Bir konuda yardım..

Ev bu her yıl alınmıyor ki. bizde bakıyoruz ara ara, en az 100 m2 ve 2. kattan olmak kaydıyla. hesabınızı yaparsınız gerekirse biraz daha kirada kalırsınız. zemin kat falan soğuk olur, rutubetli olabilir, çok güneş almayabilir.

Benim oturduğum semtte 100 m2 evler 300-350 bin arası, normal sokak arası apartman, hatta şuan oturduğum ev 1. kat 100 m2 yeni bina satılsa 350 bin çünkü merkezi bir konumda yani bu tarz bir ev alabilmeyi beklemek demek en az 10 sene kira da kalmak demek kaldı ki 10 yıl sonra da elimizdeki paraya göre böyle bir daire alabileceğimiz muallak, fiyatlar sürekli uçuyor çünkü.. :KK43:

Benim eşimde bakarken oo olur mu 10 bin 20 bin düşer diyordu ben olur mu ev bu nasıl düşsün diyordum adamlar 1-2 bin anca düşüyordu ne gülmüştüm o hallerine erkekler az polyanalar :KK70:

İnşallah biraz daha düşer canım en kötü ihtimal dediğin gibi 170 e anca bırakır tabi evin bir sorunu yoksa :KK51:genelde 5 bin rakamları bırakıyorlar yüksek söylüyorlar pazarlık sünnettir diye 5 bin düşüyorlar az ev gezmedik o günlerimizi bilirsin çok ağladığımı bilirim Rabbim kolaylık versin ev bulmak çok zor bizi evlilik hazırlığı değil ev bulamamak yormuştu:KK53:Kredi borcunu bitirdi mi evin üzerinde bir yük sorun var mı ona baktırın canım adam eğer düşük faizle çektiyse kredi onun üzerinden devam edebiliyorsunuz bu da işinize gelir tabi ki daha güzelHoppaİskanı var mı bizim henüz yok ama güvenilir diye girdik inşallah olacak 1-2 aya kadar faturaların bölünmesi kadar saçma bir şey yok 5 kişilik aile de aynı faturayı ödüyor biz çalışan akşamdan akşama eve gelen 2 kişi olarakta aynı faturayı ödüyoruz:KK51:Güneş alıyor mu aydınlık mı çok önemli için bunalır rahat edemezsin ve yakınlarından minübüs otobüs geçiyor mu bizim merkeze uzak ama sokak başımızdan herşey geçiyor mesela bu avantaj yine de :KK70:

Biz şuan öyleyiz ev sıfır ya iskanı yeni alındı aylarca faturalara ödediğimiz miktarların haddi hesabı yok hatta iş' ten çıkıp direkt eve gitmediğimiz de oluyor ya babama, ya teyzeme bazen bir bakıyorum 1 hafta bitmiş ve biz sadece 2 gün evde durmuşuz. Aynen o saydığın özellikleri dikkate alacağım canım..

Bahçe katından memnun musunuz? Bize sunulan bahçe katlarının genelde camları yukarı da olan küçük camlı evler sanırım aslında bodrum kat oluyorlar çünkü gördüğüm bahçe katı örnek evlerine hiç benzemiyorlar ki o tarz evlerden çok rahat bir şekilde 85-90 m2 alabiliyoruz hatta vereceğimiz fiyatın altında satış fiyatları ama herkes akar, kokar, yağmur yağar sel basar diye gözümüzü korkuttu.

Ay hiç te öyle değil. Param ona yetti aldım tabiki bunlarda var ama artık istanbul gibi biyerde öyle sorunlar çok az. Ve tabiki 5. kattakiler gibi bende evimi sigortalattım. 1. kattaki evide su basabilir dimi. benim bahçem var o yüzden yatak odam ve oturma odamın camları uzun fakat mutfağım ve salonumun camları dediğiniz gibi biraz daha kısa. Ama evim 1. kat gibi güneş alıyor ve yalıtımı boyası kullanılan malzemeler herşey çok kaliteli. binadaki en güzel banyo benim evimde mesela. Giriş katının mutfağının iki katı mutfağa sahibim. giriş kattaki gibi sesler gelmiyor evime. Giriş katta balkon yok ben bahçeme çıkıp (geç olmadığı sürece) çayımı kahvemi içip yemeğimi yiyorum serin serin. Ben bahçe katından yana şanslı olanlardanım. Ve en önemlisi e5 e 5 dk yürüme mesafesindeyim metrobüs otobüs herşey çok yakın. Yeni binaların 2 daire üstüne olanlarının eğer mutfakları öndeyse mutfakları küçük oluyor. İnşallah gönlünüze göre olur. Benim evim küçük evet ama normal katlardaki daireler 90 m2 benim dairem 75m2

Canım benim evimi biliyorsun eşyalarım az olduğu için sorun olmadı herşeyinin içine sığacağı şekilde olsun yeterli ama ekstradan çocuk için bir oda olmalı oturma odası bende yapmadım hem salonda oturuyoruz hem orada yemeğimizi yiyoruz gelende orada :KK53:amerikan mutfaklı minik 2+1 neti 90 m2 ancadır herhalde ama kullanışlı inan geçende 10 kişiyi ağırladı o salon rahatlıkla da hareket ettik :nazar: zemin, bahçe katı, giriş falan uzak dur derim ileri de satsan da üst katlar gibi kar katarak satamazsın rutubet olaylarıyla uğraşırsın falan balkonu olan en azından girişin üstü bir daire olmalı balkona ihtiyaç oluyor çamaşırlar için kurutmalı makinem var ama kullanmıyorum mesela şuanda :KK37:sigara içen çıkıyor ileri de düzenleyip kahvaltı için kullanacağız o balkonu mesela :KK19:ulaşım az sıkıntı ama bizim evimiz demek kadar güzel bir şey yok:KK60:

Bende öyle 12 m2 kare salona! 11 kişi yemek yedik :)

Biz şuan öyleyiz ev sıfır ya iskanı yeni alındı aylarca faturalara ödediğimiz miktarların haddi hesabı yok hatta iş' ten çıkıp direkt eve gitmediğimiz de oluyor ya babama, ya teyzeme bazen bir bakıyorum 1 hafta bitmiş ve biz sadece 2 gün evde durmuşuz. Aynen o saydığın özellikleri dikkate alacağım canım..
Bizde hafta da 2 gün falan rahat dışarıdayız canım tabi ki herkesin kullanımı aynı olmuyor iyi iskanın alındığı iyi olmuş sevindim:KK49:
Bende öyle 12 m2 kare salona! 11 kişi yemek yedik :)
Yeniyor vallahi sığılıyor bizim köşemiz var herkes tren gibi diziliyor ama samimi bir de amerikan mutfaklı evim herşey içinde yani:KK53:uzun camlı camlar onların artısı çok daha aydınlık sanki ev 2.kat gibi gerçi görünüşte altığımızda mağaza yerleri var henüz dolmasa da :KK16:

Bizde hafta da 2 gün falan rahat dışarıdayız canım tabi ki herkesin kullanımı aynı olmuyor iyi iskanın alındığı iyi olmuş sevindim:KK49:

Yeniyor vallahi sığılıyor bizim köşemiz var herkes tren gibi diziliyor ama samimi bir de amerikan mutfaklı evim herşey içinde yani:KK53:uzun camlı camlar onların artısı çok daha aydınlık sanki ev 2.kat gibi gerçi görünüşte altığımızda mağaza yerleri var henüz dolmasa da :KK16:

Biz de köşe alsaydık sığabilirdik bir de hani bazı evlerin girişi geniş oluyor dar koridor değil de öyle olduğunda da masayı veya konsolu koyarım sorun yok ama 90 m2 ideal zaten canım benim biz de misafir içinde kendimiz içinde sadece salonu kullanıyoruz zaten..

Biz de köşe alsaydık sığabilirdik bir de hani bazı evlerin girişi geniş oluyor dar koridor değil de öyle olduğunda da masayı veya konsolu koyarım sorun yok ama 90 m2 ideal zaten canım benim biz de misafir içinde kendimiz içinde sadece salonu kullanıyoruz zaten..

Köşe çok rahatlıkmış vallahi tren gibi dizilsekte :KK53:bir de berjer çok şükür yetti biraz rahatlayınca pufunu alacağız ona da 2 kişi sığar :KK70:genelde dar oluyor artık koridor bile olmuyor evler de bizim koyulmaz koridora mesela duvarları ayna ve çerçeveyle doldurdum ama iyi oluyor:KK53:Ayna geniş gösteriyor bak ufak evleri güzel öğrendim:rolleyes:boş oda bir yandan güzel 2+1 evler için ileri de çocuk olduğunda beşiktir sonradan çocuk odasıdır iyi oluyor şuanda o odada pc masası ütü masamız elektrik süpürgemiz duruyor mesela:KK16:

Bende sizin gibi düşünüyorum hatta bir ev bulduk daire 10 aylık sahibi acil sıkışmış satıyor ve piyasanın altında değeri henüz gidip bakamadık ama eşimin pazarlık anlayışı çok farklı 6-7 bin değil de 20-25 bin gibi, ben hiç bu kadar pazarlık yapana rastlamadım şahsen, e aradık taradık senin düşündüğün meblağlarda bulamadık, pazarlıkla da olmadı ne yapacağız? Kira ödemeye devam, adama krediye ödeyeceği miktar çok geliyor, 1 sene kiraya ödediği meblağ koymuyor..
20.25 bin kimse düşmez ki canım. En fazla 10 bin olsun acil olduğu için. Onu bile dusmezler normalde.

X