• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sabah uyansam ve hiç evlenmemiş olsam

yazgecesiii

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2018
141
75
13
31
Geçenlerde bir konu açmıştım eşimin ultrasonda verdiği garip tepki diye hatırlayan vardır, yine ben... evlendiğimizden beri bitmeyen kavgalar küslükler.. ultrasonda verdiği tepkiden sonra 3 gün küs durduk eşekliğini anlar diye bekledim ama tık yok, yemek için tv için konuşurken normal konuşmaya başladık, ondan hemen sonra misafirlikten döndüğümüz bir akşam yine sudan bir sebeple tartışma çıktı beni anlamasını beklediğim yerde yine sus yeter deyip yattı uyudu ertesi gün mesaj attı gece boş yere yatağa gelmedin kendine gel benden özür dileyeceksin yoksa eve gelmiycem diye... hem suçlu hem beni tehdit ediyor yani. Hassas dönemden geçtiğimi kendi hareketlerine biraz çeki düzen vermesi alttan altması gerektiğini anlayacak diye beklerken ben, her kavgada beni daha da pişman ediyor yaşama sevincimi öldürüyor. Ben de asıl sen kendine gel diye uzun bir cevap yazdım içimdeki herşeyi döktüm hamile halimle beni eve gelmemekle tehdit ettiğin için kendinden utan dedim. Sonra geri adım attı tabi, sosyal medyada fotomuzu paylaştı falan filan ama hiç ne bi özür ne bi haklısın yazmadı tekrar, akşam geldiğinde konuşur gönül alır diye bekledim yine tık yok. Böyle 2 gün daha geçti ve biz yine zaman aşımından aramızdakiler konuşulmadan yine barışmış olduk.. en son bugün yine dışarıdan dönüyorduk arabayla ben direksiyondaydım çevre yolundan geçerken bağırdı yavaşla diye ama aniden nasıl korkuttu beni ani fren yapsam zaten takla attık gittik ben ne olduğunu anlamaya çalışırken bağırmaya devam ediyor dursana radar diye. Meğer cok hızlı gidiyormuşum radarı nasıl görmemişim. Ben de ona bağırdım böyle ani tepki verilir mi girersek girelim ne radarı ya öldüreceksin bizi dedim ı bağırdı ben bağırdım el kaldırdı bişey yapamadı ama kes sesini dur diyosam duracaksın diye. Eve geldik ben akşamki misafirlerim için markete cıkacakken ben akşam gelmiycem naparsan yap dedi insanlar ne olacak dedim o şokla, iptal et dedi arabayla cekti gitti. Soruyorum size ben ne yapayım? İnanın 1 haftada bu 3. Kavgamızdı ben hatasızım demiyorum ama bu halimle bu kadar üstüme gelmesi cok koyuyo artık. Karnımdakinden de soğuttu sevinemiyorum gülemiyorum, kendime gelince arkadaşıma gitsem orda kalsam diye düşündüm ama bilmiyorum yarın işe ordan gitmem biraz zor olacak, bu evde kalmak istemiyorum eşim gece gelir mü gelmez mi bilmiyorum çok yoruldum işten izin alıp şehirdışına kuzenime gitsem dedim herşeyi anlatsam sonra insanların da canını cıkmak istemedim ama patlamak üzereyim, evlendiğime de hamile kaldığıma da defalarca fırsatımız olduğu halde boşanmaktan vazgecip hep affedip evli kalmaya devam ettiğime de bin pişmanım. Bu adam benim kıymetimi ne zaman anlayacak? Sevmiyosa nereye kadar böyle gideriz? Hamileyken boşanmanın nasıl bir süreç olduğu herşey kafamda dönüp duruyo, evden gitsem farkına varır mı hatasını anlar mı ona bile emin değilim...

Önceki konun + bununla beraber 20 kez "hamile halimle" demişsin

Sen hamileliğini abartıyorsun o da tartışma adabı bilmiyor
haklı olabilirsiniz fakat bunun birazcık farkında olsa ben bunu sürekli kullanıyo gibi görünmek zorunda kalmazdım :KK43: anlattığım olayları düşünün hiçbirinde alttan alıp üzdüğünü farketmedi yaşattığı stresi farketsin istemiştim ben sadece, siz olsanız napardınız :KK43:

haklı olabilirsiniz fakat bunun birazcık farkında olsa ben bunu sürekli kullanıyo gibi görünmek zorunda kalmazdım :KK43: anlattığım olayları düşünün hiçbirinde alttan alıp üzdüğünü farketmedi yaşattığı stresi farketsin istemiştim ben sadece, siz olsanız napardınız :KK43:

Yapıcı konuşmayı denerdim
Sen rest çekiyorsun
O rest çekiyor
Siz evlilik mi yürütmeye çalışıyorsunuz
Birbirinize güç kanıtlamaya mı
İnsanlar iletişim kura kura anlaşır
Baktın yapıcılığına da terslik yapıyor o zaman çekersin resti

Siz bu adam size daha iyi davransın diye mi hamile kaldınız? Yada kendine çeki düzen verir diye?
Ya hayır nasıl böyle bişey yapabilirim sevdiğim adamdan çocuk sahibi olmak istedim evet sorunlarımız olduğunu biliyodum ama Allah da verdi işte, tek isteğim sadece biraz anlayış biraz sevgi. Zoruma gidiyor zoruma gittikçe sakin kalamıyorum öncekileri konuşarak halletmediğimiz için

Yapıcı konuşmayı denerdim
Sen rest çekiyorsun
O rest çekiyor
Siz evlilik mi yürütmeye çalışıyorsunuz
Birbirinize güç kanıtlamaya mı
İnsanlar iletişim kura kura anlaşır
Baktın yapıcılığına da terslik yapıyor o zaman çekersin resti
Adam evden çekti gitti nasıl deneyeceğim yapıcı olmayı, ben zaten yıllardır yapıcı olmayı deneyen tarafım ama karşı taraf iletişime açık değil, bugüne kadar bana yapılan şeyleri affetmiş olmam bile ona karşı bi sevgi bi yapıcılıktır diye düşünerek onun da bunun farkında olup anlayış ve merhametli olmasını bekledim. Ama bu sanırım benim aptallığımdan başka bişey değilmiş

Ya hayır nasıl böyle bişey yapabilirim sevdiğim adamdan çocuk sahibi olmak istedim evet sorunlarımız olduğunu biliyodum ama Allah da verdi işte, tek isteğim sadece biraz anlayış biraz sevgi. Zoruma gidiyor zoruma gittikçe sakin kalamıyorum öncekileri konuşarak halletmediğimiz için

Yani bunun için soruyorum: sizin öncedende sorunlarınız vardı. Bile bile halletmeden hamile kaldınız. Şimdide "bu halinizle" size böyle davrandığına üzülüyorsunuz. Sizin durumunuz değişti sadece. Adam aynı. Evlilik terapisi alın bebek gelmeden önce

ne var halinde?
bu halimle bu halimle....
Bu hayatta en güvendiğim insandan kocamdan merhamet göremeyip kendimi bataklıkta hissetmiş halimle mesela, tanımadığım kadınlar burda cephe alıyor şu an olduğu gibi, bunun beterini de eşim yapıyor anlamadığınız şey bu işte

Bu hayatta en güvendiğim insandan kocamdan merhamet göremeyip kendimi bataklıkta hissetmiş halimle mesela, tanımadığım kadınlar burda cephe alıyor şu an olduğu gibi, bunun beterini de eşim yapıyor anlamadığınız şey bu işte

Kimse sana cephe almıyor
Nasıl bunu böyle algılayabiliyorsun ki
Neden cephe alalım yani
Konuyu anlatmışsın
Sebebi bu olabilir dedik

allah yardımcın olsun ama ufak bir cinnet geçirsen aileler bir ayaklansa iyi olacak
O bir kere oldu bidaha olmasına izin vermem oyuncak gibi :( cinnet değildi ama boşanmak üzere olduğumuzu söylemiştim arkamda durdular ama ben saf yine kendim ikna oldum şimdi onları bu işe çekip üzmeye hakkım yok

peki ya bu bebeği eşiniz de istedi mi? belki de istemiyordu çocuk sahibi olmak? belki de sürekli geriliyor bu yüzden belki de sizi kırmamak için çocuk fikrine olur dedi ama şu an sorumluluğu kaldıramıyor belki de iş yerinde sorunlar yaşıyor ve tek isteği biraz yalnız kalıp kafa dinlemek siz her fırsatta belki de hamileyim diyorsunuz ve adama artık daral geldi? evet hoş değil size bu şekilde davranması ama bir düşünün

Daha naif olmayi dene dominant adamlar daha naif kadinlardan hoşlanır. Daha az konus sikayet et. Daha tatli dilli ol. Belli ki ne yapiosa adam daha da uzaklasio. Her ne yapiosan tam tersini yap baktin yine duzelmio o zaman denedim dersin. Sidik yaristirmanin manasi yok.
Evet haklısınız ama şu anlattıklarım 1 hafta içinde yaşandı tüm naifliğimi sakinliğimi kullanarak sessiz küs bir hafta geçirdik kavga anları dışında, ben naif oldukça içime kapandıkça yine karşıdan bir adım gelmedi, sorunlarımızın en azından birkaçını karşılıklı anlaşarak çözmüş olsaydık zaten bugün böyle olmazdık, ne olursa ne yaşanırsa yaşansın adam konuşmayı bilmiyor

Back