- 24 Kasım 2013
- 70.442
- 53.853
Sığacağını bilsem alırım ki derdim ille de büyük ev olsun değil zaten hani sıkış tepişte kullanılır da hiç bir yere konuçlandıramazsam o zaman zor olur benim için..
Geliriniz yüksekse kredi başvurusu olabilir. .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sığacağını bilsem alırım ki derdim ille de büyük ev olsun değil zaten hani sıkış tepişte kullanılır da hiç bir yere konuçlandıramazsam o zaman zor olur benim için..
o zaman buyuk alirdim acikcasi. Vadeyi de uzatmazdim gerekirse biraz gezmemden sundan bundan keserdim. Bilmiyorum cocuk falan dusunuyor musunuz ama kucuk bir ev alsan cocuk odasi oyun odasi vs olmadigi icin evinden sogursun. Ayrica mobilyalarinda sigamayacak
Aynen canım inş gönlüne göre olsun...Bende öyle düşünüyorum çünkü 2 sene bu evde kira da otursak 20 bin lira kira ödemiş oluyoruz.
canım dediğinin aynısını biz de yaşadık .kredi yükü fazla olduğundan küçük bir ev tercih ettik.4. ayı ödemek üzereyiz evimiz küçük ama temiz,yeni, merkezde.Bu avantajları dezavantajlarının önüne geçti bizim için küçük ama zamanla alışıyor insan eşyalarımı ona göre düzenledim salonun küçük olması misafir ağırlama açısından sorun olabiliyor bazen. kalabalığın gelen gidenin çoksa bunu da düşünürsün
Geliriniz yüksekse kredi başvurusu olabilir. .
Off 7 tane teyzem var toplu gelirler toplu giderler, kuzenlerim gelirler falan :)
Kucuk ev kac oda bu arada?
Aynen canım inş gönlüne göre olsun...
10 ay önce 180 m2 dublex bi ev aldık....ama öncesi kararsızlık çok fena...arkadaşlar ısrar etmese hiç içime sinmeyen bi ev alacaktik kredisiz...
Borç olunca ona göre harcama yapıyorsun...biz biraz fazla borçlandık ama bu evde hepimizin kizlariminda istekleri gerçekleşti. ..Eşim dediki ne için yaşıyoru,sizin de istekleriniz olacak...biz 4 umuz baktık hep evlere...Nihayet bu içimize sindi...bazen diyorum hakkaten Naptık biz diye ama 1 senesi bitti bile
Allah en güzellerini nasib etsin sana da
İşte eş tutumu önemli...benim eşim benden istekliydi bu konuda...kızlarına da çok düşkün kiramadi onları...Bende böyle düşünüyorum ama eşim daha uyguna mal etmek düşüncesinde veya elindeki meblağa göre almak niyetinde, aslında sıkıntı çekeceksen uygun olmasını da görmüyor insanın gözü, borcu bitmeden satmamız mümkün olmayınca da 10 yıl garanti oturacağız yani..
Zemin kat, giris kat assssssslaaaaaaaa tavsiye etmem. O kadar cok problem yasarsin ki. Ara kat balkonlu bi ev al da m2 olayini sonra düşünürsün.
Bende kredili ev alacağım seneye. Ara kat, balkonlu 100 m2 den asagi olmayacak dedim, kocitoma. Gunun cogu saatini evde geciren ev hanimlari olarak, evim icime sinmeli.
Ev ,eşyaya benzemiyor. eşyayı değiştirip satıp yenisini alırsın.
Ama ev bir kerelik olan birşey .Ödemede çok zorlanmazsanız tabii ki büyük ev avantaj.
İşte eş tutumu önemli...benim eşim benden istekliydi bu konuda...kızlarına da çok düşkün kiramadi onları...
Borcu bitince satmak olabilir belki...bebek olsa bile ayrı oda ihtiyacı 7-8 yaşlarında şart. .daha erken daha iyi tabi ama belki böylesi hayırlıdır...
Bu arada ben 16 yıllık evliyim anca kavustum hayalime
Anladıgım kadarıyla butcenız kısıtlı ve esyalar cok, ev alırken brut ve net metrekare ye dıkkat edın. mesela 100 metrekare derler ama kullanım alanı 80 metrekaredır. Genelde balkon dahıl hesaplıyorlar cunku.Merhaba,
Uzun bir süredir ev almak niyetindeyiz, gerçi çok niyetlendik ama nasip değilmiş ki sonunu getiremedik hem peşinatta yoktu, şimdi peşinat verebiliyoruz çok şükür.. Yalnız şimdi başka sorunumuz eşim fazla kredi çekip faiz ödemekten yana değil hal böyle olunca da alabileceğimiz daireler giriş- yüksek giriş 60-75 m2 arası oluyor.
Bende küçük olsun benim olsun diye düşünüyorum tabi ki de ama olan eşyama göre değerlendirdiğim zaman sığmazmış gibi geliyor çünkü çok yakınım evi 75 m2 gardop yatak odasına sığmadığı için (düz sürgülü kapak bir model) küçük odasına koymuştu ama bende masa ve konsol da olduğu için ayrıca mobilyalarım da büyük olduğu için düşünmeye başladım sığmazsa ne yaparım diye? Country modelleri bu arada..
Bende diyorum ki zaten her ay kira ödüyoruz seneye vurduğumuz zaman 10 bini geçiyor elimize bir şey de geçmiyor o yüzden bir miktar daha fazla kredi çekelim biraz daha büyük alalım diyorum? Akıl akıldan üstündür diyerek;
Sizce bir miktar daha fazla kredi çekip 85-90 m2 almak mı?
Ya da 85 hatta 100 m2 bütçemizin altındaki fiyatlar da zemin katlara bakmak mı?
Yoksa eşyayı üst üste koyup elindeki paraya göre 70-75 m2 almak mı?
herkes nakit parayla ev alamıyor malesef..krediyi ödeme gücünüz varsa büyük ev alın tabiki...yarın öbürgün çocuk olduğunda tekrar ev değiştirme derdine düşmeyin.