Bir Lohusa Günlüğü...

Şu emzirme meselesi beni yedi bitirdi. Her yer bangır bangır anne sütü! Eve gelen gündelikç kadından sokaktaki teyzeye... Herkes yorum yapıyor, öyle bir konu ki yorumlar herkese açık.'Emzirmezsen gelmez ama'lar gırla. 24 saat emzirsem de doymuyo o ne olacak... Anne sadece sütten ibaret mi?!

Valla aynı şeyleri hissettim ufak ufak geçiyor gibi oluyor ama bazen Nirvana’ya ulaşıyor. Şöyle plansız hadi şuraya gidelim dendiğimde bi çantayı alıp çıkmayı, kuaföre gidip (ki bakımlı değilim de normal ihtiyaç dahilinde) telefona bakmadan oturmayı, bir kahve içmeyi, eski kilomu, yaz İçin tatil planı yapmayı, kocamla eskisi gibi olmayı çok özledim. Ama bu aylarda gülmeye başlıyorlar ya bazen gülüyor içimde böyle ilk kez aşık olmuşum gibi bir his oluyor. Sanırım onlar büyüdükçe bu diğer şeylere üzülmelerimiz bitecek. Ben Doğum yapınca bebeği bana verdiklerinde annelik duygusu yüklenecek sandım ama sonradan öğreniliyormuş onu anladım

Doğumda hani müthiş bir rahatlama oluyor, dünyanın en güzel duygusu oluyor, duygulanıp ağlıyorduk. Ben normal doğum yaptım, doktor bebeği göğsüme koyunca ah diye çöktüm, üzerimdeki 3.5 kg değil de sanki 30 kiloydu. O gün bugündür hahfifleyemiyorum.

Üzülüyorum böyle şeyleri duyunca bu zihniyetler hala ülkemde yaşıyor diye üzülüyorum su kadına edilene bak gizli gizli minik yavrusuna mama yapıp süt diye veriyor halbuki sanane kardeşim senin en derin 10 tane yapmış 5 tanesi ölmüş niye biliyormsn çoğu aclktan bakmszliktan emzir Allah emzir yoksa ne yapsn kadın sütun çok olsun yavrum diye üstüne düşüp yanında olduklarini gosterecekleri yerde niye olmuyoru eksiği arıyorlar nefret ediyorum şuan lohusa değilim sanırm 2 haftaya kadar olacagm şimdiden ne yasarm diye düşünüyorum yapacağım tek bişey var bu bebek benim, kv kp anne yada babamın değil onun için yine en iyisini ben bilirim sütüm yettiği kadar emzirir yetmediği yerde mamasinida veririm kimsedende cekinmem saklamak zaten zor bı hamilelik geçmiş bebeğinz minik doğmuş bide milletimi dusunucm eve dolusanlara ne demeli lohusa kadının yanında kp işi ne ayıptr günahtır hıçmi örf adet bilmezler işlerine gelince işte sende korkma kardeşim yalnz değilsin emin ol en iyisinin başında var bitane böyle o yüzden bebeğine bak kendine bak dediğin gibi sağlık olsun gerisi boş .

sizi o kadar iyi anlıyorumki benim tam tersi kayınvalıdem aram çok ıyıydı doğumdan sonra tartıstık bende laflar ettım çünkü benım o zor dönemimde zaten yeni doğum yapmısım uykusuzum gelen gıden oluyo ev işleri bana o zamanda tartısma çıkardı bebeğimin doğdugu ilk aylar çok kötü gectı bu cocuk ağlıyo mama verelım zayıflayasın dıye yemıyosun fln gibi laflar.Kayınvalıdem geldıgınde ödüm kopuyodu cocugum ağlıcak yıne mama ver dıcekler dıye çunku ben mama konusunda ıtıraz edıyodum.Senin o gızlı saklı mama vermenı çok ıyı anlıyorum çok değişik psikolojide oluyosun aşırı stres oluyodum mama verıcemde görucekler dıye

Bu yeni doğum yapan kadınlara cektirenler bence bu dünyada olmasada obur dunyada en ağır şekilde cezalandırılacak cunku insanin omur boyu unutamadigi acilar bunlarr bende kayinvalidem ve eltimle beraber yaşıyordum eltimin 7 sene çocuğu olmadı ben doğum yaparken de çocuğu yoktu daha benden sonra oldu onunki ilk hamile oldugumu ögrendigin zaman sevinemedim, onlarda erkek bebek istiyor diye bebeğinin cinsiyetini ögrendigin zaman bile sevinemedim onlar duycak uzulcek diye, düşünün sırf onlar üzülmesin diye hamilelik tişörtleri bile giyemedim çok istedğim halde hep eksik geçti herşeyim kendimi hamile olduğum için suçlu görüyordum resmen agrım sizin olduğunda dinlenemiyordum utaniyordum laf solicekler diye bide bunun dogum sonrasi var kaynanam ilk torunu olduğu için 7 sene bebek hasreti çektiği için sozde bebeğimi bana ellettirmiyordu bile resmen sezeryan olduğum için sütüm 3 gün gelmedi gene ben suçluydum tabi beceremiyordum oyuzden gelmiyordu elimi neye atsam begenilmemek her işime bir eleştiri laf yememek için çocuğumu sevemiyordum bile yanı çocuğumu severken bile, bir insanin eline bukadar mi bebek yakışmaz diyordu çocuğa bakamıyor tutamıyor hep olumsuz şeyler sanki bana işkence etmek için vardı bu hayatta ne zevk alıyordu anlamıyorum ama ben Allaha havale ettim herşeyi herkesi ilk hamileliğimi, ilk dogumumu hicbirseyimi yaşayamadim bize bunları yapanların Allah cezasını verecek..

Bunlar ne kadar güzel sözler böyle. Öncelikle, inshallah o kötü günlerin geride kalmistir. Bayaga oluyor yazali. 2019...Eger okursan bilmek isterim, nasil ddvam etti. Ben su an 2 aylık lohusayim..böyle güzel sözler iyi geldi bana. Zaten cok zor alismasi güc gereken günler, ve sdni bide kaynana derdi baamis. Oda yetmedi gizli gizli mama vermissin. Benimde sütüm kesilmek üzere. Cok üzülüyorum...kendimi eksik hissediyorum...ama bu kötü bir anne oldugumuzu söylemez!! Saglicakla kal!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…