Ne içip ne yiyordum kısmı doğumdan sonra anneligimin ikinci travmasıydı. Bebeğimi 2 yaşına kadar emzirdim mama kullanmadan. Alerji zamanla hafifliyor, 6. ay aşısından sonra aşıları reddettik, 14 aylıktı ağır metal detoksuna başladık ve çok kısa zamanda çok yol aldık detoks sayesinde. Ek gıda miktarı da arttığı için 1 yaşından sonrası nispeten daha kolaydı. Umarım benzer bir hikayeyi yasamak zorunda kalmazsınız. Aşılarla ilgili çok taze bir hakemli yayın çıktı, onu mutlaka okumanızı öneririm. Hem kitap hem satış linki bu
Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing Alerji testleri ne yazık ki özellikle bir yaş öncesinde alerjiyi tespit edemiyor. Testlerden gizlenme konusunda en başarılı alerji ise bağırsakta tepki veren cins. Hani bazi bebeklerin egzamasi oluyor, bazisi bir gidayi alinca ağzı kızarıyor falan, işte test daha çok o bebeklerde başarılı. Diğer yandan teste girdiniz diyelim yumurta alerjisi çıktı, bu diger besinlere alerjisi yok anlamina gelmiyor ne yazık ki. Alerji tespitinde en kesin ve güvenilir yöntem eliminasyon diyeti. Zaten teste girseniz de gerçekten ehil bir doktorsa size testin tek başına yeterli olmadığını söyleyecek ve diyet tavsiye edecektir. Yani siz ya tüm şüpheli besinleri kesip bebekteki belirtiler sifirlandiktan sonra en güvenliden baslayarak kestiginiz besinleri tek tek menünüze dahil edeceksiniz ya da doğru diyeti bulana kadar supheli besinleri tek tek çıkaracaksınız. Ben ilkini denedim, daha az yorucu.
Eğer test yaptıracak olursanız deri yama testinden önce bebeğin sırtını mutlaka tıraş edin, sırtını kaplayan kocaman bir bant yapistiriyorlar ve bant cekilirken bebek çok acı cekiyor, yavrumdan biliyorum.