• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir konu da 2 sorun..

Annem daha 3 ay oncesine kadar calisiyordu zaten cok yoruldun dinlen artik ama benim katkim olmasi icin benimde calisiyor olmam lazim dedim. Ve eski evimizdeyken yakin olsaydik gelirdim diyen kendisi. Yakina tasindik ve apartman dairesi burasi simdide gelemem diyor ben buna kiziyorum iste.
Çalışan insanların eve tahammül süresi max 6ay oluyor diyorlar acaba tekrar normal mesaili bir işemi dönmek istiyor yada eve kapanmaktan ziyade sosyalleşeceği daha dış bir ortamda mı çalışmak istiyor bana biraz öyle geldi ilk başta tamam bakarım demiştir zaman geçip ev basmaya başladıkça nasıl bakacağım evde moduna girmişte olabilir.
Para vericem diyorsunuz çünkü orta yolu bulamazsanız siz bakacaksınız bu durumda bir gelirde olmayacak.
Konu sahibi yada yakında anneniz cocuk hafta arası bende kalsın sizde akşam gelin yemeğinizi yiyin kocanla gidin evinize haftasonuda alırsınız diyecek gibi geliyor

Kkdaki çocuk bakımı konuları genelde boyle ve bu beni şaşırtıyor acikcasi. Çocuk ayridir tabi ama anne de bi başka yahu sanki yabancidan bahsediliyor gibi olunca tuhaf geliyor bana. Çocugun uyanmaz mantigini anlamıyorum. Sabahin 6sinda annesine baktirmak isteyen bi zahmet oraya götürsun bence. Çocugu o şekil alıştırın. Kadin surekli gelmek istemeyebilir. Ayrica mirin kırın edebilir. Tamam belki basta kırmak istemedi ama o kadar yıldan sonra dinlenmek de hakki. Ayrica asgari ucretle yaninizda da çalışmıyor ya kk uyeleri her istediklerinde kabul edilmesini bekliyorlar.

Annen tamamen hakli demiyorum tabi

Ben diretmedimki hicbir zaman baksin torununa diye. Kendisi calisiyordu zaten. Kadincagizda yoruldu haliyle. Isten cikmasi gerekiyordu. Ben ogluma bakarim dedi eger bakarsan bende calisirim sana destek olurum dedim. Ayrica sorun cocugun uyanmasi degil illaki uyandirirsam uyanie tum gunu burnundan getirir kadinin. Oyle uyansin uyusun bir cocuk degil. Basa gelen anlamaz. Uykusu bolundugunde saatlerce agliyor
Benim icin ayri bir sorun ki bu ozellikle belirtmisim.

Basta konusuktuk diyorum soz aldim ki yaziyorum buraya.

anneniz hala duruma göre bakarız diyo ozaman bence anneniz kendi evinde bakıcağını düşünmüştü
çocuğu götürün onun evine bence
ya da anneniz hiç yanaşmıyosa çalışamam sana da yardım da bulunamam diye açık açık konuşun

7 dakikalik mesafede asla boyle birsey yapmayacagimi biliyor. Hatta aksamlari birak dedi kabul etmedim. Edemem yani cocugum gece evinde olsun isterim. Ve annem benim kp ime kizardi o torunu annesi calismadigi halde yaninda yatirirdi. Simdi onlara kizdigi seyleri yapiyor. Taniyamiyorum bazen.

anneniz hala duruma göre bakarız diyo ozaman bence anneniz kendi evinde bakıcağını düşünmüştü
çocuğu götürün onun evine bence
ya da anneniz hiç yanaşmıyosa çalışamam sana da yardım da bulunamam diye açık açık konuşun

Konustuk tabiiki herseyi acik acik simdi boyle dedigi zaman sorun olustu. Zaten tuhaf bu aralar. Devamli bahaneleri var herseye bakalim zaman ne gosterecek

Peki sabah evden çıkarken, uyurken alsanız arabayla annenize bıraksanız, orda uyumaya devam etse, belki uyanmaz yolda

Konustuk tabiiki herseyi acik acik simdi boyle dedigi zaman sorun olustu. Zaten tuhaf bu aralar. Devamli bahaneleri var herseye bakalim zaman ne gosterecek

belki bi sıkıntısı falan vardır
tuhaf bu aralar demişsiniz
evde kalmaktan bunalmış olabilir belki de
en iyisi siz detaylı detaylı konuşun
kabul ederse eder etmezse siz de baska çözüm ararsınız
eşinize mahcup olucağınızı falan da belirtin

belki bi sıkıntısı falan vardır
tuhaf bu aralar demişsiniz
evde kalmaktan bunalmış olabilir belki de
en iyisi siz detaylı detaylı konuşun
kabul ederse eder etmezse siz de baska çözüm ararsınız
eşinize mahcup olucağınızı falan da belirtin

Hatta tam tersi eve kapandi iyice.

Bence dediğim gibi o ilk başta ev iyi hoştu torun bakmak çok cazip geliyordu ama biraz geçince önümüzde yaz eve bağlanacağı torun bakma işi çok ona gelmemeye başladı birde erkenden kalkması gerekiyor e baştan bakarım dedi tam geride dönemiyor sözüne güvenip tasınmıssınız ama gönülsüzdür bence siz oturmak istediğiniz yere bakın bu yılda cocugunuza kendınız bakın seneye zaten yas 3 krese verır işe gidersiniz.
Kimse içinde strese girmezsiniz gelecek mi bakacak mı kalmasın kalsın yok senin ailen yok benim ailem falan falan

Anneniz sabah 6 da uyanip size geldikten sonra işten hiç ayrilmamis gibi oluyor aslinda. Baştan yaparim diye düşünmüştür şimdi gözü kesmiyordur. Çocuk erken uyaninca çok ağlıyor ve sıkıntılıysa zaten çalışma bebişi yalniz birakmayin, anne başka sonuçta. Annenize de açıkça sorun ya gelip sen bakacaksin ya da ben çalışmıyorum bakalim en son ne diyecek. Keşke baştan hiç söz vermeseydi

Kizima annem bakiyor yuruyerek mesafemiz 10 dakika..ancak 9 bucukta cikiyorum evden 10 da annemlerden ayriliyorum kizim da sekiz ile 9 arasi uyaniyor o ara giydir yedir icir kendini hazirla telasli oluyor.bizde de bakilabilirdi.ancak annem istemedi.cunku kendi evinin duzeni var biz de rahat edemezdi.birde o halde bize yuru gel demek dogru gelmedi bana.sizin saatiniz cok erken cocugun uykudan uyandirilmasi zor olur.ben annemlerden ayrilirken zor oluyor ayrilmasi agliyor.

Muhtemelen uzak oturuyorken bakar misin diyince bakamam diyememis yakin olsaydin falan diye kivirmis. Anneme destek olcam yorulmasin diyorsunuz da sabah 6 da kalk gel aksama kadar cocuk bak. Bu mu daha az yorucu. Tamam kendi torunu ama istedigi zaman bu gun sunu yapayim diyemez bugun uyuyayim diyemez bugun hastayim yatcam diyemez. Bence disarda bi yerde calismaktan cok daha yorucu bir sey torun bakmak. Ben cocuklarimi buyuteyim evlendireyim, yine de her gun sabah 6da kalkayim gideyim torun bakmaya. Kizim istese yapmam hic kusura bakmasin. Bakinca da sorunlar bitmez anne niye oyle yaptin niye boyle yaptin. Torun , sevmek icindir. O yastan sonra insan cok cabuk yorulur cocuk bakarken. Bence ya evine goturmelisin ya da calisma.

bende calisip krese verevrktim evde yarfimci tutacaktim. ayy aldigim para benzine krese servis parasi yardimciya gidecek bana da cok cuzi bir miktar kalicskti.hiic kastirmadim calismayacagim hatta ustune 3. bebegimi yapacagim iki oglandan sonra belki kizi buluruz. strese girmeyin 3 kurus icin yiprandigina degmez. cocuklarada yazik. anne iste baba iste gunahh

Muhtemelen uzak oturuyorken bakar misin diyince bakamam diyememis yakin olsaydin falan diye kivirmis. Anneme destek olcam yorulmasin diyorsunuz da sabah 6 da kalk gel aksama kadar cocuk bak. Bu mu daha az yorucu. Tamam kendi torunu ama istedigi zaman bu gun sunu yapayim diyemez bugun uyuyayim diyemez bugun hastayim yatcam diyemez. Bence disarda bi yerde calismaktan cok daha yorucu bir sey torun bakmak. Ben cocuklarimi buyuteyim evlendireyim, yine de her gun sabah 6da kalkayim gideyim torun bakmaya. Kizim istese yapmam hic kusura bakmasin. Bakinca da sorunlar bitmez anne niye oyle yaptin niye boyle yaptin. Torun , sevmek icindir. O yastan sonra insan cok cabuk yorulur cocuk bakarken. Bence ya evine goturmelisin ya da calisma.
+1 katılıyorum.Zaten birilerine güvenerek ne çocuk yapılır ne de bakılır

Kayra19 Kayra19 sen sabah kalkıp bebeğini annene götür. Kadın nasıl sabahın köründe gelsin, haklı. Bebek zamanla alışır aglamaz. Ben de sabah bebeğimi anneme götürüyorum. Bi omzumda çanta, bi omzumda bilgisayar çantası, sırtımda sırt çantası (bebeğin eşyaları için) kucağımda da bebek! Arabaya bebek koltuğuna bağlıyorum bebeğimi, uyanmıyor bile çoğunlukla. Anne ya da bakıcı, kim bakarsa baksın, sen alttan alacaksın, çocuğuna bakıyor sonuçta, en değerline... ya da çalışmayacaksın, bu kadar basit.

Annen önce soz verip sonra yan cizdigi icin hatali.
Ama kusura bakmazsan açık yazacağım,cocuk yetistirme konusunda da senin hatan var.
Cocugu dunyanin merkezine koymussun,oyle olursa aglar boyle olursa aglar...aglayacak tabi cocuk bu. Hepimiz cocugumuz rahat etsin diye onun konforu için calisiyoruz ama bu kadari fazla.
Sabah uyandirilirsa aglar ama oglen uykusu yok mu bu cocugun? O zaman yatip rahatlar tekrar.
Ben de cocuklarin kendi evlerinde bakilmasi taraftariyim ama olmuyorsa sartlari zorlamamak lazim.

Bir cocuk sabahtan aksama kadar ağlamaz ki.
Benin yeģenim de böyleydi, ilk baslarda ağlıyordu ediyordu sonra kandırıp normal güne devam ediyoduk. O ağlama merasimi max yarım saat sürüyodu.
E anneniz de torununu tanır, onun dikkatini cevirmeyi bilir.

Oğlunuz ağlamasn diye kaç yaşında kadını yollara düşürmeyin bence.

Oğlunuz konusulani anlayacak yasa gelmiş. Simdiden baslayin, anneanneye gitmek icin erken kalkıcaz. Vs vs diye..

Tamam çocuğa göre bir hayat olusturulur ama bu kadar yapmayın bence. Çok uyumak da iyi bir sey degil zaten. Erken kalkar uyanır bir de öğle uyur ki o da cok yararlı bir uykudur

Back
X