- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
O kadar param yok ki
Müstakil evler en az 1 milyon burada ben krediyle evi aldım .
Sağlıklı mı değil mi bilmiyorum hepsi sokağa sağlamadığım için kaldı .
Barınak .ok gibi
Kimse sokak kedisi almıyor istemiyor evine
En son apartman ile konuşup bahçeye şundan yaptırayım diyorum müsade ederlerse bahçede iki kişinin birer köpeği var çünkü
Burasi öyle saçma bir şehir ki ya içinde oturabileceklerin milyonlarla satılıyorYaptığınız çok güzel bir şey , tartışmaya açık bile değil ama 15 kediye apartmanda bakmak akıl işi değil. Ciddi bir koku oluşuyordur ve insanlar rahatsız olmak da haklı. Ben bu yaz taşındım , taşınmadan önce ev ararken emlakçı bi eve götürdü bizi. Apartmandan içeri girer girmez öyle bir koku vardı ki inanın midem ağzıma geldi. Sorduğumuzda bakacak olduğumuz dairenin alt katında bir Kadın 6 kedi besliyor dedi . Ben eve bile bakmadım geri döndüm. Çok Ağır bir koku.
Bulduğunuz kedi evi çok güzel , inşallah apartman sakinleri müsade eder de yaptırırsınız . İzin vermezlerse ; Bu evinizi kiraya verip müstakil eve taşınma durumunuz var mı ?
İzin vermezlerse o zaman köpek kulübelerini de kaldiracaklar çünkü benim de böyle bir hakkim olduğunu söyleyeceğim alttan alttan tabii ki ,çatışmadan .Kedi evi kokuya engel olur mu ki bilemedim. Maddi durumunuz yeterli değil, barınağa vermek istemiyorsunuz. Yani bu konunun binlerce çözümü yok. Sokakta bir sürü yardıma muhtaç kedi var. Bir süre sonra o ev de yetmez hale gelir. Bu işin sonu yok. Hayatta herşeyi aynı anda yapamıyoruz maalesef. İzin vermezlerse o evi yaptıramaya o zaman ne yapacaksınız?
Yani bazen ev tımarhane gibi oluyor ben de farkındayım apt. Da olmadığınınDört kedim var sonuncusu pandemide süpriz yumurtadan çıktı, kıyamadım çünkü sürekli bağışıklığını sağlam tutmak gerekiyordu salamadım sokaklara. Ne olur darılmayın kırılmayın ama evinizdeki kedi sayısı çok fazla eminim ki çok iyi bakıyorsunuz ve yaptığınız da çok güzel ama bir süreden sonra eğer eviniz müstakil değilse sorun yaşamanız kaçınılmaz. İnsanlara batar çünkü kendimden de biliyorum deli gözüyle bakıyorlar bana sokaktakilerle de ilgilendiğimden. İnsanlar kötü ve vicdansız çünkü.
Bu evinizi kiraya verip müstakil ya da bahçeli bir eve çıkma imkanınız olmaz mı acaba? Tek çözüm o gibi geliyor bana da.
Ben çözüm yoluna gitmezdim mesela.Catismadik .
Çözüm arıyoruz .
Bir önceki ev sahibim de defol git müstakil ev bak demedi
Gayet kibar bir dille dedi ben sadece çare bulamadigim için ağrıma gitti .
Bu kadar can la nereye gidebilirim diye .
Hepsi karneli , aşılı ve sağlıklilar çok şükür .
O yüzden catisacak bir şey yok
Çözüm yoksa benim uygulamayacağım fikirleri belirtmenize gerek yok ..
Müstakil ev fikri şu an bana uzak maddi olarak
Maddi imkan sagladigim an elbetteki satın alacağım .
Ama benim bir müstakil evim yok diye de bu cocuklari belediye ye oraya buraya salamam
Rahatlamissinizdir umarım belediye toplayınca ?ben komşularınıza acıdım . her bulduğunuzu eve getirirseniz olmaz . insanlar hakli . balkona file bile taktirsaniz sadece geçici bir çözüm olur . ev alirken bunu düşünmeniz gerekiyordu çünkü komsular öteki evdede şikayetçi olmuş yani ilk kez karşılaşmıyorsunuz .zaten calisiyorsunuz bukadar kediyle ilgilenememeniz normal . mustakil ev alsaniz bile okadar kediyle gene sorun cikar. mustakil evlerin oldugu biyerde evimiz var komsumuz kucucuk bahcesinde 20 kedi bakiyordu .ne bahcede ne balkonda oturabiliyorduk . hem kokudan hemde kedilerden 1 cay bile içemiyoduk .kendi bahcesi dardi kediler surekli bizim bahceye geliyordu . kac kez konusuldu 3 tane olsun 5 tane olsun hepimiz sevelim ama 20 tane olmasin dedik. adam herkesle dusman oldu .bitane selam vereni bile yok .en sonunda belediye gelip topladi kedileri .
:)))Ben çözüm yoluna gitmezdim mesela.
Müstakil ev tutun
O kokuyu çok iyi biliyorum.
Annemlerin apartmanında vardı alt katında oturan bir yaşlı çift.
Evlerinde 15 den fazla kedi vardı ve çok çok çok kötü kokuyordu.
İzin vermezlerse o zaman köpek kulübelerini de kaldiracaklar çünkü benim de böyle bir hakkim olduğunu söyleyeceğim alttan alttan tabii ki ,çatışmadan .
Çünkü hem kurufasulye ile köpek beslenmez hem de şartlar eşit olmalı ..
İkinci fikrim dediğim gibi cam balkonun dışından olduğu gibi tel yaptırmak hava alabilecek akşamları kapanacak . Bütün gün hava aldigi içinde koku minimum a inecek .
Artı fan gibi bir şey
Sokağa salma fikri bu çözümlerin içinde maalesef yok .
Üzgünüm şikayet ederdim:)))
Sen çözüm yoluna gitmezdin
Neyse ki sadece tek tarafın dediği geçerli olmuyor
Köpekle yan yana değiller ki huzurlari kaçsın köpekler ön tarafta kedileri görmüyorlar bile .Kedi ile kopek bir arada nasil yasayacak bunuda dusundunuzmu? O hayvanlarin huzurunu neden dusunmuyorsunuz?
15 kedi cok fazla hala kokmaz ki keskin koku yok diyorsunuz imkansiz kokmamasi
2 tanesi kavgaya tutussa ki minimum 2
15 kedinin gurultusu ne olur siz uzun saatler calisiyorsunuz evde yoksunuz
Bu tavirla olmaz 15 kediyi evde tutmak hayvanseverlik degil o hayvancagizlarda mutsuzdur bir arada nasil kaliyorlar?
İnşallah bir çözüm bulunur , tam sizin konunuzu cevap yazarken su habere denk geldim.Burasi öyle saçma bir şehir ki ya içinde oturabileceklerin milyonlarla satılıyor
Oturamayacaklarin zaten ahır gibi ortası yok
Kiraya çıkmak istemiyorum çünkü o zaman ev sahibi her şeye maydanoz olabiliyor
Ufak bir anadolu şehri çok fazla medeniyet beklemeyin her tavır asgari düzeyde kalıyor .
Öyle ağır bir koku değil bu çünkü o zaman bende dayanamazdim tazı gibi oldu zaten burnum acaba kokuyor mu acaba şöyle mi böyle mi derken .
Ve aksatmadan temizliyorum kumlarıni bugün de dursun demiyorum hiç ama işte hayvan yani
Kedi evi çok iyi olacak çünkü balkona da isitma sistemi yaptiracaktim kış için sonuçta soğukta duramazlar ama bakalim sonuç ne olacak
aynen öyle rahatladik . kedinin tuyunden pilsiginden oturulmuyodu . bir yudum yemek yiyemiyorduk bahcede . bahcende balkonunda yemek yiyip çay icemedikten sonra ben ne anladım mustakil bahçeli evde oturmaktan.Rahatlamissinizdir umarım belediye toplayınca ?
Yogun bir koku yokÜzgünüm şikayet ederdim
Kimse bu kadar yoğun kokuya maruz kalmak zorunda değil.
Benim bir hayvana eziyetim yok.Yogun bir koku yok
Ve hep ettiğim bir dua vardır eğer adalet varsa bir gün onlar da sizin gibilerden şikayetci olsunlar
Her sokak hayvanına bunu tembihliyorum
insanoğlundan hakkınızı isteyin bunu hiç unutmayın diye
İyi günler
Dimi ama ..aynen öyle rahatladik . kedinin tuyunden pilsiginden oturulmuyodu . bir yudum yemek yiyemiyorduk bahcede . bahcende balkonunda yemek yiyip çay icemedikten sonra ben ne anladım mustakil bahçeli evde oturmaktan.
o koku sizin burnunuz alıştığı için size gore yok yalniz .Yogun bir koku yok
Ve hep ettiğim bir dua vardır eğer adalet varsa bir gün onlar da sizin gibilerden şikayetci olsunlar
İyi günler
Hanımefendi ısrarla yok diyorsunuz ama insanlar size olmamasının imkansız olduğunu anlatıyor siz içindesiniz diye o kokuya alıştınız sadece hepsi bu emin olun o koku var ben tek bir evcil hayvan olan eve bile girsem kapısında anlarım evde evcili olduğunu 15 kedinin kokmama şansı yok siz alıştığınız için size gelmiyor sadece benimde kedim vardı vefat ettikten sonra dikkat ettim cidden evde hala sinmiş koku bile vardı zamanla geçtiYogun bir koku yok
İyi günler