bir kiracı konusu da benden olsun

Kimin kime yorum yapacağına sen mi karar veriyorsun ruh hastası seni...konu benim sana ne oluyor...kim bilir hangi fırsatçı kiracısın, kimbilir hangi gariban ev sahibini yiyorsun yıllardır...bu konuya bu kadar tebelleş olduğuna göre...
Hah şöyle gerçek yüzünü göster dünden beri kıvranıp duruyordun,kalbin kötü o aşikar da diline hakim olmaya çalışıyordun en azından fazla dayanamadın

Çok güldüm biliyor musun.3 tane farklı kiracısıyla bal kaymak geçinen ev sahibiyim. Senin gibi vicdansız olmadığım için mutluyum dualarını alıyorum.

Ayranı yok içmeye akıl veriyo bir de. Canımın içi ev senin değil kayınpederinin bu 1
İki -kimse Sultanbeyli’de oturup senin etilerdeki evinin kirasına denk ücret ödemek zorunda değil.
Üç-konu kayınpederinin kiracısının kira ücreti değil,konu senin utanmadan senin olmayan evin kiracısının senin standardını karşılaması beklentisine girip buna inanıp hayal kurman.
Konunu dün gibi hatırladığım için bilmeyenler için cok mağdur edebiyatı yapabilirsin alkış alırsın kalp alırsın ama herkesten değil
Sultanbeyli kiralarını Etiler bandına mı çekmek istiyormuş ashjjsa.
Ondan sonra tüm Sultanbeyli çeksin tabi. Sonra da nasıl arttı bu kiralar diye ülkece içinden çıkamayalım.

Sultanbeyli kiralarını Etiler bandına mı çekmek istiyormuş ashjjsa.
Ondan sonra tüm Sultanbeyli çeksin tabi. Sonra da nasıl arttı bu kiralar diye ülkece içinden çıkamayalım.
Yok sultanbeyli etiler bir örnekti yorum sahibi hangi ilde bilmiyorum. oldu o zaman hepimiz daha yüksek kiralı yerlere geçelim evimizi de kiracıya ödetelim saçmalığın daniskası

Hah şöyle gerçek yüzünü göster dünden beri kıvranıp duruyordun,kalbin kötü o aşikar da diline hakim olmaya çalışıyordun en azından fazla dayanamadın
Bu mesajdan kötü kalpli olduğumu mu çıkardın ruh hastası seni...Doktora git, ihtiyacın var...

Bu mesajdan kötü kalpli olduğumu mu çıkardın ruh hastası seni...Doktora git, ihtiyacın var...
Bu mesajdan mı sadece 😂konuyu okuyan herkes senin ne olduğunu anladı merak etme linçlere doyamadın iyi kalplı olduğun içindir

Askeri ücrete %49 zam neden geldi. %25 zam az.
%25 zam bence de az bu enflasyonda ama asgariye gelen zamla kıyaslamak sizce ne kadar doğru ?
asgari ücret toplumun en alt tabanına uygun görülen bir ücrettir
buna %500 de zam yapılsa asgari ücretin anlamı ve kime verildiği değişmeyecek
toplumun en yoksul maaşına yapılan zam ile milyonluk evlerin getiri yüzdesini nasıl aynı kefeye koyabiliriz ?
iyi kötü kirada evi olan insanla asgari ücretli vatandaşın yoksulluk seviyesi aynı mı ?
siz eğer enflasyon şu kadar kira zam oranı bu kadar deseydiniz söylediğiniz şey daha anlamlı olurdu
ama ev bark sahibi insanların asgari ücrete göz dikmesi ahlaklı değil
bunu hesaplarken asgari ücreti baz almamanızı rica ediyorum yanlış çünkü

sadece kurduğunuz cümledeki yanlışı ifade etmeye çalışıyorum bu sebeple yorumun sadece bu kısmını aldım

Bu mesajdan mı sadece 😂konuyu okuyan herkes senin ne olduğunu anladı merak etme linçlere doyamadın iyi kalplı olduğun içindir
Konuyu okuyan herkese göre yorum yapmıyorum...Burda linç almak övgü almak da umurumda değil ..ama galiba sen kadınlar kulübünde yaşayan ruh hastalarından birisin...tabi senin hayatın burdan ibaret olduğu için buradaki yorum, övgü, linç, ego tatmini seni çok ilgilendiriyor...aynen devam o zaman belki çok beğeni alırsın....

%25 sınırlamasina artık ihtiyaç duyulmayacağından temmuz 2024 itibari ile uygulamanın sona ereceğini okudum dün.
Bu doğru ise dananın kuyruğu asıl o zaman kopacak.
bence kopmayacak
%25ten önce her ay tuikin sitesinde yasal kira artış oranı yazardı
ve bu da enflasyona göre olurdu
bu uygulama bitince eskiden olduğu gibi herkesin tuik tarafından açıklanan enflasyonu baz alması lazım

%25 sınırlamasını fırsatçı ev sahipleri açıklanan enflasyonun da üzerinde kiralar talep ettiği için getirdiler
ama bu durum ters tepti , özellikle fırsatçı olmayanlar devlete kızıp faturayı kiracıya kesti
enayi gibi hisseti
çünkü ev sahipleri bu defa psikolojik olarak , açıklanan enflasyon atıyorum %70ken biz neden %25 ile sınırlanıyoruz diye sinirlenmeye başladı
yani bence eski sistemle devam edilseydi bu işler bu hale gelmezdi
açıklanan enflasyon oranlarında zam yapma sistemine geri dönünce insanların yorum yapacak fazla bişeyi kalmayacak
2 sene boyunca devlet ev sahiplerine , açıkladığım resmi enflasyonum %70 ama sen kiraya %25 zam yapabilirsin diyerek kendiyle çelişiyordu
artık enflasyon oranında zam yapacaksın dediğinde kendisiyle çelişmeyeceği için
mantıken bişeylerin düzene girmesi lazım
devletin kendisiyle çelişmesi hiç yüksek zam yapma niyetinde olmayanları da yüksek zam yapmaya itti bence
bu işin psikolojik etkileri de çok oldu , bunu kimse konuşmuyor ama böyle .

Askeri ücrete %49 zam neden geldi. %25 zam az.

Benim sivri zekalı eşim 2+1 evi 6 ay önce 2bin tlye kiraya verdi. Ev o zaman ortaklıydı. Geri kalanı üzerimize aldık. 🥴... 6 ay sonra Yüzde 25 zam yapsa evin geliri gideri karşılamıyor.

%100 demiştim ancak hesabıma göre %90 oluyor düzeltmek isterim. Geçtiğimiz yıl benden üç ay sonra alt katım benim kiramın yaklaşık 3 katina kiralandı. Üst katta yaklaşık olarak o fiyata gitti. Bir sene çok makul bir fiyata oturmuşum fiyatı hala aşağı çekmek benim içime sinmedi açıkçası.

Ben bu sene içerisinde evi boşaltacağım. Bu insanlar tok gözlüler dilerim bütün kiracılarından yüzleri güler. Evlerini temiz kullanan insanlar rastgelir. Bir dua almak var birde ah almak var. Kiraci veya ev sahibi farketmez. Mevzu insanca davranmak.

Herneyse kiracı kombiyi bozsa bir yıllık kira ile kombi alamıyoruz

Kombi olayini benim ailem yaşadı aynen dediginiz gibi oldu 😅

O zaman parasını değerlendirmek isteyenlere siz yön verin, madem isteyen istediği gibi değerlendiremiyor 😂Peki ℅25 kalktığında ev sahibiniz ℅50 isterse ne yapmayı ıdüşünüyorsunuz?
Valla ben ev sahibime %100 teklif ettim (öyle 3 bine falan da oturmuyorum yanlış anlaşılmasın) kabul etmedi yüzde 150 istiyor :) yatırdım yüzde 25’i geçtim. Sizin “eski kiracı safsatası” dediğiniz şeyler hak, hukuk, kanun. Tabi ki yüzde 25’te zorlayan kiracı da vardır ama öyle olmayıp yine de mağdur edilen kiracılar da var.

bence kopmayacak
%25ten önce her ay tuikin sitesinde yasal kira artış oranı yazardı
ve bu da enflasyona göre olurdu
bu uygulama bitince eskiden olduğu gibi herkesin tuik tarafından açıklanan enflasyonu baz alması lazım

%25 sınırlamasını fırsatçı ev sahipleri açıklanan enflasyonun da üzerinde kiralar talep ettiği için getirdiler
ama bu durum ters tepti , özellikle fırsatçı olmayanlar devlete kızıp faturayı kiracıya kesti
enayi gibi hisseti
çünkü ev sahipleri bu defa psikolojik olarak , açıklanan enflasyon atıyorum %70ken biz neden %25 ile sınırlanıyoruz diye sinirlenmeye başladı
yani bence eski sistemle devam edilseydi bu işler bu hale gelmezdi
açıklanan enflasyon oranlarında zam yapma sistemine geri dönünce insanların yorum yapacak fazla bişeyi kalmayacak
2 sene boyunca devlet ev sahiplerine , açıkladığım resmi enflasyonum %70 ama sen kiraya %25 zam yapabilirsin diyerek kendiyle çelişiyordu
artık enflasyon oranında zam yapacaksın dediğinde kendisiyle çelişmeyeceği için
mantıken bişeylerin düzene girmesi lazım
devletin kendisiyle çelişmesi hiç yüksek zam yapma niyetinde olmayanları da yüksek zam yapmaya itti bence
bu işin psikolojik etkileri de çok oldu , bunu kimse konuşmuyor ama böyle .

Psikolojik ve sosyolojik yan etkiler var muhakkak. Bununla beraber ben sizin kadar iyimser bakamıyorum. Elbette temennim ve isteğim bu yönde. Umarım siz haklı çıkarsınız.

Ev insana yuvadır. Öyle olmalı. İnsanlar taciz edilmekten veya hakkını alamamaktan evlerinden nefret eder oldular. Ev sahibi de bıkkın kiracıda.

O zaman parasını değerlendirmek isteyenlere siz yön verin, madem isteyen istediği gibi değerlendiremiyor 😂Peki ℅25 kalktığında ev sahibiniz ℅50 isterse ne yapmayı ıdüşünüyorsunuz?
Kimse kafasına göre zam yapamaz, sözleşme imzalanıyor ya hani evi tutarken bilmem hatirladinizmi işte orada yazan neyse o. Yani çevre evler bilmem ne kadar arttı sende şu kadar ver diyemez ev sahibi

Bir şey diyeceğim ama ağzımı bozmak istemiyorum. Bakın adamlar oturalı daha bir sene olmuş, yasal hakları varken yüzde elli artışı kabul etmişler. Etmeseler etmezler adamların yasal hakkı var. Bir de eşim insaflı kabul etti diyorsunuz :KK70: yüzde elli az para mı bir senelik kiracıya? Her sene kiracı mı değiştireceksiniz? Madem para eriyor ilk kiraya verirken biraz yüksekten verirsiniz bütçesine uyan oturur. Bir senede insanları yerinden yurdundan etmek ne demek ya? Bir eve taşınmak yerleşmek kolay iş mi? Hangi yatırıcım aracı bir senede yüzde yüz kâr ettirmiş ki kira ettirsin? Yüzde elli gayet iyi bir oran.
Ev sahipleri istiyor ki kiracı her sene yeni taşınmış gibi kira ödesin. Öyle iş mi olur? Eski kiracı olmanın ne amacı kaldı o zaman? Hadi deseniz ki 5-6 yıldır oturuyorlar kira çok düşük kaldı neyse. Bir senede ne kadar eriyecek allah aşkına? Milletin hakkına girip duruyorsunuz allah gözünüzü doyursun. Bunun acısı çıkar ama.

%25 sınırlamasina artık ihtiyaç duyulmayacağından temmuz 2024 itibari ile uygulamanın sona ereceğini okudum dün.
Bu doğru ise dananın kuyruğu asıl o zaman kopacak.
Kirada olan herkese ve insaf etmeye çalışan her ev sahibine kolaylıklar diliyorum.
Yazık bu insanlara. Herkes birbirine düşüyor.

Bir şeyin yasal olması onu etik, ahlakî veya başka bir ifade ile helal yapmaz.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Fırsatçı olmayan bir kiracıyı ele alacak olursak, evin sahibi olma hasebi ile %50 zam sizce doğru mu?
Maaşlara bir senede %50 zam yapılmıyor. Bunun ortası ne olmalı?
Her iki tarafa da vicdan ve insaf lazım.

Valla ben ev sahibime %100 teklif ettim (öyle 3 bine falan da oturmuyorum yanlış anlaşılmasın) kabul etmedi yüzde 150 istiyor :) yatırdım yüzde 25’i geçtim. Sizin “eski kiracı safsatası” dediğiniz şeyler hak, hukuk, kanun. Tabi ki yüzde 25’te zorlayan kiracı da vardır ama öyle olmayıp yine de mağdur edilen kiracılar da var.
Tabi ki var. Kiracının olduğu gibi ev sahibinin de ahlaksızı, aç gözlüsü var.

X