Bir şey soracağım ya bulaşık Makinesi elektrik ve su çok harcıyor mu?

Sevimsizpamukseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
785
22
24
Kaynanam diyor ki kaynanalardan ne bu çektimiz ya
elimiz ile yıkarız zaten iki üç tane çıkıyor çalıştiracaksan hafta da bir kere çalıştır diyor ben biliyorum ama makine su ne de elektrik harcar az harcar yani

Bana 700lerde, kayınvalideme 500’lerde su faturası gelmiş.
O tek başına yaşıyor, biz 4 kişiyiz.
Çocuklar küçük bizim çamaşır makinesi her gün çalışıyor, kayınvalidem muhtemelen haftada 3-4 kere anca çalıştırıyordur.
O haftada 2 kere duş alıyor, eşim sabah-akşam, ben ve çocuklar gün aşırı.
Bulaşık makinem günde 2 kere çalışıyor, kayınvalidem 2-3 günde bir çalıştırıyor çünkü birçok şeyi elinde yıkıyor.

Buradan anlayabiliriz ki, elinde yıkamasa daha az harcayacak 🤷‍♀️

Bana 700lerde, kayınvalideme 500’lerde su faturası gelmiş.
O tek başına yaşıyor, biz 4 kişiyiz.
Çocuklar küçük bizim çamaşır makinesi her gün çalışıyor, kayınvalidem muhtemelen haftada 3-4 kere anca çalıştırıyordur.
O haftada 2 kere duş alıyor, eşim sabah-akşam, ben ve çocuklar gün aşırı.
Bulaşık makinem günde 2 kere çalışıyor, kayınvalidem 2-3 günde bir çalıştırıyor çünkü birçok şeyi elinde yıkıyor.

Buradan anlayabiliriz ki, elinde yıkamasa daha az harcayacak 🤷‍♀️
Anlatamıyorsuz ki bize gelen faturda400 500 civar

Şuan birlikte mi yasiyorsunuz ? O zaman o makinanın 2 günde dolması bile mucize minumum 4 kişisiniz az bile çalışıyor makine.
Üç kişiyiz kaynanam ile birlikte üç
Birde camışır makinesinin hafta da üç kere bazen iki kere iki tane televizyon var bir buzdolabı bir lazer elektrikli ocak ama oda çok az harcıyor bir de fırın mikrodalga ve bulaşık Makinesi mikrodalga her gün her gün çalıştırmıyorum

elimiz ile yıkarız zaten iki üç tane çıkıyor çalıştiracaksan hafta da bir kere çalıştır diyor ben biliyorum ama makine su ne de elektrik harcar az harcar yani
Günlük çalıştırıyorum. Bence elde yıkamaktan daha tasarruflu.

Yavrum sen onu dinleme ,anladığım kadarıyla onunla yaşamak zorundasın çamaşıra bulasiga kafayı takarsan bu yıllar geçmez kaynana adı üstünde söylensin dursun sen de aynen aynen de bildiğini oku.
Öyle yapmaya çalışıyorum bu sefer eşime direk anlatmaya gidiyor yada tirip atıyor yüzünü asıyor bir şey varmış gibi bilmiyorum ve sıkılmaya başladım
Kendi kızı da makine çalıştırıyor çalıştırma da demiyor kendisine kızına kıyamıyor ama biz umurunda değiliz 🤣🤣

Öyle yapmaya çalışıyorum bu sefer eşime direk anlatmaya gidiyor yada tirip atıyor yüzünü asıyor bir şey varmış gibi bilmiyorum ve sıkılmaya başladım
Kendi kızı da makine çalıştırıyor çalıştırma da demiyor kendisine kızına kıyamıyor ama biz umurunda değiliz 🤣🤣
Eşine söylediği zaman sen de tatlı dille aşkım canım kocam artık ne diyorsan bulaşık makinesi bu yani dolunca calistiriyorum vs de eşin karakterli biriyse bunun için üstüne gelmez anasıyla yaşayan kadın bulmuş susup otursun bence.

Ne iki üç tanesi canım, biz iki kisiyiz, akşamdan sabaha makine doluyor.
Elde yıkayınca daha çok su harcanıyor.

X