Sorumluluk sahibi bir anne olarak sizi takdir ettim ancak hayat böyle planlanabilen bir şey değil
Birincisi şu ki , ben ilk çocuğa hediye verir gibi ikinci çocuğu planlamaya karşıyım, bu ara annelerden çok uyduğum bir şey var, yalnız kalmasın diye yaptık, çok kardeş istedi yaptık vs... bu bence ikinci çocuğa haksızlık, o da bir birey olacak ve kimse hayatı boyunca diğerinin duygusal yükünü taşımakla sorumlu değil bence, kısacası çocuk için çocuk yapılmasına karşıyım ben :))
İkincisi eğitim ve olanaklar konusu ; siz çocuğunuza en iyi okullarda en güzel eğitimi verirsiniz ama hayat düşündüğünüz gibi değil, çok yakın bir arkadaşım var eşinin aldığı eğitim, gittiği okullar yazılsa iki sayfa falan tutar, ailesi bir servet adamış oğullarının eğitimine, bu kadar donanımlı adam ailesinin beğenmediği yüksek okul mezunu karısının maaşıyla yaşıyor, çünkü çalışmayı sevmiyor demem o ki normal bir eğitim sonucu hayatını nasıl şekillendireceği çocuğun bileceği bir iştir bu kontrolümüzde değil maalesef. İlk çocuğun yaşam standardı da söz konusu ediliyor ama bu da bence doğru değil. Tek çocuk olup annesine hasret evlatlar var, çünkü günümüzde çalışma var, hayat gailesi var ileride ne olacağımız belli değil, bir kardeşle ilgiyi paylaşmak, imkanları paylaşmak çocuğu mutsuz ediyor ise o çocuğa öğretilen aile kavramında bir hata olmalı diye düşünüyorum. Bahsi edilen 5-6 çocuklu bir aile olsa haklısınız
Gelelim insanın kardeşi olma konusuna ; dört kardeşiz biz, hastalıklarda, ölümlerde birbirimize destek olduk, annem iyi ki doğurmuş dedim bir zamana kadar ama herkes evlenip işin içine başka çekirdek aileler oluşturma konusu girince emin olun kardeşlik büyük hasar alıyor. Şu an birinin bir derdi olsa emin olun başımda taşırım ama bugün düşsem kimsenin yanına sığamam, kardeşlerimin benim hayatımı iyileştirmede hiç bir etkisi olamaz. Dışarıdan bakan biri olarak görüşlerimi paylaşmak istedim sizinle, doğuracak ve emek verecek olan kişi olarak en önemlisi sizin duygularınız, yeniden anne olmak isteyip istemediğiniz bence, hayırlı kararlar vermek nasip etsin Rabbim