• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR MİKTAR BORÇ MESELESİ 😢

ESY1910

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2023
78
23
8
35
Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim

Babanızın sizin gelecegınız için yaptığı yatırımı kocanızla yaptığınız borç ıcın kullanmayın . O adam onu yatırırken nerelerden kesti bi düşünün isterseniz . Kredi çekmeyi teklif etmiş sırf dokunmayın die kıyamam o adam

Sonrasında kenara birikim yapmak mı mesele sizce ordan 9 yılı sildiriceksiniz değmez 90 bin için

Harcamalarınızı planlı yapın maaşınız size yetmıyorsa kredi kartı kredi den uzak durun demekki kullanmayı bilmiyorsunuz bi eve iki maaş girerde daha nie kredi kartı kullanılır hiç anlamış değilim zaten

9 yila yakindir diyorsunuz. bence bekleyin 10 yil dolsun öyle cekin.
"Devlet katkısını tamamen alabilmek için sisteme en az 10 yıl boyunca katkı yapmanız ve 56 yaşını doldurmanız gerekiyor. Ancak kademeli olarak şu şekilde çekebilirsiniz:

• 3 yıl sonunda: Devlet katkısının %15'i.
  • 6 yıl sonunda: Devlet katkısının %35'i.
  • 10 yıl sonunda: Devlet katkısının %60'ı.
  • 56 yaşını doldurunca: Devlet katkısının tamamı "
eger 10. yila az daha varsa bekleyin bence yazik %25 az değil

Borçlarınız çok fazla değil planlı bir yaşam ve planlı bir ödeme sistemini takip ederseniz bir kaç aya rahatlarsınız. Borçlarda ki sıkıntı kredi kartına olması o yüzden siz tamamını ödeyemediğiniz için faizi ve harcamalar ile daha da eksiye batıyorsunuz borçları tek bir yerde toplayıp ödeme planı oluşturun. Babanızın sizin için yaptığı bes e dokunmayın kendiniz yapmış olsaniz farklı düşünürdüm ama babanız onu sizin için ileride kullanın diye yapmış

Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Eşiniz kendi ailesinden alıp ödesin bence. Babanız özenle hevesle yatırıyor sizin için. Elinizde hiçbir şey kalmamış bozdurmaktan ona bari dokunmayın.

Babanızın sizin gelecegınız için yaptığı yatırımı kocanızla yaptığınız borç ıcın kullanmayın . O adam onu yatırırken nerelerden kesti bi düşünün isterseniz . Kredi çekmeyi teklif etmiş sırf dokunmayın die kıyamam o adam

Sonrasında kenara birikim yapmak mı mesele sizce ordan 9 yılı sildiriceksiniz değmez 90 bin için

Harcamalarınızı planlı yapın maaşınız size yetmıyorsa kredi kartı kredi den uzak durun demekki kullanmayı bilmiyorsunuz bi eve iki maaş girerde daha nie kredi kartı kullanılır hiç anlamış değilim zaten
Ya Allah için bilip bilmeden yorum yapmayın o kadar her şeyi okumuşsınuz ama okumadğınız bir şey var ameliyat demişim de mi ben orada ben zorlu Bi ameliyat oldum tüm maddiyatımızı döktük oraya kartta kullandık olan paramızı da kullandık sağlık ya hani bu. Sonra da kartlarımız hu hale geldi. Yok 2 kişi çalışıyor yok kullanmayı bilmiyorsunuz siz anlamamaya devam edin yorum da yapmayın Allah kimseyi sağlıkla sınamasın

Herkesin iyi niyetini anlıyorum da 9 senede alt tarafı 90 bin birikmiş yani, birikse ne olacak ev mi alacak. Borcum olsa bozarım. Borcun faizi vs besin getirisinden fazladır diye düşünüyorum. Tekrar birikim yapacaksam da bes dışında doğru düzgün bir şey tercih ederdim.

9 yila yakindir diyorsunuz. bence bekleyin 10 yil dolsun öyle cekin.
"Devlet katkısını tamamen alabilmek için sisteme en az 10 yıl boyunca katkı yapmanız ve 56 yaşını doldurmanız gerekiyor. Ancak kademeli olarak şu şekilde çekebilirsiniz:

• 3 yıl sonunda: Devlet katkısının %15'i.
  • 6 yıl sonunda: Devlet katkısının %35'i.
  • 10 yıl sonunda: Devlet katkısının %60'ı.
  • 56 yaşını doldurunca: Devlet katkısının tamamı "
eger 10. yila az daha varsa bekleyin bence yazik %25 az değil
Aynen Bi aradım dedim böyle bozdrmayı düşünüyorum diye onlar da 10 ay kalmış 10 sene olmasına bekleyebilirseniz bekleyin anlıyorum zor durumdasınız ama böyle Bi tavsiyede bulunabilirim dediler. Çok teşekkür ederim bilgiler için🥰

Babanız adına üzüldüm, bozmayın o parayı ( bes gereksiz bir yatırım ama mevzumuz o değil) Adamcağız heves etmiş, kursağında bırakmayın.
200 bin çok büyük bir para değil. Borçları nasıl yaptınız? İş güç borcu olsa daha fazla olurdu diye düşünüyorum. Ne iş yapıyorsunuz?

Herkesin iyi niyetini anlıyorum da 9 senede alt tarafı 90 bin birikmiş yani, birikse ne olacak ev mi alacak. Borcum olsa bozarım. Borcun faizi vs besin getirisinden fazladır diye düşünüyorum. Tekrar birikim yapacaksam da bes dışında doğru düzgün bir şey tercih ederdim.
Allah razı olsun yargılamadan yorum yaptıgınız için Bi zor anım var ki ben buraya yazıyorum yoksa ben de istemem ne babamı zor durumda bırakmayı ne de o parayı bozdurmayı

Babanız adına üzüldüm, bozmayın o parayı ( bes gereksiz bir yatırım ama mevzumuz o değil) Adamcağız heves etmiş, kursağında bırakmayın.
200 bin çok büyük bir para değil. Borçları nasıl yaptınız? İş güç borcu olsa daha fazla olurdu diye düşünüyorum. Ne iş yapıyorsunuz?
Yok iş güç borcu değil ben zorlu Bi ameliyat oldum elimizdeki nakitleri verdik yetmedi kalanı kart limiti yükselterek karttan çektik sonra da toplayamadık kartları, eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz

Tek bir kredi çekerek bütün kredi ve kredi kartlarını ödeyip kullanmamak üzere kapatarak tek bir kredi ödemek ve yalnızca nakit kullanmak mantıklı geliyor, babanızın sizin için yaptığı bir yatırımı eşiniz ile plansızca yaptığınız borçlar yüzünden hibe etmeyin derim.
Teşekkür ederim evet onu da düşündük fakat it zaten aslalon kredimiz varken bir kredi daha çekmek mantıksız geldi ödeyemeyiz yani 😢

Yok iş güç borcu değil ben zorlu Bi ameliyat oldum elimizdeki nakitleri verdik yetmedi kalanı kart limiti yükselterek karttan çektik sonra da toplayamadık kartları, eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz
Anladım, çok geçmiş olsun. Bizde de aynı durum var. Benim de ameliyat vs derken bizim için çok fazla harcamalarımız oldu bu ara. Üzülmeyin, para kazanılır, yeter ki sağlık olsun.

yazik babaniza cok üzüldüm. adam sirf siz yaslaninca elinize toplu para gecsin, belki ev alirisniz diye on yildir birikim yapiyor.
hos ben besten nefret ediyorum. sizin icin her ay kenara bir gram altin atsaydi 90 degil 342 bin liraniz olacakti. bence kârli hicbir yani yok
Bence de o kadar yıl yatmasına rağmen çok az para birikti, ben zaten ondan habersiz Bi şey yapmam babamla ortak karar veririz bozulacak da olursa

aslinda 200.000 o kadar da cok bir para değil ya. bugün ev tadilatina girissen o kadar odersin ustalara malzemelere. cok odenmeyecek bir rakam degil.

gelirleri giderleri ve borclari yazar misiniz buraya? belki bir uygun yol buluruz.
ben mesela bu sifir faizli kredi veren bankalardan hep zevkine para cektim , birikim yapmak icin cok cok karli oldu. belki oyle bir oneride bulunuruz falan.
ayrica para tl borcu mu?
bir senede odenecek borc icin yazık adamin "bu kizima iyi gelecek" hayallerini yikmaya gerek yok

Back