- 14 Ağustos 2024
- 27
- 0
- 20
-
- Konu Sahibi kendimezorummuvarbilmiyor
Sakin olun. İnternet bankacılığından kartınızı bloke edin. Yeni bir kart çıkartın.Vpni kapatmayı unuttum ve İnternette unutup gezinmeye devam ettim ve chromeda babamın kredi kartıyla işlem yaptım.Sizce bir sorun oluşturur mu ? Kişisel bilgilerin sıkıntıya düşeceğini bilmiyordum.Kimlik fotoğrafı vs de atmıştım.
Onu hallettim de babamın kimlik bilgileri çalınmış mıdır? ;(Anlayamadım hem kimlik bilgisi hem kart bilgisi mi attınmuhtemelen dolandırılıyorsun, banka appinden kartı hemen kapat
Babanızın kimlik bilgisi ile ne yapabilirler ki? Yalnızca tc kimlik no ile herhangi bir işlem yapamazsınız - şifre / teyit vs istenir her zamanOnu hallettim de babamın kimlik bilgileri çalınmış mıdır? ;(
Kimlik bilgisini ön ve arka yüz fotokopi şeklinde babam atmış çok önce internet saglayicisina sanirim.Ben de tesadüfen denk geldim baska bir şeyi ararken tıkladım ekranda açıldıVPN değil alışveriş yaptığınız sitenin güvenliği önemli diye biliyorum. Size ya SMS ya da mobil bankacılık aracılıyla onay kodu gelmesi lazım. Gelmediyse sıkıntı. Kimlik bilgileri vs ben bu nevi dokümanları internet ortamında pek atmamaya dikkat ederim.
Yani ön ve arka yüz hepsiBabanızın kimlik bilgisi ile ne yapabilirler ki? Yalnızca tc kimlik no ile herhangi bir işlem yapamazsınız - şifre / teyit vs istenir her zaman
Teşekkür ederim az da olsa rahatladım.Uzun süre kafama takılabilirdi ama hâlâ %100 emin değilimBabanızın kimlik bilgisi ile ne yapabilirler ki? Yalnızca tc kimlik no ile herhangi bir işlem yapamazsınız - şifre / teyit vs istenir her zaman
Kimlik bilgisi ile tek başına bir işlem yapılamaz. Her zaman şifre / onay istenir. Kimlikte herhangi gizli bir bilgi vs yok ki. TC no var o da zaten parasal işlemlerde şifresiz hiçbir ise yaramaz.Yani ön ve arka yüz hepsiyoksa kendim için sıkıntı yok bugün alışverişe devam ettim sanal kart oluşturup.Umarim kimlik bilgisi sıkıntı oluşturmaz
Hayır android.Benim sıkıntım kredi kartından ziyade kimlik bilgileri.Kredi karti bana ait çünkü olan bana olurBu şekilde çalınma olmaz bence, internet bankacılığına girince bile uyarı veriyor telefonlar. Benim vpn açıkkken eşim kartımdan para çekemedi mesela direk mesaj geldi şifre falan istemiş atmde. Google youtube hep giriş istiyodu fark edip kapıyodum ben. Siz apple kullanıcısı mısınız?