- 14 Ağustos 2024
- 27
- 0
- 21
-
- Konu Sahibi kendimezorummuvarbilmiyor
Ay çok teşekkür ederim sağolun.Babamin üzerine bir kart falan alamazlar di miKimlik bilgisi ile tek başına bir işlem yapılamaz. Her zaman şifre / onay istenir. Kimlikte herhangi gizli bir bilgi vs yok ki. TC no var o da zaten parasal işlemlerde şifresiz hiçbir ise yaramaz.
İnternette hiç bir alisveris için kimlik fotosu paylaşılmaz. Her şey olabilir.Vpni kapatmayı unuttum ve İnternette unutup gezinmeye devam ettim ve chromeda babamın kredi kartıyla işlem yaptım.Sizce bir sorun oluşturur mu ? Kişisel bilgilerin sıkıntıya düşeceğini bilmiyordum.Kimlik fotoğrafı vs de atmıştım.
Ben internette kaç kere pdf oluşturdum kimlik kartımı pasaportumuKimlik bilgisi ile tek başına bir işlem yapılamaz. Her zaman şifre / onay istenir. Kimlikte herhangi gizli bir bilgi vs yok ki. TC no var o da zaten parasal işlemlerde şifresiz hiçbir ise yaramaz.
Opera değil guvenilirliği bilinmeyen telefon uygulaması.Opera olsa ben de sorun olacağını düşünmezdim sanırımBir sorun olmaz 15 senedir aktif bilgisayar kullanıyorum ve opera da otomatik vpn açık oluyo. Hiç kredi kartı bilgilerim calinmadi. Ama siz korkuyorsanız babanızın kredi kartını İnternete alışverişe kapatın. Uygulamaya göre de fark edebilir.
Alışveriş için değil. Babam daha önce internwt saglayicisiyla paylaşmişİnternette hiç bir alisveris için kimlik fotosu paylaşılmaz. Her şey olabilir.
Kart çıkarılabilmesi için imza gerekir - ayrıca banka hesap bilgilerine erişim gerekir - bu da şahıs kendi ya da vekil tayin ettiği kişi gitmedikçe yapılamazAy çok teşekkür ederim sağolun.Babamin üzerine bir kart falan alamazlar di mi
Opera bir örnekti telefondan da unutup 1 hafta açık bıraktığımı biliyorum.Opera değil guvenilirliği bilinmeyen telefon uygulaması.Opera olsa ben de sorun olacağını düşünmezdim sanırım
Anladım. Ben alışveriş yaparken gönderdiniz sandım. Geçmiş olsun. İnşallah bir şey olmaz. Siz arkadaşların dediği gibi babanızi uyarın kimseyle bilgisini paylasmasin herhangi bir mesaja cevap vermesin.Alışveriş için değil. Babam daha önce internwt saglayicisiyla paylaşmiş
Tamam yani siz zaten daha önceden atılmış görüntüyü tekrar görüntülediniz. Bu şekildeyse sorun olmaz ki direk vpn açıkken kart banka işlemleri yapanlara uyarısa bulunuyorlardı. Androidte aynı uyarıları vermedi mi zaten işlem yapmaya engel oluyo telefonHayır android.Benim sıkıntım kredi kartından ziyade kimlik bilgileri.Kredi karti bana ait çünkü olan bana olur
Kişisel bilgilerini boşver benim bugğn bir arkadaşım adına kredi çekildiğini öğrendi 250bin faiziyle 400 küsür yapıyor. Savcılık bir sürü dosya olduğunu söylemiş. Hemen tüm şifreleri değiştir. Vnp de silVpni kapatmayı unuttum ve İnternette unutup gezinmeye devam ettim ve chromeda babamın kredi kartıyla işlem yaptım.Sizce bir sorun oluşturur mu ? Kişisel bilgilerin sıkıntıya düşeceğini bilmiyordum.Kimlik fotoğrafı vs de atmıştım.
Vermedi uyarı falanTamam yani siz zaten daha önceden atılmış görüntüyü tekrar görüntülediniz. Bu şekildeyse sorun olmaz ki direk vpn açıkken kart banka işlemleri yapanlara uyarısa bulunuyorlardı. Androidte aynı uyarıları vermedi mi zaten işlem yapmaya engel oluyo telefon
Kart şifremi değiştirdim o tamam da kimlik kartı için ne yapabilirim ki ?Kişisel bilgilerini boşver benim bugğn bir arkadaşım adına kredi çekildiğini öğrendi 250bin faiziyle 400 küsür yapıyor. Savcılık bir sürü dosya olduğunu söylemiş. Hemen tüm şifreleri değiştir. Vnp de sil.
Ay çok teşekkür ederim gerçekten .Ön ve arka yüz fotokopisi olması da mı bir şey ifade etmez?Şöyle düşünün - bilgisayarda e devlet , tapu, sicil uygumalarina vs girerken her zaman TC istiyor sistem değil mi? TC bu kadar gizliliği önemli olsaydı sorulmazdi uygulamalarda.
Tek basina TC yi bilmeleri birsey ifade etmez. Babanizin kimlik fotokopisi ile bankaya biri gitse - bankadaki görevli orjinalini sormak zorunda. Ayrıca giden şahıs babanızın ikizi olmadığı sürece resimleri uyuşmaz
BilemiyorumKart şifremi değiştirdim o tamam da kimlik kartı için ne yapabilirim ki ?
İyi bari umarım bir sıkıntı olmaz.Opera bir örnekti telefondan da unutup 1 hafta açık bıraktığımı biliyorum.
Ay çok teşekkür ederim gerçekten .Ön ve arka yüz fotokopisi olması da mı bir şey ifade etmez?
Adına kredi çekilebilmesi icin yukarida diğer üyelerin belirttiği bilgilerin de olması gerekmez mi ayrıcaKişisel bilgilerini boşver benim bugğn bir arkadaşım adına kredi çekildiğini öğrendi 250bin faiziyle 400 küsür yapıyor. Savcılık bir sürü dosya olduğunu söylemiş. Hemen tüm şifreleri değiştir. Vnp de sil
Burada bahsi geçen kredi kartı kopyalamasıdır. tc kartı ile parasal işlem yapılmazAdına kredi çekilebilmesi icin yukarida diğer üyelerin belirttiği bilgilerin de olması gerekmez mi ayrıca
Kişisel bilgilerini boşver benim bugğn bir arkadaşım adına kredi çekildiğini öğrendi 250bin faiziyle 400 küsür yapıyor. Savcılık bir sürü dosya olduğunu söylemiş. Hemen tüm şifreleri değiştir. Vnp de sil
Peki bu başkası adına kredi çekilme mevzusu nasıl olabilmiş ki o zaman ?yarın elinizde babanızın kimlik fotokopisi ile ( ön ve arka yüz ikisi de olan) bankaya gidin - babam adına hesap açıcam deyin bakalım. Parasal işlemlerde kişi dışında yalnızca vekil atadığı kişi işlem yapabilir ( kimlik kartı hususu için konuşuyorum).