• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadınlar kulübü klasiği kv ve kp

peembe_papyon

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
238
76
13
30
Herkese merhaba
2 yıllık evliyim kv ve kp aramız bazen iyi genelde kötü aynı şehirde oturuyoruz sürekli oraya gitmemizi her zaman içli dışlı olmamızı istiyorlar ve sürekli ısrar böyle olunca gideceğim varsada gitmek istemiyorum.
Kp'im çok farklı bi insan inanın iyi mi kötümü çözemiyorum her gittiğimzde surat insanların içinde laf sokmalar her gittiğimde evde ağlıyorum 2 gün kendime gelemiyorm.O kadar dolaylı söyler ki lafını o an anlayamadığım için bişey diyemiyorum sonradan dank ediyor en basitinden evlendikten sonra bi kaç kilo aldım bi gün biyerde börek yemem için ısrar ediliyordu yee yeee zaten hiç kilo almadın evlendikten sonra baban iyi bakamıyosunuz kızıma demesin dedi.
Kv dem dışardan bakıldığında melek sadece garezi bana onun sebebide biricik oğlunu bana vermesi biyerde bir muhabbet açılsın mesela eşlerle ilgili herkes kendi kocasından bahsederken o oğlunu anlatır. Sürekli torun torun diye baskı yapar. ilk zamanlar beni eşimin yanında otururken gördüğünde çekil oğlumun yanından derdi.Gecenin 12 sinde arayıp bi kaç akrabasıyla oturmaya gelmek istedi bi kere reddettim . Eşimi evdeyken aramaz evden çıkıp işe gittiği saati bilir o zaman arar. Her gittiğimde mutlaka mutfak için erzak vs verir istemiyorum dediğim halde. Evime geldiğinde bütün odalarımı gezer heryere bakar temiz mi diye .Ve bu böyle uzar gider aklıma gelmeyen daha birsürü şey var.
Ben tek başıma gitmiyorum evlerine eşimle birlikte çok bazen haftada bazen bir ayda bazen iki üç gün ard arda duruma göre ziyaret ediyoruz. Mesafeliyim soğuk duruyorum onlara karşı bişey dediklerinde bazen cevap veriyorum genelde kitleniyorum eşime sakin bi dille anlattığım da hak veriyor ama kızdığımda sesimi yükselttiğimde durum farklılaşıyor ve anlayış göstersede hiçbişey yapmıyor sadece dinliyor inanın çocuk yapmak bile istemiyorum ailesinden dolayı çünkü daha fazla gelmek gitmek daha fazla karışmak isteycekler ve bu sefer ben torunlarını onlardan sakınıyor olucam o kadar istersim ki başka bi şehirde yaşamak ama bu şu anlık imkansız.
İçimi dökmek istedim uzun oldu hakkınızı helal edin sizce bu durumla nasıl baş edebilirim ?

Çığırtkan olacaksın.
Ne demek çekil oğlumun yanından yahu? Kvcim siz bizim nikaha gelmiş miydiniz kendisi nikahlı kocam olur o yüzden yanına da otururum kucağına da diyeceksin patır kütür.
Evini temiz mi incelemek ne haddine?
Etini sıkıyorlarmış gibi tepki vereceksin o çok bilmiş kv yerini bilsin.
Sesin çıksın biraz yoksa daha çok laf yersin üzgünüm herkese hakettiği gibi davranmalısın.

ben de sesini çıkartman gerektiğini düşünüyorum
ama eşine değil!
kim hakediyorsa ona!
kadınların en büyük hatalarından biri, tepkileri gereken kişiler yerine eşlerine veriyor olmaları
eşine daha önce anlatmışsın defalarca, olmamış
kayınvalidene ve kayınpederine kati bir dille tepki ver, hem de her seferinde
eşine de anlatma!
bırak anlatırlarsa onlar anlatsın
şikayet edip dırdır eden sen olma, onlar olsun

Çığırtkan olacaksın.
Ne demek çekil oğlumun yanından yahu? Kvcim siz bizim nikaha gelmiş miydiniz kendisi nikahlı kocam olur o yüzden yanına da otururum kucağına da diyeceksin patır kütür.
Evini temiz mi incelemek ne haddine?
Etini sıkıyorlarmış gibi tepki vereceksin o çok bilmiş kv yerini bilsin.
Sesin çıksın biraz yoksa daha çok laf yersin üzgünüm herkese hakettiği gibi davranmalısın.
Bunları yapmadığım halde ben kötüyüm ben çirkefim dile getirmeselerde bakışlardan anlıyorum onlara cevap veremiyorum işte o an sinirden kanım çekiliyor sonra eşim çekiyor cezasını o an aklıma bişey gelmiyor diyecek beynim duruyo sanki bir de gülerek söyledikleri için söylediklerini şakamı gerçekmi ilk etapta anlayamıyorum sanırım

ben de sesini çıkartman gerektiğini düşünüyorum
ama eşine değil!
kim hakediyorsa ona!
kadınların en büyük hatalarından biri, tepkileri gereken kişiler yerine eşlerine veriyor olmaları
eşine daha önce anlatmışsın defalarca, olmamış
kayınvalidene ve kayınpederine kati bir dille tepki ver, hem de her seferinde
eşine de anlatma!
bırak anlatırlarsa onlar anlatsın
şikayet edip dırdır eden sen olma, onlar olsun
Ahh keşke yapabilsem aslında ezik suskun biri değilim normal hayatımda ama bu ikisine geldiğimde bi türlü yapamıyorum tek yaptığım surat asmak ve eve geldiğimde ağlamak

Bunları yapmadığım halde ben kötüyüm ben çirkefim dile getirmeselerde bakışlardan anlıyorum onlara cevap veremiyorum işte o an sinirden kanım çekiliyor sonra eşim çekiyor cezasını o an aklıma bişey gelmiyor diyecek beynim duruyo sanki bir de gülerek söyledikleri için söylediklerini şakamı gerçekmi ilk etapta anlayamıyorum sanırım
E sende o an içine atma ağzına geleni söyle sonunda da kahkahayı patlat ay nasıl kaldınız öyle far görmüş tavşan gibi de.
Şakayla karışık söylediklerine bakma onlar gerçek düşünceleri.

E sende o an içine atma ağzına geleni söyle sonunda da kahkahayı patlat ay nasıl kaldınız öyle far görmüş tavşan gibi de.
Şakayla karışık söylediklerine bakma onlar gerçek düşünceleri.
Peki şöyle bi durum anlatayım size benim annem ablam kv küçük yeğenim oturuyoruz ablam yeğenimi seviyor ay oğlum yavrum yoruldu bugün diye kv dem de diyorki küçükken kıyamıyon ama evlendirirken öyle bi kıyıyosun kii
Sonra yeğenim ablama sesini yükseltiyor şimdi sana bağırıyo evlenince karısına bağırmaz ve bana bi bakış atıyo böyle bi durumda napmalıyım nası bi cevap verilir ki

Peki şöyle bi durum anlatayım size benim annem ablam kv küçük yeğenim oturuyoruz ablam yeğenimi seviyor ay oğlum yavrum yoruldu bugün diye kv dem de diyorki küçükken kıyamıyon ama evlendirirken öyle bi kıyıyosun kii
Sonra yeğenim ablama sesini yükseltiyor şimdi sana bağırıyo evlenince karısına bağırmaz ve bana bi bakış atıyo böyle bi durumda napmalıyım nası bi cevap verilir ki
Evlendirirken kıyıyorsun dediğinde "evlendirmek kıymak değildir ayrıca oğlundan ayrılmak istemeyen evlendirmesin gelinler ayağından tutup kaçırmadı ya damatları" denebilir.
İkinci cümlede de "anne evladının her kahrını çeker de karısı çekmez napacan mecbuur" denebilir. Aklınca laf sokuyor sana kv

Evlendirirken kıyıyorsun dediğinde "evlendirmek kıymak değildir ayrıca oğlundan ayrılmak istemeyen evlendirmesin gelinler ayağından tutup kaçırmadı ya damatları" denebilir.
İkinci cümlede de "anne evladının her kahrını çeker de karısı çekmez napacan mecbuur" denebilir. Aklınca laf sokuyor sana kv
Ayy vallaha süpersiniz ya tamam bunları kulağıma küpe ettim sanırım kendimi geliştirmem lazım bu cevap verme konusunda evet laf sokuyor işte bu kadar belli etmesi de komik oğlunu kıskandığını kafayı takmış durumda zaten oğlunun ona kızması bağırmasına bi gün ağlar bana kızıyo diye bi gün der sunun oğlu annesine öyle yapıyor benimki hiç yapmadı diye :KK53:

Ayy vallaha süpersiniz ya tamam bunları kulağıma küpe ettim sanırım kendimi geliştirmem lazım bu cevap verme konusunda evet laf sokuyor işte bu kadar belli etmesi de komik oğlunu kıskandığını kafayı takmış durumda zaten oğlunun ona kızması bağırmasına bi gün ağlar bana kızıyo diye bi gün der sunun oğlu annesine öyle yapıyor benimki hiç yapmadı diye :KK53:
Aynen açıksözlü ol içine atıp kendini patlatcağına dışına vur kvnin yüzünde patlasın laf :KK53:
Donup kaldığın laf bulamadığın anlarda şöyle bakıp :işsiz: ne kadar da çok biliyorsun sen kvciğim dikkat et bu kadar bilgi akla zarar :işsiz: de :KK45:

:KK48:
Aynen açıksözlü ol içine atıp kendini patlatcağına dışına vur kvnin yüzünde patlasın laf :KK53:
Donup kaldığın laf bulamadığın anlarda şöyle bakıp :işsiz: ne kadar da çok biliyorsun sen kvciğim dikkat et bu kadar bilgi akla zarar :işsiz: de :KK45:
Tamam tamam bi heveslendim ben şimdi düğün vardı yüzlerini görmemek için gitmeyecektim ama şimdi fikrim değişti gidip bir iki deneme yapayım:KK48: çok teşekkür ediyorum

:KK48:
Tamam tamam bi heveslendim ben şimdi düğün vardı yüzlerini görmemek için gitmeyecektim ama şimdi fikrim değişti gidip bir iki deneme yapayım:KK48: çok teşekkür ediyorum
Hahah yap tabi sonra da kahkaha at dumur olsunlar hadi başarılar (:

Aynı benim kayınvalidemin ilk zamanları :KK70:
Kadıncağız oğluşu evlendi diye bir triplere girmişti. Ben de sussaydım senin gibi muhtemelen halen devam ediyordu ben cevap verince kendini geri çekti.
Mesela annemle ve kayınvalidem oturuyoruz evlendikten bir süre sonra kayınvalidem ay işte hala ağlıyorum odasına gidip ağlıyorum yok pijamasını kokluyorum ne zormuş evlendirmek dedi. Annem direkt orada e ben ne yapayım benim tek çocuğum tek kızımdı yapayalnız kaldım ama kendimi bırakmıyorum. Yeni bir başlangıç yaptılar kendi yuvalarını kurdular buna sevinmemiz lazım annelik bencillik değildir üzülsem ağlasam onları da üzerim bu bencillik olur dedi. Çok bozuldu ama sustu. Sonra biz başbaşayken de bir iki böyle mızıldandı ben de e diğer çocukların da bekar diye üzülüyorsun anne sevinmen lazım değil mi kendi düzenini kurdu kendi ailesini kurdu diye dedim. Mesela eşimi de bebek gibi mıncıklayacak olurdu o konuda da bir kaç misilleme yaptım rahatsız olunca mecbur bir empati de orada yaptı. Şimdi tam benim istediğim munis kıvama geldi.
Çekinme cevabını ver. Emin ol mükemmel uyumlu, anlayışlı ve sabırlı gelin olunca kimseye yaranmıyorsun. Kendini ezdirme.
Oğlu çok kıymetli olan evlendirmeyecek. Uyum sağlamak zorunda bu yeni düzene. Sağlayamıyorsa da rahatsızlıklarını belli etmelisin.

Çocuk gibi ağlamalarınızdan kocanız sıkılır yakında.. mağdurum havası yaratamazsınız böyle. Hoşunuza gitmeyeni söyleyeceksiniz,gerektiğinde tavır alacaksınız. Onlarda durması gereken yeri bilecekler.

aslında kv ve kp in bana kötü niyetli gelmedi, valla ben kaynanamdan örnek olsun diye yazıyorum bir ekmek bile görmedim erzak olarak ama kendi annemden istemediğim zahmet etme yorulma dediğim halde bir kere bile boş gelmedim, bu iyi niyet göstergesi, eskiler için balık etli makbuldur kp bu yüzden börek yedirmeye çalışmış bence. tek irrite edici durum temizlik kontrolu
yani herşeye kafana takma bu kadar, he de geç ama karı koca bizim sınırımız bu diye de konulara göre konuşa konuşa öğretin, siz öğretmedikçe sizin ayrı bir aileniz yuvanız eviniz olduğunu anlamazlar

Bende de dedikoducu bir kaynana iseyaramaz kaynpeder vardi. artik 2 yilda ne kadar dolmusum ki esime hic bir sey demedim gorumcemi aradim actim agzimi yumdum gozumu. o gunden beri kv,kp ne ariolar ne de evlerine goturuo esim.

Back