bir kiracı konusu da benden olsun

Bir soruda benden 8 bine kiracım oturuyor. Suan ayni sitede evler 22 bin. Yaza belkide 25 bin olur. Tek evim ben baska sehirde kiracıyım. 100de 25 cok az ben sonucda tefe tüfeye göre anlastım. Yüzde 25 ile 10 bin oluyor. Tüfeyle 12.300 oluyor. Martta zamlancak kira. ne teklif etmeliyim. Ne hakkini yiyim ne.madur olayım istiyorum.

Bir soruda benden 8 bine kiracım oturuyor. Suan ayni sitede evler 22 bin. Yaza belkide 25 bin olur. Tek evim ben baska sehirde kiracıyım. 100de 25 cok az ben sonucda tefe tüfeye göre anlastım. Yüzde 25 ile 10 bin oluyor. Tüfeyle 12.300 oluyor. Martta zamlancak kira. ne teklif etmeliyim. Ne hakkini yiyim ne.madur olayım istiyorum.
%50 ye yakın olarak 12.300 iki taraf içinde hakkaniyetli olur sanırım

%50 ye yakın olarak 12.300 iki taraf içinde hakkaniyetli olur sanırım
Dimi tefe tufeye göre olsun diyeyim. Eskiden bu hakkımken simdi bunu nasil diycem diye düşünuyorum. Bu 25 olayi herseyi bozdu. Sorum tefe tufe deildiki. Kiracisi cikanlar pahali veriyor.

Dimi tefe tufeye göre olsun diyeyim. Eskiden bu hakkımken simdi bunu nasil diycem diye düşünuyorum. Bu 25 olayi herseyi bozdu. Sorum tefe tufe deildiki. Kiracisi cikanlar pahali veriyor.
Sizin ev sahibiniz ne kadar zam yaptı kiracıyım ben de demişsiniz?

arkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...

.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Allah her zaman vicdanlı.merhametli insanlarla karşılaştırsın böyle aç gözlülerden uzak tutsun tüm kalbi güzel insanları inşallah

16-18 arası bence

Ekimde yeni taşındım o kağıdı imzalattılar mecbur senesi dolunca sorun olur mu diye merak ediyordum. Gerçekten bir şeye yaramıyor mu bilgim yok çünkü.
Tarihsizse ve yapılma tarihi kira sözleşmesiyle aynı gün değilse üzerine tarih atıp işleme koyabilir. Siz de mahkemede imza bana ait değil derseniz süreç uzar. Ama imzanın size ait olduğu ortaya çıkınca boşaltırsınız evi. Yargılama giderlerini kim ödüyor ondan emin değilim.

Sözleşmemiz var . Geçen sene de sıkıntı çıkardı. Bilmiyorum yildim sanırım. Eğer durum olursa çıkmayı düşünüyorum ama gördüğünüz gibi aç gözlü olan insan bir sene sonra yine enflasyon kadar zammı kabul etmiyor . Gitsem ne değisecek onu da bilmiyorum . En iyisi ülkeden gitmek onun için çabalıyorum
Haklısınız valla bu ülkede o kadar aç gözlü insan dolu ki kredi borcumu ödeyemiyorum demiş şaka gibi bide kiracının sorunumu o insanlar insanlığını da kaybetmişler iyice yazik valla ben kiracı değilim ev sahibiyim ama böyle aç gözlü insanları gördükçe çıldıriyorum valla sanki hiç ölüm yokmuş gibi yaşıyorlar.

Kira sözleşmesinde tefe Tüfe diye yazıyorsa o geçerli olur zaten özel oranda anlasmisiniz sonuçta ki yazılı beyan yoksa da tefe Tüfe olur yine sözlü anlaşmada kabul edilir

5 senenin altındaysa kiracı, o dönem açıklanan enflasyon oranını baz almak mantıklı olur
iyi insanlarsa memnunsanız genel anlamda, zıtlaşmadan güzellikle halledebilirsiniz
8den 16ya falan çıkarmayın çok ağır olur
3 bin olsa direkt 6 yapın geçin derdim ama rakamlar da önemli

öncelikle şunu söyliyim yazılarınızdan çok ucuz var.ş biri olduğunuz belli
Seviyenize inmeyeceğim
Düzgün bir üslupla yazayım,
Anlamayacaksınız ama deneyelim 😃

Ege bölgesinde en büyük sanayi şehrinin merkezinde 3+1 de 2500 tl ye oturuyor BU NORMAL MI?
ve bizde bitişik komşu ilin ilçesindeyiz burası daha ucuz ama gel görki metropol göbeğinde ki 2500 a ben 8500 a oturuyorum
Ve kiracıyı çıkarmadık oturmaya devam ediyor
ANLADINIZ MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?
2500 tl ye oda yok 3+1 de oturmak normal miiiiiiiiiiiiii
Ayranınız varmış madem içmeye, biraz kendinizi geliştirin hep gayrimenkule yatırım yapmayın😃
Çok saldırgan ve dürtüsel buldum sizi.
2500 e oda mı yok. Ben 2000 oturuyorum( nidan da zam gelecek bakalım ne olacak) ev sahibimin diger kiracısı 2000. Aynı apartmanda başka bir komşu 2500 e oturuyor. Bu insanlara gelmiyor mu enflasyon bir size mi geldi? Alt katım 1. 5 senedir boş ev sahibi eşyalı sekilde kiracı arıyor ama 9 10 bin istiyor haliyle 1.5 senedir boş duruyor. Bu kiraların bu kadar artma sebebi de bazı ev sahiplerinin kurnazlıgı açgözlülügü.. bence siz benim ev sahibim neden bu kadar çok istedi diye sorgulayın. Ayrıca ev dd kayınpederin belki o bu zammı uygun görmüş.

Buna ben de katılıyorum. Resmi enflasyon oranında bile kira artışı yapılamayacağını duyan ev sahipleri çoook haklı olarak yeni kiraya verecekleri yerlerin fiyatını yükseltti. Yasa böyle diyip bu haksızlıktan nemalanmaya çalışmak da ayıptır. Geçmişte köle sahibi olmak da yasaldı, kimisi bu yasadan da faydalandı.

Serbest piyasaya müdehale her zaman yokluk ve sonucunda fiyat artışı oluşturur. Bu %25 çıktığında bayram edenlere daha geniş açıdan bakan insanlar yapmayın etmeyin diye uyarmıştı ama kimse dinlemedi. Şimdi de uzun yargılama sürelerini bazı kötü niyetli insanlar arkasına almaya çalışıyor. Daha önceki mesajlarda da yazdım, insanlar mülakatla ev tutar, ilandakinden yüksek fiyat teklif etmek zorunda kalacaklar. Bunları uydurmuyorum, yaşadığım ülke bu halde. Kimse önceki ev sahibiyle arabulucuya gitmiş mahkemeyle uğraşmış insana ev vermek istemez.
evet zaten zam yapma konusunda sorun yaşayabilirim o halde yüksekten kiraya verelim trendi başladı
bu da fiyatları zıplattı
ek olarak tahliye taahhütnamesinin bu kadar yaygınlaşma sebebi de bu zaten
benim ev sahibim bile yeni kiracısına tahliye taahhütnamesi imzalatmış
ki asla bunu kullanacak biri değildir
ama kendini güvenceye almak için imzalatmış adam

16-18 arası bence
Ona itiraz ederler heralde
Kira sözleşmesinde tefe Tüfe diye yazıyorsa o geçerli olur zaten özel oranda anlasmisiniz sonuçta ki yazılı beyan yoksa da tefe Tüfe olur yine sözlü anlaşmada kabul edilir
Evet tüfe yazılı ama devlet 100de25 dedigi icin buna itiraz ederlermi bilemiyorum
5 senenin altındaysa kiracı, o dönem açıklanan enflasyon oranını baz almak mantıklı olur
iyi insanlarsa memnunsanız genel anlamda, zıtlaşmadan güzellikle halledebilirsiniz
8den 16ya falan çıkarmayın çok ağır olur
3 bin olsa direkt 6 yapın geçin derdim ama rakamlar da önemli
5 senenin altinda eve yazin 25 i bulur o sitede kira ama bence adil olan yazim en fazla 20 olmasıdır yeni vereceklerin. Benim suan 8 bin 1 yıllık kiracım 15 olmasun isterim tabiki ama hakkım yok buna tufeyle 12.300 yapiyor 12.500 diyim diyorum ama illa 100de 25 dermi bilmiyorum . Gelirleri iyi biliyorum. Umarim tufeyr itiraz etmezler

Evet tüfe yazılı ama devlet 100de25 dedigi icin buna itiraz ederlermi bilemiyorum

5 senenin altinda eve yazin 25 i bulur o sitede kira ama bence adil olan yazim en fazla 20 olmasıdır yeni vereceklerin. Benim suan 8 bin 1 yıllık kiracım 15 olmasun isterim tabiki ama hakkım yok buna tufeyle 12.300 yapiyor 12.500 diyim diyorum ama illa 100de 25 dermi bilmiyorum . Gelirleri iyi biliyorum. Umarim tufeyr itiraz etmezler
Sözleşmede hangi oran yaziyorsa o geçerli olur normal de çünkü siz aranızda belirlemissiniz.

işinin erbabı olan kişiler o kiraların şişirme olduğunun farkında
kendi ev sahibim de piyasa fiyatlarının abartı olduğunu gerçekdışı olduğunu söylemişti
emlakçı tanıdığımda benzer söylemlerde bulundu
ben emsal meselesine FAZLA takılmayı doğru bulmuyorum
parayı veren düdüğü çalar mantığı ile evleri her parası olana verirsek
düzgün kiracı diye bişi kalmaz piyasada
isterse emsal 50 bin olsun o ev sahibi belki de dolandırıcı belki kara para aklayan birine kiralıyor o evi ? nerden bileyim ?
esenyurtta pahalı rezidanslarda suçulular belalılar oturuyormuş mesela baksanız kirası belki 40-50 bin ama
içine girende hayır yok

bence kiracınız evden ve sizden memnunsa
gelirleri de müsaitse güzel tatlı dilli bi konuşmayla tüfe oranına okey derler
benim çevremde ev sahibiyle takışan kim varsa orta yol bulamadığı için inadına %25 yapıp yolladı
iyi niyet ve inatlaşmamak önemli

Öyle derse benim de ev sahibim bu şekilde yaptı aksi halde kendi evime geçmek durumunda kalırım dersiniz kendi evinize geçme olayı olmaz mı acaba hem kiraya vermek hem kiracı olmaz zor malesef artık..

X