‘Bir şey olmaz’

Çok üzücü,
Pisliğini bile geçtim, o plastikler denizdeki yaşama ne kadar zarar veriyor :KK43:

Öyle. Adamlar tonla belgesel çektiler işte, okyanuslar, denizler tabanına yığılıyor tüm plastikler.
Çok açık etmeyeyim de kendimi, öğrenciyken stajımı bir arıtma tesisinde yaptım, tüm kanalizasyon sistemi buradan geçerdi, önce katı atık kısmı ayrışır ilaçlanır preslenirdi, sonra su bakteri havuzlarına gönderilirdi vs. geçmiş zaman çok da hatırlamıyorum. Kanalizasyondan neler çıkmadı, neler görmedik ama... Makineye tak bir şey vurdu birinde, çocuk bisikleti çürümüş. Demir, iki tekerli çocuk bisikleti... Bu unutmadığım bir ayrıntı olarak kaldı, kanalizasyon hattına bir insan evladı niçin bisiklet atar?

Öyle. Adamlar tonla belgesel çektiler işte, okyanuslar, denizler tabanına yığılıyor tüm plastikler.
Çok açık etmeyeyim de kendimi, öğrenciyken stajımı bir arıtma tesisinde yaptım, tüm kanalizasyon sistemi buradan geçerdi, önce katı atık kısmı ayrışır ilaçlanır preslenirdi, sonra su bakteri havuzlarına gönderilirdi vs. geçmiş zaman çok da hatırlamıyorum. Kanalizasyondan neler çıkmadı, neler görmedik ama... Makineye tak bir şey vurdu birinde, çocuk bisikleti çürümüş. Demir, iki tekerli çocuk bisikleti... Bu unutmadığım bir ayrıntı olarak kaldı, kanalizasyon hattına bir insan evladı niçin bisiklet atar?

Dua edelim de o bisiklet kanalizasyon kapağı açık olduğu için çocukla birlikte düşmüş olmasın.
Wall-e yi izlediniz mi bilmiyorum.
Dünyayı terkedecekler ve geriye bir o ben kalacakmışım gibi hissediyorum :)))

Bak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..

Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..

Ellerini yikamiyorlar bundan ben de eminim. Aklıma paralar minibüs otobüs tutaclari kapı kolları geliyor :kusmuk:eldivenle gezicem en sonunda

Yeri de gelmişken, çöplerin kenarlarına bırakılan eşyaları nasıl olsa kağıt toplayanlar alır diye bırakıyorlar. Yada poşetlere bayat ekmek koyup çöplerin kenarlarına asıyorlar
(Malum ekmek çarpar)
Ve bunu hayırdan sayıyorlar.
Yav he he.

Geçen hafta eşim ve küçük oğlumla sahile gittik. Zengin görünümlü bir insan müsveddesi, çocukların oynadığı alanda köpeğini gezdiriyordu. Köpek kakasını o alana yaptı ve sahibi yürüyüp gidecekken ben durdurdum. Burada çocukların oynadığını, mümkünse bir poşetle kakayı almasını söyledim. Beni hayvan düşmanlığı ile suçladı. Sakince hayır ben hayvanları seviyorum, keza çocukları da seviyorum ama çocuğun kakalı bezini çimenlere atmıyorum mesela dedim. Atsam rahatsız olursunuz muhtemelen dedim. Beni dinlemedi bile. Söylene söylene defolup gitti. Dışarıdan bakınca aman ne kadar da modern ve güzel bir kadın deriz. Ama içi çöplük, görgüsüz, medeniyetsiz.

O yüzden elinizden geleni yapın. Şikayet edin, peşine düşün. Madem insan olmayı beceremiyorlar, zorla öğrenecekler.

Bak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..

Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..
Doğru söylüyorsun,yorumun bana Orta okuldaki fen hocam getirdi aklıma
neredeyse her derste bu konuya dokunmadan geçmezdi
Temiz olun,yakanın banyo yapın
Etrafta dışarda dolaşan esanslı parfümlü leş kokulular var(belirttiği,kızdığı bir kesim vardı toplumda)
Banyo yapmazlar ama terle karışık Esans parfüm kokarlar
Temiz olun,bunlara ihtiyaç duymazsınız derdi
Kulakları çınlasın

Aaa ben gider o dondurmayı alır o kadının kapısına sürer ve bir kağıt ilistirirdim. Amannnnn bişey olmaz be canım sana da bu müstahak diye.

Böylelerini kapatmak lazım çevre temizliği için zira varlıkları bile yetiyor güzelim dünyayı kirletmelerine.

Bir kaç ay önce Türkiye’ye gitmiştim
Kolay kolay girmem WC’ye dışarda
Gittiğim barda nezih bir yerdi
Sıra beklerken benden önce bir bayan çıktı WC’den
Yaa o bahsettiğiniz kanlı şeyi gördüm
Kendime gelemedim
Be kadın buraya gelmeyi biliyorsun,yiyor içiyorsun selfie çekip hava atıyorsun da bir sifonu çekmeyi mi bilmiyorsun
Tutup kolundan geri sürükleyecektim WC’ye
Birde telaşlandım sonra
Benden bilirler diye nekadar utandım
Çok pisiz gerçekten
Ya varya Allah korkusu olmasa
Çoğu o korkuyla temiz kalmaya yöneltilmiş
Yoksa tövbe yıkanmazlar ellerini bile yıkamazlar
Neyse konuyu çarptırıp ban yemeyeyim
Malesef bilinç yok bizim insanımızda. Okumuşu, cahili hepsi aynı. Çalıştığım kurumda personel tuvaletine girip kaç kere pis buldum, sırf benden sonra giren benden bilmesin diye utancımdan milletin afedersin b.kunu temizledim. Zorunda mıyım? Değilim ama benden sonra gireni düşünüyorum, kendime o vaziyette bırakmayı yakıştıramıyorum. Üstelik bu tuvalet personel tuvaleti, sadece çalışanlar kullanıyor. Belli eğitim almış kesim sözde ama eğitim sadece okulda olmuyor demekki...

Konu sahibi nefret ediyorum bu tip insanlardan, sadece kendini düşünen, etrafında ne olduğunu umursamayan, doğayı katleden tipler. Çok mu zor kendi sebep olduğun pisliği temizlemek yada çöpü çöpe atmak?

Kendi adıma ufacık bir fiş bile olsa çöpe atıyorum, atmayanları uyarıyorum. Siz de yılmayın, onlardan olmayın (ki duyarlılığınızdan dolayı onlardan olmayacağınızı biliyorum), uyarın. Değişen bir şey olur mu? Bir kaç saat önce şahit olduğunuz üzere olmaz ama en azından içiniz rahat olur.

Yeri de gelmişken, çöplerin kenarlarına bırakılan eşyaları nasıl olsa kağıt toplayanlar alır diye bırakıyorlar. Yada poşetlere bayat ekmek koyup çöplerin kenarlarına asıyorlar
(Malum ekmek çarpar)
Ve bunu hayırdan sayıyorlar.
Yav he he.

ya ben kullanılabilir eşyaların çöpün yanına bırakıyorum bendeki bir alışkanlık oldu aslında.. yurt dışında insanlar kullanılabilecek durumda olan eşyaların çöpün yanına bırakır, öğrenciler de alır genelde.. mesela tost makinesi, ütü, koltuk falan falan.. ben de genelde bırakırım ama arkamı dönerim gitmiş :)

Evleri temizdir böylelerinin. Ama umumi yerlerde her türlü pisliği kendilerine hak görürler.
Sitenin temizlik görevlisi nasıl olsa var diye yere çöp atarlar..
Erimiş yapış yapış dondurma bırakırlar.

Benzer bir konudaydı sanırım, yaşadığım bir olayı anlatmıştım, yeri geldi yine anlatayım, kızım 3-4 yaşlarında o zaman, rutin göz kontrolleri için bir kliniğe gidiyordum, çocuk bu randevu saatini beklerken tuvaleti geldi, klinik tuvaletine yöneldim ki baktım kapı kilitli, hizmetlinin yanına gittim, kadıncağız anahtarı verdi, veriyorum ama ne olur tuvalet ihtiyacınız bitince temiz bırakıp kapıyı yeniden kilitleyerek anahtarı bana getirin dedi, çok özür dilerim evlerinde titizlik abidesi olup ne kadar temiz olduğundan gururla bahseden hemcinslerim tuvaleti öyle berbat bir halde bırakıyorlarmış ki hizmetli kadın temizlerken midesi ağzına geliyormuş.

Maalesef biz de böyle bir algı var, evler cillop pırıl pırıl olsun, göz alıcı parlaklıktaki tül perdelerimiz, çamaşır suyu kokan tuvaletlerimizle gurur duyalım ama umuma açık her yerde at çöpü, pislet tuvaleti, bula her yeri arkandan hizmetli temizler nasılsa.

Ağaç yaşken eğilir, çocuklara sadece evimizi değil tüm çevreyi temiz tutmayı öğretsek burnumuzu tuta tuta umumi tuvaletlere girmek, yerde pet şişeden izmarite, çekirdek kabuğundan kirli bebek bezine kadar çöp görmek zorunda kalmazdık.

Dua edelim de o bisiklet kanalizasyon kapağı açık olduğu için çocukla birlikte düşmüş olmasın.
Wall-e yi izlediniz mi bilmiyorum.
Dünyayı terkedecekler ve geriye bir o ben kalacakmışım gibi hissediyorum :)))
Biz de kalırız heralde. Eşimle ben dışarı çıkınca sinirlerimiz altüst oluyor. Piknik alanına gitmek mümkün değil. Sitenin içinde gördüklerimi hiç söylemeyim. Üstüne çocuk parkına köpeğini pisletenler de var. Vallahi o çocuklar o parkta iyi mikrop kapmıyor diye dua edip duruyoruz arkadaşla. Öyle işte. :KK43:

ya ben kullanılabilir eşyaların çöpün yanına bırakıyorum bendeki bir alışkanlık oldu aslında.. yurt dışında insanlar kullanılabilecek durumda olan eşyaların çöpün yanına bırakır, öğrenciler de alır genelde.. mesela tost makinesi, ütü, koltuk falan falan.. ben de genelde bırakırım ama arkamı dönerim gitmiş :)

Yok ya bahsettiğim onlar degil ama onları da belediyenin yerleri var oralara vermek lazım.
Örnek vereyim, kullanılmaz durumda tencere, kırık dökük dolap, yırtık ayakkabı, birine elden vermeye utanacagınız seyler diye toparlasam en doğrusu sanırım :)

Ay vallahi yıldım böyle insanlardan! Ben birini rahatsız eder miyim diye korka korka yürüyorum diğerleri....... Allah kahretsin diyorum. Bunlar daha da eğitilemez! Soyları tükenesiceler.

Yaw bizim sitede yeşil alanlara,ağaç diplerine çocuklara çişlerinin yaptırıldığını gördüm 2 defa. Üstelik parkın etrafına.
Benim kızlar parktan çok yeşil alanlarda dolanıyorlar.
Site yönetimini mi aramam lazım o esnada bilemedim.
Gidip tartışmak da istemiyorum. Korkuyorum insanların gazabından artık.
Kin tutar,kocasına söyler,kocası eşime kin tutar. Münakaşa eder falan filan.
Kafamda bin türlü senaryo üretiyorum.

Yaw bizim sitede yeşil alanlara,ağaç diplerine çocuklara çişlerinin yaptırıldığını gördüm 2 defa. Üstelik parkın etrafına.
Benim kızlar parktan çok yeşil alanlarda dolanıyorlar.
Site yönetimini mi aramam lazım o esnada bilemedim.
Gidip tartışmak da istemiyorum. Korkuyorum insanların gazabından artık.
Kin tutar,kocasına söyler,kocası eşime kin tutar. Münakaşa eder falan filan.
Kafamda bin türlü senaryo üretiyorum.

Ayy o daha kötüymüş :KK43:
İnşallah yapmıyorlardır öyle seyler. Site yönetimine bildirin mutlaka. İsminizi söylemek zorunda değiller. En azından uyarsınlar, bilemedim :KK43:
Benim çocuklarda genelde çimenlerde. Ki bugün aklıma gelen peyzaj için kullanılan zirai ilaçlar oldu :KK43: nereden kaçacağımızı şaşırdık

Vallaha işte görüldüğü gibi parayla falan görgü satın alınmıyor. Ruhunda olacak insanın görgü de saygı da.sorsan elittir nezihtir temizdir ama insan değiller böyleleri.

Ya bunlar normal şeyler de ülkede onca haksızlık varken dondurmaya kafayı takmak filan bana gereksiz geliyor. hani bir isveç bir norveç olursun da anlarım ama burada dondurmadan daha önemli meselelerimiz var.

Ya bunlar normal şeyler de ülkede onca haksızlık varken dondurmaya kafayı takmak filan bana gereksiz geliyor. hani bir isveç bir norveç olursun da anlarım ama burada dondurmadan daha önemli meselelerimiz var.

Kusura bakmayın, çocuğuma temiz bir park talep etmek için İsveç olmayı bekleyemeyeceğim.
Lüks degil, ihtiyaç talep ediyorum.

Aynı anda birden fazla mesele çözüme kavuşturulabilir.

O zaman kimse kuaföre gitmesin, henüz İsveç Norveç değiliz, dip boyasından veya manikürden daha önemli meselelerimiz var.

Yada tatile çıkmayın. Çünkü tatil boş ve eğlence amaçlı bir şey, daha önemli meselelerimiz var.

Bunun sonu yok ki.
Ben temel ihtiyaçlarım ve dahi lüks de olsa kendi isteklerim için ülkenin durumumun düze çıkmasını mı beklemeliyim?

Ayrıca gayet bugünün en önemli meselelerinin altında yatan sebep şu anlattığım.
Kadının cevreye duyarsızlığı mı, yetiştirdiği çocuk mu, bencilliği mi, umursamazlığı mı, pisliği mi..

Önce insan düzelecek.
Al bunu koy İsveç’e, orayı da kirletir.

X