Bir küçük çocuk meselesi

Anne olmadan once de anne olduktan sonra da hep cocugum olursa kardesi de olsun istedim, nedenini bilmiyorum. Benim 2 yas kucuk bir erkek kardesim var. Evlenene kadar aramiz cok iyiydi ama sonra bazi tatsiz durumlar yasandi ve su an konusmuyoruz sayilir. Annemin zoruyla birkac kez telefonda konustuk o kadar. Bana cok haksizlik ettigini dusunuyorum. Beni gec, iki tane yeğeni oldu, onlari bile merak etmiyor. Yani kardesin nasil olacagini kestiremezsiniz. Umarim olene dek hep iyi anlasirlar. Benimkilerin yas farki 2. Biri 27 aylik digeri 3 aylik. Asiri yoruluyorum. Hem de su ara ikisi de atesleniyor, grip gibiler. Arada yardim edenim oluyor. Su an annem yanimda ama tek oldugum zamanlar da cok. Esim de cok yogun calisiyor. Ayrica subatta ise baslayacagim. Tempo bir anda artacak. Sabirla su yorucu gunlerin gecip, her seyin duzene girecegi günleri bekliyorum. Ne kadar zor oluraa olsun, bir kere guluyorlar bana, dünyalar benim oluyor. Abisi kardesi aglayinca gidip opuyor ya o zaman iyi ki diyorum. Ben onlara bu sansi verdim, degerlendirmek onlara kalmis.

Merhabalar , uzatmadan çok dert olmayan ama beni ve eşimi çok düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum .

Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda çok kararsızız. Dün gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir seçim olmadığı için farklı fikirler süzgecinde bir karar vermek istiyorum. Çünkü kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yüzden.Öncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de üniversite mezunuyum ama kızımı kendim büyütmeyi seçtiğim için çalışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Fakir insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler bilirsiniz, 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten fakirler ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur. Zengin insanlar da bakıcılarla büyüttükleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı için 3 de yaparlar 1 de keyiflerine göre ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olduğu için çok ince düşünürler.

-Eğer kardeşi olursa kızımıza kötülük mü yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bölünecek ama zaten çok zengin değiliz kızımız Robert Koleji’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek çocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu söylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız için pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an bütün temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir özgür birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile özledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bölünecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .

Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?

2 çocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum özellikle, kıskançlık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kötü mü ?

Son olarak eşimle aynı yaştayız , 32 yaşındayız.

Biraz uzun oldu, okuyanlara en içten teşekkürler. :KK37:
İki çocuğumun arası tam 4 yaş. Ben baştan beri hep 4 ya da 5 yaş olsun istemiştim. Ama ilk çocuğumuzun da fikri önemliydi bizim için. Sizin çocuğunuz da küçük değil ona açıklayarak sorabilirsiniz. 4 yaşına kadar "asla istemiyorum başka bebek olmasın oyuncaklarımı seni babamı kimseyle paylaşmam" diyen çocuk (birbuçuk yaşından beri akıcı konuşabiliyor) 3buçuk yaşında "anne artık benim de bi kardeşim olsun hatta bir tane yetmez 3 5 tane olsun" demeye başladı. Şuan 5 yaşında ve bebeğim 1 yaşında olmasına rağmen bazen beraber oyun oynuyorlar. İnanın maddiyat bir şekilde çözülür. Tek çocuk hiç çocuk demişler çok doğru. Bu dünyada herkesin mutlaka en az bir kardeşi olmalı. Tabiki dengeyi sağlamak için ve ilk çocuğunuzun mahsun olmaması için çok çaba sarfetmek gerekiyor.

Merhabalar , uzatmadan çok dert olmayan ama beni ve eşimi çok düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum .

Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda çok kararsızız. Dün gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir seçim olmadığı için farklı fikirler süzgecinde bir karar vermek istiyorum. Çünkü kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yüzden.Öncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de üniversite mezunuyum ama kızımı kendim büyütmeyi seçtiğim için çalışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Fakir insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler bilirsiniz, 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten fakirler ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur. Zengin insanlar da bakıcılarla büyüttükleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı için 3 de yaparlar 1 de keyiflerine göre ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olduğu için çok ince düşünürler.

-Eğer kardeşi olursa kızımıza kötülük mü yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bölünecek ama zaten çok zengin değiliz kızımız Robert Koleji’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek çocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu söylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız için pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an bütün temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir özgür birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile özledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bölünecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .

Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?

2 çocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum özellikle, kıskançlık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kötü mü ?

Bu durum değişebiliyor.Kardeşler arasını çok mükemmel gördüğüm sayılı kişi vardır.Büyüdüklerinde evlenince illa sorunlar çıkıyor çok şahit oldum.Ben tek çocugum bir kardeşim olsa fena olmazdı ama imkan açısından benim için daha iyi oldu.Küçükken bende kardeş isterdim ailem istemezdi bana o zaman her istediğin olmaz derlerdi bende istemiyorum o zaman derdim :) Eşimin bir ablası var çokta yaş farkı yok aralarında hal hatır sorarlar arada birbirlerine veya iki hafta bir ayda bir görüşürler fakat dertleşme gibi bir şeyleri olmaz.Oturup muhabbet bile etmezler.Kişiden kişiye göre değişiyor bence

İki çocuk annesiyim ve tam 5 yıl arayla doğum yaptım. Her çocuğun kardeş sevgisini tatması gerektiğini düşünüyorum. Ben izlenimlerimi ve yaşadıklarımızı yazayım siz ona göre değerlendirin.

2.çocuğuma hamile kaldığımda büyüğü 4. yaşını sürüyordu. Sonrasında terkedilmişlik hissetmesin diye hamile iken kreşe yazdırdım. Doğduğunda bebekle birebir ilgilenmem gerekeceği için babamız akşam oyunlarına daha çok önem verdi. Diş fırçalama, uyurken kitap okuma vs. babamız üstlendi.
Dert edecek derecede kıskançlık olmadı, çünkü doğmadan bazı şeyleri değiştirmeye ve hazırlamaya çalıştım. Misal bebekleriyle oynarken emzirir gibi yapıp alt değiştirme oyunları falan oynuyorduk, aynılarını kardeşin içinde yapacağız vs.. Kendisine bebeklik fotolarını gösterdim, videolarını izlettim. Aynılarını senin içinde yaptık diye anlattım.

Kardeşi ayaklanmaya başladığında birlikte oyun oynamaya başladılar hem küçük hem büyük içinde evde aktivite oldu. Anne sevgisi çocuğun sayısına göre değişmediği için ihmal vs. şeyleri düşünmeyin. Günlük rutinde dengelersiniz zaten. Arada bebeği babaya bırakıp anne kız günleri yapardık, yada tam tersi babayla çıkarlardı.

Maddiyat konusuna gelince her doğan kendi rızkıyla doğar rahatlığı olmasa da bir şekilde halloluyor inanın. Zaman geçtikçe çalışma süresinin getirdiği maaş/ terfi gibi olumlu değişimler oluyor. Ayrıca çocuklar okul çağına gelince sizde çalışabilirsiniz zaten. Ben ilkokulda okul değil öğretmen önemli mantığıyla biraz araştırıp devlet okuluna gönderdim, memnuniyetsizlik yaşamadım. Şimdi biri özelde diğeri devlette, okula, başarılarına öğretmenlerine göre karar verdim hep. Kızım seneye üniversiteli olacak, oğlum eğer eğitimini olumlu yönde destekleyecek güzel bir okul tutturamazsa bu defa o özele gidecek. Her şey plan dahilinde ilerlemiyor malesef. Bunu kötü olarak algılamayın, çok güzel olumlu değişimlerde olabilir.

Nasip olursa ilk cocugum olacak ki 1 cocuk bile gozumu korkutmuyor degil ama Rabbim nasip ederse insaAllah ikinciyi de dusunuyorum 4 yas arayla. Dusunuyorum da ablam ve kiz kardesim olmazsa napardim. Hele abim aramizda 1 yas var ikimizde evliyiz ayri yerlerdeyiz ama hala arar konusurum. Destegi eli sirtimdadir. Bi sıkıntin var mi bak dogru soyle der canim benim ya. Ablam ve kiz kardesimle gruptan her dakika yaptigimiz yemege kadar konusuruz. Sesli de her gun mutlaka konusuruz. Surekli hafta sonu bile olsa birlikte olmak icin ayarlayip annemlerde toplaniriz. Hic bir zaman arkadasa ihtiyacim olmadi kimseyle cok samimi olmadim. Tabi ki gezip tozdugum arkadaslarim cok oldu ama sirrimi paylasma geregi bile duymadim.Rabbim bozmasin aramizi ama gercekten mukemmel bir duygu. Bence yasamayanlar dogal olarak 1 cocuk yeterli diyor. Onlara da saygim sonsuz ama bu baska bir bag.Dogu kulturu bizimki belki de ondan midir etrafimda hic bir tanidigim kuzenlerim kardesleriyle kotu degiller aksine surekli birlikteler cok yardimcidirlar birbirine. Bir arkadasim tek cocuk bu yasa geldik hala dost kaziklariyla ugrasiyor ya da surekli azicik yakin davranan arkadasina canim dostum diyebiliyor. Cok uzuluyorum mesela onun adina. Bunlari yazarken bile duygulandim cok sansliymisim masaAllah. Boyle bir bagi Allah herkese nasip etsin. Sunu da eklemek isterim ki cocugu cocuk icin dogurun demem asla bu da ayri bencilliktir ama siz o bilinci verirseniz mukemmel bir hayattir kardeslik. Hayret ediyorum boyle kardesleriyle konusmayanlara keza annemle dayim da 50 kusur yasindalar hala birlikteler ve cok severler birbirlerini biz de kuzenlerle tabi.Hakkinizda ve cocugunuzun gelecegi icin ne iyiyse o olsun.

Valla ben fakirmiyim acaba seni gelirin kadar benimde gelirim var ve ben 3.cocugu yaptim.acaba bede bir tuhaflik mi var? sadece dusunmeden fakirler mi cocuk yapar.
Valla canim ben de " fakir" kelimesine takildim.

Endişelerinizi anlıyorum ama ben olaya maddi değilde manevi gözüyle bakmıştım, böyle bir yere nasıl çocuk getirecem kız olursa kötülüklerden nasıl koruyacam, çalışıyorum geçimimi sağlamak için çalışmalıyımda çocuğumun yanında olamayacam, eğitim nereyeie gidiyor ekonomi nereye gidiyor iyi bir hayat sunabilecekmiyim diye düşünüyordum, yeni evlenmiştim borç harç bitireyim de yaparım ya diye düşünmüştüm ama şimdi anlıyorum ki çocuk yapmak bazen o kadar kolay olmuyormuş :KK43: çok şükür bir evladınız var geliriniz iyi, sizinle büyüyorlar yanındasınız, varsın kolejde okumasın herkes kolejdemi okutuyor yooo, kardeş bağını sevgiyi paylaşmayı yetinmeyi siz öğreteceksiniz ve bunları en iyi şekilde yapacağınızı düşünüyorum bu kadar hassas düşündüğünüze göre :) bence düşünün, rabbim isteyenlere nasip etsin, kardeş bağı başkadır

Tek cocugum. Esimde tek cocuk. Oglumuz var ve hala dayi teyze amca kuzen yonunden hic bir kimsesi olmayacak. Bu beni uzuyor. Ayrica bende su donemimde ozellikle kardes isterdim. Arayip naber diyebilecegim. Bende bu konuda yalniz hissediyorum. Kardes sahibi olmak nasil bir his merak icindeyim.
Bunlara ragmen 2. Cocuk mu bilemiyorum. Ama beni cocuguma saglayacagim gelecek kaygisindan ziyade kendi haytima duskunlugum dusunduruyor.
Gelecek kismina gelirsek maalesef ulkemizde zengin de olsak garanti verilebilevek bir durum degil.

En yakın arkadasım ailesi ve kendisiyle bir cok problem yasıyor. Her tek çocuk olan aynı şeyleri yaşar demiyorum ama o bu problemlerin kaynağının tek çocuk olması olduğunu söylüyor. Bir kardeşim olsa bunlar olmazdı diyor ve argümanları da mantıklı. Ondan da hiçbir imkânı esirgemedi ailesi. Tek çocuk olmasının etkisiyle oldukça iyi şartlarda yetişti.

Ben de günlük hayatımda, tek çocuk olan insanlarda ben merkezcilik gözlemliyorum. Bu ailenin yetiştirmesinden kaynaklı bir şey değil bence kaçınılmaz bir şey.

Kızınıza kardeş yapmak için çocuk doğurmayın. Siz anne baba olmak istiyorsanız yapın.

Kardeşler evlenene kadar kardeştir benim düşüncem bu.

1 evladım var allah bağışlarsa. Kaldıki 2 kişi çalışıyoruz sizin eve giren paranın yarısından az fazla giriyor evimize.

Oğlum Robert kolejinde okumadı devlet okulunda okudu.

Her kolejde okuyan iyi yere gelecek diye bir kavram yok bana göre.

Belki gecinemeyecekler kardeşinle.

Hayırsız kardeşi olacağına ( bende durum bu) iyi dostları olsun derim ben.

Evet imkanlar 2 ye bölünecek.

Kızınız için belirlediğiniz yaşam kalitesi (Kişiden kişiye değişir kalite) azalacak.

%50 - % 50 durum değerlendirmesinde ortadasınız demekki.

Eğer düşünüyorsanız öyle zaman koymayın kendinize 1 yıl vs.

Pat diye olcak değil ya hayırlısıyla zamanı gelince olacaktır.

Belki hemen belki 5 yıl sonra.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çalışmamanız avantaj çocuk için.

Çalışan anne için maalesef zor.

Gönlünüzce olsun herşey :)

Evet hayırlı mı hayırsız evlat mı öyle olacağı da kesin değil.,Benim de bir tane abim var ve onun varlığı bile mutluluk veriyor ki kız kardeşim olsun da isterdim ya da ablam, kafam karışık işte,kardeşi olmazsa haksızlık mı yaparım kızıma , yoksa maddi imkanları ikiye bölüneceği için daha büyük bir haksızlık mı olur ..
Öncelikle enine boyuna mantıklı bir şekilde irdelemişsiniz tebrik ederim.
2 çocuğum var, 5 ve 1 yaşlarında. Oğlum dili dönmeye başlayınca kardeş istedi. İleri yaşıma rağmen(kızımı 40 yaşında doğurdum) tek çocukta kalma planım yoktu zaten, nasip de oldu çok şükür.
-Mesleğiniz varmış, dolayısıyla çocuklar büyüyünce siz de çalışır, maddi yükü paylaşırsınız.
-Kardeş kıskançlığı 4 yaşta aşırı tırmanıyor, dolayısıyla 1-2 yıl ertelemeyi önerebilirim.
-KP rahatsızlandı, eşimle görümcem dönüşümlü ilgilendiler. Birbirine destek oldular. Yaşlılıkta tek bir evlada yük olmak haksızlık bana göre.
-Oğlum yalnızken bizi esir alır, saatlerce oyun oynamak isterdi. Şimdi kardeşiyle oynuyor. Onların bir sarılması bütün yorgunluğumu alıyor.
-Bir tane ablam var, istesem şu an böbreğini düşünmeden verir. Kardeş anne babadan kalan en güzel mirastır.
-Eğer enerjik, sabırlı bir insansanız. Iki çocuğa yetebilirim diyorsanız fazla düşünmeye gerek yok. Imkanlarınız gayet iyi bence.
-Büyüğünün kız olması da ayrı bir avantaj bence. Hele küçüğü de kız olursa tadından yenmez.
-Hayırsız kardeş örnekleri verenler; çocuklar istediğimiz gibi değil, yetiştirdiğimiz gibi olurlar. Onlar bizlerin aynası. Eğer biz anne baba olarak çocuklara eşit davranıp, gerekli sevgiyi ve ilgiyi gösterirsek, doğruyu yaşayarak gösterirsek, çocuğun çok farklı olma ihtimali düşük. Armut dibine düşer çünkü...

Maddi olarak zorlamayacaksa 2. yapın derim... ben ki yanlızlığı seven, yanlız kalma korkusu olan insanların saçmaladıklarını düşünen bir insanım ama iyiki ablam abim var diyorum... akşam balkonda kahve keyfi eşliğinde muhabbet yada odamıza geçip dertleşmek en büyük terapi bizim için... kardeş değer bilen için bulunmaz nimet

Kızınıza kardeş yapmak için çocuk doğurmayın. Siz anne baba olmak istiyorsanız yapın.

Kardeşler evlenene kadar kardeştir benim düşüncem bu.

1 evladım var allah bağışlarsa. Kaldıki 2 kişi çalışıyoruz sizin eve giren paranın yarısından az fazla giriyor evimize.

Oğlum Robert kolejinde okumadı devlet okulunda okudu.

Her kolejde okuyan iyi yere gelecek diye bir kavram yok bana göre.

Belki gecinemeyecekler kardeşinle.

Hayırsız kardeşi olacağına ( bende durum bu) iyi dostları olsun derim ben.

Evet imkanlar 2 ye bölünecek.

Kızınız için belirlediğiniz yaşam kalitesi (Kişiden kişiye değişir kalite) azalacak.

%50 - % 50 durum değerlendirmesinde ortadasınız demekki.

Eğer düşünüyorsanız öyle zaman koymayın kendinize 1 yıl vs.

Pat diye olcak değil ya hayırlısıyla zamanı gelince olacaktır.

Belki hemen belki 5 yıl sonra.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çalışmamanız avantaj çocuk için.

Çalışan anne için maalesef zor.

Gönlünüzce olsun herşey :)

Bir cocugun egitimi gelecegi elbette cok onemlidir ama bir kardes gelince de kalitesinin inanilmaz dusecegine inanmiyorum. Cok iyi bir devlet okuluna gider + kurslarla eksigini tamamlar gibi. Ki kardesten daha onemli olamaz hicbir egitim bence.

Kardeslerim var ve iyi ki de varlar diyorum. Iyi gunumde kotu gunumde hep yanimdalar hep de olsunlar insallah. Benim de 1 cocugum var daha cok kucuk Allah nasip ederse insallah kardesi olsun cok isterim.
Çok haklısınız her kolej de iyi değil her devlet okulu da kötü değil. Aslında iş öğretmende bitiyor okuldan ziyade, özellikle ilkokul öğretmeninin çok önemli olduğunu düşünüyorum..Temeli iyi olursa , biz de anne baba olarak ilgili olursak ki oluruz, kolej şart değil...Kardeş başkadır yakın arkadaş başkadır diye de düşünüyorum,ama kardeş var kardeş var tabii...

Neyini bu kadar düşünüyorsunuz ki evlat sevmek istiyorsanız yapın hayatta hep matematik yaparak yaşayamayız duygusal yönümüzde var
Sadece sevmekle bitmiyor iş ama dünyaya bir canlı getiriyorsun, saldım çayıra mevlam kayıra bir anne baba değiliz bu yüzden matematiğini de psikolojik yönlerini de düşünüyoruz, gelen paketi iade edemeyiz oyuncak değil ki ..:kahve:

Sorumluluk sahibi bir anne olarak sizi takdir ettim ancak hayat böyle planlanabilen bir şey değil
Birincisi şu ki , ben ilk çocuğa hediye verir gibi ikinci çocuğu planlamaya karşıyım, bu ara annelerden çok uyduğum bir şey var, yalnız kalmasın diye yaptık, çok kardeş istedi yaptık vs... bu bence ikinci çocuğa haksızlık, o da bir birey olacak ve kimse hayatı boyunca diğerinin duygusal yükünü taşımakla sorumlu değil bence, kısacası çocuk için çocuk yapılmasına karşıyım ben :))

İkincisi eğitim ve olanaklar konusu ; siz çocuğunuza en iyi okullarda en güzel eğitimi verirsiniz ama hayat düşündüğünüz gibi değil, çok yakın bir arkadaşım var eşinin aldığı eğitim, gittiği okullar yazılsa iki sayfa falan tutar, ailesi bir servet adamış oğullarının eğitimine, bu kadar donanımlı adam ailesinin beğenmediği yüksek okul mezunu karısının maaşıyla yaşıyor, çünkü çalışmayı sevmiyor demem o ki normal bir eğitim sonucu hayatını nasıl şekillendireceği çocuğun bileceği bir iştir bu kontrolümüzde değil maalesef. İlk çocuğun yaşam standardı da söz konusu ediliyor ama bu da bence doğru değil. Tek çocuk olup annesine hasret evlatlar var, çünkü günümüzde çalışma var, hayat gailesi var ileride ne olacağımız belli değil, bir kardeşle ilgiyi paylaşmak, imkanları paylaşmak çocuğu mutsuz ediyor ise o çocuğa öğretilen aile kavramında bir hata olmalı diye düşünüyorum. Bahsi edilen 5-6 çocuklu bir aile olsa haklısınız

Gelelim insanın kardeşi olma konusuna ; dört kardeşiz biz, hastalıklarda, ölümlerde birbirimize destek olduk, annem iyi ki doğurmuş dedim bir zamana kadar ama herkes evlenip işin içine başka çekirdek aileler oluşturma konusu girince emin olun kardeşlik büyük hasar alıyor. Şu an birinin bir derdi olsa emin olun başımda taşırım ama bugün düşsem kimsenin yanına sığamam, kardeşlerimin benim hayatımı iyileştirmede hiç bir etkisi olamaz. Dışarıdan bakan biri olarak görüşlerimi paylaşmak istedim sizinle, doğuracak ve emek verecek olan kişi olarak en önemlisi sizin duygularınız, yeniden anne olmak isteyip istemediğiniz bence, hayırlı kararlar vermek nasip etsin Rabbim :KK200:

Son düzenleme:
Sadece sevmekle bitmiyor iş ama dünyaya bir canlı getiriyorsun, saldım çayıra mevlam kayıra bir anne baba değiliz bu yüzden matematiğini de psikolojik yönlerini de düşünüyoruz, gelen paketi iade edemeyiz oyuncak değil ki ..:kahve:
Tabi ki ama sonuçta belli ki isteğiniz var.. Nerdeyse kızınızdan izin alacaksınız çocuk yapmak için.
Sırf çocuğunuz kolejde okuyamayacak diye bundan vazgeçmekte ne bilim belki yaşamadığım için bilmiyorumdur

Çocuklarımın arası 3 yıl 3 ay
2.oğlum kazara oldu
Ama doğduktan sonra tek dediğim iyi ki iyi ki olmuş
3-6 Yaşındalar evet biraz zorlanabiliyor insan ama 1 tane olunca nasıl uyum sağlayana kadar zaman gerekiyorsa 2 tane de olunca da aynen öyle
Kendimden 2 yaş büyük ablam var canımın taa içidir
Geçen Kış annemle ilgili bir hastalık durumu oldu
Başta sonuçlar kötü çıktı sandık
Dünyam başıma yıkıldı ve beni tek anlayan ablamdı
Ve o an tek dediğim iyiki ablam var iyiki
Anneme bir şey olursa omzunda ağlayabileceğim iyiki bir ablam var:)

X