sıkıntısı olan çocuklar mutlaka ki bir sıkıntısı vardır,buna yönelik çalışma yapmanız en doğrusu
o çocukları rehber öğretmenle görüştürün,aileden yardım isteyin.
evet, yetiştirilme tarzı kötü olanlar da var ama gerçekten sıkıntısı olan çocuk da var ,bu çocukların sıkıntılarını çoğu aile bilmiyr,önemsemiyor, normal karşılıyor,çocuktur geçer diyor ama işin aslı öyle değil.
çocuk neticed masum ,çocuk .
onunla ilgilenmeyen anne ve ilgilenmeyen öğretmen çocukları bu duruma itiyor.
öğretmenin yaklaşımı da çok önemli.
çocuğun sorununa odaklanıp çözmeye çalışan öğretmen var, çocuğu problemli olarak etiketleyip olaydan sıyrılmaya çalışan öğretmen var ,işte eğitimcilik orada başlıyor.
benim 3 evladım var. 3 ü de üstün zekalılar (raporlular ) .ikizlerim gayet uyumlu çocuklar, çevreleri tarafından sevilen ,başarılı çocuklar, hep girdikleri ortamda çok sevilirler. onları çok küçük yaşlardan itibaren kreşe gitseler de kendim evde özel ilgiendim, işten yorgun gelsem de her gün 1 saatimi ayırır ,oturur oyun oynardım,evmiz kreş gibi,her tülü puzzle ,kutu oyunu,kitap, eğitici ne ararsanız var,tablet evde sıfır,tabletsiz büyüttüm çocuklarımı ,piyasada okumadığım çocuk gelişimi kitabı kalmadı,belki 500 tane okumuşumdur.
gelelim ufak oğluma . o da üstün zekalı ama dehb tanısı var,dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ,bu biyolojik bir sorun.
2,5 yaşından beri 5 sene götürmediğim yer kalmadı ,uzmanlar yaşı küçük ,üstün zekalı ondan uyum sağlayamıyor dedi yolladı ,çocuk psikiyatr ana bilim dalı başkanlarına en iyi psikiyatr psikologlara götürdm,hep zekaya bağladılar,oğlum hiç okulu sevmedi,istemedi, ilerleyen süreçte evimizde tek argo kelime bile kullanmadığımız halde ,oğlum nerde şiddet argo var onu çekip çekip ,kendi gibi okul arkadaşlarıyla arkadaş olup bunları kullanmaya başladı ,çalıştığım halde her gün okuldaydım ,her gün bir vukuat, dedilerki okula tepki yapıyor.
sonra bir gün anaokulundan atmak istediler, müdür yardımcısı bana dediki oğlunuz problemli alın,ağladım ve hocam siz nasıl eğitimcisiniz,bir eğitimci bir çocuğa problemli kelimesini kullanırsa o çocuk daha ne yapsın,ben aldım oğlumu okuldan.
dışardan velilerden ve öğretmenlrden şikayet bitmedi.
bu yıl yaşı da artık 9 a yaklaştı tekrar götürdüm psikiyatra ,çok tanınmış birine ve dehb tanısı konuldu,çocuk yıllarca kendi farkında olmadığı bir durumu yaşıyormuş,uzmanlar da anlayamamış ve biz de bilmeden çocuğu suçlamışız hep.
hatta uzmanın bir tanesi ne kadar sevgi dolu bir aileniz var,bu ailede bu çocuğun böyle olması gerçekten çok ilginç demişti
şımarık da yetiştirmem,kuralcı bir anneyim,ikizlerime çok küçük yaşta tüm edinimleri kazandırdım ,hatta genelde hep hayran olurlar ikizlerime,bunu konuyu anlayın diye yazıyorum.
o çaresizliği anlatamam size,yıllardır sorunsuz ikiz büyütmüş ve evet herşy yetiştirme ile alakalı diye düşünen ben 3. evladımda yanıldığımı anladım .
sakın kınamayın ,büyük konuşmayın sevgili hocam.
kimisi ailede şiddet görüyordur,kimisinin de bulunamayan bir problemi vardır.
umarım ki eğitimciler bu çocukların sorununu çözmesinde önayak olurlar,veliyi de yargılamadan bu süreci rahat atlatarak bu çocukları topluma kazandırırlar,yoksa çocuklara da yazık oluyor inanın
oğlum ilaca başladı ve inanın yüzde 60 düzeldi çocuk ,maaşşalh diyeyim yine de.
ben ilaç etki etmez sanıyordum başta ama anladım ki yavrum gerçekten bu hastalığın pençesinde imiş ki ilaç çok iyi geldi.
velilere de şunu söylemek istiyorum ,sorun farkediyorsanız aman çocuğuma tanı koyarlar,yok ilaç başlarlar demeyin,gerekirse başlasınlar,yeterki çocuğunuz iyileşsin.
lütfen diğer çocuklarla ilgili de yargılama yapmayın ,insanın başına yarın ne geleceği inanın belli olmuyor
ben evladım için çok çabaladım uğraştım ve şükür ki sorununu buldum ,darısı diğer çocukların başına dyorum