• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir konu da 2 sorun..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
333
Merhabalar,

daha onceki konularimda da belirtmistim her ne kadar hevesimi kiran kullanicilar varsa da yinede aciyorum konumu.

Bizim evimizi satma durumumuz vardi. Sattik, yerlestik. Esimin ailesiyle mesafeliydik borcumuz olunca uzak durmayi tercih ettiler. Gelip gitmeyi kestiler. Bu surede esimin abisiyle eltimin sorunlari oldu ayrildilar vs birsuru tantana oldu. Kp eltime destek icin imarda olan evleri vardi, ordan ona ev alacagini soylemis. Alsin sorun bu degil ama esimin onca sıkışıklığı varken hic boyle birsey demedi. Esimin cok zoruna gitti. Evimizi satacagimizi duyunca bilmiyormus gibi davrandilar hep. Onceki basit bir konumda eltimin tarafina ciftestandarttan bahsettmistim.

Neyse suan ben anneme yakin oturuyorum, ise baslayacagim icin annem bakacakti ogluma, oyle konusmustuk. Annem suana kadar calisan bir kadindi. Bende anneme dedimki sen hep calistin bize destek oldun, eger bakmak istersen torununa bak ben calisir sana destek olurum. Simdi mirin kirin etmeye basladi. Oglumu uykudan uyandiramam sabah uyandirirsam butun gun aglar burnumdan getirir. Bunu iyi biliyor. 7 dakikalik mesafede oturuyoruz. Esimle pazar gunu gunubirlik geziye gitme planimiz vardi. Eski evimizdeyken gidecektik orasi 1 saatlik mesafede suan buraya gore. Orda otururken annem gidin dedi ama planlayamadik bir turlu. Neyse bugun sohbet sirasinda anne haftaya pazar gidelimmi sen bakarmisin dedim. Tamam bakarim sabah 6 da nasil kalkip geleyim dedi. Dedimki anne sen obur tarafta otururken nasil gelecektin orasi daha uzakti. Dediki tam plan yapmamistiniz sonucta. Peki dedim oglumu uyandirip getiremeyecegimi biliyorsun, yani bunu bilip bana ya evet de ya hayir. Illa gidelim diye tutturmuyorum sonucta.

Sonra dedim ki anne sen gecen de bu sabah kalkmayi soyledin peki ben ise gidince napcaksin. Onu ozaman konusuruz dedi. Nasil yani dedim. Bunu konustuk zaten ve ben bu yuzden buraya tasindim. Ben her sabah 6 da kalkip nasil geleyim ordan buraya dedi. Yani cok sinirlendim annem sonucta kirmak ta istemiyorum da. Taaa ordan burasi ne demek 7 dakikalik yol sonucta yuruyerek. Sabah kaldirip getiremeyecegimi biliyosun ben senin habire degisen psikolojine gore hareket edemem ki dedim.

Simdi yarin birgun gelemem derse ben bunu esime nasil diyecegim.

Esine ne diyeceginin bir onemi yok bence, o zaman ne yapacagina dair bir b planin olmali. Krese verebilir misin? Ya da eve bir yardimci tutabilir misin? Kac lira kazanacaksin? Bunun ne kadarini cocugun icin feda edebilirsin bunlari dusun. Ben is ariyorum mesela su an, maasimin gerekirse tamamini cocugumun bakicisina, evin temizlikcisine, evimin ufak ihtiyaclari ve kendi masraflarima verecegim. Sen de oturup bunlari hesaplamalisin

Esine ne diyeceginin bir onemi yok bence, o zaman ne yapacagina dair bir b planin olmali. Krese verebilir misin? Ya da eve bir yardimci tutabilir misin? Kac lira kazanacaksin? Bunun ne kadarini cocugun icin feda edebilirsin bunlari dusun. Ben is ariyorum mesela su an, maasimin gerekirse tamamini cocugumun bakicisina, evin temizlikcisine, evimin ufak ihtiyaclari ve kendi masraflarima verecegim. Sen de oturup bunlari hesaplamalisin

Bunlar olabilseydi zaten onceki evimde yapardim. Bunu annem cok iyi biliyor. Ki suan maasimla hem kira hemde anneme destek icin verecegim.

Esimin konuyla soyle ilgisi var. Hic sevmedigimiz bir semtte ve ev bulamadigimiz icin giris kat tutmak zorunda kaldik yani bunlarin hepsini annem cocuguma bakacagi icin yaptik.

Annenin grielemem diyeceği ortada. Evinde bakmayı teklif edecek bakmak isterse o da.

Şimdiden eşine yolunu yapmalısın.

Bir de şartlar değişmezse çocuğunu erken kaldırmaya alıştırmak da öneri...

Ya surekli degisik konusmasi beni sinirlendiriyor. Ve boz tasinmadan gelirim derken simdi gelemem demesi.

Planlarınızı annneler ya da kayınvalideler üzerine kurmazsanız hiç sorununuz kalmaz.

Bende herzaman boyle dusunurum ama ona destek olmak amac zaten. Maasimin yarisi kiraya yarisi anneme gidecek. Ona destek olacagimiz icin. Suan calismasam da gecinebiliyoruz.

Bunlar olabilseydi zaten onceki evimde yapardim. Bunu annem cok iyi biliyor. Ki suan maasimla hem kira hemde anneme destek icin verecegim.

Esimin konuyla soyle ilgisi var. Hic sevmedigimiz bir semtte ve ev bulamadigimiz icin giris kat tutmak zorunda kaldik yani bunlarin hepsini annem cocuguma bakacagi icin yaptik.
Anliyorum ama kadin vazgectim derse yapilacak bir sey yok. Cocuk hala var sonucta ortada degil mi? Iade edilecek hali yok ,her durumda bir b planiniz olmak zorunda. Cocuk sizin.

Elti muhabbeti de anlaşılmıyor. Ya yazdıklarını düzenle ya da onun için başka konu aç. Senin daha öncelikli problemin çocuğun bakımı zaten.

Aslinda actiktan sonra da okudum ama soyle soyleyeyim; eltim sonucta kaynimdan ayrildi.
Maddi anlamda cok ciddi sikintilar cektik. Ogluna maddi manevi destek olmayip eltime kizim sana ev alacagim demesi cok koydu. Sorun bu yani. Biz almasin demiyoruz ama oncelikle kendi evladina bunu diyebilirdi. Esimin o evde payi var sonucta. Ama kp oyle bir adamki elinde avucta para tutan bir adam degil. Esim bu yuzden kendi hakkini alabilirmi soru isareti bu.

Annen yan çiziyor. İnsan kvden her şeyi beklerken annesinden oldu mu şaşırıyor.

Sana tavsiyem kvye nasıl bozuluyorsanız, annenize de tavrınızı koyun. Sonuçta kv de bi insandı bi insanın annesiydi. Ama başkası yapınca dünyayı yıkıyoruz lütfen yanlış anlama öz eleştiri yapıyorum. Ki kv söz verip tutmamazlık yapmamış. Hiç söz vermemiş direkt. Ama annen vermiş.

Eşinin annesi çocuğa bakacak diye yanına taşınsaydınız aynı şeyi yapsaydı ne yapardıysanız lütfen aynı şekilde adil davran.

O zaman oğlunuzu uyandıracaksınız, dediğiniz gibi bütün gün ağlarsa zaten çekemeyeceği için bu durumu kendi kalkıp gelecektir.

Annen yan çiziyor. İnsan kvden her şeyi beklerken annesinden oldu mu şaşırıyor.

Sana tavsiyem kvye nasıl bozuluyorsanız, annenize de tavrınızı koyun. Sonuçta kv de bi insandı bi insanın annesiydi. Ama başkası yapınca dünyayı yıkıyoruz lütfen yanlış anlama öz eleştiri yapıyorum. Ki kv söz verip tutmamazlık yapmamış. Hiç söz vermemiş direkt. Ama annen vermiş.

Eşinin annesi çocuğa bakacak diye yanına taşınsaydınız aynı şeyi yapsaydı ne yapardıysanız lütfen aynı şekilde adil davran.

Size yemin ediyorumki adil davrandim. Hatta anneme dedimki kv boyle yapsaydi elestirirdin. Tavirli davrandim
Cunku kizdigimi biliyor boyle konulara. Griyi sevmiyorum ya siyah ya beyazdir benim icin hersey.

Her cocuk bir olmaz. Oglum 22 aylik. Ve uzun zamandir 9-10 gibi kalkiyor. Bunu konuda uzun uzun yazdim zaten neden diye soruyorsunuz?

Nereye uzun uzun yazdınız. Miz miz oluyor gibi bisey demissin. Oradan da bişey anlaşılmıyor.

Çocuklar erken uyanır. Hastalığı veya başka özel bir durumu yoksa siz öyle düzen kurduğunuz için geç uyanıyordur. 9-10 gibi uyanması kötü bir özellik zaten. 2 yaşında neredeyse. Acikmiyor mu bu cocuk. Kacta yatiyor da sabah 9-10 gibi kalkiyor.

Bir de sabahları 6 da uyandırmayi bir kaç gün dene bence. Sonra da annene birak oglene kadar o baksin. Sen çalışmaya başlayınca evin düzeni de değişecektir. Sırf seni yakalayıp sabah görmek için erken kalkmaya başlayabilir. Çocukta muhtemelen adapte olacaktır.

Annene gondermesen bakıcı bulman lazım. Sabah 6 da senin eve gelecek bakıcıyı yine zor bulursun. En azından annen. O da yaşlı o da kendi düzenini kurmuş. Sabah 6 da kalkip giyinip gelmek zor gelecektir. Sen zaten evden cikiyorsun cocugu da getir diye dusunuyordur. Bir de annen de çocuğun aynı benim gibi erken kalkmaya alisabilecegini düşünüyor olabilir.

Tek sikinti planlar yapılırken herşeye tamam deyip şimdi iş ciddiye binince yan çizmesi.

Aslinda actiktan sonra da okudum ama soyle soyleyeyim; eltim sonucta kaynimdan ayrildi.
Maddi anlamda cok ciddi sikintilar cektik. Ogluna maddi manevi destek olmayip eltime kizim sana ev alacagim demesi cok koydu. Sorun bu yani. Biz almasin demiyoruz ama oncelikle kendi evladina bunu diyebilirdi. Esimin o evde payi var sonucta. Ama kp oyle bir adamki elinde avucta para tutan bir adam degil. Esim bu yuzden kendi hakkini alabilirmi soru isareti bu.
Ayrilan geline neden ev aliniyor onu anlamadim.Acaba geri donsun diye mi

Nereye uzun uzun yazdınız. Miz miz oluyor gibi bisey demissin. Oradan da bişey anlaşılmıyor.

Çocuklar erken uyanır. Hastalığı veya başka özel bir durumu yoksa siz öyle düzen kurduğunuz için geç uyanıyordur. 9-10 gibi uyanması kötü bir özellik zaten. 2 yaşında neredeyse. Acikmiyor mu bu cocuk. Kacta yatiyor da sabah 9-10 gibi kalkiyor.

Bir de sabahları 6 da uyandırmayi bir kaç gün dene bence. Sonra da annene birak oglene kadar o baksin. Sen çalışmaya başlayınca evin düzeni de değişecektir. Sırf seni yakalayıp sabah görmek için erken kalkmaya başlayabilir. Çocukta muhtemelen adapte olacaktır.

Annene gondermesen bakıcı bulman lazım. Sabah 6 da senin eve gelecek bakıcıyı yine zor bulursun. En azından annen. O da yaşlı o da kendi düzenini kurmuş. Sabah 6 da kalkip giyinip gelmek zor gelecektir. Sen zaten evden cikiyorsun cocugu da getir diye dusunuyordur. Bir de annen de çocuğun aynı benim gibi erken kalkmaya alisabilecegini düşünüyor olabilir.

Tek sikinti planlar yapılırken herşeye tamam deyip şimdi iş ciddiye binince yan çizmesi.

Erken uyandirdigimda mizmizlanip aksama kadar agliyor bunu daha nasil uzun uzun yazayim? Ben uyku duzeni icin elimden geleni gerekli rutinleri olusturdum ama bazen olmayinca olmuyor, illa kural degildir bu cocuk erkenden yatacak diye. Bende biliyorum erkenden yatsin birazda kendime vakit ayirayim ama olmayinca olmuyor. Her cocuk bir degil. Suan oglumun yasitlari da boyle. Bu sefer is strese biniyor. Neden bu kadar takildiniz? Bende bunu anlayamadim.

Ayrilan geline neden ev aliniyor onu anlamadim.Acaba geri donsun diye mi

Soyle, kaynimla ayrildilar ama kp bir oturmak istiyor gelinle obur torununa cok duskun. Ben olsam evet kabul etmem ama herkes bir olmuyor
Ben ayrildigim esimin ailesi ile oturmazdim. Bu yuzden de kp evinizi alana kadar bir oturalim demis.

Back
X