Bir spor salonu mevzusu

Bende geçenlerde yazıldım bir salona ama onceligim ben spor yaparken kızımı birakabilecegim yakın bir oyun aktivite alanıydı. Çok yer gezdim sonunda buldum ve oraya yazıldım bej spor yaparken kızımda oyun alanında keyifli vakit geçiriyor zaten güvenli velisi olmadan teslim veya dışarı çıkarma gibi bir şey söz konusu değil hemde tam karşımda oynadığı alan . Belki bir dahakine böyle bir yer tercih edersiniz diye düşünerek fikir amaçlı yazdım

Üslubunda sorun görmedim hocanın , sizin gönlünüzü hoş tutmak gibi bir zorunluluğu yok defalarca kuralı hatırlatmış daha ne yapsın ayrıca ebeveyn olarak anlıyorum çocuklarınız size çok tatlış çok uslu geliyor ama dışarıdan inanın öyle değil hadi diyelim çok uslu şu bu bir anlık dalgınlıkla bir yere çarpsa üstüne bir şey düşse ne yapacaksınız . Sizin zaten içeriye sokmak istememeniz lazımken üstüne şikayet etmekten bahsediyorsunuz

Üstüne bir şey düşüreceği bir alan değil
Öyle bir spor salonu değil.
Yoga ve mat plates salonu yani aletli bir şey yok
Ve ev gibi düşünün. Tüm bunlar bile oda Lara ayrılmış .beklemesini istediğim yer antre gibi bir yer

Tamam da sizi gören herkesin çocuğunu getirdiğini düşünün. Size göz yuman diğerlerine de yummak zorunda. Yetişkinler için spor salonu mu kreş ortamı mı? 5,5 yaşındaki çocuğum benim bulunduğum odanın dışında kalamaz. En fazla 10 dk dayanabilirim, sonra ikide bir çocuğu kontrol etmek zorunda kalırım.

Ya sıkılırsa sağa sola gitmeye çalışırsa veya seansınızı bölerse? Hakkınız var mı diğer katılımcıların dikkatini dağıtmaya? Çocuk antrede durursa sorumluluk kimde olacak?

Ders icin verdigi para yanmasin diye 5,5 yasindaki cocugu bahcede gozetimsiz birakmak!
Bu forumu biraz kurcalarsanız daha beterlerini de bulursunuz. Küçük çocuğu içinde olduğu halde arabasını yan otoparka park eden öğretmen vardı mesela. Tenefüslerde 10 dakika yanına gidip bakıyordu ama 40-45 dk çocuk arabada yalnız duruyordu, hem de yarım gün. O üye de kreşler çok pahalı diye ağlıyordu burada.

Ay hatırladım ve tekrar inanamadım.

Bende spora gidiyorum ama o gün girmediğim ders işlenmiş olarak gözükmüyor. Ve defalarca dersi alıp iptal etmişimdir. Sonuçta salonun bir kuralı var ve herkes o kurala uymak zorunda sizde çocuğunuzu ağlatmak yerine dersiniz yanıyorsa yansın. Orası da nasıl bir salon ders yanıyor falan anlamadım da gerçi neyse. Sizin kimseyi şikayet etmeye hakkınız yok şu durumda.

benim annem kızıma 2 gün üst üste makarna yedirdim diye seni aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet edeceğim diye kavga etmişti bende kendimi kötü hissetmiştim bunu okuyunca ne kadar masum olduğuma ikna oldum valla

dingonun ahırı değil orası kural kuraldır şikayet etsen de bi değişiklik olmaz ya yardan vazgeçeceksin ya serden

Spora gitmiyoruz biz

Yani çocuksuz kurallı yerlere çocuk götürmeyin

Ben çocuksuz mekan arıyorum bazen sırf çocuk sesi çekmeyim kendi çocuklarımı bırakıp kafamı dinlerim bi akşam diye

Bol çocuklu biri olarak diyorum bunu
Çocuksu yerlere çocuk götürmeyin götürmeyinnnnn

Hatırladım
Öğretmen bir de güya eğitimli
Allah korusun

Kural kuraldır. O çocuğun başına birşey gelse Allah korusun salon sahibinden tutun çalışanlara kadar hepsi yargılanır. Kimse böyle bir riski almak zorunda değil. Ayrıca çocuk istemeyen ya da çocuklu ailelere ayrı yerler veren çok işletme var artık. Yaygınlaşmaya başladı. Geçen yaz bodrumda çocuklu aileler için ayrı alan tahsis eden beachler vardı mesela. Çocuksuz kişiler için olan alana girmek ekstra ücrete tabiydi. Ve tıklım tıklım doluydu. Talep var yani bu tarz yerlere. Ailelerden biri çocuğu oynasın diye o alana getirdi hemen müdahale ettiler, kapıda söyleniyor açıkça gizli saklı birşey yok bunda. Adault oteller de var. Artık benim de bebeğim var ama geçen sene ben de çocuksuz yerleri tercih ediyordum. Sessiz sakin uyumak istiyordum şezlongda. Bu sene önceliğim değişti aksine ne kadar çok çocuk o kadar oğluş eğlenir diye bakıyorum. Özellikle oyun alanlı mekanları tercih ediyoruz. Yürüyemese dahi çocukları izlemek yanlarına gitmemiz çok hoşuna gidiyor. Bazen bebek kendi kendine bağırmaya başlıyor. Çocuksuz bireylerin tahammül sınırları daha düşük olabiliyor. Ben de çocuk sesinden haz etmezdim empati kurabiliyorum. Aksine çok sevecen davranan yerler de olabiliyor. Balık restoranında balık çorbasını blende edip getirdiler oğluş için kendileri teklif etti hatta isterseniz yardımcı olabiliriz diye. Bu bir hoşluk ama kimsenin zorunluluğu yok. Hele de baştan söylenmişken. O yüzden insanların size göre davranmasını ummak yerine kendiniz tercihlerinizi önceliklerinize göre ayarlayın derim.

baştan çocuk girilmez yazısına rağmen mecburiyetten bir kez görmezden gelinmiş, bir daha getirmenizdeki anlam nedir. Şahsen siz bir başkasının çocuğu olduğunda rahatsız olmayacak mısınız ki şuan şikayet diyorsunuz. Baştan kabul etmişsiniz bunu burda haklılığınızı göremedim

Kızınız kaç yaşında? Bahçede beklediği sürece onlar orada kızınızın güvenliğini sağlayabiliyorlar mı yoksa sokak gibi bir yer mi? Böyle bir kuralları varsa sırf sizin çocuğunuz ağlıyor diye size ayrıcalık yapmaları doğru değil. Eğer kızınız bahçede güvende olacaksa bahçede beklesin. Bahçe güvenli bir yer değilse bunu dillendirebilirsiniz ama yok siz sadece ağlıyor diye bırakmak istemiyorsanız bahçeye o zaman siz derslerinizi iptal edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…