- 10 Aralık 2016
- 1.211
- 3.962
- 133
- 40
- Konu Sahibi Pamuk_sekeri
-
Hayır daha o daha değişik yapıyor sert oluyor onun kiMayalı, mayasız hamur işlerini bulanlar tariflerini bu kadar sahiplenmemiş olabilir.
Kadınla belki de aynı tarifi yapıyorsunuzdur. Kayınvalidenizin "ben tarif ettim, öğrendi vb" demesine kızıyorsunuz. Ancak bu sorunu "bu senin tarifin değil vb" diyerek çözemezsiniz.
Burası püf noktası arkadaslar. 2 saat mayalatmak ve tepsi mayası yapmak. Ben 2 saat yapmıyorum ama yine uzun tutuyorum ve tepsi mayası mutlaka. Aynı tariflerinizi yapın ama mayalanma süresini uzun tutun ve mutlaka tepsi mayası da olsun.İnanın benimde aynı süt, yağ, tuz, şeker, maya, yumurta akı birazda ılık su katarım biraz ele yapışacak kadar cıvık yaparım hamurunu 2 saat mayalatırım biraz da tepsi de şekil verdikten sonra mayalanmasını beklerim o kadar. Birde sütü ısıtırım yani biraz ılık hamur olur daha iyi mayalanıyor öyle hepsi bu
Bende aksini iddia etmedim zaten o biraz daha eski usül tarzı yapıyor. Evet elimden iyi düşüyor hepsi bu kadarEee dümdüz poğaça yani çok da bir numarasi yokmuş.
Bende sizin tarif ettiğiniz gibi yapıyorum baya güzel oluyor bazı tariflerde margarin oluyor bana göre o ağır oluyorBende aksini iddia etmedim zaten o biraz daha eski usül tarzı yapıyor. Evet elimden iyi düşüyor hepsi bu kadar
başlarda benimki de öyle ne yapsam begenmezdi. sonra ben anne sen çok güzel yemek yapıyorsun çok güzel salata yapıyorsun diye diye ilk anlamadı ama sonra aydı sinirinden catliyorduAy ben olsam ona paslardim yapsın dursun hem param cebimde kalir hem mutfakla uğraşmam .Ben olsam gazların böyle ne kadar angarya varsa .Tabiki onunki daha iyi daha lezzetli yapsın oh ne ala ben böyle düşünüyorum.Îşime gelirdi benim.Evimevgelen misafirlerde ikramlik yapsın sonra ben bulaşıkları toplar götürürüm ona çünkü onun bulaşık yıkaması yada makineye yerleştirmesi bile benden güzelAynen böyle yapardım.Bi süre sonra hiç karışmaz bence tek laf etmez üstüne kalıyor diye Gerçi cidden işime gelirdi vazgecmese keşke
Ayy tipik kaynana işte bırak kıskansın dursun.Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diyeGeçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Ayy hakkını helal et o zaman ya günahını aldıkKüçük bebeklerim yeni uyuttum var anca cvp verebildim
Benim kocam da çok güzel trileçe,kek,kurabiye yapar.
Herkes tarifini ister.
Ben hiç bulaşmıyorum işime gelmiyor çünkü
Yeme işlerine bakıyorum ben
Mayalı mı?Arkadaşlar inanın yaptığım ekstra bişey yok standart malzemeler yumurtanın akını katarım sadece içine birde hamurunu az biraz cıvık yaparım çok sert yapmam hamuru o da puf puf yumuşacık olmasını sağlar hepsi bu
Çok mu cahil bu kadın.Burada bunları okuyorum kv olarak gülüyorum gelini ile rekabet içinde gurur duyacağına..Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diyeGeçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Hsdfssas öğretmenler herkese aynı şeyi söylüyor yalnızKızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diyeGeçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
E ne diycez?? Veli o kadar uğraşmış, emek harcamış , olmamış bu mu diycez? Tabi ki çok güzel olmuş ellerine sağlık diyip yine yolla diyoruz. Vampir gibi de üşüşmüyoruz. Önce kendimize ve kankalarimiza alıp gerisini çocuklara bırakıyoruz. Onlar vampir gibi üşüşüyorHsdfssas öğretmenler herkese aynı şeyi söylüyor yalnız....Siz okula taştan hallice bişey de yollasaniz , piranalar gibi üşüşüp eline sağlık, yine yolla derler siz de evde kavgasını yaparsınız böyle olumlu pekiştirmenin gücü işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?