‘Bir şey olmaz’

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.309
Yasaklanmalı.
Kime başvuruyoruz? İmza mı toplamak lazım? Yoksa yıldırma politikası ile ‘bir şey olmaz’ diyenlere, ‘neler olur’u açıklamaya devam edelim mi?

Sitede oturuyorum. Nezih bir site diyebilirim ama tabi peyzajla, havuzla, bilmem ne kadara daire satmakla olmuyor insan da olmak lazım.

Çocukları parka indirdim. Donmemize yakın yabancı uyruklu bakıcısı ile bir ‘premses’ geldi.
Tütülü etekler, çocuğun parkta oynama ihtimali olmayan ayakkabılar... elinde dondurma, harici bakıcının elindeki market poşetinde abur cuburlar.
Çocuğun elinde dışı çikolata kaplı dondurmalardan vardı.
2-3 yaşlarında çocuk eridikçe o çikolatanın düşeceğini akıl edemediği icin normal olarak o dondurmanın çikolatası bütün olarak yere düştü.
Sinirlenen çocuk da kalanını fırlattı. Ağlamaya başladı.
Çocuğun annesi kucağında 5-6 aylık 2. Bir çocukla balkondan kızına adı ileseslendi. Ağlama kat sayısı artınca, Bakıcıya seslendi sonra getir diye.
Bende bakıcıyı durdurdum.
‘Lütfen düşürdüğünüzü toplayın, küçük çocuklar var, yerden almak isteyen olur, yada üstüne düşen/basan olur’ dedim.
Yukarıdan kadın bana bağırdı, ‘hayırdır?!’ Diye
Aynı cümleyi kurdum.
-E poşeti yok şimdi kalsın öyle, dedi.
-atın bir poşet yada çocuğu çıkarsın geri gelsin, dedim.
Ve o altın cümle,
-bir şey olmaz.
Dedi ve içeri kaçtı :)
Kaç kilo bir şey olmaz? Evinde de böyle misin?
Çok şey olur. Senin kızın bir başkasının dondurmasının üstüne basıp mazallah ayakkabısı kirlense en çok senin sesin çıkar....
da anlayana işte!

Şimdi dairesinin olduğu binayı fotoğraflayıp
Sitenin Facebook ve WhatsApp gruplarında ifşa etmek var, ama yapmadım.
Sesimi daha fazla yükselterek konuşamazdım, kapısına gidemezdim böyle bir algım yada çirfekliğim yok.
Site yönetiminden kimse 5 ten sonraya kalmıyor.
Güvenlik görevlileri var, onlara tutanak tutturabilirdim o da sonradan aklıma geldi.

Öylece kendi haline bırakacağım muhtemelen ama olur da buralardadır okur :)

sen içeri kaçtın ama çocuğun bunu yapabilecekleri listesine ekledi.
Umarım evde pahalı bir halın vardır :)
Demeye geldim :))

Bizim kadar pis insanlar olamaz.
Milletçe pisiz.
Bir de övünürler işte temizlik imandandır imanın yarısıdır filan.
Dine getirmiyorum ama şimdi ülkedeki çoğu insan bu dine mensup bu sözü söylemeyi marifet biliyor ama pislikten geçilmiyor.
Hele kadınlar daha da pis.
O tuvaletler, o kanlı pedler. (Özür dilerim midesi bulananlar olmuştur garanti ama tuvalete girince de ben bu sahneyle karşılaşıyorum midem bulanıyor her seferinde...)
Ben o iğrençlikleri görmek zorunda mıyım?
O tuvaleti, tuvaletteki çöp kutusunu temizleyip içini boşaltmıyorsun diye kendini ne zannediyorsun demek istiyorum çoğu kadına.
Her seferinde aynı şeyi diyorum her seferinde de diyeceğim.
Bir toplumu kadın şekillendirir.
Kadını böyle olan toplumdan da bir şey beklememek gerek.
Daha insanlar öz bakım yapmayı, koltuk altlarına deodorant sıkmayı bilmiyor hehey ben neler diyorum...

Milletçe pisiz.
Dine getirmiyorum ama şimdi ülkedeki çoğu insan bu dine mensup bu sözü söylemeyi marifet biliyor ama pislikten geçilmiyor.
O tuvaletler, o kanlı pedler. (Özür dilerim midesi bulananlar olmuştur garanti ama tuvalete girince de ben bu sahneyle karşılaşıyorum midem bulanıyor her seferinde...)
O tuvaleti, tuvaletteki çöp kutusunu temizleyip içini boşaltmıyorsun diye kendini ne zannediyorsun demek istiyorum çoğu kadına.
Daha insanlar öz bakım yapmayı, koltuk altlarına deodorant sıkmayı bilmiyor hehey ben neler diyorum...

Evleri temizdir böylelerinin. Ama umumi yerlerde her türlü pisliği kendilerine hak görürler.
Sitenin temizlik görevlisi nasıl olsa var diye yere çöp atarlar..
Erimiş yapış yapış dondurma bırakırlar.

Bükemediğim bileğe benzedim diyesim geldi...

Apartmanın merdivenlerinde her gün farklı bir cips paketi, çikolata ambalajı görüyorum. Milyon kere söyledim, dinletemedim.
Apartman çatısında kaç kere mangal yapıldı, çocukların kömürlerle gelip bi beni boyamadığı kaldı. Milyon kere söyledim, dinletemedim.
Apartman önüne evlerine yeni ciciler alanlar boş kolileri yığdı, çöp sadece 15 adım ötede. "Yağmur gelmeden bari kaldırın, çamur gibi olacak iyice, berbat görünüyor" dedim anlatamadım.
Apartman bahçe duvarını çocuklar deşmiş, tuğlaların yarısını indirmiş her yer taş toprak. "Kalan duvar bi çocuğun, arabanın tepesine inecek bakın böyle olmaz" dedim, umursanmadım.
Tek başımıza eşimle düzeltebildiğimiz kadarını düzelttik, yine aynı...

Benim de umurumda değil artık. Umurumda oldukça ben sinirleniyorum.
Apartman içinde paket mi var, bi tekme koyuyor yoluma devam ediyorum.
Elimde çikolatayla mı geliyorum, yalnız mıyım, arada atıveriyoum apartmanın içine "Alın bu da benden!" diye.
Utanç verici kendi adıma ama öfkemi kontrol yöntemim bu, bu konuda üzgünüm.

Turistik yerde yaşıyorum. Yabancıları da kendimize benzettik. Adamlar kendi ülkelerinde saçamadığı pisliği burada saçıp gidiyor. Bakıyor, bankların altı çekirdek, "Ha buranın tarzı böyle demek" diyor adam aynını yapıyor.
Daha çok yazarım bu konuda... Çook...

Milletçe pisiz.
Bir kaç ay önce Türkiye’ye gitmiştim
Kolay kolay girmem WC’ye dışarda
Gittiğim barda nezih bir yerdi
Sıra beklerken benden önce bir bayan çıktı WC’den
Yaa o bahsettiğiniz kanlı şeyi gördüm
Kendime gelemedim
Be kadın buraya gelmeyi biliyorsun,yiyor içiyorsun selfie çekip hava atıyorsun da bir sifonu çekmeyi mi bilmiyorsun
Tutup kolundan geri sürükleyecektim WC’ye
Birde telaşlandım sonra
Benden bilirler diye nekadar utandım
Çok pisiz gerçekten
Ya varya Allah korkusu olmasa
Çoğu o korkuyla temiz kalmaya yöneltilmiş
Yoksa tövbe yıkanmazlar ellerini bile yıkamazlar
Neyse konuyu çarptırıp ban yemeyeyim

Bükemediğim bileğe benzedim diyesim geldi...

Apartmanın merdivenlerinde her gün farklı bir cips paketi, çikolata ambalajı görüyorum. Milyon kere söyledim, dinletemedim.
Apartman çatısında kaç kere mangal yapıldı, çocukların kömürlerle gelip bi beni boyamadığı kaldı. Milyon kere söyledim, dinletemedim.
Apartman önüne evlerine yeni ciciler alanlar boş kolileri yığdı, çöp sadece 15 adım ötede. "Yağmur gelmeden bari kaldırın, çamur gibi olacak iyice, berbat görünüyor" dedim anlatamadım.
Apartman bahçe duvarını çocuklar deşmiş, tuğlaların yarısını indirmiş her yer taş toprak. "Kalan duvar bi çocuğun, arabanın tepesine inecek bakın böyle olmaz" dedim, umursanmadım.
Tek başımıza eşimle düzeltebildiğimiz kadarını düzelttik, yine aynı...

Benim de umurumda değil artık Umurumda oldukça ben sinirleniyorum.
Apartman içinde paket mi var, bi tekme koyuyor yoluma devam ediyorum.
Elimde çikolatayla mı geliyorum, yalnız mıyım, arada atıveriyoum apartmanın içine "Alın bu da benden!" diye.
Utanç verici kendi adıma ama öfkemi kontrol yöntemim bu, bu konuda üzgünüm.

Turistik yerde yaşıyorum. Yabancıları da kendimize benzettik. Adamlar kendi ülkelerinde saçamadığı pisliği burada saçıp gidiyor. Bakıyor, bankların altı çekirdek, "Ha buranın tarzı böyle demek" diyor adam aynını yapıyor.
Daha çok yazarım bu konuda... Çook...

Parka indiğimizde oğlum çöpleri gösterip
‘Anne bu buraya atılmaz kiiiii’ diyor.

Daha önce sitenin parkında çekirdek kabuklarını bank altında biriktiren lise gençlerinin önüne çöp kutusunu çekip birlikte onlarla çitlemişliğim vaki :) o günden sonra arkadaşları oldum desem yalan degil.
Ama söylenmesine rağmen ısrarla gözümün içine baka baka içeri gitti ve orada bıraktı.
Kimin attığı belli olmayan bir şey de kaçmak kolay da aleni iken böylesine yüzsüzlük az rastlanır zannediyorum :)

Mantıklı :p
Keşke o zaman daha sert tepki verseydiniz
Sitenin watsap grubuna atabilirsiniz mesela
Adı gibi biliyor yaptığının yanlış olduğunu ve aklı sıra sizi kandırmaya çalışmış.

Biliyor musunuz kandırmalıydı.
Demeliydi ki
Hemen gönderiyorum kadını bir poşetle.
Göndermese idi bile,
Ben de iyi niyetimi koruyup, herhalde çocuklarla kriz anı oldu aklından çıktı derdim.
Ama bildiğiniz kandırmaya bile tenezzül etmedi.
Bile isteye, bir şey olmaz dedi

Demeliydi ki
Göndermese idi bile,
Ben de iyi niyetimi koruyup, herhalde çocuklarla kriz anı oldu aklından çıktı derdim.
Siz bu şekilde kandırılmak istemişsiniz ama o sizi başka şekilde kandırmış.
Bakış açılarınız farklı (açık açık yazamadım)
Bilmem anlatabildim mi :KK45:

Demeliydi ki
Göndermese idi bile,
yazdıktan sonra fark ettim,
Yalancılığı yüzsüzlüğe tercih eder olmuşum. Yazık gerçekten

X