• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Rehberlik ogretmenyle görüstürsenız esınızı?Not ortalaması yüksekmıs ,cocugun hayatına etkı edecek bı karar sonucta.

Vallahi değil ya. Ağlamaktan gözlerim acıyor.
Çocuğu ortaokula giden insanlar yorum yaparsa rota çizeceğim bende.
Çocuğu ortaokula giden üyelere göre değil, çocuğunun ileride olmak istediği mesleğe göre rota çizmelisin.

Ortaokul çağında bir çocuk da çok küçük değildir sürekli çok küçük fikri yok yazmışsınız ama fikrini söylemek istemiyor muhtemelen. O yaşta bir çocuğun fikri muhakkak vardır tam ergenlik başlangıcı.
Buna kesinlikle katılıyorum. Seneye ortaokula gidecek kızım benimle gelip okul gezdi,müdür yardımcısıyla tanıştik,oturdu adama sormak istediklerini sordu,okulun sosyal imkanlarını falan öğrendi. Sınıfları gezdi vs. Eve geldik anne bu okulu istiyorum babamla konuşalım lutfen dedi.
Geçen yıl gittiği okulla ilgili fikrini söyledi gitmek istemediğini de ,neden gitmek istemediğini de ekleyerek anlattı. Bunlari övgü olsun diye söylemiyorum normali bu bence,daha küçük yaşlarda bile soylüyorlar. 4 yaşına girmedi henüz oğlum ona ben bugün kendi beğendiğim tişörtü alamadım,başka bir tane gösterip bunu istiyorum bu olur dedi. Tabi ki kendileri karar veremezler her konuda ama giymek istedikleri vb basit konularda oğlumu bile çok absürt değilse yönlendirmiyorum.
Kızıma da okul seciminde seçeneklerden bahsedip,birlikte gezip karar verdik. Başka bir yer söyleseydi seçeneklerimiz arasında olmadığını da sebepleri ile anlatır ikna ederdim zira büyük kararlar bunlar ama küçük şeylere yada sunulan seçenekler arasında kendilerine uygun olana karar vermelerini uygun görüyorum.
10 yaşına girecek bir çocukta pekala okul seçme sürecine dahil edilmeli. Tabi ki ailenin önceden belirleyip uygun bulduğu seçenekler içinde kalmak şartıyla.
Konu sahibi çocuğunuzu da dahil edin sürece,onunla gezip görün,onun da fikrini alın,aradaki farkları da belirtin derim.

Buna kesinlikle katılıyorum. Seneye ortaokula gidecek kızım benimle gelip okul gezdi,müdür yardımcısıyla tanıştik,oturdu adama sormak istediklerini sordu,okulun sosyal imkanlarını falan öğrendi. Sınıfları gezdi vs. Eve geldik anne bu okulu istiyorum babamla konuşalım lutfen dedi.
Geçen yıl gittiği okulla ilgili fikrini söyledi gitmek istemediğini de ,neden gitmek istemediğini de ekleyerek anlattı. Bunlari övgü olsun diye söylemiyorum normali bu bence,daha küçük yaşlarda bile soylüyorlar. 4 yaşına girmedi henüz oğlum ona ben bugün kendi beğendiğim tişörtü alamadım,başka bir tane gösterip bunu istiyorum bu olur dedi. Tabi ki kendileri karar veremezler her konuda ama giymek istedikleri vb basit konularda oğlumu bile çok absürt değilse yönlendirmiyorum.
Kızıma da okul seciminde seçeneklerden bahsedip,birlikte gezip karar verdik. Başka bir yer söyleseydi seçeneklerimiz arasında olmadığını da sebepleri ile anlatır ikna ederdim zira büyük kararlar bunlar ama küçük şeylere yada sunulan seçenekler arasında kendilerine uygun olana karar vermelerini uygun görüyorum.
10 yaşına girecek bir çocukta pekala okul seçme sürecine dahil edilmeli. Tabi ki ailenin önceden belirleyip uygun bulduğu seçenekler içinde kalmak şartıyla.
Konu sahibi çocuğunuzu da dahil edin sürece,onunla gezip görün,onun da fikrini alın,aradaki farkları da belirtin derim.
Gelecekten korkuyorm :)Benımkı 3 yasında kız,spiderman tshirtüyle geziyo ortada.
Biri kızlar bunu giymez demıs kim dediyse.Kızlar spiderman giyer anne diyo bana:D

Gelecekten korkuyorm :)Benımkı 3 yasında kız,spiderman tshirtüyle geziyo ortada.
Biri kızlar bunu giymez demıs kim dediyse.Kızlar spiderman giyer anne diyo bana:KK70:
Benim kızda öyleydi hatta eliyle ağ atma hareketi yapıyordu bize,koltuktan ucabileceğini hatta duvara tırmanabileceğini ,özel gücü olduğunu bile düsündü bir dönem. Evde yarım metre boyunda karnına basınca merhaba ağ savaşçıları,benim adım spiderman vb cümleler kuran bir oyuncağımız da var,bilin bakalım 3 yaşındayken mağaza mağaza gezip kim aldırmıstı onu bana, evde spridermanlı corapları,tişörtleri falanda vardı :-) Erkek arkadaşlari fazla mı çevrede? Çok etkileniyorlar. Bizim kızin kankasi erkekti ondan etkileniyordu.
Bu arada korkmayın,eylülde 10 yaşına girecek kızim vallahi en iyi arkadaşım oldu,nereden nereye diyorum.
Oğlumda aynısını yapıyor şimdi onu sevmedim,bunu beğenmedim,bu olur bu olmaz kendi fikirlerini dayatıp duruyor adam.

Öncelikle sakin olun, orada bulunan tüm okulları bir araştırın bakalım nasıllar. Ona göre uygun dille eşinize anlatırsınız , nadan bir insan değildir inşallah . Dini eğitim istiyorsa yaz aylarında kuran kursuna gider çocuk.

aurica teyzemin ogluda Orta okulu imam hatipde okudu oradan fen kazandı lise olarak. Sanırım orta okulda müfredatı çok ağır olmuyor.
Maalesef hayır. İmam-hatip ortaokulda çalışmış bir öğretmen olarak cevaplıyorum, normal bir ortaokuldan daha ağır oluyor.
Şöyle ki bir yandan dini eğitim alıyorlar, öte yandan akademik dersleri alıyorlar. Sabah sekiz akşam beş derste oluyordu çocuklar. Ben branş hocasıyım, nasıl yaparım da çok yormadan yüklenmeden müfredatı eksiksiz veririm derdindeydim. Çünkü çocukların ciddi anlamda vakit sıkıntısı oluyordu.
Hafız olsun diyorsanız, çocuğun da isteği bu yöndeyse tercih edebilirsiniz tabi. Ama aksi halde zorlanabilir.
Ek olarak benim okul proje okuldu, olmayanlar da var. Onlardaki işleyiş daha farklı.

Dini eğitimi kendisi evde de verebilir. Yani bunu hayatinin tamamina entegre etmek ne kadar dogru? Ileride din görevlisi ya da din kültürü dersi öğretmeni olmak istemiyorsa sadece dini öğrenmek icin okula gitmesine gerek yok.
Ozur diliyerek dini eğitimi evde kendisi verir fikrinize katılmıyorumm. Çünkü bizler evde kendimiz bilmediğimiz birşeyi öğretmeye calistikca din çok yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum. Böyle olunca da din hayata entegre edilmesi gerekilen birşeymis gibi anlaşılıyor.

Benim kızda öyleydi hatta eliyle ağ atma hareketi yapıyordu bize,koltuktan ucabileceğini hatta duvara tırmanabileceğini ,özel gücü olduğunu bile düsündü bir dönem. Evde yarım metre boyunda karnına basınca merhaba ağ savaşçıları,benim adım spiderman vb cümleler kuran bir oyuncağımız da var,bilin bakalım 3 yaşındayken mağaza mağaza gezip kim aldırmıstı onu bana, evde spridermanlı corapları,tişörtleri falanda vardı :-) Erkek arkadaşlari fazla mı çevrede? Çok etkileniyorlar. Bizim kızin kankasi erkekti ondan etkileniyordu.
Bu arada korkmayın,eylülde 10 yaşına girecek kızim vallahi en iyi arkadaşım oldu,nereden nereye diyorum.
Oğlumda aynısını yapıyor şimdi onu sevmedim,bunu beğenmedim,bu olur bu olmaz kendi fikirlerini dayatıp duruyor adam.
Ayy yıcem :)Kresde erkeklerın sayısı fazla.
Kızlarla ısı yok bide hep tırmansın,kossun.Erkekşlerle daha ıyı anlasıyor:)
Tutturmadıgı sürece ben memnunum ama ütüyle sabahın 7snde istediği tshirtü kurutmaya calıstgım zamanlar harıc:KK51:

Ozur diliyerek dini eğitimi evde kendisi verir fikrinize katılmıyorumm. Çünkü bizler evde kendimiz bilmediğimiz birşeyi öğretmeye calistikca din çok yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum. Böyle olunca da din hayata entegre edilmesi gerekilen birşeymis gibi anlaşılıyor.
Okullarda verilen dini egitimin de cok dogru oldugunu sanmiyorum. Ogretmenin gorusune gore sekilleniyor malesef. Ayrica yazilan mufredat neyse o ogretiliyor. Onun da ne kadar kapsayici ya da dogru yonlendirici oldugunu iyi analiz etmek gerek. Din cok hassas bir konu. Kisinin bu alanda ozgur iradesiyle yol almasini tesvik etmek gerek diye dusunuyorum. Bence bizim çocuklarımıza verebilecegimiz tek ders ahlaki egitim. Ornegin hirsizlik yapmanin yanlis oldugunu ogretmek icin bunu herhangi bir dine dayandirmaya gerek yok.

Rehberlik ogretmenyle görüstürsenız esınızı?Not ortalaması yüksekmıs ,cocugun hayatına etkı edecek bı karar sonucta.
Rehber öğretmenler iho/ihl lari kesinlikle düşünmeyen velileri bile oralara yönlendirme yapmak "zorunda" gibi geliyor bana... Zaten adrese dayalı sistemle bu iş çok da isteğe bırakılmıyor artık çok şükür ama yine de şansa bırakmamak için öğretmenler de zapturapt altına alındı sanırım. Bence çok iyi de oldu. Halk istedi , devlet milyarlarca yatırım yaptı, binlerce iho ve ihl açtı elhamdülillah. Halkın dileği gerçekleşti. Şimdi niye boş kalsın ki o güzel okullar....Muhafazakar ailelerimiz niçin tereddüt ediyor şimdi? Yazık değil mi bunca paraya, emeğe?

Muhafazakar bir aile misiniz? Din konusunda baskıcı bir tutum sergiliyor musunuz? Bunlar da önemli. Çok erken yaşlarda verilen din eğitimleri bazı çocuklar için itici olabiliyor ve dinden tamamen soğuyup nefret ediyorlar. Ben küçük yaştaki çocukların yoğun din eğitimi almalarını onların psikolojileri açısından doğru bulmuyorum. Ama gideceği okulun kalitesi ve oraya giden çocukların aile yapıları çok önemli. Okulun türü bir yana ilk olarak buna bakılması lazım.
Kapısında polislerin nöbet tuttuğu her hafta bir olayın yaşandığı okullar varken bir sene boyunca sadece bir kavganın yaşandığı okullar da var. Ben seçimimi tamamen öğrenci profiline göre yapardım.
Biz sırf bu yüzden taşındık.

bu da doğru bir bakış açısı.ben ing bilmeme rağmen evde belli yere kadar verebildim çocuğa okul gibi olmuyor asla.bilimsel eğitimlerle evdekiler asla bir değil.her konuda böyle.

Biri kızlar bunu giymez demıs kim dediyse.Kızlar spiderman giyer anne diyo bana:KK70:
Yaaa kızım 10 yaşında aynısını 3-4 yaşlarında biz de yaşadık... Spiderman kıyafetleri, konuşan oyuncakları.. İnternetten onun şarkıları dansları, akşamları babasına bile zorla dans ettiriyordu... Bir gün tutturdu tanışmak istiyorum diye ... Çok taktı bende onun adından mektup yazdım.. Kızım çok iştahsız bir çocuktu sözde spiderman demiş ki her şey den az az yersen yemeklerini bitirirsen yaz tatilinde tanışacağız... Fotoğraf bile koymuşluğum var mektuba imzalı :)) Neyse gel zaman git zaman kendi kendine hevesi geçti ve mektup olayını falan anladı gerçek olmadığını... Şimdi o günlerde çekildiği fotoğraflarını görünce çok gülüyor ve utanıyorum ben böyle birşey nasıl yapmışım diyor..

Zaten hayata entegre edilmesi gereken bişey değil mi? Yediğimizi içtiğimizi giydigimizi ...vs belirlemiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum dinimizi?

Zaten hayata entegre edilmesi gereken bişey değil mi? Yediğimizi içtiğimizi giydigimizi ...vs belirlemiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum dinimizi?
sanırım kulaktan dolma yanlış şeyler öğrendiğimizi söylemek istemiş.yüzde elli haklılık payı var.ama bunun için de illa imam hatip e gitmek de gerekmez.isteyen gönderebilir buna da kimse karışamaz.ben tercih etmem başkası eder.zaten kendi karar vereceği şeye konu açmış.bizlerin fikriyle mi karar verecek evladının geleceğine?ben gönderme desem göndermeyecek mi?

*bu konya bir dip not daha eklemek istiyorum, imamhatiplerde öğretilen din genelde o semtte veya o okulda hangi cemaat baskınsa onun görüşüne göre öğretiliyor.

ancak fen matematik gibi dersler görüşe göre değil bilim insanlarının bulgularına artık defalarca kez kanıtlanmış aksi iddia edilemeyecek bilgiler öğretiliyor. yani evrensel.
her yerde suyun kaldırma kuvveti var, her yerde 2+2=4

Bence dini inancı olan bir aile zaten eğitimi kendisi verebilecek seviyede olmalı . Sonuçta din yaşamımızı her anlamda şekillendiren bir olguysa doğruyu yanlışı neye inandığımızi ogretebilecek seviyede olmaliyiz . Ben inancı olan biriyim fakat çocuğuma gidip sen Arapça da öğreneceksin , Fıkıh bileceksin demek doğru gelmiyor . Tüm bunları ortaokul okuyan bir çocuğun kaldırabilecegini düşünmüyorum . Hem üst seviyede bilgi sahibi olsun hem dersleri de iyi olsun bunu kaldırabilmesi için çocuk zeki bir çocuk olması gerekir . Eğer gerçekten inançlı olmayı seçerse zaten kendisi araştıracak

Back
X