• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kayınvalide Sorunsalıda Benden :(

Eşinlemi konuşsan acaba öncelikle. Annesinin konuşmasını vs. eşinde bilsin.

Bence biraz olgunlaşmanız gerek.Eşinizle yaşadığınız ufak tefek sorunları ailelere yansıtmak çok çok yanlış.Bir de ister dersaneye gidin ister sınava hazırlanın siz o evin gelinisiniz ve misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlamalısınız gerek.Yorgun olsanız bile bunu karşıdakine yansıtmamalısınız. Bide iyi niyetli bile olsa sosyal medyada yazılan imalı sözler farklı algılanıyo.Ben çok sinirli bile olsam sosyal medyada imalı sözler paylaşmam.Biri üzerine alır ne gerek var polemiklere..

anneniz,damadını şikayet için aradıysa,kayınvalideniz de oğlunu savunmak için,sizi şikayet etmiş.

annenizin ne konuştuğunu,nasıl konuştuğunu bilmiyorsunuz.kayınvalidenin de annenizin de tavrı yanlış.ben anneniz olsam,siz anlatınca,beni ilgilendirmez derim,çıkarım kenara.iki gün sonra,siz iyi olursunuz.,o kötü.bu işler böyledir.

Cnm bende o şekilde mantıklı buluyorum ancak bulunduğum yerde de tekim arkadaşım yoktu paylaşacağım üzüntümün hışmıyla aradım tabiki yanlış olabilir ona bişey demiyorum. Kayınvalidem iyi olsunlar bende üzüldüm değilde benim üzerimden yürümesi benim canımı sıktı.

Aslında sizin benim annem gibi bir anneye ihtiyacınız olabilir. Ama ben misal tam sizin anneniz gibi bir anne olurum sanırım. Biri bana bir haksızlık anlattığında dayanamayıp hemen telefona sarılıp bunu çözme zorunluluğu hisseden. Ama sizin kızım bu o kadar da büyük sorun değil, ya da bak şu şu şekilde konuş halletmeye çalış diyip sadece sizinle konuşup size öğütler veren birine ihtiyacınız var. Anneme eşimle ilgili bir şey anlatsam ki basit şeyler hemen ona hak verir. Azıcık benim haklı olduğum bir konuda da o konunun büyük sorun haline getirilmesine değecek bir şey olup olmaması ile ilgili konuşur. Ben bunu yapabileceğimi sanmıyorum kendi çocuklarıma ama olması gereken o.

Yapmacıklık demişsiniz bir de. Evet böyle insanlar oluyor. Hani büyük büyük sevgi gösterileri ama içten gelmiyor. Ama inanın sorun değil. Yani arada saygısızlık yoksa bunlar tolere edilebilecek şeyler. Onlar da sizi soğuk buluyordur misal. Ama sizin insanlarla iletişiminize karışma hakları var mı?

Sosyal medya olayında sizi haksız buluyorum. Facebook üzerinde trip atma zamanlarını geçtik. Tabiki de ne paylaşacağınıza karışamazlar ama karışamamaları sizin paylaşımlarınızı mantıklı ve doğru yapmıyor.

Ay resmen iki yuzluluk ama bu? Madem rahatsiz oldun bir ay ne bekledin be kadin? Hem ne alaka esiniz hakkinda konusurken sizden serzeniste bulunmasi? Yapmacik guluslerle her seyi ortebileceklerini saniyor insanlar. Valla hic haz etmem, benden uzak olsun bu prototipteki insanlar .s
Bence bir sekilde tepkinizi belli edin. Sinirlarinizi zorlayarak agirlamissiniz zaten. Daha ne yapacaktiniz?
Eşiyle ilgili konusurken gelin hakkinda sikayette bulunmasi ne alaka biliyor musunuz? Sen bana benim çocuğumu kötülersen ben de sana senin çocuğunu kötülerim. Yani bir cesit anneler savaşı:halay:

Bence biraz olgunlaşmanız gerek.Eşinizle yaşadığınız ufak tefek sorunları ailelere yansıtmak çok çok yanlış.Bir de ister dersaneye gidin ister sınava hazırlanın siz o evin gelinisiniz ve misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlamalısınız gerek.Yorgun olsanız bile bunu karşıdakine yansıtmamalısınız. Bide iyi niyetli bile olsa sosyal medyada yazılan imalı sözler farklı algılanıyo.Ben çok sinirli bile olsam sosyal medyada imalı sözler paylaşmam.Biri üzerine alır ne gerek var polemiklere..

Her sorunu anlatmıyorum anlatılması gereken birşeydi anlattım. Evin gelini lakabı bana çok iti ci geliyor hizmetçi değilim ben. Çayımı meyvemi güler yüzümü eksik etmedim büyüğe saygısızlık etmedim. Ne yapmam lazımdı daha ? ellerini ayaklarınımı öpecektim. ? Nasılsınız diye sordu bende yorgunum biraz yoğun çalışıyorum dedim . Gülerek esşim için x bana yardım cı olmuyor dedim. Eşimde espri yaptı Hepberaber gülüştük

Eşiyle ilgili konusurken gelin hakkinda sikayette bulunmasi ne alaka biliyor musunuz? Sen bana benim çocuğumu kötülersen ben de sana senin çocuğunu kötülerim. Yani bir cesit anneler savaşı:halay:
Öylede ama benim eşime yapmış olduğum bişeyi değilde kendilerine yapmamış olduğum bişeyi yapmışım gibi söylemeleri sıkıntı zoruma giden o. bu olaylardan sora da kayınvalidem beni hiç aramıyorum eşimide benim yanımda hiç aramıyor

Şunuda belirteyim eşime o kadr sitemkar olmamda şöyle hafta içi çalışıyorum haftasonu dershane maaşımdan elime para kalmıyor. Eşiminkide kendi kredisine gidiyor. Evi temizletmek için param kalmadığından kimseyi alamıyorum yardımcı. Üstüne yetişemediğimde benim için değil kendin için okuyorsun gibi laf söyleyince zoruma gitti sitem ettim bende. Ogünde dışardan geldim yorgun argın hem evi toparlıyorum hem eşime yardımcı oması için rica ediyorum oda tvde maç izliyordu domultum kayınvalideme söyledim konuşma arasında . Kendisi başka türlü algılamış

siz eşinizi annenize şikayet ederseniz eşinizin annesi de aynısını yapar. tamam siz annenizle dertleşeceksiniz tabi ki ama onun eşinizi araması ardından annesini araması? biraz empati. sizin kayınvalideniz aynsını yapsa mesla?

Öylede ama benim eşime yapmış olduğum bişeyi değilde kendilerine yapmamış olduğum bişeyi yapmışım gibi söylemeleri sıkıntı zoruma giden o. bu olaylardan sora da kayınvalidem beni hiç aramıyorum eşimide benim yanımda hiç aramıyor
Ne yapsın elindeki kozları değerlendiriyor savunmaya geçmiş

tatilde geldikleri zaman mecbur görüşeceksiniz
nasıl davranmanız gerekdiğini bilemedim . ama eşinizden şikayet etmeyin en başta kayınvalidenize o zaman.

tatilde geldikleri zaman mecbur görüşeceksiniz
nasıl davranmanız gerekdiğini bilemedim . ama eşinizden şikayet etmeyin en başta kayınvalidenize o zaman.
kesnlikle konuşmam daha o şekilde birazda resmi olucam

siz eşinizi annenize şikayet ederseniz eşinizin annesi de aynısını yapar. tamam siz annenizle dertleşeceksiniz tabi ki ama onun eşinizi araması ardından annesini araması? biraz empati. sizin kayınvalideniz aynsını yapsa mesla?
kayınvalidem genelde arar zaten beni en konuşurum aslında eşim açmış olsaydı telefonu ona kızmayacaktı aranızda ne sıkıntı var oğlum ne lduda böyle davrandın fekan dicekti ama eşim cevap vermedi

kesnlikle konuşmam daha o şekilde birazda resmi olucam
canımcım. zaten eşler şikayet edilmiyor ki kayinvalideye.
ne zaman sana hak verdiklerini düşünebilirsin ki.
hadi kendi annene sikayet et ama . oğlunu şikayet edince garipsiyorlar. ki oğluna toz kondurmaz . eşin de yine makul bi insan . söylediğin şeyleri almış gelmiş .
ne bileyim . yani çok bi şikayet etme halinden .
yoruluyorsun belki ama okumak mühendislik sınavlarına hazırlanmak isteyen sensin. ve bi şekilde ev hayatı ve sınav ders hayatını da birleştirip harmanlaman lazım .

Kaynanalar bayılıyor kızın annesine kızını gömmeyi. yapacak bişey yok mesafeliysen mesafeni bir kat daha arttır.

kayınvalidem genelde arar zaten beni en konuşurum aslında eşim açmış olsaydı telefonu ona kızmayacaktı aranızda ne sıkıntı var oğlum ne lduda böyle davrandın fekan dicekti ama eşim cevap vermedi

olsun. yine de yanlış. annesi açmasa bu sefer de babasını mı arayacaktı anneniz?

Slm hatunlar. Elimden geldiğince kayınvalidem ile sorun yaşamamaya gayret göstersemde maalesef kayınvalideme baya bir kırıldım ve nasıl davranmam konusunda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Kayınvalidem yapı olarak pohpohlanmayı yüzüne gülünmeyi canım cicimli olmayı çok sever herkesle öyledir. Bizde aileden yapı olarak öyle değiliz. Banada aynı şekilde davranır bende ilk zamanlar zorlansamda onun istediği şekilde davranmaya çalışıyorum. ancak şöyle bişeyde var bana cnm cicim yavrum derken samimi bulmuyorum kendisini yapmacık geliyor. Kayınvalidem ve görümcem başka şehire taşındılar bu sene üniversite dolayısıyla. Gidip gelirler. 2 ay kadar önce yine bi kaç günlüğüne evlerine geldiler. Bende onlar gelmeden 2 hafta kadar önce taşınmak zorunda kalmıştım. Babam sağolsun memleketten geldi çok yardımcı oldu onun yardımıyla evimi yerleştirdim. Normalde çalışıyorum o hafta izin almıştım. Soraki hafta işe başladım ve mühendislik sınavına hazırlanmak için haftasonlarıda dershaneye gitmeye başlamıştım. Haftasonu dershaneye gittim 3 te çıktım ordanda işyerimzde doğum yapan bir arkadaşa ziyarete gittik 6 da ordan çıktım eşim aldı. Sora eşim anneannem gelmek istiyor felan demişti bize evimize hiç gelmemişti iyi tamam geldisnler annenlerle dedim ama evde yemek yok ya bişey al yada çaya felan gelsinler dedim o arada pazara felan gittik eve geldik saat 7 civarı geç olmaya başladı eşime dedim git lda gel hadi annenleri dur onu yapayım bunu yapayım vs oyalandı. Bende evi toparlayayım dedim. Eşime azcık yardım ol dedim kendi işleri ile oyalandı yardımcı olmadı sora gitti. Bende evi toparladım çayı meyveleri hazırladım kestane çizdim fırınladım. Dershanedende hoca bir sürü test vermişti hem onları yapıyorum hem bekliyorum arıyorum nerde kaldınız die yemeğe oturmuşlar felan neyse 9 da eve geldiler. Burada babamda bşka biyere gitmişti memlekete henüz gitmemişti oda geldi. Bende hafta içi çalıştığım ve hafta sonu ilk dershaneye başladığım için çok yorulmuş ve uykusuzdum kendimi aşırı yorgun hissediyordum. Geldiler hoş beş felan anneanneyi onlar pek ciddi dinlemezler hehe derler öyle geçerler. Eşim kayınvalide görümcem kendi aralarında konuşup gülüşüyorlar anneannede bana bişeyler anlatmaya çalışıyor bende dinlemeye çalışıyorum ama ne dediğini pek anlayamıyorum bişeyde diyemiyorum. Arada kayınvalidem nasılsın yavrum felan iyiyiz çok şükür idare ediyoruz biraz yorgunum dershene iş felan gülerek eşim için hiç yardımcı olmuyor çok yoruluyorum dedim. Çaylarını meyvelerini vs getirdim. Saat 23-23.30 civarı gittiler eşim bıraktı geldi bende sorulara devam ettim eşimle hoca sınıfımı değişmesin diğerlerinden geri kalmıyım diye eşimin yardımıyla gece 2 ye kadar bitirdik 2 den sora yattık sabahta dershaneye gittim. Neyse Bu olaydan 1 ay kadar sora eşimle bi sıkıntı olmuştu. Aramızda ilkin çözemedik sora anneme bahsetmiştim annemde konuşmak için eşimi aradı eşim telefonlarına cvp vermedi. Annemde büyük olarak kayınvalidemi aradı işte yektanın eşi ni böyle davranıyor felan. Aralarında konuşmuşlar kayınvalidem anneme yekta ya söyleme ama evine gittiğimizde bize çok ayıp etti dersim var dedi görümcemde dersin varsa o zmn biz gidelim yenge felan demişmiş. Beni arayıp sürekli şikayet ediyor eşinden felan. Annem söyledi bunları ben şok oldum ve çok kırıldım. Bu haftada sömestır tatiline geldiler haftasonu yanlarına gideceğiz ve nasıl davranmalıyım sizce bendemi sorun var?

bana sizde sorun var gibi geldi :kahve: aranızda sorun oluyor, annenize analtıyorsunuz onu geçtim annne damtı arıyor ona da ulaşamyınca kayınvalideyi arıyor kadın da haklı olarak savunmaya geçmiş, benim ki kara da senin ki çok mu ak diye. siz çocuk değlsiniz, kocaman evli barklı yetişkin insnalarsınız, şok oldum yazdıklarınızı okuyunca, sanki kreşe gidiyor gibisiniz ve eşiniz de kreşten arkadaşınız, saçını çekmiş anneniz de annesine şikayet ediyor. ayrıca sanırım çok nazlısınız, alt tarafı çaya gelmişler, yemek değil bir şey değil, neden bu kadar abarttınız? hepimiz yorgun olabiliyoruz. eğer anneniz damatı kötülemek için kayınvalideniz ararsa, siz de laf duymaya hazırlıklı olun. benim evliliğimde böyle bir durum ancak boşanma sırasında gerçekleşir, artık başedemiyordumdur ailemi katarım. onun dışında ne kayınvalideye ne de anneme eşimi şikayet etmem!

Her sorunu anlatmıyorum anlatılması gereken birşeydi anlattım. Evin gelini lakabı bana çok iti ci geliyor hizmetçi değilim ben. Çayımı meyvemi güler yüzümü eksik etmedim büyüğe saygısızlık etmedim. Ne yapmam lazımdı daha ? ellerini ayaklarınımı öpecektim. ? Nasılsınız diye sordu bende yorgunum biraz yoğun çalışıyorum dedim . Gülerek esşim için x bana yardım cı olmuyor dedim. Eşimde espri yaptı Hepberaber gülüştük
el ayak öpün demeyiz tabi .
ama yani nasılsın deyince adettendir iyiyim siz nasılsınız deriz biz .
ne yorgunluklar bilirim yine de iyiyim derim.
çünkü gerçekten beterin beteri , zorun zoru var .
o yüzden evinize gelene siz yorgunum derseni z. üstüne de eşinizin yardımcı olmadığığn söylerseniz olmaz tabi. gelenler misafir. keşke gelmeseydiniz der gibi olmuş .
ama o bunu değil eşinizin yardımcı olmadığını söylemiş sadece. o da iyidir yine.

Back