.6 çıktı gebelik yok dedi. Devlet hastanesine gittim hiç bir açıklama yok 15 çıktı kalınlık ilerde sıkıntı falan dedi ve çok kötü bir muayene yaşadım ertesi gün adet oldum 3. Günümde özelde bir doktora gittim Ümraniye’de doktor kalınlaşma yok adet olamayınca kalınlaşma olabilir bu çok normal tahriş olmuş kontrolden dedi.

Merhaba bende bir süredir istiyorum ama Maalesef olmuyor ağustosta Gebelik yaşadım ama kalbi atmadı İnşallah Umut ediyorum bir gün Verecek Allahım .ay olarak hesaplarsam 7 aydır olmuyor Sene olarak hesaplarsam 4 senedir bekliyorum bebişimi.Bu arada bir kızım var 12 yasında ona bi kardeş istiyorum Cenabı Allah tan. Allah hiç Evlat sahibi olmamış Arkadaşlara Tez zamanda versin inşallah .

Merhaba bende son adetimde gecikince doktora gittim bana rahim duvarında kalınlaşma var dedi çok üzüldüm söktürücü vermek için kan testi yaptı beta 0.6 çıktı gebelik yok dedi. Devlet hastanesine gittim hiç bir açıklama yok 15 çıktı kalınlık ilerde sıkıntı falan dedi ve çok kötü bir muayene yaşadım ertesi gün adet oldum 3. Günümde özelde bir doktora gittim Ümraniye’de doktor kalınlaşma yok adet olamayınca kalınlaşma olabilir bu çok normal tahriş olmuş kontrolden dedi.
Bazı doktorlar o kadar acımasız ki özellikle kadın doktorlar. Kadın kadının halinden anlar diyorsun ama yok. Muayenede çok acımasız oluyorlar. Birde ''ayyy'' demeyegör hemen azarlıyorlar. Hadsizin biri bana burda ayy off diyosunda kocanla o işi nasıl yapıyosun bile dedi bağırarak. Hayvan gibi davranıyor bazıları Maalesef 😬

Merhaba bende bir süredir istiyorum ama Maalesef olmuyor ağustosta Gebelik yaşadım ama kalbi atmadı İnşallah Umut ediyorum bir gün Verecek Allahım .ay olarak hesaplarsam 7 aydır olmuyor Sene olarak hesaplarsam 4 senedir bekliyorum bebişimi.Bu arada bir kızım var 12 yasında ona bi kardeş istiyorum Cenabı Allah tan. Allah hiç Evlat sahibi olmamış Arkadaşlara Tez zamanda versin inşallah .
Aminnnnnn :dua:

Bide en kötüsü çocuklarla ilgili bir durum olduğunda arkadasinizin sende anne olunca anlarsın demesi yokmu bazen oyle kotu hissettiriyor ki bugün bir arkadaşımla daha görüşmeme kararı aldım 😢😢😢
Benim de en muzdarip olduğum konu bu. Anne olunca anlarsin... :ukala:

Bide en kötüsü çocuklarla ilgili bir durum olduğunda arkadasinizin sende anne olunca anlarsın demesi yokmu bazen oyle kotu hissettiriyor ki bugün bir arkadaşımla daha görüşmeme kararı aldım 😢😢😢
Benim de en muzdarip olduğum konu bu. Anne olunca anlarsin, insan
Ben de bebek istemeye karar verince devler hastanesine gitmiştim. Onyargılı olmamak için bir deneyeyim dedim ama çok canımı yaktı. 🤦🏻‍♀️ her yerde durum aynı demek ki. 🤷🏻‍♀️

E Eylulkz merhaba Eylül. Bende 2.5 yıldır evliyim. 24 yaşındayım. İlk zamanlar dershaneye falan gidiyordum o yüzden doğal yollarla korundum. Doğum kontrol hapı kullanacaktım ama migrenim çıktı ve doktor kesinlikle kullanamazsın çok tehlikeli dedi. Allahtan çıkmış diyorum tövbe yarabbim kullansam belki daha sıkıntılı olacaktı. 8 aydır korunmuyorum. Polikistik over bende küçüklüğümden beri düzensiz adet görüyorum. Doktora gittim son adet olamayınca. Rahimde kalınlaşma falan dedi kan testi yaptı 0.6 çıktı söktürücü verdi sonra adet oldum. Başka doktora gittim kalınlaşmayı cok kafaya taktım adet olamadığın icin kalınlaşma olur dedi. Sonra bana folikasit verdi inofolic diye bir toz. 3 ay kullan hamile kalmazsan başka bir ilaca geçeriz dedi. 2-3 gün önce bıraktım ilacı çünkü memede aşırı hassasiyet yaptı bende. 24 Ocak’ta adet olmam gerekliydi ama hala olmadım. Aşırı belirtiler var belli olucam. Test yaptım tek çizgi. Bu arada bende öğretmenim. Toplam 200 öğrencim var. Hepsine bakınca içim gidiyor. Öğretmenler gününde öğrencim mektup yazmış öğretmenim inşallah sizinde bir çocuğunuz olur ve bizlerde onun ablaları oluruz diye. Nasıl duygulanmıştım. Onun dışında benimde d vitaminim eksik çıktı bana damla verdi. Başka bir şeyin tahlilini istemediler benden. Ultrason ve betaya bakıldı yalnızca

Bazı doktorlar o kadar acımasız ki özellikle kadın doktorlar. Kadın kadının halinden anlar diyorsun ama yok. Muayenede çok acımasız oluyorlar. Birde ''ayyy'' demeyegör hemen azarlıyorlar. Hadsizin biri bana burda ayy off diyosunda kocanla o işi nasıl yapıyosun bile dedi bağırarak. Hayvan gibi davranıyor bazıları Maalesef 😬

Ay inanmıyorum ne kadar hadsiz ya. Banada cok surat astı. Normalde acı eşiğim çok yüksektir benim kolay kolay öyle tepkiler vermem. Söylüyorum doktora diyorum bakın ben ilk kez muayene olmuyorum şuan cok zorlanıyorum falan dedim hala zorluyor. İlk başta smear almak istemiş benden o yüzden daha da zorladı. Mesela onu da sormadı verdin mi falan. Ordan çıkıp işe gittim gerçekten yürüyemedim mahvetti beni

E Eylulkz merhaba Eylül. Bende 2.5 yıldır evliyim. 24 yaşındayım. İlk zamanlar dershaneye falan gidiyordum o yüzden doğal yollarla korundum. Doğum kontrol hapı kullanacaktım ama migrenim çıktı ve doktor kesinlikle kullanamazsın çok tehlikeli dedi. Allahtan çıkmış diyorum tövbe yarabbim kullansam belki daha sıkıntılı olacaktı. 8 aydır korunmuyorum. Polikistik over bende küçüklüğümden beri düzensiz adet görüyorum. Doktora gittim son adet olamayınca. Rahimde kalınlaşma falan dedi kan testi yaptı 0.6 çıktı söktürücü verdi sonra adet oldum. Başka doktora gittim kalınlaşmayı cok kafaya taktım adet olamadığın icin kalınlaşma olur dedi. Sonra bana folikasit verdi inofolic diye bir toz. 3 ay kullan hamile kalmazsan başka bir ilaca geçeriz dedi. 2-3 gün önce bıraktım ilacı çünkü memede aşırı hassasiyet yaptı bende. 24 Ocak’ta adet olmam gerekliydi ama hala olmadım. Aşırı belirtiler var belli olucam. Test yaptım tek çizgi. Bu arada bende öğretmenim. Toplam 200 öğrencim var. Hepsine bakınca içim gidiyor. Öğretmenler gününde öğrencim mektup yazmış öğretmenim inşallah sizinde bir çocuğunuz olur ve bizlerde onun ablaları oluruz diye. Nasıl duygulanmıştım. Onun dışında benimde d vitaminim eksik çıktı bana damla verdi. Başka bir şeyin tahlilini istemediler benden. Ultrason ve betaya bakıldı yalnızca

Bende de polikistik over var aynı durumdayiz . Benim de yaşım 24 adet düzensizliği var . TSH insülin direnci ve hormonlarım normal ultroson da pko gözüküyor..

Benim de en muzdarip olduğum konu bu. Anne olunca anlarsin, insan

Ben de bebek istemeye karar verince devler hastanesine gitmiştim. Onyargılı olmamak için bir deneyeyim dedim ama çok canımı yaktı. 🤦🏻‍♀️ her yerde durum aynı demek ki. 🤷🏻‍♀️
Dibimde kadın Doğum hastanesi var 300 metre falan ama gitmiyorum mezbaha gibi. İkinciye gitsem hatırlar mı vs onun korkusuda var tabiki. Asla ince değiller. Sonradan özelde gittiğim doktor o kadar iyiydi ki hissetmedim bile ve regl halinde kontrol etti ona rağmen.

Bende de polikistik over var aynı durumdayiz . Benim de yaşım 24 adet düzensizliği var . TSH insülin direnci ve hormonlarım normal ultroson da pko gözüküyor..
TSH vs nasıl yapıldı onları hiç bilmiyorum

Mesela bana verdiği folikasit (inofolic) polikistik icin cok iyi geliyormuş. Üstünde de yazıyor zaten. Polikistik olup bunu kullanan çoğu kişi hamile kalmış burada okudum baya.

Arkadaşlar hamilelik düşündüğüm zaman hemen gebe kalabileceğimi sanmıştım oysaki 11. Ayımdayım hala gelen giden yok 😔
#
*Sİzler ne durumdasınız denemede kaçıncı ayınız?
Bu başlığı açtım çünkü siz yapıyormusunuz bilmiyorum ben arada bir zamanında çocukları olmamış insanların profiline bakıp aaa bak onunda olmamış beklemiş bir süre ama şimdi çocuklu ne güzel benimde olacak diye düşünüp umutlanıyorum. Bizde paylaşalım yarın bir gün birlikte sevinelim başkaları da benim gibi sevinsin istedim
Bende senin gibi hemen olmasa da 2-3 aya kalırım diye düşünüyordum 7-8 ay oldu hala olmadı ve tesadüfen 2 ay önce pkolu olduğumu öğrendim ama başlangıç seviyesinde çok ta önemli değil dedi doktorum ocak ayında klomen kullandım yumurtalarım çatladı ama olmadı bugün de adetimin 3. Günü femaraya başladım bu ay ki serüvenim de femarayla başlayacak

Ay inanmıyorum ne kadar hadsiz ya. Banada cok surat astı. Normalde acı eşiğim çok yüksektir benim kolay kolay öyle tepkiler vermem. Söylüyorum doktora diyorum bakın ben ilk kez muayene olmuyorum şuan cok zorlanıyorum falan dedim hala zorluyor. İlk başta smear almak istemiş benden o yüzden daha da zorladı. Mesela onu da sormadı verdin mi falan. Ordan çıkıp işe gittim gerçekten yürüyemedim mahvetti beni

Bana öyle dediğinde neye uğradığımı şaşırdım ağzının ortasına patlatasım geldi. Ama terslemekle yetindim tabi. Nasıl bu kadar gevsek olabiliyorlar anlamıyorum. Zaten çocuk hasreti çekiyoruz manevi olarak yıpranmışız gördüğümüz muamelede cabası.

Sende benim yaşadıklarımın aynısını yaşamışsın. Bazı doktorlar gerçekten insanı daha da beter hasta ediyor. Ne yazık ki yaşayarak öğrendim bunu. Bana da dün gittiğim özel hastanedeki doktor kalınlığının 5.3 olduğunu söyledi bence birkaç güne adet olursun stres yapmışsın dedi. Bebek istediğimizden kullanma söktürücü dedi ama ben yazdırdım eğer 5 gün daha olmazsam kullanırım diye düşünüyorum

Aminn ilk çocuğun ne kadar sürede olmuştu bu arada inşallah hemencecik hamile kalırsın ve sağlıklı bir evladın olur

Benim de d vitamini eksik çıktı. Seni okadar iyi anlıyorum ki zaten bu çocuk olayını istemezken hamile kalacağım diye ödü kopuyor insanın ama istemek bir yüreğine düştü mü nasıl bir duyguya insann içini yakıyor. Bende 1 buçuk yıl istemedim. Diyorum ki keşke hemen düşünseymişim. Şimdi çocuk sahibi olabilecek miyim olmak için ne kadar bekleyeceğim belli değil.

Back