- 3 Eylül 2012
- 21.837
- 57.416
- Konu Sahibi nomunomuchua
Rica ederim ne demek. Makata bir şeyler göndermenin tek mantığı bağırsak hacmini artırıp makat kaslarını harekete geçirmek. O yüzden içeri ne gönderdiğinizin bir önemi yok mekanik anlamda. Sadece örneğin fitil gönderirseniz, sabun sokarsanız tahribata sebep olursunuz. Temiz ılık su gönderirseniz nötr bir durum oluşur. Ilık okyanus suyu, uygun yaşa geldiğinde ballı ılık su, çocukluk cağına geldiğinde epsomlu su ayrıca faydalı bir tercih olur. Yalnız şırınga kullanmamanızı tavsiye ederim, ucunun ince olduguna bakmayın, kenarlari yuvarlatılmış olmadığı, bebek de makatı gevşetemeyeceği için makata zarar veriyor. Benim bebeğimde hafif çatlak oluşmuştu bu yüzden. Şırıngalı lavman setleri var. Hortumlu burun aspiratorleri gibi dizayn edilmiş. Makata giren yuvarlatılmış bir uca hortum bağlı, hortum da şırıngaya. Makata girecek kısmı zeytinyağına bulayın, ılık temiz su ya da okyanus suyu verin yavaş yavaş. Bebekler için satılan tek kullanımlık lavmanlar var, internetten onların kaç ml olduğunu öğrenin, suyu da o kadar verin. O miktar işe yaramazsa fazlasını doktora danışırsınız.
O kadar rahatlamış ki yavrum 3 buçuk saattir uyuyor.
Zaten genel olarak keyiflidir, iştahı yerindedir, uykusu da iyidir. 9 günden sonra huzursuzluk yaşıyor bu kaka mevzusu yüzünden.
Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Bir yandan diyorum ciddi bir derdi olsa hep huzursuz olur. Bu kadar gün istahina, uykusuna mutlaka yansır.
Bir yandan diyorum neyi ne kadar biliyorsun ki..
Özellikle sizin yazdiklariniz, önerdiğiniz hesaplara vs göz attım da çok cahil hissettim.
Kullandığım şampuandan, fitile kadar...
Yaptırdığım aşılara kadar içim acabalarla dolu..
Bilmemek daha rahat sanırım.
Bildikçe işler zorlaşıyor dimi
Ben şimdi bundan sonraki aşılar için nasıl yol izleyeceğim? Şimdi de kafaya onu taktım.
Drlar mutlaka yaptır diyor.
Okuduklarım beni düşündürüyor..
Bir sonraki kaka sıkıntısına kadar bunlara kafa yorarım.
Where is this huzur yani