Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden ağrınıza gitti anlamadım ama ev sahibi çok doğru bir şey söylemiş. O kadar kediye anca müstakil evde bakılır. Yaptığınız kusura bakmayın ama gerçekten akıl işi değil. Tamam çok güzel bir şey yapmışsınız, bu noktada tebrik ediyorum sizi çok güzel bir kalbiniz var ama bir de hayatın gerçekleri var. İstediğiniz kadar temizlik yapın 3 değil 4 değil 15 tane kedi bu. İnsanlar kokudan da sesten de rahatsız olmakta haklılar. Engellileri hariç tutarak söylüyorum ama sokakta gördüğünüz her kediyi neden evinize aldınız ki? Zaten sokakta yaşıyorlarmış. Şimdi eve alıştılar sokakta yapamazlar diyorsunuz e yapamazlar tabi. Bahçeye kedi apartmanı fikri güzel gerçi kediler o şekilde yapabilir mi bilmem ek olarak apartmanda kabul göreceğinin garantisi yok, zaten hali hazırda orda iki köpek var diyorsunuz. Benim babamın ileri seviyede kedi fobisi var mesela görünce eli ayağı titriyor, apartmanın bahçesinde o kadar kedi yaşasa ne camdan bakabilir ne evden çıkıp yanlarından geçip gidebilir. Keşke elinizdeki imkanlar doğrultusunda hareket etseydiniz. Ne yapın ne edin kira olur satın alma olur il değişikliği olur müstakil evde oturmanın yolunu bulun derim. Bu şekilde hangi apartmana giderseniz gidin sıkıntı yaşayacaksınız gibi
Bende de aynı şekilde alerji var. Tabi bu durum da korku geliştirdi bende. Hele yemek yerken yanıma falan gelse asla yemek yiyemem. Ondan dolayı yazın dışarıda çok nadir yemek yiyorum. Ya da kedi olmayacak yerleri tercih ediyorum. Kedi fobisi olması sanki suçmuş gibi davranan insanlar var. Bizim apartmanda vardı birisi ve inanın ses ve kokudan duramıyorduk.

Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim :KK43:
Benim evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme aşina olanlariniz vardır .
Bir kaçı engelli , sokakta yavru iken bulduğum tedavilerini yaptirdigim sonra kimsenin almadığı ve sokağa salamayacagim için eve aldığım .
Kiradayken apt. Da sorunlar başladı işte gürültü çıkıyor falan diye tmm dedik ev aldık ev sahibi hayvan bakacaksaniz müstakil ev alın dedi ağrıma gitti cam balkonlu ( epey geniş ) bir ev aldım .
Kedileri oraya geçirdik
Ama bu sefer de bu apt.dan şikayet geldi bugün ilk kez :KK43:
Aslında giriş kat evin içinde değiller balkondalar ama daha file taktiramadigim için sanırım koku oluştu .
Her gün temizliyorum onu belirteyim ama geç saatlere kadar çalışıyorum
Hem gürültü hem koku insanlari rahatsız etti sanırım :KK43:
Ama elimden bir şey gelmiyor ki
Kimse sahiplenmiyor
Sokağa salamam bu onlar için ölüm demek
Barınak da keza öyle
Ben ne yapicam bir fikri olan varsa söylesin
O kadar aliskinlar ki bize hangi birini ne yapayım aklım durdu artık ..
Not : Hamile bir kediyi evime aldım o üç tane doğurdu .
Sonra bir ilan gördüm annesiz kalmis iki tekir yavrusu süt emmezlerse oleceklerdi aradım kadını dedim ki geri almak şartı ile süt annelik yapar benim kızım ama lütfen sonra geri alın
Almadı ....
2. Not : Arkadaşlar ilan açın alsınlar demeyin defalarca açtık veterinerimiz de dahil olmak üzere .
2 engelli yavruyu takip şartı ile verdim
Kız bayila bayıla aldı 1 hafta sonra ben yapamıyorum dedi gittim çocukları almaya sosluk gibi bir şeyin içine azıcık mama koymuş , hiç ilgilenmemis zayiflamislar öldüm kahrimdan kızı da paralamamak için zor tuttum ..
3. Engelliyi bir ogretmene verdim
Karısı scottish istiyormuş benim yavrumu alır almaz siteye salmislar iki ayağında platin var. Gece iki saat bahçede onu aradım bir apartmanın altına sinmis kalmış korkudan , bir de yalan soyluyorlar kaçtı diye utanmadan ..
Bir daha da kimse almadı herkes cins kedi peşinde sanırım
Yani sizce de şikayet gelmesi normal değil mi ? Bir iki tane kedi neyse ama 15 kedi diyorsunuz . Onların kokuları sesleri tabi ki insanları rahatsız eder. Eviniz barınak değil hepsini siz sahiplenemezsiniz . Ayrıca onlara iyilik yapmıyorsunuz apartman içinde onları hapsediyorsunuz. 15 kedi 1-2 aya olur 30 kedi.belediyeye haber verip yardım alabilirsiniz.

Neden ağrınıza gitti anlamadım ama ev sahibi çok doğru bir şey söylemiş. O kadar kediye anca müstakil evde bakılır. Yaptığınız kusura bakmayın ama gerçekten akıl işi değil. Tamam çok güzel bir şey yapmışsınız, bu noktada tebrik ediyorum sizi çok güzel bir kalbiniz var ama bir de hayatın gerçekleri var. İstediğiniz kadar temizlik yapın 3 değil 4 değil 15 tane kedi bu. İnsanlar kokudan da sesten de rahatsız olmakta haklılar. Engellileri hariç tutarak söylüyorum ama sokakta gördüğünüz her kediyi neden evinize aldınız ki? Zaten sokakta yaşıyorlarmış. Şimdi eve alıştılar sokakta yapamazlar diyorsunuz e yapamazlar tabi. Bahçeye kedi apartmanı fikri güzel gerçi kediler o şekilde yapabilir mi bilmem ek olarak apartmanda kabul göreceğinin garantisi yok, zaten hali hazırda orda iki köpek var diyorsunuz. Benim babamın ileri seviyede kedi fobisi var mesela görünce eli ayağı titriyor, apartmanın bahçesinde o kadar kedi yaşasa ne camdan bakabilir ne evden çıkıp yanlarından geçip gidebilir. Keşke elinizdeki imkanlar doğrultusunda hareket etseydiniz. Ne yapın ne edin kira olur satın alma olur il değişikliği olur müstakil evde oturmanın yolunu bulun derim. Bu şekilde hangi apartmana giderseniz gidin sıkıntı yaşayacaksınız gibi
Kedi evini görup ellerinin ayaklarinin titreyecegi bir yer yok . Benim balkonumun dibi ve apartmanın köşesi orada işleri yok .
Bazen hayatta sadece mantıkla hareket edemeyebiliyoruz .
Bunların evde bakılması gerekiyordu çünkü zaten çoğu sokakta yapabilecek durumda değildi .
Ben nasıl koskoca babanızın kediden el ayak titremesini anlayamiyorsam siz de doğal olarak bunlara evimi nasıl açtım onu anlamayabilirsiniz .
Apartmandakiler ile kavga etmedik kapıya çok güzel bir not bırakmışlar kediler çok tatlı camdan bakmaya geliyoruz siz yokken ama sanırım koku işini halletmek gerekiyor diye .
Bu yüzden tek tek konuşacağım müsade ederlerse evi yaptıracağım

Bahceye iki köpek bağlamışlar
Birinin önüne bir tencere kuru fasulye pilav koymuşlar yağmur yağmış şu dolmuş hayvan tır tır titriyordu .
Keza diğerinin onune de birer kuru ekmek atıyorlar onlar da bana kaldı :KK43:
Kendi sahip oldukları bile umurlarinda değil
Yani gercekten o kadar zor durumdayım ki bahçe otopark bir arada .
Kedi evinden dışarı cikabilecekleri bir alan yok dolayısı ile mecburen kalacaklar içinde tabii izin cikarsa
Çıkmazsa gibi bir ihtimal de ne yaparım orasını bilemiyorum
Zor bir durum gerçekten. Biz kedilere mama verince bize şöyle diyorlar: "Kendi rızkınızı niye bunlara veriyorsunuz" işte bu zihniyetteki insanlara ne söyleyebilirim ki.
O canları alırlar bir hevesle sonra da aç bırakırlar. Bir kap yemek vermek dahi zorlarına gider. Sen beslemeye çalışırsın yine zorlarına gider.
Umarım bahçede bakabilirsiniz. Dışarıda yaşamaya alışsalar iyi olacak.

Yani sizce de şikayet gelmesi normal değil mi ? Bir iki tane kedi neyse ama 15 kedi diyorsunuz . Onların kokuları sesleri tabi ki insanları rahatsız eder. Eviniz barınak değil hepsini siz sahiplenemezsiniz . Ayrıca onlara iyilik yapmıyorsunuz apartman içinde onları hapsediyorsunuz. 15 kedi 1-2 aya olur 30 kedi.belediyeye haber verip yardım alabilirsiniz.
Ben belediye ye sinek bile emanet etmem ,hele barınağa asla !

Bende de aynı şekilde alerji var. Tabi bu durum da korku geliştirdi bende. Hele yemek yerken yanıma falan gelse asla yemek yiyemem. Ondan dolayı yazın dışarıda çok nadir yemek yiyorum. Ya da kedi olmayacak yerleri tercih ediyorum. Kedi fobisi olması sanki suçmuş gibi davranan insanlar var. Bizim apartmanda vardı birisi ve inanın ses ve kokudan duramıyorduk.

Ben babamdan biliyorum, hak veriyorum size. Biz ailecek yazın hiç açık havada yemek yiyemeyiz sizin gibi. Hayvanlara bir zarar vermediği sürece alerjisi veya fobisi olana da saygı duyulmalı.

Zor bir durum gerçekten. Biz kedilere mama verince bize şöyle diyorlar: "Kendi rızkınızı niye bunlara veriyorsunuz" işte bu zihniyetteki insanlara ne söyleyebilirim ki.
O canları alırlar bir hevesle sonra da aç bırakırlar. Bir kap yemek vermek dahi zorlarına gider. Sen beslemeye çalışırsın yine zorlarına gider.
Umarım bahçede bakabilirsiniz. Dışarıda yaşamaya alışsalar iyi olacak.
Dışarda da zaten günlük baktığım 40 kedi var .
Her gün bakıyorum baştan mahalledekiler de istemedi ama şimdi Allah razı olsun diye benimle muhabbet etmeye başladı çoğu :)

Ben babamdan biliyorum, hak veriyorum size. Biz ailecek yazın hiç açık havada yemek yiyemeyiz sizin gibi. Hayvanlara bir zarar vermediği sürece alerjisi veya fobisi olana da saygı duyulmalı.
Fobisi olana öcü gibi bakıyorlar :KK70: sanki ben böyle yaşamaktan çok mutluyum.

Böyle güzel bir not bıraktılarsa izin verirler diye düşünüyorum
Ayrıca köpek var diyorsunuz bağlı olan köpekler de çok koku yapıyor Hayvan bağlı olduğu yere hem tuvalet yapıyor hem orda yıyıp içiyor yazık gerçekten

Hepsini de zor durumdan kurtarmışssınız size denk gelmeselerdi ölürlerdi
Sokak gerçekten çok tehlikeli
Arabalar carpıyor insanlar dövüyor
Bir hayvan başı oksamadan sevgisiz yaşamakta yaşamak mı bilmiyorum
Korku alerji anlıyorum da etraf sevgisiz insanlarla dolu
Konu sahibi gibi yükleri ağır olup çözüm arayan insanlar da böyle çare aramakla uğraşıyorlar
Sevmeyı geçtim bari seven koruyan insanlara yardımcı olsalar

Öyleyse insanları rahatsız etmeye hakkınız yok kendinize bahçeli bir ev tutup kedilerinizle yaşayacaksınız . Yoksa komşularınızla çatışmak sizin için iyi olmaz
Catismadik .
Çözüm arıyoruz .
Bir önceki ev sahibim de defol git müstakil ev bak demedi
Gayet kibar bir dille dedi ben sadece çare bulamadigim için ağrıma gitti .
Bu kadar can la nereye gidebilirim diye .
Hepsi karneli , aşılı ve sağlıklilar çok şükür .
O yüzden catisacak bir şey yok
Çözüm yoksa benim uygulamayacağım fikirleri belirtmenize gerek yok ..
Müstakil ev fikri şu an bana uzak maddi olarak
Maddi imkan sagladigim an elbetteki satın alacağım .
Ama benim bir müstakil evim yok diye de bu cocuklari belediye ye oraya buraya salamam

Kedi evini görup ellerinin ayaklarinin titreyecegi bir yer yok . Benim balkonumun dibi ve apartmanın köşesi orada işleri yok .
Bazen hayatta sadece mantıkla hareket edemeyebiliyoruz .
Bunların evde bakılması gerekiyordu çünkü zaten çoğu sokakta yapabilecek durumda değildi .
Ben nasıl koskoca babanızın kediden el ayak titremesini anlayamiyorsam siz de doğal olarak bunlara evimi nasıl açtım onu anlamayabilirsiniz .
Apartmandakiler ile kavga etmedik kapıya çok güzel bir not bırakmışlar kediler çok tatlı camdan bakmaya geliyoruz siz yokken ama sanırım koku işini halletmek gerekiyor diye .
Bu yüzden tek tek konuşacağım müsade ederlerse evi yaptıracağım

Bahçeye koymak istediğinizi belirtmişsiniz. Başka bir ayrıntı vermemişsiniz. Hani bahçe de ortak alan ya. Sadece mantıklı hareket etmek doğru değil elbette aynı sıfır mantıkla hareket etmenin doğru olmadığı gibi. Koskoca babamın kediden el ayak titremesini anlayamıyorsunuz madem ben yardımcı olayım anlamanıza “Ailurofobi” diye bir hastalık var. Hatta sadece fobinin ne olduğunu araştırırsanız bile anlayabilirsiniz. Babam sadece bir örnekti. Şimdi kavga etmemişsiniz güzel ama aylar sonra göreceğim ben sizi. Çünkü evde 15 kedinin kokusu halledilecek bir şey değil maalesef.

Aslında terapi alabilirsiniz :KK66: ufak bir kaç seanstan sonra bu anlamsız fobi bitecektir çünkü .
İnsanlardan korkmak daha akla yatkın
Evet insanlar hayvanlardan çok daha tehlikeli.Hatta insan en vahşi hayvan bana kalırsa :KK70: onlarla da pek işim yok o yüzden.
Terapi aldım ben ama işe pek yaramadı. Alerjim korkumu tetikliyor maalesef.

Bahçeye koymak istediğinizi belirtmişsiniz. Başka bir ayrıntı vermemişsiniz. Hani bahçe de ortak alan ya. Sadece mantıklı hareket etmek doğru değil elbette aynı sıfır mantıkla hareket etmenin doğru olmadığı gibi. Koskoca babamın kediden el ayak titremesini anlayamıyorsunuz madem ben yardımcı olayım anlamanıza “Ailurofobi” diye bir hastalık var. Hatta sadece fobinin ne olduğunu araştırırsanız bile anlayabilirsiniz. Şimdi kavga etmemişsiniz güzel ama aylar sonra göreceğim ben sizi. Çünkü evde 15 kedinin kokusu halledilecek bir şey değil maalesef.
Araştırdım maruz kalma , BDP ve ilaç tedavisi ile halloluyormus babanıza geçmiş olsun keşke daha önce tedavi olabilseymis , üzüldüm ..
Ben onları sokağa terk etmemek için çözüm arıyorum gerek maddi gerek manevi tüm imkanlarimi kullanarak .
Sıfır mantıkla 15 kediyi hayata döndürdüm ben
Darısı basiniza

Ben bir tanesi ile zor baş ediyorum, tek olduğu için ilgiyi daha fazla istiyor. Sırf hasta oldu diye kırkı çıkmamış bebeğimi anneme bırakıp onun peşinde veterinerlerde koşturduğumu bilirim. Ama bir kedi bile çevreme dert olmuştu. Tüyü, sesi, evde koşması bile. Bir kez çıkmadan kedinin tuvaletini ağzı kapalı iki kat poşetle kapımın önüne bırakıp yarım saat sonra atmıştım. O bile olay oldu. Mecburiyetten yarım saat durdu diye sadece. Kokuyormuş... Pismişim ben. Zaten normalde bırakmam ama bir kez aciliyet tölare edilebilirdi, kapıya gelip bağırıp çağırmışlardı.
Şimdi dubleks bir ev aldım. Yukarıda duruyor. Yazları terasta. Evin teras kısmı da yüksek, hiçbir apartman vs. yok, deniz ve dağ manzarası var yalnızca. Etraftan rahatsız olduk diyen de olamıyor. Başka türlü çare bulamadım açıkçası.
Birden fazla kedi çok zor, bakımı çok zor ve hayvan bakmayan birinden anlayış beklemeyin genel olarak. Benim apartmanımda aynı durum olsa umrumda olmazdı, hatta sevinirdim, bu günahsızlar hürmetine Allah bu apartmanı korur diye. Ne diyim bilemiyorum..

Ben bir tanesi ile zor baş ediyorum, tek olduğu için ilgiyi daha fazla istiyor. Sırf hasta oldu diye kırkı çıkmamış bebeğimi anneme bırakıp onun peşinde veterinerlerde koşturduğumu bilirim. Ama bir kedi bile çevreme dert olmuştu. Tüyü, sesi, evde koşması bile. Bir kez çıkmadan kedinin tuvaletini ağzı kapalı iki kat poşetle kapımın önüne bırakıp yarım saat sonra atmıştım. O bile olay oldu. Mecburiyetten yarım saat durdu diye sadece. Kokuyormuş... Pismişim ben. Zaten normalde bırakmam ama bir kez aciliyet tölare edilebilirdi, kapıya gelip bağırıp çağırmışlardı.
Şimdi dubleks bir ev aldım. Yukarıda duruyor. Yazları terasta. Evin teras kısmı da yüksek, hiçbir apartman vs. yok, deniz ve dağ manzarası var yalnızca. Etraftan rahatsız olduk diyen de olamıyor. Başka türlü çare bulamadım açıkçası.
Birden fazla kedi çok zor, bakımı çok zor ve hayvan bakmayan birinden anlayış beklemeyin genel olarak. Benim apartmanımda aynı durum olsa umrumda olmazdı, hatta sevinirdim, bu günahsızlar hürmetine Allah bu apartmanı korur diye. Ne diyim bilemiyorum..
Oyle bağır çağır bir kavgamiz olmadı ama olsa eminim ki bende sakin kalmaya bilirdim .
Çözüm bulmak istiyorum gerek fan olur gerek havalandırma gerek kulube ne olursa neye razı gelirlerse

Araştırdım maruz kalma , BDP ve ilaç tedavisi ile halloluyormus babanıza geçmiş olsun keşke daha önce tedavi olabilseymis , üzüldüm ..
Ben onları sokağa terk etmemek için çözüm arıyorum gerek maddi gerek manevi tüm imkanlarimi kullanarak .
Sıfır mantıkla 15 kediyi hayata döndürdüm ben
Darısı basiniza

Tedaviyi denedik ama çözüm alamadık. Çocukluktan gelen travmaların çözümünün çok zor olduğunu söyledi gittiğimiz terapist. Neden takılı kaldığınızı anlamadım ama yazdığım gibi babam sadece bir örnekti, herkesin bahçesinde kedi apartmanıyla yaşayamayacağına dair. Dikkat ederseniz yaşamayacağı veya yaşamak istemeyeceği değil yaşayamayacağı diyorum. Şu üstten konuşan tavırlarınızı da yorum yazarken bir kenara bırakabilirseniz yararınıza olur, burda size yardımcı olmak için vakit harcayıp yazıyoruz ama belli ki hata ettim. Uygun bir çözüm bulabilirsiniz umarım, iyi günler

Yaptığınız çok güzel bir şey , tartışmaya açık bile değil ama 15 kediye apartmanda bakmak akıl işi değil. Ciddi bir koku oluşuyordur ve insanlar rahatsız olmak da haklı. Ben bu yaz taşındım , taşınmadan önce ev ararken emlakçı bi eve götürdü bizi. Apartmandan içeri girer girmez öyle bir koku vardı ki inanın midem ağzıma geldi. Sorduğumuzda bakacak olduğumuz dairenin alt katında bir Kadın 6 kedi besliyor dedi . Ben eve bile bakmadım geri döndüm. Çok Ağır bir koku.

Bulduğunuz kedi evi çok güzel , inşallah apartman sakinleri müsade eder de yaptırırsınız . İzin vermezlerse ; Bu evinizi kiraya verip müstakil eve taşınma durumunuz var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X