Bir kaka meselesi :(

Rica ederim ne demek. Makata bir şeyler göndermenin tek mantığı bağırsak hacmini artırıp makat kaslarını harekete geçirmek. O yüzden içeri ne gönderdiğinizin bir önemi yok mekanik anlamda. Sadece örneğin fitil gönderirseniz, sabun sokarsanız tahribata sebep olursunuz. Temiz ılık su gönderirseniz nötr bir durum oluşur. Ilık okyanus suyu, uygun yaşa geldiğinde ballı ılık su, çocukluk cağına geldiğinde epsomlu su ayrıca faydalı bir tercih olur. Yalnız şırınga kullanmamanızı tavsiye ederim, ucunun ince olduguna bakmayın, kenarlari yuvarlatılmış olmadığı, bebek de makatı gevşetemeyeceği için makata zarar veriyor. Benim bebeğimde hafif çatlak oluşmuştu bu yüzden. Şırıngalı lavman setleri var. Hortumlu burun aspiratorleri gibi dizayn edilmiş. Makata giren yuvarlatılmış bir uca hortum bağlı, hortum da şırıngaya. Makata girecek kısmı zeytinyağına bulayın, ılık temiz su ya da okyanus suyu verin yavaş yavaş. Bebekler için satılan tek kullanımlık lavmanlar var, internetten onların kaç ml olduğunu öğrenin, suyu da o kadar verin. O miktar işe yaramazsa fazlasını doktora danışırsınız.

O kadar rahatlamış ki yavrum 3 buçuk saattir uyuyor. :KK43:
Zaten genel olarak keyiflidir, iştahı yerindedir, uykusu da iyidir. 9 günden sonra huzursuzluk yaşıyor bu kaka mevzusu yüzünden.

Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Bir yandan diyorum ciddi bir derdi olsa hep huzursuz olur. Bu kadar gün istahina, uykusuna mutlaka yansır.
Bir yandan diyorum neyi ne kadar biliyorsun ki..
Özellikle sizin yazdiklariniz, önerdiğiniz hesaplara vs göz attım da çok cahil hissettim.
Kullandığım şampuandan, fitile kadar...
Yaptırdığım aşılara kadar içim acabalarla dolu..
Bilmemek daha rahat sanırım.
Bildikçe işler zorlaşıyor dimi :KK43:

Ben şimdi bundan sonraki aşılar için nasıl yol izleyeceğim? Şimdi de kafaya onu taktım.
Drlar mutlaka yaptır diyor.
Okuduklarım beni düşündürüyor..
Bir sonraki kaka sıkıntısına kadar bunlara kafa yorarım.
Where is this huzur yani :KK14:

O kadar rahatlamış ki yavrum 3 buçuk saattir uyuyor. :KK43:
Zaten genel olarak keyiflidir, iştahı yerindedir, uykusu da iyidir. 9 günden sonra huzursuzluk yaşıyor bu kaka mevzusu yüzünden.

Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Bir yandan diyorum ciddi bir derdi olsa hep huzursuz olur. Bu kadar gün istahina, uykusuna mutlaka yansır.
Bir yandan diyorum neyi ne kadar biliyorsun ki..
Özellikle sizin yazdiklariniz, önerdiğiniz hesaplara vs göz attım da çok cahil hissettim.
Kullandığım şampuandan, fitile kadar...
Yaptırdığım aşılara kadar içim acabalarla dolu..
Bilmemek daha rahat sanırım.
Bildikçe işler zorlaşıyor dimi :KK43:

Ben şimdi bundan sonraki aşılar için nasıl yol izleyeceğim? Şimdi de kafaya onu taktım.
Drlar mutlaka yaptır diyor.
Okuduklarım beni düşündürüyor..
Bir sonraki kaka sıkıntısına kadar bunlara kafa yorarım.
Where is this huzur yani :KK14:
Ilk kez anne oldunuz sanırım, artık huzur yok, aramıza hoş geldiniz 🙃

Aşı konusunu şöyle düşünün... Türkiyede sezaryen oranları 90lı yıllarda yuzde 12 civarlarindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Şu an sezaryen oranı yuzde 60. Sezaryen olan annelere sorsanız yuzde onu belki planlı diyecek, geri kalan çatım dardı, suyum bitmişti, nabız düşmüştü vs bir çok neden sıralayacak, çünkü doktorların sezaryen gerekçeleri bunlar oluyor. Refahın cok yüksek olduğu kuzey avrupa ülkelerinde sezaryen oranı yuzde onlari gecmiyor. Şimdi siz kendiniz karar verin Turkiyedeki 100 annenin 60ını sezaryene mecbur eden doktorların sebepleri gerçekten geçerli mi? 30 yıl içinde sezaryen oranı yuzde altıyüz artabilir mi? Kuzey avrupa ülkelerindeki kadınların türk karınlarından ne kadar farkı var? Fakat gelin görün ki normal doğum yapmak isterseniz mumla doktor aramanız gerekir.

Aşı karşıtı çok fazla doktor var fakat onlari da mumla aramanız gerekir. Çünkü normal dogumdan farklı olarak dunya devletlerinin politikası aşılama yanlısı olduğu için aşı karşıtı doktor açıkça görüş bildirip hasta bilgilendirmeye kalkışırsa bir sikayet durumunda cok zorda kalır. Aşı zorunlu değil ama devlet destekli.

Aşı konusu inanılmaz geniş ve ayrıntılı bir okuma yapmayı gerektiriyor üzerimizde kurulan korku politikasının yönlendirdiği yargılardan arınıp objektif bir karar verebilmek için. Tavsiye ettigim kitaba geç kalmayın derim, ben daha hala bebegimle yaşadıklarımı hatırladıkca diyorum neden kimse de benim kulagima su kaçırmadı, upuzun prospektusu olan bir ilaca neden ilahi su muamelesi yapip hic araştırmadim diye hayiflaniyorum.

Bu arada her aşı öncesi sağlık personelinin ebeveyni aşı riskleri hakkında bilgilendirmesi zorunlu. En azından aşıdan önce bilimsel bir dille size riskleri anlatmalarini isteyin. Ben de cocuklarima yaptiriyorum turp gibiler gibi halk agzini kullaniyorlar ikna etmek için ama siz ille bilimsel dil isteyin, yan etkileri, komplikasyonlari, icerikteki maddelerin ne anlama geldigini anlatsinlar size.

Ilk kez anne oldunuz sanırım, artık huzur yok, aramıza hoş geldiniz 🙃

Aşı konusunu şöyle düşünün... Türkiyede sezaryen oranları 90lı yıllarda yuzde 12 civarlarindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Şu an sezaryen oranı yuzde 60. Sezaryen olan annelere sorsanız yuzde onu belki planlı diyecek, geri kalan çatım dardı, suyum bitmişti, nabız düşmüştü vs bir çok neden sıralayacak, çünkü doktorların sezaryen gerekçeleri bunlar oluyor. Refahın cok yüksek olduğu kuzey avrupa ülkelerinde sezaryen oranı yuzde onlari gecmiyor. Şimdi siz kendiniz karar verin Turkiyedeki 100 annenin 60ını sezaryene mecbur eden doktorların sebepleri gerçekten geçerli mi? 30 yıl içinde sezaryen oranı yuzde altıyüz artabilir mi? Kuzey avrupa ülkelerindeki kadınların türk karınlarından ne kadar farkı var? Fakat gelin görün ki normal doğum yapmak isterseniz mumla doktor aramanız gerekir.

Aşı karşıtı çok fazla doktor var fakat onlari da mumla aramanız gerekir. Çünkü normal dogumdan farklı olarak dunya devletlerinin politikası aşılama yanlısı olduğu için aşı karşıtı doktor açıkça görüş bildirip hasta bilgilendirmeye kalkışırsa bir sikayet durumunda cok zorda kalır. Aşı zorunlu değil ama devlet destekli.

Aşı konusu inanılmaz geniş ve ayrıntılı bir okuma yapmayı gerektiriyor üzerimizde kurulan korku politikasının yönlendirdiği yargılardan arınıp objektif bir karar verebilmek için. Tavsiye ettigim kitaba geç kalmayın derim, ben daha hala bebegimle yaşadıklarımı hatırladıkca diyorum neden kimse de benim kulagima su kaçırmadı, upuzun prospektusu olan bir ilaca neden ilahi su muamelesi yapip hic araştırmadim diye hayiflaniyorum.

Bu arada her aşı öncesi sağlık personelinin ebeveyni aşı riskleri hakkında bilgilendirmesi zorunlu. En azından aşıdan önce bilimsel bir dille size riskleri anlatmalarini isteyin. Ben de cocuklarima yaptiriyorum turp gibiler gibi halk agzini kullaniyorlar ikna etmek için ama siz ille bilimsel dil isteyin, yan etkileri, komplikasyonlari, icerikteki maddelerin ne anlama geldigini anlatsinlar size.

Evet ilk :KK43:
Çok da zormuş doğrusu..

Sağlık ocağındaki çalışanlar biliyor mu ki o kadar detay acaba?

Hiç birine güvenmiyorum esasen.
Ama işin uzmanı onlar diyerek boyun eğiyorum.

Yaptırmasam da bir sorun yaşasam ee biz yaptır demiştik diyecekler diye uyuyorum denilene.
Içim rahat değil ki ama..

Kızım prematüre olduğu için daha çok dr ağzında her şeyim. En ufak ihmalim zaten olan sıkıntılarımızı büyütür mü diye korkuyorum..

Inanir mısınız sadece şu kaka sorunu için saatlerce höykür höykür ağlayasım var şuan :KK43:

Can sorumluluğu hiç bir şeye benzemiyormuş..

Bir de bill gatesin bir ted konuşması var, innovating to zero adında, aşağı ekliyorum, mutlaka izleyin. Kendisi biliyorsunuz microsoftun kurucusu fakat ayni zamanda tohum ve aşılar üzerine ciddi yatırımlar ve bağışlar yapıyor. Bahsettiğim konuşmada dünyadaki oksijenin nufusun artmasina paralel olarak artan karbondioksit salinimini tolere edemeyecegini, bu yuzden nufusun azaltılmasının dunyanin geleceği icin gerekli oldugunu söylüyor. Eğer aşıları ve üreme sağlığı hizmetlerini dogru kullanabilirsek nüfusu 1 buçuk milyar azaltabiliriz diyor. Aşı hayat kurtariyorsa nasil olur da nufusun bir bucuk milyar azaltilmasina arac olarak gosterilebilir degil mi? Tedi biliyorsunuz, çığır açmış kişilerin onceden hazirlanarak ufuk acıcı planli konusmalar yaptığı bir platform. Yani basit bir dil surcmesi gibi de yorumlanamaz bu cümle. Ureme sağlığı hizmelterk ayri konu. Tohum ıslahı denen gdo ise bir baska derin yara insanlik için. Her birine ciddi mesai harcayıp okumak anlatmak lazim.

Bir de bill gatesin bir ted konuşması var, innovating to zero adında, aşağı ekliyorum, mutlaka izleyin. Kendisi biliyorsunuz microsoftun kurucusu fakat ayni zamanda tohum ve aşılar üzerine ciddi yatırımlar ve bağışlar yapıyor. Bahsettiğim konuşmada dünyadaki oksijenin nufusun artmasina paralel olarak artan karbondioksit salinimini tolere edemeyecegini, bu yuzden nufusun azaltılmasının dunyanin geleceği icin gerekli oldugunu söylüyor. Eğer aşıları ve üreme sağlığı hizmetlerini dogru kullanabilirsek nüfusu 1 buçuk milyar azaltabiliriz diyor. Aşı hayat kurtariyorsa nasil olur da nufusun bir bucuk milyar azaltilmasina arac olarak gosterilebilir degil mi? Tedi biliyorsunuz, çığır açmış kişilerin onceden hazirlanarak ufuk acıcı planli konusmalar yaptığı bir platform. Yani basit bir dil surcmesi gibi de yorumlanamaz bu cümle. Ureme sağlığı hizmelterk ayri konu. Tohum ıslahı denen gdo ise bir baska derin yara insanlik için. Her birine ciddi mesai harcayıp okumak anlatmak lazim.

Sonra da kafayı yemek lazım:)

Siz aşıları yaptırmıyorsunuz o halde sanırım.
Merak ettiğim bir şey var.
Aşı yaptirmiyorum yavrum da kolay kolay hasta olmaz bağışıklığı daha güçlü diyebilir mi aşı yaptırmayan anneler?

Evet ilk :KK43:
Çok da zormuş doğrusu..

Sağlık ocağındaki çalışanlar biliyor mu ki o kadar detay acaba?

Hiç birine güvenmiyorum esasen.
Ama işin uzmanı onlar diyerek boyun eğiyorum.

Yaptırmasam da bir sorun yaşasam ee biz yaptır demiştik diyecekler diye uyuyorum denilene.
Içim rahat değil ki ama..

Kızım prematüre olduğu için daha çok dr ağzında her şeyim. En ufak ihmalim zaten olan sıkıntılarımızı büyütür mü diye korkuyorum..

Inanir mısınız sadece şu kaka sorunu için saatlerce höykür höykür ağlayasım var şuan :KK43:

Can sorumluluğu hiç bir şeye benzemiyormuş..
Öncelikle sakin ve serin kanlı olmanız gerek. Güçlü kalın, böyle doktora guvensem mi guvenmesem mi ikilemi yasamamak icin de kendiniz ciddi bilgi edinin. Benim aşılara reddedene kadar her zaman kullandigim cümle şuydu, evet şüphe duyuyorum, aklim da almiyor milyonlarca yıldır şu nufusa gelmis insanligin son yuz yilda kesfedilen asilara muhtac bir bagisikliga sahip olabilecegini ama ya yaptirmazsam ve hasta olursa, bunun sorumlulugunu nasil alırım? Okudukça bu düşünceden kurtuluyorsunuz. Çünkü bilmedigimizde biliyor zannettiklerimizin hicbir dedigini sorgulayacak argumanimiz olmuyor ve korkularimizla yonlenen bir karar sürecini izlemek zorunda kaliyoruz. Doktor alişan yildiran var, cocuk alerji profesörü, su anda 19 mayis universitesinde ogretim uyesi ayni zamanda. Tip fakultelerinde aşılarla ilgili tarafsiz bilgi verilmediğini, asinin neden gerekli oldugunun anlatildigini kendisi söylüyor. Yenidoğan asilamasina neden karsi oldugunu da uzun uzun anlatiyor vitamingiller youtube kanalindaki roportajinda. Bir arastirmaya başlayın, bir iki prospektus okuyun corap söküğü gibi gelecek devami ve bir cok bilgiye ulasacaksiniz.

Sonra da kafayı yemek lazım:)

Siz aşıları yaptırmıyorsunuz o halde sanırım.
Merak ettiğim bir şey var.
Aşı yaptirmiyorum yavrum da kolay kolay hasta olmaz bağışıklığı daha güçlü diyebilir mi aşı yaptırmayan anneler?
Evet yaptirmiyorum ve kızımi bağışıklığı çok güçlü, simdiye kadar sadece bir kere 38 derece atesle panikleyip acile götürmüştüm, 7 aylikti sanırım, yarim cay kaşığı calpol aldı, yarim saat sonra bir saat suren aglama krizine girdi. O gunden beri ilac da kullanmadim hiç. Iki kere grip gecirdi ateşle, ayakta atlattı. Fitoterapi bilen doktorlari takip edin, ilaca muhtac olmadiginizi goreceksiniz. Yakin zamanda bu doktorlardan biri demisti ki ilac endustrisi bir iyilik hareketi degildir, kar etme gudusuyle calisir, hastayi iyilestirmeyi değil öldürmeden yaşatmayı hedefler. Aynen boyle düşünüyorum. Size instagramda takip ettigim bazi doktorlarin hesaplarını yaziyorum.

@Hasanhusnueren
@Dromersaltan
@izmircocukdoktoru
@dr.ibrahimyilmaz
@Drbekirtok

Evet yaptirmiyorum ve kızımi bağışıklığı çok güçlü, simdiye kadar sadece bir kere 38 derece atesle panikleyip acile götürmüştüm, 7 aylikti sanırım, yarim cay kaşığı calpol aldı, yarim saat sonra bir saat suren aglama krizine girdi. O gunden beri ilac da kullanmadim hiç. Iki kere grip gecirdi ateşle, ayakta atlattı. Fitoterapi bilen doktorlari takip edin, ilaca muhtac olmadiginizi goreceksiniz. Yakin zamanda bu doktorlardan biri demisti ki ilac endustrisi bir iyilik hareketi degildir, kar etme gudusuyle calisir, hastayi iyilestirmeyi değil öldürmeden yaşatmayı hedefler. Aynen boyle düşünüyorum. Size instagramda takip ettigim bazi doktorlarin hesaplarını yaziyorum.

@Hasanhusnueren
@Dromersaltan
@izmircocukdoktoru
@dr.ibrahimyilmaz
@Drbekirtok

Teşekkür ederim araştıracağım.
Aşılar da bir sürü ağlama krizi canımdan can aliyor zaten. Eşim de geçen yaptirmiycam aşı dedi.
Onunki bilinçli bir red değil tabi kızının ağlamasına kiyamadığı için..

Şunları okutup izletsem sanırım çıldırır.

Biz de bir karar vereceğiz artık umarım en doğrusunu veririz.

Teşekkür ederim araştıracağım.
Aşılar da bir sürü ağlama krizi canımdan can aliyor zaten. Eşim de geçen yaptirmiycam aşı dedi.
Onunki bilinçli bir red değil tabi kızının ağlamasına kiyamadığı için..

Şunları okutup izletsem sanırım çıldırır.

Biz de bir karar vereceğiz artık umarım en doğrusunu veririz.
Umarım en doğru kararı verirsiniz. Hayırla, huzurla büyütün bebeğinizi 🌱

Ilk zorlanışinda kulak pamuğu zeytinyağı uyarısı ise yaramıştı ama sonralarında yaramıyor maalesef.

Benim de aklıma zeytinyağını şırınga ile poposuna lavman gibi göndersem fiilden daha mi iyi olur diye geldi ama cesaret edemedim yine.
Sizce faydalı olur mu?

Çok teşekkür ederim bu arada.
Ben bir dönem oğluma böyle kaka yaptırmıştım bir zararını görmedim çok geçmiş olsun biz 1 CC kadar pekmez de sıktık söylemesi ayıp oda kolay yaptırır eltime de doktor doğumdan sonra önermişti pekmez yöntemini

@Hasanhusnueren
@Dromersaltan
@izmircocukdoktoru
@dr.ibrahimyilmaz
@Drbekirtok
Kızım için Dr İbrahim Yılmaz a gittik fmf tedavisi için ama fiyatları acayip yüksek biz altından kalkamadık

Umarım en doğru kararı verirsiniz. Hayırla, huzurla büyütün bebeğinizi 🌱

Çok teşekkür ederim.
Hepimizin yavruları sağlıkla buyur ınsallah.

Ben bir dönem oğluma böyle kaka yaptırmıştım bir zararını görmedim çok geçmiş olsun biz 1 CC kadar pekmez de sıktık söylemesi ayıp oda kolay yaptırır eltime de doktor doğumdan sonra önermişti pekmez yöntemini

Bu kadar küçük muydu oğlunuz?
Ek gıdaya geçmiş olsak pek tereddüt etmezdim ama daha 1 aylık sayılır.
Okudum pekmezi de esasen.

Çok teşekkür ederim.
Hepimizin yavruları sağlıkla buyur ınsallah.

Bu kadar küçük muydu oğlunuz?
Ek gıdaya geçmiş olsak pek tereddüt etmezdim ama daha 1 aylık sayılır.
Okudum pekmezi de esasen.
40 yeni çıkmıştı prematüre değildi de bizimki çıldırırdı taş gibi olurdu o rahatsız olunca bu yöntemleri kullanırdım fitil yada lavman benim içime sinmiyor kimyasal hep gliserin içerikli gliserin sabunlara da konuluyor ya babanem biz çocukken hatırlarım dedem kabız olurdu rahmetli fitil gibi kalıp sabunu koyardı aynı hesap fitille bence

Kızım için Dr İbrahim Yılmaz a gittik fmf tedavisi için ama fiyatları acayip yüksek biz altından kalkamadık
Evet fiyatlar bu doktorlarda gerçekten çok yüksek. Sayıları çok az, kullandıkları teknoloji yaygın değil, haliyle bulunmaz hint kumaşı kadar değerliler. Ben kendisi gibi bir çok doktoru çok sıkı takip edip önerilerini uygulamaya çalışıyorum, özellikle hasan hüsnü eren bazi takviyelerin en ince ayrıntısına kadar nasil kullanılacağını postlarinin altina bile yaziyor soru geldiğinde. Allah muhtaç etmesin bizzat doktor gözetiminde tedavi gerektiren bir hastalik yasiyor olsak bizim için de cok zor olurdu tedavi masraflarini karsilamak ama ortodoks tıbbına teslim olmaktansa hastalığa bütüncül yaklasan bu doktorlari tercih ederim yine.

Bunu denedim.
Probiyotik damla da kullanıyoruz.
Ilık suya oturtma, zeytinyağı içirme ( yapmayın diyenler de var ) denedim.
Kayısı kompostosu içiyorum dünden beri yok.
Esasında yapınca sulu yapıyo.
Kabız olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.
Bağırsakları çalışmıyor diye yoruyorum.

Nette doymuyordur diyen var ama kilo alımı da güzel . Her kafadan ses çıkan bir konu.
Kompostosu her zaman için
Probiyotik damla ne kullanıyorsunuz bazıları dolapta saklanmalı yoksa etkisi olmuyor

Ben biogia kullanıyordum çok memnundum

Evet bu damlayı çok duydum.
Ilk doktorumuz nbl probiyotik kullandirmisti ondan hoşlanmadım. Yeni drumuza biogia öneriyorlar alalım mi diye danıştım. O ise maflor oneriyorum dedi.
Bilmem şimdiki drumuz da biraz değişik olabilir demiyor da kendi önerecek illa

Onu
Evet fiyatlar bu doktorlarda gerçekten çok yüksek. Sayıları çok az, kullandıkları teknoloji yaygın değil, haliyle bulunmaz hint kumaşı kadar değerliler. Ben kendisi gibi bir çok doktoru çok sıkı takip edip önerilerini uygulamaya çalışıyorum, özellikle hasan hüsnü eren bazi takviyelerin en ince ayrıntısına kadar nasil kullanılacağını postlarinin altina bile yaziyor soru geldiğinde. Allah muhtaç etmesin bizzat doktor gözetiminde tedavi gerektiren bir hastalik yasiyor olsak bizim için de cok zor olurdu tedavi masraflarini karsilamak ama ortodoks tıbbına teslim olmaktansa hastalığa bütüncül yaklasan bu doktorlari tercih ederim yine.
Onu da takipe alayım bakayım keşke daha ulaşılabilir olsalar

Fitil küçükler için olan bile gliserin kansuk o kadar büyük ki bütün mü veriyordunuz? Geçen bütün verdim ama çok pişman oldum canı yandı hissettim.

Krem çatlak için her bez değişiminde sürüyorum.
Içine de gitsin diye ovarak.
Olmuyor anlamadım.
Çok şükür çatlayacak kadar ağlamalar yok ama huzursuz uykuya dalıp hemen uyanmalar. Ikınıyor ellerimi sıkıyor. O anlarda masaj konusunda çok dokunmama izin vermiyor. Istediğim kadar yapamıyorum belki de etki edemiyorum bu yüzden.

Size de Çok geçmiş olsun 9 ay da çok uzunmuş:KK43:
Fitile alışmamasina sevindim.
Yok canım kenarlardan tıraşlıyırdum bıçakla. Sonra da krem sürüyordum biraz. Ben fitile alışmak diye bir şey olduğuna inanmıyorum ya doğal bir süreç olarak illa ki bu bebekler kaslarını kullanmayı öğrenecekler ve kendi başlarına yapabilecekler. Bu bizde 9 ay sürdü. 36 hafta doğunca doldu ama gelişim olarak gerideydi düşük kiloluydu küvözde kaldı vs demek ki yeterince gelişmemiş kasları da diye düşündüm. Zorda kaldıkça verdim ama en çok yaptığım şey eldiven giyip hametan vs kremle masaj yapıyordum uyarıyordum öyle yapıyordu bunu da doktor göstermişti önce kendi yaptı tarif etti

X