bir kadının temiz olduğunu nasıl anlarsınız

Valla benim tanıdığım biri var aşırı aşırı temiz. Bir kullandığı bezi bir daha kullanmaz yani evine kimseyi asla kabul etmez, es kaza biri gelse halılar dahil her gün evi kırklar. Ama bu kişi yemek yaparken sebzeleri deterjanla yıkıyor. Yani bu kişiden mi yemek yersiniz? Resmen kanserojen. Herkes her zaman temiz olamaz. Bir gün “dur sana yardım edeyim, yanında bir işin ucundan tutayım” demeyenleri asla evime almıyorum ben.

İlk kez bir eve gittiğimde ,

Evde ağır bir koku yoksa,
Mutfak ve banyosu tuvaleti temizse,
Çamaşırları kırış kırış değilse
Çayı da güzel demlenmiş ise tamamdır :)

Anlattığınız şey iğrenç. Yeri sildiği bezle tezgahı silen birinin evine gitmem bir daha bu hiç normal değil. Benim birinin temiz olup olmaması ile ilgili ilk ölçütüm ellerini yıkıyor mu ona bakarım. Çok basit bir şey. Ellerini yıkamıyorsa evi istediği kadar temiz görünsün, gözümde pistir.

Eskiden ben de çok takardım ama artık ne kadar boş olduğunu anlıyorum. İstediğin kadar ultra hijyen takılmaya çalış, dışarıda giydiğin montu çantayı her gün yıkamıyosan o pislikler eve giriyor. Onu geçtim bi cam açıyosun dışarının tozu pisliği içeri doluyor. Çalışan evli bir kadınım, haftada bir temizliğimi yapıyorum onun dışında bulaşık çamaşır asla kirli bırakmam. Bunlar yeterli benim için, sürekli temizlik ile uğraştığında kendine hiçbir şey katmış olmuyorsun onun yerine sağlıklı yemekler pişirsen çıkıp gezsen veya başka bir hobine mesleğine vakit ayırsan daha çok kar. Temizlik sonu olmayan bir döngü.

Yerlerin tozu, camin kiri, katlanmamiş çamaşır sorun değil.
Banyo ve tuvaletin temizliği, banyoda varsa el havlusunun temiz olması.
Mutfakta da tezgahin, ocağın, lavabonun temiz olması.
Birde mutfak tezgahindaki bez.
En temizim diyen insanda o tezgah bezinin uzaktan bile kokmasi kadar beni irrite eden, içimi kaldıran başka bir şey yok.

İşte anlatmak istediğim

Bir kadının temiz olup olmadığını anlamak için kafa yoramam ben vallahi, herkesin pasağı da temizliği de kendine. Gittiğim yerde de o an içime sinerse yer içerim sinmezse geçiştiririm bu kadar basit.

Ben temiz olduğunu kişisel bakımından, mutfak , banyo ve tuvaletinden anlarım...

Temiz olmak ve mutfakta becerikli olmak ölümüne kapışır. Meşgalesi olmayanlar için dünyadaki ennnn önemli konular bunlar
Bunlardan sonra bi de çok doğurgan olmasıyla övünenler, erkek doğurmasıyla övünenler, sütünün çok bol olup çocuğunu askere gidene kadar emzirenler kapışır

Sonra kocam yardım etmiyor diye konu açarsınız. Her şeyi bu kadar didikler, memnunniyetsiz memnuniyetsiz dolanırsanız ve süper kadın rolüne girerseniz..

Temizlikte tek takintim, mutfak ve banyoda kullanilan esyalarin, bezlerin, temizlik urunlerinin kendi yerlerinde olmasi. Ornegin bulasik yikanilan legen asla banyoya su doldurmak icin bile giremez. Onun disinda ne kapisinin onune bakarim ne ev daginikligina

Gözle görünen bir şey yoksa çokta üstelemem gittiğim yerde, hiç bir ev elini yıkamayan kıllı abilerin yemek yaptığı lokantalar kadar pis değildir.
Huylandığım tek şey uzun tırnak, evin hanımı uzun tırnaklıysa, kırmamak adına sofraya oturup idare ederek kalkarım ama yine de imada ya da kötü bir davranışta bulunmam

Ne işime yarayacak bu bilgi beni kafa yapisi ilgilendiriyor insanmi ona bakıyorum genelde iyi birimi bana iyi gelirmi yemek programındaki çok bilmişlere de gülüyorum ben mesela dalga geçiyorum büyük komedi temiz olmak güzeldir ama kafayı bununla bozan ıssız güçsüz geliyor bana benim fikrim bu hatta bazen öyle toksik insanlar tanidimki içsin camasir suyunu once ruhunu temizlesin dedim.

Siz bence bi yere gitmeyin. Kökten çözüm.

Reactions: Gao
Ben gittiğim yerlerde mutfağa bakarım.Bir insanın mutfağı ve lavabosu temizse heryeri temizdir. Dağınıklık olabilir buna bişey diyemem. Kirli de olsa kimsenin evi beni ilgilendirmez,ben temizlemiyorum sonuçta. Takıntılı biriyseniz biyere gitmeyin

Oğğ diyeceğim

Hijyen tamam önemli bir konu bunun dersleri sertifikasi da var bence uymuyorsa yermek gereksiz görüşülmez olur biter temiz kadın pis kadın bilmem ben deoresyondadir hayttdan bezmistir görgüsu budur bilemem öğrense iyi olur elbette titizlikle kafayı bozanda cekilmez

Hiç kimsenin temizliğine bakarak temiz olup olmadığına karar verilmeyeceğini öğreneli çok oldu. Önceki gün arkadaşımla çay içerken fırından çıkardığı heerr poğaçadan sonra ilk üç parmağını yaladığına şahit oldm. Her poğaçaya eli dedikçe sanki yıkarmışçasına parmaklarını yalayıp sonra diğerini koyuyordu . Görünüşte çoook temiz hiç aklıma gelmezdi böyle bi takıntısı olacağı ama dikkatimi çektikten sonra takip ettm. Çerez yerken bile 2 3 dk da bir parmak yalayıp bir daha elini daldırıyordu çerezliğe.

Kişisine göre değişir, kaynanam ve görümcem camlarını bile haftada bir siler eve biri gelip gidince kapi kollarini bile sokup yikarlar ama duşa kabinlerinde sabun ve olü hücre kalıntisindan dışarıyı goremezsin.
Ben mesela onlara göre pisimdir ama gunluk evimi supurur şöyle bir siler tuvaletimi banyomu ozellikle klozeti gunde 2 kere sabah akşam yikarım.
dolaplarımın içi düzenlidir genelde, elim hep evin ustundedir kime göre temizim kime göre pisim ?
benim için önemli olan klozetin kapağı, o misafir kapagini kaldirdigim an kapagin altı pis ise mide falan kalmiyor gerisi tozluymuş daginikmis vs umursamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…