Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şikayetleri en aza indirgemek için burada düşünüp duruyorum
Kakalarini günlerce bekletip oturup keyif catmiyorum .
O yüzden benim de bir burnum olduğu için diyorum ki ağır bir koku değil bu
Ben aylık 250 kg kum alıyorum 25 torba
Bu maddi olarak külfet komşularınız eminim ki bu kadar kum alıp temizlemiyordur
Doğduğumdan beri apt. Da yaşıyorum ben elbetteki insanlar rahatsız olmasın diye düşünüyorum ama en nihayetinde hayvan bu dediğim gibi
Her neyse ben beyin yakana kadar düşüncem
Onlardan vazgeçmemek için

Yalniz şöyle bir şey var eski apt. Da da bir kez olsun kokudan şikayet gelmedi .
Bu evde de tuvaletler balkonda diyorum ki hava almadi bu yüzden koku oluştu
Giriş kat aldım evi ki balkonda durabilsinler kediler balkonda evde değil bunu karistiriyorsunuz

Esas kuru fasülye ile beslenen köpek leş gibi kokar ya ne alaka ne mana hayvana verdikleri yemeğe bak.

Konu içimi parçaladı, hayvanlara doğru dürüst yaşam alanı bırakmayıp sokak kedisini neden eve aldınız yazanları sa hayretle okudum

15 kedi evet apartman dairesi için fazla ama sokak barınak da çare değil. Air purifier alsanız tuvalet sayısını artırıp kumu değiştirseniz bi çözüm olur belki. Küçük küre şeklinde olanlar 2 kedili 80m2 evde bile baya işimizi görmüştü bizim. Aklıma bu geldi çözüm olur umarım.

Esas kuru fasülye ile beslenen köpek leş gibi kokar ya ne alaka ne mana hayvana verdikleri yemeğe bak.
Hem de ne koku
Kurufasulye verseler yine iyi
Pilavla ve yağmur suyu ile dolmuş bir tencerenin içindeki fasulye
Diğeri de önüne atılan kuru bütün ekmekle besleniyor suyunu da ben verdim

Hem de ne koku
Kurufasulye verseler yine iyi
Pilavla ve yağmur suyu ile dolmuş bir tencerenin içindeki fasulye
Diğeri de önüne atılan kuru bütün ekmekle besleniyor suyunu da ben verdim

Ya işte bu iyilik değil, hayvan beslemek değil insanımızın bu cehaleti beni öldürüyor yemin ederim. Çok sinirlendim şu an gerçekten, zaten kediler sevimlilikleri ve az yer kaplamalarından ötürü daha şanslışar ev bulabiliyorlar ama köpeklerin hali perişan. Çok üzülüyorum anlatamam.

bir gün bir arkadaşımın evine gittim evde boyle acayip bir koku vardi . anlatamam ama kokuyu . önce bisey demedim bi süre sonra dayanamayıp söyledim bu evde bisi var korkunç kokuyor diye evde bitane balkonda kus vasmis , ben bilmiyordum . balkon surgulu camli ve camlar açıktı bende şaşırdım o küçücük kustan öyle koku nasıl geliyor diye . kendide ben koku almiyorum koku mu var diyodu

Kum kabına dökülen koku gidericiler var ilk önce bundan alın kumları kokmasın ..sizi çok iyi anlıyorum eve alışmış can sokakta yapamaz salmayın kesinlikle ama yenilerinide eklemeyin üzerlerine..
İnsanların rahatsız olması kokudan ise eğer söyleyecek sözüm yok ama ses gürültü kısmına takılmayın çünkü kediler genelde sessiz varlıklardır
Barınağa göndermek ölüme göndermekle eşdeğer maalesef. kapı önünde de 20 ye yakın besliyorum.önceden kapının önünde besliyordum baktım kokmaya başladı karşı kaldırıma aldım mama su kaplarını ...kapıda mama verdiğim sadece 2 kedi var biri yaşlı biri lohusa..kapıyı ve kaldırımıda ç.suyula yıkadım koku gitti şimdi.
Evdede kedim var 1 tane evlat bildiğim
ama kedime bişey olursa asla almam eve birdaha apartmanda olmuyor gerçekten

Ne gürültüsü bu anlamadım , bizim de İstanbul'da evimizde baktığımız 5 kedimiz ve yeni doğum yapmış 2 anne ile 9 yavru vardı . Ne gürültü ne de koku hiç olmadı . Biraz yumuşak karakterli misiniz acaba ? Komşu benim evime karışamaz çünkü , herkes kendi işine baksın . Köpek deseniz anlarım çok bağıranları var ama kedi sadece çiftleşme dönemi bağırır . Evde bakacaksanızda sırayla kısırlaştırın . Barınağı asla düşünmeyin , köpekleri toplayıp aç bırakıyorlar , ve ne zaman gitsem hiç kedi görmedim . Kedileri göstermiyoruz dediler birkaç kere . Sanırım kediler barınağa alınmıyor , yaşamıyor bırakılırsa da .

70 mi o kafaya henüz ulaşamadım ama müstakil evler gerçekten çok pahalı burada 1 milyon .
Benim o kadar param yok
Bu evi de kredi ile aldım 10 yıl ödemesi var
O kafaya ulaşmadiniz ama cok uzak degil dogurmaya başladiklarinda ne olucak yavrularida veremiyeceksiniz degil 70 170 de olur böyle giderseniz...bu hayvan severlik degil hayvalari topluca evde mahkum etmek ayrica hem kendize hem komşulariniza büýük eziyet

Evet fazla tabii ki yoo çok az daha 30 tane daha sokucam eve demiyorum çok teşekkür ederim
Çaresiz kaldım ,bir yere bırakamadım
Kirada oturduğum ev cadde ustuydu ve ben defalarca kedi ölüsü topladım yollarda aglayarak ..
O yüzden sokağa salamadim
Kimse de almadı mecburen kaldılar
Ne yapayım isteniyor anlamiyorum
Müstakil ev alma şansım olsa bir dk durur muyum apt. Da ne hayallerim var benim de onlar bahçede oynasın , kelebek kovalasin mutlu olsun diye
Ama olmuyor her şey bı anda
O hamile kedi evimde doğum yaptığında gözüme bir teşekkür eder bakışı vardı ki ben bunu 100 yaşına gelsem unutmam ,onun gururu yeter bana ..
Kokmasin diye 250 lt kum alıyorum ben bu sadece 1300 lira yapıyor yapsın canları sag olsun ama bu kadar yapabiliyorum işte .
Sadece canlarini koruyabiliyorum
Biri ezmesin biri dovmesin açlıktan soğuktan ölmesin diye
Kolay mı 15 kedi ile yaşamaya calismak
Bir çuval mama olmuş 700 lira
Aşıları hariç
Yas mamalar hariç
10 günde 15 kg mama gidiyor
Evet inanıyorum ki bir gün müstakil evim olacak o güne kadar bu çocuklar için uğraşacağım
Tekrar teşekkürler

Kısırlar hanımefendi doguramazlar tıbben mümkün değil bu

Fobisi olana öcü gibi bakıyorlar sanki ben böyle yaşamaktan çok mutluyum.

Benim de orumcek fobim var ama orumceklerle devamli karsilasmak zorunda degilim beni o kadar rahatsiz etmiyor zaten gorunce elimi ayagimi titretecek boyutta degil o yuzden umursamiyorum ama kedi, kopek fobim olsa ve bu durum beni rahatsiz ediyor olsa bununla ilgili yardim, terapi vs alirim elimden geleni yapardim cunku kedi kopek hayatin icinde yani sokakta, cafede, yuruyuş alanlarinda... Heryerdeler yani benim elim ayagim titriyor etrafta hayvan olmasin demek garip yani.

Annemde kedi korkusu vardi ve yillarca yenemeyecegini dusundu durdu bana kedi sahiplendirmedi :) kadin 45 yaşinda kedi fobisini yendi cunku ben evlenince kedi sahiplenmiştim. :))) Biraz da istemek gerekiyor. Alerjisi olup 2 kedi sahibi insanlar var ilac kullaniyorlar ve basitce birlikte yasiyorlar.

Cozumsuz dertmiş gibi anlatanlara ben de empati yapamiyorum ama sevmek zorunda degil tabi kimse zarar vermesin yeter.

yalniz soyle bir durum var konu sahibinide uyaracaktim ama dinler mi bilmiyorum . kuru mamayla beslenen hayvanlar daha çok kokar açıktaki mamalar kokuyor evin içinde bu evdeki kokuyu arttiri. ki satildigi market reyonu bile kokar o mamalarin nerden biliyorum cunku markette calisiyodum hatta buyuzden mama reyonlari kasaba uzak kalacak bir sekilde markette konumlandirilir musteri acik et alirken koku gelmesin diye . kuru mamalar neden kokar cunku hayvanlarin sakatatlarinda falan yapiliyor .evde agzi acik duran azcik bir mama bile kokar.
oyuzden taze yemekle beslense hayvanlar daha az kokabilir .bu benim kendi gozlemim ama okadar kediyi neyle beslerseniz besleyin kokar .
bide sokaktaki hayvanlar gidip burnunuzu dayamazsaniz kedide kopekte cok kokmaz ama dar alanda bircok haycan helede 4 duvar arasinda birakin mamayi sadece su verseniz gene kokar .

Bu mesaj ilk okuyana sevimli gelmese de malesef doğru. Ben kedilerime canımı veririm ama ev ortamında çok fazla kedi olması hayvanlar için de iyi değil. Elbette ilk düşüncemiz barınma oluyor çünkü sokaklar tehlikeli, sokaklar bir sürü kötü insan dolu. Yaşlı çift dediğinize göre bakımlarını da yapmıyorlardı ki o kadar kötü kokmuş. Kedi besleyenlerin burnu belki alışıyor ama çok nüfuslu evler gerçekten kötü kokuyor. Bir çözüm bulunmalı ama iki taraf da fedakarlık ederek. Çünkü gerçekten barınak çözüm değil ve bizler yaşam alanlarımızla onlara yer bırakmadık. Artık hiçbir şey kolay değil sokak canları için.

Ağlattınız beni.

Ağlattınız beni.
Ben de ağlıyorum böyle olunca
Hemen sal sokağa ,at barınağa ,tut bir mustakil ev .
Akıl sadece belli kişilere verilmiş de bunlar sahip olabilmiş gibi
Ben her hasta çocuğun başında kaç gece ağladım iyilessin diye biraz daha yaşasın diye .
Fizik tedavi alanı ayrı ,şiddetten travmali olanı ayrı .
Bana aşırı bağımlı olanı ayrı .
Hepsi sorumluluk,hepsi gönül yükü ,hepsi bana bakıyor .
İnsanlarla bir arada olabilsinler ,
Bizi de deli yerine koyup otekilestirmesinler diye ekstra efor sarfediyorum her anlamda
Hala kokuyor kokuyor diye ısrar edeni var
Ulan evet kokuyor sana göre de ben ne yapayım bu çocukları ?
Onu bilen yok ..

valla eve 1 köpek aldım kızım için onun psikolojisi düzelsin diye
o günden beri ben direk psikiyatri bölümünde yatsam az kalır yanii ,

artık bu evde sidiğin ve bokun içinde yaşıyoruz diyerek geziyorum , evimden soğudum , hergün eve kadın geliyor onun yaptıgı temizlik bile bana yetersiz geliyor , çünkü bana göre ev artık PİS kokuyor burnuma heryer kokuyor

hangi birini evinize alacaksınız pardon da , bütün sokak kedilerini evinize toplayacak haliniz yok , yanii ,

allah komşularınıza sabır versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…