• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bir süredir gebelik düşünenler ve olmayanlar buraya

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben bursadayım. İlk gebelik kaybımı doruk hastanesinde yaptım özelde. Düşüğüm de ordaki doktorun takibindeyken gerçekleşti. Sorna bıraktım hastaneyi. Başka bi doktora başladım özel kliniğine gidiyorum. Anlaşmalı olduğu merkezşer var. Hsg çekimi işte aşılama için sperm analizi falan onlar için yönlendirip işlemi kendi kliniğinde gerçekleştirdi. İnan ben de bilmezdim bu kadar zor olacağını. pkos hastasıyım. İlk gebe kaldığımda bunları yaşicağım aklımın ucundan geçmezdi. Kürtaj masasına yatırdı hayat vurdu da vurdu. Doğal yolla hamile kalabiliyoken aşılamam bile tutmadı. Görünürde hiçbi sebep de yok. takvim gün hesapları yumurtanın milimi çatlamanın saati falan derken ilişki de zedeleniyo. Allaha şükür buna da şükür ne diyelim
Buna da şükür arkadaşım ne dertler var. Allah sana da sabır versin ve tez zamanda gönlünden geçeni nasip etsin. İlişki de zedeleniyor zedelenmez mi. Netice de göreve bağlanıyor ilişkiye bakış açısı çocuk oluyor. Kaç yaşındasınız bu arada

Buna da şükür arkadaşım ne dertler var. Allah sana da sabır versin ve tez zamanda gönlünden geçeni nasip etsin. İlişki de zedeleniyor zedelenmez mi. Netice de göreve bağlanıyor ilişkiye bakış açısı çocuk oluyor. Kaç yaşındasınız bu arada
aynen öyle tarih var gün var doktor yapın diyor. Sanki bi işmiş gibi oluyor. 26 yaşındayım.

Evet doktor söyledi canım engellediğini söyledi ve tsh yüksekken hamile kalanlarda var ama düşük yapabiliyomuş
AA bana ilça vermişti ben kullanmadım hatta o halde gidip test yaptırayım tekrar ölçülsün hala yüksekse verilen ilaçları kullanayım. Bana etkilemez geldi diye bekledim amcam da doktor kullanma dedi o yüzden kullanmadım. Bir ölümle ilaç kullanılmaz bir kaç kere baksınlar dedi. Gittiğim doktordan bebek oluşmasını etkilemez sadece 2,50 altında olması bebeğin zekası için daha iyi dedi

Aynı yaştayız hemen hemen ben de 26 yı doldurdum. Henüz bir tedaviye başlamadım yaza kadar süre tanıdım işte
ben daha doldurmadım ya temmuzda doğum günüm 25 buçuktan 26 yuvarlak hesap :)
bence vakit kaybetmeden bi doktora git derim.

AA bana ilça vermişti ben kullanmadım hatta o halde gidip test yaptırayım tekrar ölçülsün hala yüksekse verilen ilaçları kullanayım. Bana etkilemez geldi diye bekledim amcam da doktor kullanma dedi o yüzden kullanmadım. Bir ölümle ilaç kullanılmaz bir kaç kere baksınlar dedi. Gittiğim doktordan bebek oluşmasını etkilemez sadece 2,50 altında olması bebeğin zekası için daha iyi dedi

Tekrar ölçtür reglin 3. Günü yine değer 2.5 üstü cıkarsa kullan bence canım. Hiç problememiz yok bebek olmamasını ona bağladım bende. Bakalım nasip olur insallaj🤲 Etkişemeyeceğini düşünüyosan bile zekası için içebilirsin.

Ben sürecimi anlatayım. Soğan suyu ve tarlusal ile kistim gitti. Sonra hsg çekildim herşey normal. Sonra adetin 3.günü klomen başladım 11.gün geçtiğimiz çarşamba da ovitrelle çatlama iğnemi vuruldum bugün 6. Gün bekliyorum ben özellikle istemeden uyguladı doktorum. Ama kalp Rahim var bende onun için de erken uygulamaya başlamış olabilir
Birkaç gün daha geçsin adet olurum belki en azından yine kistim yokmuş her şeyde normalmiş. Bu ay aşırı stresli bir dönem geçirdim doktor ondandır di
Ben sürecimi anlatayım. Soğan suyu ve tarlusal ile kistim gitti. Sonra hsg çekildim herşey normal. Sonra adetin 3.günü klomen başladım 11.gün geçtiğimiz çarşamba da ovitrelle çatlama iğnemi vuruldum bugün 6. Gün bekliyorum ben özellikle istemeden uyguladı doktorum. Ama kalp Rahim var bende onun için de erken uygulamaya başlamış olabilir
Tarlusal kullanıp adet olduğun ayda değilde sonraki ayda gebelik olabiliyormuş sanırım ben öyle anladım. Seninde öyle mi oldu? Tarlusal kullanıp adet oldun ve o ay mı gebelik oldu? Yoksa sonraki adetten sonra mı?

O ilaç sadece adeti söktğrğyor yumurtlamayi etkisi olmaz diye biliyorum. Ama bence kullanmayın doktoru dinleyin ne olur ne olmaz
Bende biraz daha sabretmeyi düşünüyorum zaten 12 gün adetim gecikmiş 3 4 gün daha gecikse çokta büyük problem olmaz herhalde. Doktor hiç tarlusal verme taraftarı değildi

darisi basimiza ama ben sanmiyorim biraz bolkeseden atıyor doktorda:KK66:
bende hazirladim kendimi yazakadar oldu oldu olmadi okul biterbitmez tupbebege girecegim
😂Alemsin canım ya.. Olsun sen güven doktoruna benım arkada gelsın aklına.. İnşallah gerek kalmaz bende yaza tüp bebek düşüncem

Sizin çok yeniymiş biraz daha deneyin isterseniz tabi karışmak gibi olmasın. Siz bilirsiniz genelde 1 yıl bekleyin diyorlar.

Evet canım ama bende pko var o yüzden vakit kaybetmek istemiyorum toplam 6 ay olunca tedaviye baslicam hakkımızda hayırlısı inşallah

Birkaç gün daha geçsin adet olurum belki en azından yine kistim yokmuş her şeyde normalmiş. Bu ay aşırı stresli bir dönem geçirdim doktor ondandır di

Tarlusal kullanıp adet olduğun ayda değilde sonraki ayda gebelik olabiliyormuş sanırım ben öyle anladım. Seninde öyle mi oldu? Tarlusal kullanıp adet oldun ve o ay mı gebelik oldu? Yoksa sonraki adetten sonra mı?
Geçen ay kullandım işte ama gebeliği bekliyorum daha bu ay tutar inşallah hsg tarlusal klomen çatlama iğnesi 😁

7 aydır olmuyor benimde. Olmamasının sebebi tsh yüksekliğiymiş. 4.27ydi, 2.81e düştü 1 ayda. Şimdi biraz daha düşer inş. ve bebeğime kavusurum😢
😂Alemsin canım ya.. Olsun sen güven doktoruna benım arkada gelsın aklına.. İnşallah gerek kalmaz bende yaza tüp bebek düşüncem
hayırlısı cnm hakkımızda :)

Benim regl bitti. Doktor kontrolü cuma günü yumurta takibi için. Çalışmalara başlamaya bile korkuyorum artık. :KK42:

Ayni cnm degisen birsey yok baska ilac verdi buay doktor.geçen verdiği ile olmadi.sanki ben tube kalicm gibi yaa
Birde solkasik agrim geçmedi ilaclarllada yumurtam buyurken agri yapıyor nedenini anlayaamdim.ilacszida agriyir.doktora gore herşey normal
Ağrım geçti demiştiniz

Back