Eşiniz kendi ailesinden alıp ödesin bence. Babanız özenle hevesle yatırıyor sizin için. Elinizde hiçbir şey kalmamış bozdurmaktan ona bari dokunmayın.Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.
Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.
Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.
Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedidedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi
ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Ya Allah için bilip bilmeden yorum yapmayın o kadar her şeyi okumuşsınuz ama okumadğınız bir şey var ameliyat demişim de mi ben orada ben zorlu Bi ameliyat oldum tüm maddiyatımızı döktük oraya kartta kullandık olan paramızı da kullandık sağlık ya hani bu. Sonra da kartlarımız hu hale geldi. Yok 2 kişi çalışıyor yok kullanmayı bilmiyorsunuz siz anlamamaya devam edin yorum da yapmayın Allah kimseyi sağlıkla sınamasınBabanızın sizin gelecegınız için yaptığı yatırımı kocanızla yaptığınız borç ıcın kullanmayın . O adam onu yatırırken nerelerden kesti bi düşünün isterseniz . Kredi çekmeyi teklif etmiş sırf dokunmayın die kıyamam o adam
Sonrasında kenara birikim yapmak mı mesele sizce ordan 9 yılı sildiriceksiniz değmez 90 bin için
Harcamalarınızı planlı yapın maaşınız size yetmıyorsa kredi kartı kredi den uzak durun demekki kullanmayı bilmiyorsunuz bi eve iki maaş girerde daha nie kredi kartı kullanılır hiç anlamış değilim zaten
Teşekkür ederimEşiniz kendi ailesinden alıp ödesin bence. Babanız özenle hevesle yatırıyor sizin için. Elinizde hiçbir şey kalmamış bozdurmaktan ona bari dokunmayın.
Aynen Bi aradım dedim böyle bozdrmayı düşünüyorum diye onlar da 10 ay kalmış 10 sene olmasına bekleyebilirseniz bekleyin anlıyorum zor durumdasınız ama böyle Bi tavsiyede bulunabilirim dediler. Çok teşekkür ederim bilgiler için9 yila yakindir diyorsunuz. bence bekleyin 10 yil dolsun öyle cekin.
"Devlet katkısını tamamen alabilmek için sisteme en az 10 yıl boyunca katkı yapmanız ve 56 yaşını doldurmanız gerekiyor. Ancak kademeli olarak şu şekilde çekebilirsiniz:
eger 10. yila az daha varsa bekleyin bence yazik %25 az değil
- 3 yıl sonunda: Devlet katkısının %15'i.
- 6 yıl sonunda: Devlet katkısının %35'i.
- 10 yıl sonunda: Devlet katkısının %60'ı.
- 56 yaşını doldurunca: Devlet katkısının tamamı "
Allah razı olsun yargılamadan yorum yaptıgınız için Bi zor anım var ki ben buraya yazıyorum yoksa ben de istemem ne babamı zor durumda bırakmayı ne de o parayı bozdurmayıHerkesin iyi niyetini anlıyorum da 9 senede alt tarafı 90 bin birikmiş yani, birikse ne olacak ev mi alacak. Borcum olsa bozarım. Borcun faizi vs besin getirisinden fazladır diye düşünüyorum. Tekrar birikim yapacaksam da bes dışında doğru düzgün bir şey tercih ederdim.
Yok iş güç borcu değil ben zorlu Bi ameliyat oldum elimizdeki nakitleri verdik yetmedi kalanı kart limiti yükselterek karttan çektik sonra da toplayamadık kartları, eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruzBabanız adına üzüldüm, bozmayın o parayı ( bes gereksiz bir yatırım ama mevzumuz o değil) Adamcağız heves etmiş, kursağında bırakmayın.
200 bin çok büyük bir para değil. Borçları nasıl yaptınız? İş güç borcu olsa daha fazla olurdu diye düşünüyorum. Ne iş yapıyorsunuz?
Teşekkür ederim evet onu da düşündük fakat it zaten aslalon kredimiz varken bir kredi daha çekmek mantıksız geldi ödeyemeyiz yaniTek bir kredi çekerek bütün kredi ve kredi kartlarını ödeyip kullanmamak üzere kapatarak tek bir kredi ödemek ve yalnızca nakit kullanmak mantıklı geliyor, babanızın sizin için yaptığı bir yatırımı eşiniz ile plansızca yaptığınız borçlar yüzünden hibe etmeyin derim.
Anladım, çok geçmiş olsun. Bizde de aynı durum var. Benim de ameliyat vs derken bizim için çok fazla harcamalarımız oldu bu ara. Üzülmeyin, para kazanılır, yeter ki sağlık olsun.Yok iş güç borcu değil ben zorlu Bi ameliyat oldum elimizdeki nakitleri verdik yetmedi kalanı kart limiti yükselterek karttan çektik sonra da toplayamadık kartları, eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz
Bence de o kadar yıl yatmasına rağmen çok az para birikti, ben zaten ondan habersiz Bi şey yapmam babamla ortak karar veririz bozulacak da olursayazik babaniza cok üzüldüm. adam sirf siz yaslaninca elinize toplu para gecsin, belki ev alirisniz diye on yildir birikim yapiyor.
hos ben besten nefret ediyorum. sizin icin her ay kenara bir gram altin atsaydi 90 degil 342 bin liraniz olacakti. bence kârli hicbir yani yok
Teşekkür ederim evet onu da düşündük fakat it zaten aslalon kredimiz varken bir kredi daha çekmek mantıksız geldi ödeyemeyiz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?