Şikayetleri en aza indirgemek için burada düşünüp duruyorumBenim bir hayvana eziyetim yok.
O sebeble duanızı edenlere edin.
Dışarıda hayvan da beslerim maaşımi aldıkça.
Mevzu bu da değil.
Size göre koku yok olabilir daha önce başımıza geldi ve uyardigimiz halde aynı sizin gibi saçmalayip durdular.
Şaşırmadım yani.
Çözüm müstakil ev tutun.
Tutamiyorsaniz da şikayetleri dinleyip durun artık n'apalim.
Yalniz şöyle bir şey var eski apt. Da da bir kez olsun kokudan şikayet gelmedi .Hanımefendi ısrarla yok diyorsunuz ama insanlar size olmamasının imkansız olduğunu anlatıyor siz içindesiniz diye o kokuya alıştınız sadece hepsi bu emin olun o koku var ben tek bir evcil hayvan olan eve bile girsem kapısında anlarım evde evcili olduğunu 15 kedinin kokmama şansı yok siz alıştığınız için size gelmiyor sadece benimde kedim vardı vefat ettikten sonra dikkat ettim cidden evde hala sinmiş koku bile vardı zamanla geçti
İzin vermezlerse o zaman köpek kulübelerini de kaldiracaklar çünkü benim de böyle bir hakkim olduğunu söyleyeceğim alttan alttan tabii ki ,çatışmadan .
Çünkü hem kurufasulye ile köpek beslenmez hem de şartlar eşit olmalı ..
İkinci fikrim dediğim gibi cam balkonun dışından olduğu gibi tel yaptırmak hava alabilecek akşamları kapanacak . Bütün gün hava aldigi içinde koku minimum a inecek .
Artı fan gibi bir şey
Sokağa salma fikri bu çözümlerin içinde maalesef yok .
Hem de ne kokuEsas kuru fasülye ile beslenen köpek leş gibi kokar ya ne alaka ne mana hayvana verdikleri yemeğe bak.
Hem de ne koku
Kurufasulye verseler yine iyi
Pilavla ve yağmur suyu ile dolmuş bir tencerenin içindeki fasulye
Diğeri de önüne atılan kuru bütün ekmekle besleniyor suyunu da ben verdim
bir gün bir arkadaşımın evine gittim evde boyle acayip bir koku vardi . anlatamam ama kokuyu . önce bisey demedim bi süre sonra dayanamayıp söyledim bu evde bisi var korkunç kokuyor diye evde bitane balkonda kus vasmis , ben bilmiyordum . balkon surgulu camli ve camlar açıktı bende şaşırdım o küçücük kustan öyle koku nasıl geliyor diye . kendide ben koku almiyorum koku mu var diyoduHanımefendi ısrarla yok diyorsunuz ama insanlar size olmamasının imkansız olduğunu anlatıyor siz içindesiniz diye o kokuya alıştınız sadece hepsi bu emin olun o koku var ben tek bir evcil hayvan olan eve bile girsem kapısında anlarım evde evcili olduğunu 15 kedinin kokmama şansı yok siz alıştığınız için size gelmiyor sadece benimde kedim vardı vefat ettikten sonra dikkat ettim cidden evde hala sinmiş koku bile vardı zamanla geçti
Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim
Benim evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme aşina olanlariniz vardır .
Bir kaçı engelli , sokakta yavru iken bulduğum tedavilerini yaptirdigim sonra kimsenin almadığı ve sokağa salamayacagim için eve aldığım .
Kiradayken apt. Da sorunlar başladı işte gürültü çıkıyor falan diye tmm dedik ev aldık ev sahibi hayvan bakacaksaniz müstakil ev alın dedi ağrıma gitti cam balkonlu ( epey geniş ) bir ev aldım .
Kedileri oraya geçirdik
Ama bu sefer de bu apt.dan şikayet geldi bugün ilk kez
Aslında giriş kat evin içinde değiller balkondalar ama daha file taktiramadigim için sanırım koku oluştu .
Her gün temizliyorum onu belirteyim ama geç saatlere kadar çalışıyorum
Hem gürültü hem koku insanlari rahatsız etti sanırım
Ama elimden bir şey gelmiyor ki
Kimse sahiplenmiyor
Sokağa salamam bu onlar için ölüm demek
Barınak da keza öyle
Ben ne yapicam bir fikri olan varsa söylesin
O kadar aliskinlar ki bize hangi birini ne yapayım aklım durdu artık ..
Not : Hamile bir kediyi evime aldım o üç tane doğurdu .
Sonra bir ilan gördüm annesiz kalmis iki tekir yavrusu süt emmezlerse oleceklerdi aradım kadını dedim ki geri almak şartı ile süt annelik yapar benim kızım ama lütfen sonra geri alın
Almadı ....
2. Not : Arkadaşlar ilan açın alsınlar demeyin defalarca açtık veterinerimiz de dahil olmak üzere .
2 engelli yavruyu takip şartı ile verdim
Kız bayila bayıla aldı 1 hafta sonra ben yapamıyorum dedi gittim çocukları almaya sosluk gibi bir şeyin içine azıcık mama koymuş , hiç ilgilenmemis zayiflamislar öldüm kahrimdan kızı da paralamamak için zor tuttum ..
3. Engelliyi bir ogretmene verdim
Karısı scottish istiyormuş benim yavrumu alır almaz siteye salmislar iki ayağında platin var. Gece iki saat bahçede onu aradım bir apartmanın altına sinmis kalmış korkudan , bir de yalan soyluyorlar kaçtı diye utanmadan ..
Bir daha da kimse almadı herkes cins kedi peşinde sanırım
O kafaya ulaşmadiniz ama cok uzak degil dogurmaya başladiklarinda ne olucak yavrularida veremiyeceksiniz degil 70 170 de olur böyle giderseniz...bu hayvan severlik degil hayvalari topluca evde mahkum etmek ayrica hem kendize hem komşulariniza büýük eziyet70 mio kafaya henüz ulaşamadım ama müstakil evler gerçekten çok pahalı burada 1 milyon .
Benim o kadar param yok
Bu evi de kredi ile aldım 10 yıl ödemesi var
Evet fazla tabii ki yoo çok az daha 30 tane daha sokucam eve demiyorum çok teşekkür ederimKonu içimi parçaladı, hayvanlara doğru dürüst yaşam alanı bırakmayıp sokak kedisini neden eve aldınız yazanları sa hayretle okudum
15 kedi evet apartman dairesi için fazla ama sokak barınak da çare değil. Air purifier alsanız tuvalet sayısını artırıp kumu değiştirseniz bi çözüm olur belki. Küçük küre şeklinde olanlar 2 kedili 80m2 evde bile baya işimizi görmüştü bizim. Aklıma bu geldi çözüm olur umarım.
Kısırlar hanımefendi doguramazlar tıbben mümkün değil buO kafaya ulaşmadiniz ama cok uzak degil dogurmaya başladiklarinda ne olucak yavrularida veremiyeceksiniz degil 70 170 de olur böyle giderseniz...bu hayvan severlik degil hayvalari topluca evde mahkum etmek ayrica hem kendize hem komşulariniza büýük eziyet
Fobisi olana öcü gibi bakıyorlarsanki ben böyle yaşamaktan çok mutluyum.
yalniz soyle bir durum var konu sahibinide uyaracaktim ama dinler mi bilmiyorum . kuru mamayla beslenen hayvanlar daha çok kokar açıktaki mamalar kokuyor evin içinde bu evdeki kokuyu arttiri. ki satildigi market reyonu bile kokar o mamalarin nerden biliyorum cunku markette calisiyodum hatta buyuzden mama reyonlari kasaba uzak kalacak bir sekilde markette konumlandirilir musteri acik et alirken koku gelmesin diye . kuru mamalar neden kokar cunku hayvanlarin sakatatlarinda falan yapiliyor .evde agzi acik duran azcik bir mama bile kokar.Ya işte bu iyilik değil, hayvan beslemek değil insanımızın bu cehaleti beni öldürüyor yemin ederim. Çok sinirlendim şu an gerçekten, zaten kediler sevimlilikleri ve az yer kaplamalarından ötürü daha şanslışar ev bulabiliyorlar ama köpeklerin hali perişan. Çok üzülüyorum anlatamam.
Ben çözüm yoluna gitmezdim mesela.
Müstakil ev tutun
O kokuyu çok iyi biliyorum.
Annemlerin apartmanında vardı alt katında oturan bir yaşlı çift.
Evlerinde 15 den fazla kedi vardı ve çok çok çok kötü kokuyordu.
Iyi bari ..ne diyelim allah kolaylık versin ...bence bunun çözümü ya müstakil ev ya da kimseye kulak asmamakKısırlar hanımefendi doguramazlar tıbben mümkün değil bu
Evet fazla tabii ki yoo çok az daha 30 tane daha sokucam eve demiyorum çok teşekkür ederim
Çaresiz kaldım ,bir yere bırakamadım
Kirada oturduğum ev cadde ustuydu ve ben defalarca kedi ölüsü topladım yollarda aglayarak ..
O yüzden sokağa salamadim
Kimse de almadı mecburen kaldılar
Ne yapayım isteniyor anlamiyorum
Müstakil ev alma şansım olsa bir dk durur muyum apt. Da ne hayallerim var benim de onlar bahçede oynasın , kelebek kovalasin mutlu olsun diye
Ama olmuyor her şey bı anda
O hamile kedi evimde doğum yaptığında gözüme bir teşekkür eder bakışı vardı ki ben bunu 100 yaşına gelsem unutmam ,onun gururu yeter bana ..
Kokmasin diye 250 lt kum alıyorum ben bu sadece 1300 lira yapıyor yapsın canları sag olsun ama bu kadar yapabiliyorum işte .
Sadece canlarini koruyabiliyorum
Biri ezmesin biri dovmesin açlıktan soğuktan ölmesin diye
Kolay mı 15 kedi ile yaşamaya calismak
Bir çuval mama olmuş 700 lira
Aşıları hariç
Yas mamalar hariç
10 günde 15 kg mama gidiyor
Evet inanıyorum ki bir gün müstakil evim olacak o güne kadar bu çocuklar için uğraşacağım
Tekrar teşekkürler
Ben de ağlıyorum böyle oluncaAğlattınız beni.