• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Küçük Doğum Günü Meselesi

bence terapi almalısınız. sizin abarttığınızı düşündüm ben. pastasını hediyesini almış eşiniz hatta akşam için de dışarıya çıkalım diye teklif sunmuş, siz beklentinizi yüksek tutup eşinizden de aklınızı okumasını beklediğiniz için gereksiz uzamış mevzu. açık açık söylemezseniz bazı şeyleri ne yazık ki kendileri düşünemiyor erkekler.
bi de bazı insanlar özel günlere fazla anlam yüklerler misal ben hiç umursamam kendi doğum günümü, başkalarına kutlamalar hazırlarım ama benimki kutlanmasa takılmam, demek ki siz önem veren tiptesiniz ama tepkileriniz biraz yüksek olmuş bunun altında başka nedenler yatıyor olabilir. benim de yaklaşık 1 senedir terapistim var inanın çok faydasını göreceksiniz.

Hani yetişkin insanlarız ya, yerişkin insanlar normal şartlarda kavga edip surat asıp haftalarca küsmek yerine memnun olmadıklarında teşekkür edip beklentilerini anlatırlar. Aksi mutluluk getirmez, istediklerimizi de elde edemeyiz çünkü.
yok bu yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Bende zaten farklı cümlelerle sakince oturulup konusulup daha o aksam çözülebilecek bir durumdu. Haftalarca küslük, konusmamak kısmına katılmıyorum. Ben olsam adım atar benim için önemli olduğunu verdiğim tepkinin fazla olduğunu ve beklediğim şeyleri anlatırdım.

Hiç alakası yok öğretmensiniz ama ergence tavırlar yazmışsınız. Öğretmenlik ile tavrımı kıyaslamışsınız. Evde bulunma durumumu değil.
Ohoo her seyden nem kapan, hayat enerjisini törpuleyen, mutluluk emen bir karaktersiiniz.

Sizinle yasamak cok zor olmali. Allah cevrenizdekilere sabir versin ama herkesin sabri da biyere kadar, o yuzden sabra da cok guvenmeyin.

Çunku benim esim sizin gibi tatminsiz, mutsuzluga ve elestirmeye odakli olsa ben cok cekmezdim.

Ben düğün yapmadım haliyle pasta bile görmedim. Etli ekmek dağıttılar kınada ya😂 birde doblomuz var onuda düğündekilerle aldık.😅
Tamam haklılar arkadaşım haksızlar demedim ben napacam şimdi diyorum.🥲
Portakallı ördek dağıtmaları lazimdi

Hani yetişkin insanlarız ya, yerişkin insanlar normal şartlarda kavga edip surat asıp haftalarca küsmek yerine memnun olmadıklarında teşekkür edip beklentilerini anlatırlar. Aksi mutluluk getirmez, istediklerimizi de elde edemeyiz çünkü.
Karşımızdaki insanın aklımızı okumasını bekleyemeyiz.

Beklenti anlatmak mi adam ne hediye istersin diye sorunca da kavga cikmiş. 😂 Ben özel bir istegim varsa eşim sormadan soyluyorum direkt. 😬
Ustu kapali anlatsa adam anlamazsa ya da yanlis anlasa yine kavga cikarsa. 😬

Belki bana kizcaksiniz ama bu doğum günü gelince kendini prenses gibi hissedenleri anlamıyorum.Adam zaten pastasını, hediyesini almis. Yemeğe de çıkarmak istemis. Eee daha ne . Yeri gelir doğum günün de dışarıda bir tost yersin,yeri gelir daha lüks yere gidersin.
Biz birbirimizin doğum günün de bazen dışarıdan eve söyleriz. Allah sağlık,ağız tadı versin gerisi hallolur

Yaptığınız şu tavırlar yüzünden bundan sonraki her doğum gününüzde eşiniz strese girecek. Adam doğum gününüz yaklaştıkça gerim gerim gerilecek. Ve belki size de yansıtacak. Birbirine hayatı böyle zehir etmeye gerek yok.

Yapılan jestlerden memnun olmayan insanlar daha büyük bir jestle karşılaşmaz. Aksine bir süre sonra bu hiçbir şeyden memnun olmuyor diye karşıdaki hiçbir şey yapmaz. Bugünleri de ararsınız. yapılan jestlere ne kadar tatlı tepkiler verirseniz karşınızdaki o kadar çok jest yapmak ister. Adam bir şeyler yapmış üstüne bir güleryüz bile görememiş. Aksine karşıdaki kişi kavga çıkarmış. ne kadar üzücü

Ay bide ben doğum günüm de kayinvalideme niye Trip atayım İsterse hiç kutlamasin. Vallaha bazı insanlar çok alem
Okurken 5 yaşında çocuk yazmış sandım🙄 kp ve kvye hastayım demişsiniz onlar da gelmemiş eee normali bu değil mi hastayım diyen insanın evine gidip rahatsız etmezsin😶
.

Beklenti anlatmak mi adam ne hediye istersin diye sorunca da kavga cikmiş. 😂 Ben özel bir istegim varsa eşim sormadan soyluyorum direkt. 😬
Ustu kapali anlatsa adam anlamazsa ya da yanlis anlasa yine kavga cikarsa. 😬
Açık açık anlatsın işte. Bir sonraki doğum günümde önceden rezervasyonu yapılmış mum ışığında yemek, şu şu şu hediyeyi, şu çiçeği istiyorum diye. Adam kır çiçeği falan alır niye lilyum almadın diye kavga çıkar çünkü 😂

Açık açık anlatsın işte. Bir sonraki doğum günümde önceden rezervasyonu yapılmış mum ışığında yemek, şu şu şu hediyeyi, şu çiçeği istiyorum diye. Adam kır çiçeği falan alır niye lilyum almadın diye kavga çıkar çünkü 😂
o kadar da değil yaa :D

Günaydınlar hanımlar. Şimdi anlatacağım konu ile ilgili fikirlerinizi çok merak ediyorum. Geçen hafta benim doğum günümdü. Bende evli olarak ilk doğum günüm olduğu için biraz beklentimi yükseltmiştim. Çünkü her doğum günümde evlene dek eşimle başka şehirlerdeydik. Doğum günümde çok kar yağdığı için okullar tatil oldu bende evdeydim. Eşimde işten erken çıkmış pastasını hediyesini almış sade bir iyiki doğdun ile doğum günümü kutladı. Ben hiç bozuntuya vermedim. Sarıldım teşekkür ettim. Sonrasında akşama yemek yapma dışarıya çıkalım dedi. Tamam nereye gidiyoruz dedim. Nereye gidelim dedi. O an inanılmaz değersiz hissettim kendimi bir plan bile yapmamış oturup düşünmemiş diye. Benimde hemen yüzüme yansır zaten anladı tabi. Ne olduğunu sordu bende anlattım. Daha özel hissetmek isterdim benim yerime düşünmüş olmanı isterdim dedim. Sonra tarıstık. Havanın nasıl olacağını kestiremedim sana pastayı verirken kusura bakma dedim kafamdaki bu değildi dedim(maalesef tartışma öncesi ben buraları hiç hatırlamadım)canının istediği bir yer vardır belki diye düşündüm dedi. Neyse sonradan üzüldüm tabi. Kendimi de haksız buldum. Ama tartışırken ettiği konudan bağımsız sözler beni çok üzdü. Bende ben senin kişiliğine birleyen demiyorum bu konu özelinde konuşuyorum ama sen sürekli benim kişiliğime konudan alakasız şeyler söylüyorsun dedim. Sonra doğum günümde gece 11 e kadar eve gelmedi öyle tek başıma evde bıraktı. Bende gururuma yediremedim. Geri adım atamadım. Onu da çok özledim. Ama aynı sözleri söyleme cesaretini vermek istemediğimden bir haftadır aramız böyle.
Dün gece Kandil sebebiyle ailesine gittik. Her doğum gününü bize haber veren hediyeler pastalar havada uçuşan insanlar bir telefonla kutlayıp hava kötü dediler. Halbuki eşimi arasalar arabamız var gider alır 15 dakikalık mesafe. Ona da biraz bozulmuştum. Dün gece hediyelerimi verdiler. Seni çağırdık hasta idin gelemem demiştin(eşimle aramız limoni iken gitmek istemedim) dediler. Bende siz gelseydiniz dedim. Hastasın rahatsız etmeyelim dediler. Onlarada hak verdim.
Ben değer görmemekten korkuyorum ve bu panikle her şeyi mahvediyorum sanırım ☹️ Böyle zamanlarda kafamda bunu sana nasıl yaparlar diye bir ses yankılanıyor hooop savunmaya geçiyorum( yok ya ben bir psikoloğa gideyim) Velhasıl ben bir halt yedim. Özel günümü de kendi elimle mahvettim. Ama toparlama cesaretini gösteremiyorum en azından bir özür bir öyle söylememeliydim’ i bekliyorum. Siz olsanız napardınız?

Not: Bir önceki doğum günümde de alacağı hediyeyi bana sormuştu. O zamanda böyle bir güzel tartıştık. Az ders al dimi anla işte böyle yapma bir daha da beni de vicdan azabına sürükleme 🤦🏻‍♀️
Sizi kendime biraz benzettim ,birazcik🥰 ama haksızsınız .Adam hediye almış, pasta almış, yemeğe gidelim demiş, daha ne yapsın ki.Ailesi de es geçmemiş abartıyorsunuz. Ailesi dogum günümü falan bilmez ,bilse de umursamaz.Esim es gecmez asla ama yaratıcılık sıfır. Ben zamanında cok romantik film izlemişim galiba ,beklentilerim Paris.Ama benim şöyle bir hakli sebebim var ki 4 sene sevgiliyken beklentilerimi yükselten davranışlar sergileyen kisi esimdi.Zamanla alışırsınız ama şunu bilin ki haksızsınız.Sakin bir zamanda eşinizle konuşun ,hediyeyi ,gidilecek yeri bana sorma planı sen yap diyin ,şeffaf olun.

Pasta ve hediyesini almış, yemek yemeğide size soruyor ne varki bunda ben anlayamadım
Ben öleyim ozman özel günlerde doğum günlerinde hep ben hazırlık yaprım eşim yapmaz, doğum günüm ve özel günlerdede hediyeyi gider bana seçtirir😂😂
Oyuzden adam gerekeni yapmış, sen fazla takmışsın kafayaaa , aynı şekilde aileside hediyelerini almış vermiş 🤷🏼‍♀️
Böyle ufak tefek şeyleri sorun yapma

Bu kadar şeyi de soylemeye ugrasacagina kendi yapiversin adam yapmis gibi 😂😂

Ya ben buradaki insanların ciddi anlamda birisinin önem verdiği farklı şeyler istediği zaman verdiği aşırı tepkileri anlayamıyorum. Yok ergen gibisiniz öylesiniz böylesiniz kadın doğum gününde sadece 'nereye gidelim?' cümlesinden ziyade 'suraya rezervasyon yaptırdım hadi yemeğe gidiyoruz' cümlesi gibi bir cümle beklemiş, ya da hava durumundan dolayı beklediğim istediğim gibi olmadı hiçbir sey geçen suraya gitmiştik yemekleri güzeldi tekrar oraya gidelim mi? gibi bir cümle. Bende özel günümde bunu beklerdim bana nereye gitmek istersin dese bende çok kızar üzülürdüm dürüst olmak gerekirse. Benim için 2 özel gün var bir doğum günlerimiz birde evlilik yıl dönümü. Herkes sizler gibi beklentisini sıfıra indirmek zorunda değil.

Aile konusunda da ailesine hak verdim. Hastayım dediğiniz için insanlar bir sey yapamamış, evinizde sizi de rahatsız etmek istmeyerek ince bir düşünce sergilemişler. :)

Sadece tepkiniz biraz sert olmuş ama söylediklerinize göre oda söylenmemesi gereken seyler söylemiş. Daha sakin kalıp belki daha doğru cümlelerle sakince konusarak konu tatlıya bağlanabilirdi.
Her söylediğinize katılmakla beraber ilk paragrafınıza özellikle katılıyorum. Konuşup yemeğe gidebilecekken konu doğum günü dışında her yere sıçradı. Bu kadar büyüyeceğini bilsem söylerdim bir yer giderdik. Ama bilemedim.

Yardimci olacak bir şey yok ki bu saatten sonra. 😁 O tavirlari yapmadan once yazmiş olsaydiniz yardimci olunabilirdi. Şuan yaptiginiz hatayi anladiginiz soyleyip eşinizden özür beklemeniz çokta hatanizi anladiginizi dusundurmedi bana.

Hatayi yapan sizsiniz once sizin ozur dilemeniz gerekir sonra eşiniz de diler. Adamin dogum gunu hediyeleri icin tartisma baslatan sizsiniz. 🙄 Bu mu hata anlamak
O tavırları yapmadan önce buraya yazmayı düşünecek olsam o hatadan buraya yazmadan dönmüş olurdum zaten.

Ah canım...
Beklentilerimizii yukselttikce mutsuz olmamamiz kaçınılmaz...
Bizim her doğum günümüz, yemek pasta kapanış..
Onun olmadığı zamanlar dahi olmustu ...
Hatta geçen gün eşime paasta bile istemiyorum dedim...
Hediye de istemiyorum..
Şakasına bir tam altın alıver dedim gulustuk..
Benimki 2. Evlilik yıl donumumuzu unutan, hatta ayni yıl doğum gunumu unutan , ilk anneler gunumu en azından sözle dahi kutlamamisti😂
Şimdi gulsem de çok icerlemis üzülmüştüm.
Bende onun babalar gününü ve doğum gününü kutlamadım 😂😂😂
Bazı insanlar bu günleri kutlamayı sevmez m
Hazetmez ...
Ama normal zaman da gider bir şey alır gelir onun yerine ...
Git eşinle barış ...
Bir öp, bir sarıl..

İlk önce kendinize değer verin. Eşiniz mekan düşünmedi diye sizi daha az sevmedi.

Bazen bana da geliyor böyle trip atmak. Sonra diyorum ki düşünümedi diye adama niye yükleneyim. Trip atmak sıkıcı geliyor boşuna neden ortamı gereyim. Tamam aşkım np diyorum gidiyorum ilk ben öpmeye.

Bir de burada şuna rastlıyorum çokça. Kimse burada eşine bile ne hissettiğini istediğini açıkça dile getirmiyor. Karı koca birbirine pasif agresif davranışlar sergiliyor. Bu bana çok tuhaf geliyor. Kavga etmeyin ama ben böyle yapsak daha çok mutlu olurdum diyebilmek lazım. Alışveriş, cinsellik, ev geçimi, böyle doğum günleri mevzularında çok görüyorum bu iletişimsizlik durumunu. Bunu çözmek gerek. Bir de sorunları bitirmek gerek. Tartışma uzuyor öbür türlü. Baktım benimkisi bu sefer tripleniyor, neden tripleniyorsun diye öpüyorum sıkıştırıyorum, olay bitiyor. :)

İletişim ve sevginin gösterilmesi çok önemli.

Back