- 8 Kasım 2018
- 5.736
- 13.833
- 248
Şaka mısınız, bu nasıl bir çözüm önerisi? Öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum.Hocam belkide siz yorulmussunuzdur. 16 yıllık öğretmenın deneyim tavsiyesine ihtiyacı oldugunu düşünmüyorum ( öğretmenım) belkıde bıraz ara vermelısınız mesleğe
Senin gül gibi yetiştirdiğin çocuğa daha kimler neler yapacak bir bilsenNe alaka ya benim gül gibi yetiştirdiğim çocuk çocukluk etti arkadaşına uydu diye azar mı işitecek.
Bence annelere biraz daha video filan gönderin problemli hallerini. Onlar da elini taşın altına koysun.
O söz dinlemeyen çocukların anası danası da gül gibi çocuk yetiştirdiklerini düşünüyorlar biliyon mu?Ne alaka ya benim gül gibi yetiştirdiğim çocuk çocukluk etti arkadaşına uydu diye azar mı işitecek.
Bence annelere biraz daha video filan gönderin problemli hallerini. Onlar da elini taşın altına koysun.
Etme eyleme Cherry…Hep yazıyorum öğretmenlik berbat bir meslek diye az paraya çok iş yapıyorsun yazacak gençler varsa boşverin bu mesleği başka şeylere yönelin diyorum sonra da burda taşlanıyorum
22 yıllık öğretmen olmamın dışında bir sorun göremiyorumDuruma yabancı olduğunuz çok belli, maalesef göründüğü kadar kolay olmuyor.
Benim kastettiğim de idarenin dengeleri gözetmesiydi. Tüm yaramaz çocukları aynı sınıfa koymak idareyi de bir yerde zora sokar. Sürekli sorun olan bir sınıfla uğraşmak istemiyorsa buna dikkat etmeli.kayıtları müdür alıyor öğretmen görmüyor ki. müdür hoşlanmadığı öğretmene bilerek sorunlu velileri dolayısıyla öğrencileri gönderiyor. hatta eskiden o okulda çalışan öğretmenler (bölgeyi velileri az çok tanıyorlar) yeni gelenlere bu tarz çocukları yönlendiriyorlar. veli ile sınıf değişikliği için konuştuğunuzda siz benim çocuğumu istemiyor musunuz sizi şikayet edeceğim diyor
Cherry doktordan sonra birde öğretmensiz mi kalalimHep yazıyorum öğretmenlik berbat bir meslek diye az paraya çok iş yapıyorsun yazacak gençler varsa boşverin bu mesleği başka şeylere yönelin diyorum sonra da burda taşlanıyorum
Çok üzülerek söylüyorum çocuğu koruma şansınız yok. Bu gün sakladınız ama yarın mecbur kalacaksınız. Özel ya da devlet farketmiyor. Zorba ve problemli çocuklar her yerde.Kızım 2018 doğumlu eve yakın anaokuluna gidecekti sabahçı olduğu için yollamadim işin açığı ortamida çok sevmedim iyi bir okulda değil zaten.
Tam tahmin etigim gibi geçen gün öğretmen gitmesekte gruptayim bir msj atmış aynı sizin sorunlar.oyuncaklari birbirine atma küfür etme vurma varmış cocuklarda kusura bakmayın da benim evladım pırlanta gibi iyi evlat yetiştirdim o ortamda evladımı bozamam .ogretmenede sabır diledim
Egecell hanım çocuk eğitimi sandığınız gibi birşey değil . Bizler çocuklara bagirmadan seslerimiz alçak konuşuyoruz ki birisi ona bagirdiginda bunun yanlış olduğunu bilsin . Tepkisini ortaya koysun . Dediğiniz gibi biri olabilmesinin yolu zaten bu . Bagirmakla işler cozulseydi şimdiki koyun gibi insan sürüsü olmazdi herhalde . Ozguvenlerini yikmiyoruz sevgiyle yaklaşıyoruz ki biri ona zarar verdiğinde koşarak bize gelsinler . Aynaya baktıklarında ic sesleri ona ne kadar değerli olduklarını hatırlatsin. Bu bir yetiştirme tarzı değil bu bir bilim dalı. Çocuk psikolojisi ile ilgili yapılan birçok araştırma var. Çocuğa sınır koymak onu terbiyeli ve ahlaklı yetiştirmek için onun ruhunu kırmaya gerek yok . İnanın bu şekilde yetiştirmek bir anne için en zor olanı. Bazen sesimi ufak yukseltsem vicdanen rahatsız oluyorum .Ben burada çocuklarını fanusta yetiştiren annelere çok üzülüyorum. Keşke dünya onların idealindeki gibi olsaydı ideal dünyada en doğru yol eminim kitaplardaki gibi göz seviyesine inip çocuğu ikna etmek filandır. Ama asla çocuklarınızı sonsuza kadar koruyamayacaksınız ve gerçek dünya gün geçtikçe daha korkunç daha acımasız oluyor. Disiplinsizlik yaptığında bağırılmasını skandal gördüğünüz çocuklarınız sosyal hayata karışınca kendisine zerre değer vermeyen onlarca kişiyle muhattap olacak ve korkunç yıkımlar yaşayacaklar
Ama hayatın her alanında o çocuklarla karşılaşacak. Bu sene değilse seneye okula gidecek , sonra işe gidecek . Zorba insanlar her yerde olacak. Bu kadar korunaklı yetiştirmeyin hayatla baş edemez. Her yerde yanında siz olamazsınız. Keşke pırlanta gibi çocuklar başka pırlantalarla karşılaşsa ama maalesef öyle olmuyor . Sonra o diğer çocuk hayatta ilerleyip sizin çocuğun müdürü falan olacak .Kızım 2018 doğumlu eve yakın anaokuluna gidecekti sabahçı olduğu için yollamadim işin açığı ortamida çok sevmedim iyi bir okulda değil zaten.
Tam tahmin etigim gibi geçen gün öğretmen gitmesekte gruptayim bir msj atmış aynı sizin sorunlar.oyuncaklari birbirine atma küfür etme vurma varmış cocuklarda kusura bakmayın da benim evladım pırlanta gibi iyi evlat yetiştirdim o ortamda evladımı bozamam .ogretmenede sabır diledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?