• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir konu da 2 sorun..

Nereye uzun uzun yazdınız. Miz miz oluyor gibi bisey demissin. Oradan da bişey anlaşılmıyor.

Çocuklar erken uyanır. Hastalığı veya başka özel bir durumu yoksa siz öyle düzen kurduğunuz için geç uyanıyordur. 9-10 gibi uyanması kötü bir özellik zaten. 2 yaşında neredeyse. Acikmiyor mu bu cocuk. Kacta yatiyor da sabah 9-10 gibi kalkiyor.

Bir de sabahları 6 da uyandırmayi bir kaç gün dene bence. Sonra da annene birak oglene kadar o baksin. Sen çalışmaya başlayınca evin düzeni de değişecektir. Sırf seni yakalayıp sabah görmek için erken kalkmaya başlayabilir. Çocukta muhtemelen adapte olacaktır.

Annene gondermesen bakıcı bulman lazım. Sabah 6 da senin eve gelecek bakıcıyı yine zor bulursun. En azından annen. O da yaşlı o da kendi düzenini kurmuş. Sabah 6 da kalkip giyinip gelmek zor gelecektir. Sen zaten evden cikiyorsun cocugu da getir diye dusunuyordur. Bir de annen de çocuğun aynı benim gibi erken kalkmaya alisabilecegini düşünüyor olabilir.

Tek sikinti planlar yapılırken herşeye tamam deyip şimdi iş ciddiye binince yan çizmesi.

Ayrica zaten dedigim gibi ben cogunlukla anneme destek olabilmek adina calisiyorum zaten. Biz bunu en basindan bu sekilde konustuk. Yoksa esimin maasiyla gecinebiliyoruz. O yuzden bakici tutmam da gereksiz.

Ayrica zaten dedigim gibi ben cogunlukla anneme destek olabilmek adina calisiyorum zaten. Biz bunu en basindan bu sekilde konustuk. Yoksa esimin maasiyla gecinebiliyoruz. O yuzden bakici tutmam da gereksiz.

Öyle bir durum varsa o çocuğun sana annenden daha çok ihtiyacı var. Yuvaya verecek kadar büyüyen kadar bekleyebiliseniz iyi olur. Çocuk da annesinden ayrılmamış olur.

Yukarıda da yazdım, uyandırın çocuğunuzu götürün, bütün gün ağlayan çocukla uğraşmak istemeyip kendi gelecektir sonra.

Ona icim el vermez sanirim :) oglum bebekken kolikti zaten yeterince agladi simdi de aglatamam. Sonucta annem kendisi icin calisacagimi biliyor ne bileyim kendisi karar verir gelmek istemezse bende ise gidemem.

Bence de tek yapilacak bu gibi duruyor yada eve dadı tutulacak

Aslında anne bakmak istiyor ama konu sahibinin evine gelmek istemiyor gibio

Evet oyle arada gelirim de diyor surekli fikirleri degisiyor. Tasinmadan once de farkli konusmustuk anlayamiyorum bende.

Ona icim el vermez sanirim :) oglum bebekken kolikti zaten yeterince agladi simdi de aglatamam. Sonucta annem kendisi icin calisacagimi biliyor ne bileyim kendisi karar verir gelmek istemezse bende ise gidemem.

Düzenini değiştirmen lazım ama. Tabi bunu ağlamadan yapmak için yöntemler gelistirmelisin. Çocuk ayrica 2 yaşına da gelmiş yakinda tutturmaya da başlayacak. O zaman ne yapacaksın. Her istediğini elde etmek için ağlamasinin yeterli olduğunu yakında fark eder bilesiniz.

Evet oyle arada gelirim de diyor surekli fikirleri degisiyor. Tasinmadan once de farkli konusmustuk anlayamiyorum bende.
şimdi annen senin eve gelmekten çekiniyor olabilir
bana da anaannem baktı ama sadece evimde bakarım diye kural koymuştu
belki çekiniyordur damattan yada evde işini yapmak istiyordur
bana göre bakıcıdansa annenin bakması daha iyi

Düzenini değiştirmen lazım ama. Tabi bunu ağlamadan yapmak için yöntemler gelistirmelisin. Çocuk ayrica 2 yaşına da gelmiş yakinda tutturmaya da başlayacak. O zaman ne yapacaksın. Her istediğini elde etmek için ağlamasinin yeterli olduğunu yakında fark eder bilesiniz.

Ya tabiki agliyor herseyine izin vermiyoruz. Okuyup arastiriyorum esim hastanede psikologlada fikir alksverisi yapiyorum gerekirse. Ama bosuna da aglatmak istemiyorum. 2 yasina dogru suan guvenli baglanmayida oluusturduk zedelenmeden atlatmaya calisiyoruz.

şimdi annen senin eve gelmekten çekiniyor olabilir
bana da anaannem baktı ama sadece evimde bakarım diye kural koymuştu
belki çekiniyordur damattan yada evde işini yapmak istiyordur
bana göre bakıcıdansa annenin bakması daha iyi

Ya esimle abla kardes gibiler kv damattan ziyade. Ne bileyim kendi kizdigi seyleri kendisi yapiyor. Neden boyle yapiyor anlamis degilim. Konusunca da cevap vermiyor genelde.

Suanki tek b plani ise baslamamak olabilir.
Eh bu da bir secenek. Ama bana annenizden fazla sey istiyorsunuz gibi geliyor. Kac yasinda kadin saat 6 da kalkip sana gelmis olacak? Madem bu durum icin ev tasidiniz o zaman ya ayni apartmanda ev bulmaliydiniz ya da cok buyuk bir ev tutup beraber yasamaliydiniz. Bu sekilde beklentilerle hayatinizi zorlastirirsiniz. Bana kendi kizim dese saat 6da cik bana gel diye kusura bakma basinin caresine bak derim.

Eh bu da bir secenek. Ama bana annenizden fazla sey istiyorsunuz gibi geliyor. Kac yasinda kadin saat 6 da kalkip sana gelmis olacak? Madem bu durum icin ev tasidiniz o zaman ya ayni apartmanda ev bulmaliydiniz ya da cok buyuk bir ev tutup beraber yasamaliydiniz. Bu sekilde beklentilerle hayatinizi zorlastirirsiniz. Bana kendi kizim dese saat 6da cik bana gel diye kusura bakma basinin caresine bak derim.

Annem daha 3 ay oncesine kadar calisiyordu zaten cok yoruldun dinlen artik ama benim katkim olmasi icin benimde calisiyor olmam lazim dedim. Ve eski evimizdeyken yakin olsaydik gelirdim diyen kendisi. Yakina tasindik ve apartman dairesi burasi simdide gelemem diyor ben buna kiziyorum iste.

Annenin hiç hevesi olmadığı belli.Pek guvenmeden başka bir çözüm bulmanız gerek.Eşine de şimdiden anlat annen tarafından sorun çıkabileceğini.

Annem daha 3 ay oncesine kadar calisiyordu zaten cok yoruldun dinlen artik ama benim katkim olmasi icin benimde calisiyor olmam lazim dedim. Ve eski evimizdeyken yakin olsaydik gelirdim diyen kendisi. Yakina tasindik ve apartman dairesi burasi simdide gelemem diyor ben buna kiziyorum iste.
Hakli olabilirsiniz ama bakin sizinle ayni durumdayim. Annem 65 yasinda emekli ogretmen. Yasini gostermez ,goren 45 yasinda zanneder. Ama cocuk bakmakla disarida calisiyor olmak cok farkli seyler. Anneniz de ayni durumda olabilir. Cocuk bakmak zor,calismak kolay.
Benim de annem ev yakin olsa ben bakardim der hep. Ama ben napiyorum? Sagol anne ben is bulursam bakici da tutarim veya bakici bulamazsam senin yanina yatili bir hizmetli bulurum hem sana faydasi olur hem de benim cocuguma bakilmis olur diyorum. Gerekirse maasimin tamamini cocugumun bakimina ve evin hizmetlisine harcarim ama harcarim. Geriye bana para kalip kalmamasi onemli degil. Madem siz de anneniz gelemem diyorsa annenize vereceginiz para karsiliginda bir hizmetli kadin bulun. Annenize deyin ki ben sana verecegim parayi hizmetli hanima veriyorum haberin olsun

Annenizin durumu nasıl? Kötü olduğu için mi para teklif ettiniz. Benim annem şimdiden çocuklarınız olsun da bakıp büyütelim diyen biri. Ben torununa bakmak istemeyen insanları anlamıyorum. Canı kanıdır o çocuk onun. Seve seve bakmalı. Çocuk evin neşesidir hele de bu torunu olunca daha fazla mutlu olması lazım. Benim annem teyzemin çocuklarına bile bakardı anneleri çalıştığı için çok iyi hatırlıyorum. Bakıcıya falan güvenmedi ki bu devirde ben de çok güvenmem. Ha annen bakmak zorunda değil. Bu konuda katılıyorum. Zaten içinden gelerek bakmayacaksa hiç bakmasın. Kendisinin kısa mesafe olmasına rağmen istememesine şaşırdım. Başka bir çözüm bulursunuz umarım. Eşiniz annenizin yaptığı bir durumdan ötürü sizi suçlayamaz.

Back