Bir konuda yardım..

yüksek giriş bir ev alabilirsin. eğer iyi bir müteahitin elinden çıkmışsa bu işin içinde olduğum için söylüyorum en üst kata yeğdir. ama balkonlu, önü açık, yüksek tavanlı olması gibi ayrıntılara da dikkat edersen orta kat inadını kırmış olursun. ama dediğim gibi işçiliği sağlam, yalıtımı iyi evlerden olacak!

Anladıgım kadarıyla butcenız kısıtlı ve esyalar cok, ev alırken brut ve net metrekare ye dıkkat edın. mesela 100 metrekare derler ama kullanım alanı 80 metrekaredır. Genelde balkon dahıl hesaplıyorlar cunku.
Ya bıraz daha bırıkım yapıp bekleyın ve daha buyuk bır ev alın.
Ya da ufak bır ev alı fazla esyanızı verebılecek ıhtıyacı olan bırı varsa ona verın yahutta satıp elden cıkarın.
Ve sunu da soyleyım ben suan kıracıyım yatak odam aynı dedıgınız gıbı cıft kısılık yatak+sıfonyer yatak odamda, gardrobum ayrı odada o odayı da gıyınme odası olarak kullanıyoruz cunku baska mobıly afalan konamayacak kadar kucuk..
Ve ben sahsen odaların esyalarının bolunmesını hıc sevmıyorum sadece kıracıyız dıye ıdareten boyle takılıyorum ama ev alırsak odalar bu anlamda genıs ve kullanıslı olsun ısterım.

Bir masa bir de konsol var konsol da yemek takımı gibi her zaman kullanmadığım porselen ürünler duruyor yani elden çıkarsam onları ne yapacağım bu tarz evlerin mutfakları da belli ölçüde olacağı için ancak mutfak eşyasını alır diye düşünüyorum.. Bende sadece 2 oda yaptım bir yatak odası bir de salon 1 odam şuan ki oturduğum evde boşta, ardiye gibi bir de teyzelerim oraya da köşe al, portmanto al diye tutturmuşlardı bir de bana galip gelselerdi hepten yanmıştım o zaman :)

yüksek giriş bir ev alabilirsin. eğer iyi bir müteahitin elinden çıkmışsa bu işin içinde olduğum için söylüyorum en üst kata yeğdir. ama balkonlu, önü açık, yüksek tavanlı olması gibi ayrıntılara da dikkat edersen orta kat inadını kırmış olursun. ama dediğim gibi işçiliği sağlam, yalıtımı iyi evlerden olacak!

Ben yüksek giriş, giriş kat isterim zaten ama kullanım alanı ideal olmalı yani planlı en az 85 m2 olsun en azından saydığınız özelliklerin dışında..

Ben yüksek giriş, giriş kat isterim zaten ama kullanım alanı ideal olmalı yani planlı en az 85 m2 olsun en azından saydığınız özelliklerin dışında..
ben evlerin çok büyük olduğu bir şehirde yaşıyorum. o yüzden alan ile alakalı yorum yapmam çok sağlıklı değil. yapamam da zaten. yani 85 de 75 de aynı benim için.
ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, kredi ile ev alırken; eğer içinize sinmediği halde sırf evim olsun diye alırsanız, ki bunu yapan çok, kredi boyunca o ev size kiracıyken oturduğunuz ev kadar yorucu gelecektir.

Bir masa bir de konsol var konsol da yemek takımı gibi her zaman kullanmadığım porselen ürünler duruyor yani elden çıkarsam onları ne yapacağım bu tarz evlerin mutfakları da belli ölçüde olacağı için ancak mutfak eşyasını alır diye düşünüyorum.. Bende sadece 2 oda yaptım bir yatak odası bir de salon 1 odam şuan ki oturduğum evde boşta, ardiye gibi bir de teyzelerim oraya da köşe al, portmanto al diye tutturmuşlardı bir de bana galip gelselerdi hepten yanmıştım o zaman :)
Yanı yatıya falan gelenınız gıdenınız var mı ? cocuk var mı?bunları da dusunmek gerek benım evıme yatıya bırı geldı mı salonda yatıyor zaten ekstra bır yatak odam,bır gıyınme odası olarak kullandıgım ufak odam , bırde banyo ve mutfagım var :KK66:

Ama bız hem orda oturuyoz hem yemek yıyoz hem gelene yatma odası hepsı bır arada olmuyor ne yazıkkı , kesınlıkle artı bır oturma odası sart bence...

Yanı mumkunse 2+1 kullanıslı, odası genıs bır ev bakın ve bu durumda kullanım alanı 90-100 arası bır ev en uygunu olur, hem esyanızı da satmamıs yada atmamıs olursunuz.

Üç kurus fazla ödeyin içinize sinsin ev bu bir kere alınıyor..

Yanı yatıya falan gelenınız gıdenınız var mı ? cocuk var mı?bunları da dusunmek gerek benım evıme yatıya bırı geldı mı salonda yatıyor zaten ekstra bır yatak odam,bır gıyınme odası olarak kullandıgım ufak odam , bırde banyo ve mutfagım var :KK66:

Ama bız hem orda oturuyoz hem yemek yıyoz hem gelene yatma odası hepsı bır arada olmuyor ne yazıkkı , kesınlıkle artı bır oturma odası sart bence...

Yanı mumkunse 2+1 kullanıslı, odası genıs bır ev bakın ve bu durumda kullanım alanı 90-100 arası bır ev en uygunu olur, hem esyanızı da satmamıs yada atmamıs olursunuz.

Üç kurus fazla ödeyin içinize sinsin ev bu bir kere alınıyor..

Aynı fikirdeyim eşimle de konuştum buradaki yorumları söyledim başına taş mı düştü ne? Herkes öyle diyor değil mi dedi? Yani hak verdi..:KK53:

Ben ilk evlendiğimde 110 m2 bir evde kiracıydım. Ev almayı çok istiyorduk ve 2 ay sonra ev aldık eşyaya filan bakmadım. Aldığım ev bahçe katı 75m2 bi daire. benimle eve gelmeyen eşyalarımı sayıyım salon takımımdan bir üçlüm gelmedi, yemek masa ve sandalyelerim gelmedi köşe koltuğmu gelmedi.
benmle gelen gümüşlüğüm konsolum bi üçlü 2 tekli koltuğum. birde yatak odam. Evim benim ya daha ne isterim. peşinatım azdı ordan burdan ekledikborç aldık olduğunda krediyi az çektim. bu evden çıkarmıyım şuan düşünmüyorum. çünkü evim sıfır bina bahçeli vs

bende 150m2 3+1evde yasiyorum onceden cok cok buyuk gelirdi ama bebek oldu ona oda yapalim derken sigamaz olduk. en iyisi bence kredinin altina girip genis bi ev almak. ilerde cocuk olunca zor oluyo cunku. bi de misafir olayi var. hem salon hem de oturma odasi ikisi birlikte olmali bence.

almaya alıp borca gırmeye gırceksın
bence ıcıne sınsın sans getırsın bereketlı gelsın ödemesı kolay olsun ınsallah :)

Eşyalarınızın bir kısmını satsanız nasıl olur?

Çok severek aldık, baya da pahalıya geldi hani 3-5 senelik olsa neyse de daha 3 aylık mobilyalar, en önemlisi sevmesem gözüm görmez de seviyorum eşyalarımı bir de konsolun içinde yemek takımlarım var konsolu elden çıkarsam eşyaları ne yapacağım sırf bu yüzden aldım zaten konsolu..

Son düzenleme:
almaya alıp borca gırmeye gırceksın
bence ıcıne sınsın sans getırsın bereketlı gelsın ödemesı kolay olsun ınsallah :)

İnşallah, al küçük büyük senin diyorum da rahat edemedikten sonra hani 3 yıl ödesek 5 yıl ödesek neyse, çekilir sonra satar başka alırız deriz. Ama onu da 10 sene ödeyeceğiz bunu da, zaten şimdilerde alamazsak ileri de çok zor alırız.

Ben ilk evlendiğimde 110 m2 bir evde kiracıydım. Ev almayı çok istiyorduk ve 2 ay sonra ev aldık eşyaya filan bakmadım. Aldığım ev bahçe katı 75m2 bi daire. benimle eve gelmeyen eşyalarımı sayıyım salon takımımdan bir üçlüm gelmedi, yemek masa ve sandalyelerim gelmedi köşe koltuğmu gelmedi.
benmle gelen gümüşlüğüm konsolum bi üçlü 2 tekli koltuğum. birde yatak odam. Evim benim ya daha ne isterim. peşinatım azdı ordan burdan ekledikborç aldık olduğunda krediyi az çektim. bu evden çıkarmıyım şuan düşünmüyorum. çünkü evim sıfır bina bahçeli vs

Bahçe katından memnun musunuz? Bize sunulan bahçe katlarının genelde camları yukarı da olan küçük camlı evler sanırım aslında bodrum kat oluyorlar çünkü gördüğüm bahçe katı örnek evlerine hiç benzemiyorlar ki o tarz evlerden çok rahat bir şekilde 85-90 m2 alabiliyoruz hatta vereceğimiz fiyatın altında satış fiyatları ama herkes akar, kokar, yağmur yağar sel basar diye gözümüzü korkuttu.

Canım benim evimi biliyorsun eşyalarım az olduğu için sorun olmadı herşeyinin içine sığacağı şekilde olsun yeterli ama ekstradan çocuk için bir oda olmalı oturma odası bende yapmadım hem salonda oturuyoruz hem orada yemeğimizi yiyoruz gelende orada :KK53:amerikan mutfaklı minik 2+1 neti 90 m2 ancadır herhalde ama kullanışlı inan geçende 10 kişiyi ağırladı o salon rahatlıkla da hareket ettik :nazar: zemin, bahçe katı, giriş falan uzak dur derim ileri de satsan da üst katlar gibi kar katarak satamazsın rutubet olaylarıyla uğraşırsın falan balkonu olan en azından girişin üstü bir daire olmalı balkona ihtiyaç oluyor çamaşırlar için kurutmalı makinem var ama kullanmıyorum mesela şuanda :KK37:sigara içen çıkıyor ileri de düzenleyip kahvaltı için kullanacağız o balkonu mesela :KK19:ulaşım az sıkıntı ama bizim evimiz demek kadar güzel bir şey yok:KK60:

bende 150m2 3+1evde yasiyorum onceden cok cok buyuk gelirdi ama bebek oldu ona oda yapalim derken sigamaz olduk. en iyisi bence kredinin altina girip genis bi ev almak. ilerde cocuk olunca zor oluyo cunku. bi de misafir olayi var. hem salon hem de oturma odasi ikisi birlikte olmali bence.

Bende sizin gibi düşünüyorum hatta bir ev bulduk daire 10 aylık sahibi acil sıkışmış satıyor ve piyasanın altında değeri henüz gidip bakamadık ama eşimin pazarlık anlayışı çok farklı 6-7 bin değil de 20-25 bin gibi, ben hiç bu kadar pazarlık yapana rastlamadım şahsen, e aradık taradık senin düşündüğün meblağlarda bulamadık, pazarlıkla da olmadı ne yapacağız? Kira ödemeye devam, adama krediye ödeyeceği miktar çok geliyor, 1 sene kiraya ödediği meblağ koymuyor..

Merhaba,

Uzun bir süredir ev almak niyetindeyiz, gerçi çok niyetlendik ama nasip değilmiş ki sonunu getiremedik hem peşinatta yoktu, şimdi peşinat verebiliyoruz çok şükür.. Yalnız şimdi başka sorunumuz eşim fazla kredi çekip faiz ödemekten yana değil hal böyle olunca da alabileceğimiz daireler giriş- yüksek giriş 60-75 m2 arası oluyor.

Bende küçük olsun benim olsun diye düşünüyorum tabi ki de ama olan eşyama göre değerlendirdiğim zaman sığmazmış gibi geliyor çünkü çok yakınım evi 75 m2 gardop yatak odasına sığmadığı için (düz sürgülü kapak bir model) küçük odasına koymuştu ama bende masa ve konsol da olduğu için ayrıca mobilyalarım da büyük olduğu için düşünmeye başladım sığmazsa ne yaparım diye? Country modelleri bu arada..

Bende diyorum ki zaten her ay kira ödüyoruz seneye vurduğumuz zaman 10 bini geçiyor elimize bir şey de geçmiyor o yüzden bir miktar daha fazla kredi çekelim biraz daha büyük alalım diyorum? Akıl akıldan üstündür diyerek;

Sizce bir miktar daha fazla kredi çekip 85-90 m2 almak mı?
Ya da 85 hatta 100 m2 bütçemizin altındaki fiyatlar da zemin katlara bakmak mı?
Yoksa eşyayı üst üste koyup elindeki paraya göre 70-75 m2 almak mı?

Ev bu her yıl alınmıyor ki. bizde bakıyoruz ara ara, en az 100 m2 ve 2. kattan olmak kaydıyla. hesabınızı yaparsınız gerekirse biraz daha kirada kalırsınız. zemin kat falan soğuk olur, rutubetli olabilir, çok güneş almayabilir.

Canım benim evimi biliyorsun eşyalarım az olduğu için sorun olmadı herşeyinin içine sığacağı şekilde olsun yeterli ama ekstradan çocuk için bir oda olmalı oturma odası bende yapmadım hem salonda oturuyoruz hem orada yemeğimizi yiyoruz gelende orada :KK53:amerikan mutfaklı minik 2+1 neti 90 m2 ancadır herhalde ama kullanışlı inan geçende 10 kişiyi ağırladı o salon rahatlıkla da hareket ettik :nazar: zemin, bahçe katı, giriş falan uzak dur derim ileri de satsan da üst katlar gibi kar katarak satamazsın rutubet olaylarıyla uğraşırsın falan balkonu olan en azından girişin üstü bir daire olmalı balkona ihtiyaç oluyor çamaşırlar için kurutmalı makinem var ama kullanmıyorum mesela şuanda :KK37:sigara içen çıkıyor ileri de düzenleyip kahvaltı için kullanacağız o balkonu mesela :KK19:ulaşım az sıkıntı ama bizim evimiz demek kadar güzel bir şey yok:KK60:

Bir tane yüksek giriş bulduk nehirim daire 10 aylık 90 m2 balkonlu sahibi çok sıkıştığından satıyor tabii kredi borcunu bitirdi mi bilmiyorum? 2 gün içinde konuşacağız istediği fiyatta piyasaya göre makul yani emsalleri 200 bin ise adam 180 bin istiyor hadi pazarlıkla 175-170 olsun ama eşime o da çok geliyor neredeyse değerinin 20-25 altında indirim yapmaları lazım almamız için ona göre, yapmazlarsa olmaz sanki şuan bedava oturuyoruz orası da ayrı konu..

Bende sizin gibi düşünüyorum hatta bir ev bulduk daire 10 aylık sahibi acil sıkışmış satıyor ve piyasanın altında değeri henüz gidip bakamadık ama eşimin pazarlık anlayışı çok farklı 6-7 bin değil de 20-25 bin gibi, ben hiç bu kadar pazarlık yapana rastlamadım şahsen, e aradık taradık senin düşündüğün meblağlarda bulamadık, pazarlıkla da olmadı ne yapacağız? Kira ödemeye devam, adama krediye ödeyeceği miktar çok geliyor, 1 sene kiraya ödediği meblağ koymuyor..
Benim eşimde bakarken oo olur mu 10 bin 20 bin düşer diyordu ben olur mu ev bu nasıl düşsün diyordum adamlar 1-2 bin anca düşüyordu ne gülmüştüm o hallerine erkekler az polyanalar :KK70:
Bir tane yüksek giriş bulduk nehirim daire 10 aylık 90 m2 balkonlu sahibi çok sıkıştığından satıyor tabii kredi borcunu bitirdi mi bilmiyorum? 2 gün içinde konuşacağız istediği fiyatta piyasaya göre makul yani emsalleri 200 bin ise adam 180 bin istiyor hadi pazarlıkla 175-170 olsun ama eşime o da çok geliyor neredeyse değerinin 20-25 altında indirim yapmaları lazım almamız için ona göre, yapmazlarsa olmaz sanki şuan bedava oturuyoruz orası da ayrı konu..

İnşallah biraz daha düşer canım en kötü ihtimal dediğin gibi 170 e anca bırakır tabi evin bir sorunu yoksa :KK51:genelde 5 bin rakamları bırakıyorlar yüksek söylüyorlar pazarlık sünnettir diye 5 bin düşüyorlar az ev gezmedik o günlerimizi bilirsin çok ağladığımı bilirim Rabbim kolaylık versin ev bulmak çok zor bizi evlilik hazırlığı değil ev bulamamak yormuştu:KK53:Kredi borcunu bitirdi mi evin üzerinde bir yük sorun var mı ona baktırın canım adam eğer düşük faizle çektiyse kredi onun üzerinden devam edebiliyorsunuz bu da işinize gelir tabi ki daha güzelHoppaİskanı var mı bizim henüz yok ama güvenilir diye girdik inşallah olacak 1-2 aya kadar faturaların bölünmesi kadar saçma bir şey yok 5 kişilik aile de aynı faturayı ödüyor biz çalışan akşamdan akşama eve gelen 2 kişi olarakta aynı faturayı ödüyoruz:KK51:Güneş alıyor mu aydınlık mı çok önemli için bunalır rahat edemezsin ve yakınlarından minübüs otobüs geçiyor mu bizim merkeze uzak ama sokak başımızdan herşey geçiyor mesela bu avantaj yine de :KK70:

X