• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kadının temiz olduğunu nasıl anlarsınız

Katiliyorum.

Ama bu tarz yasama alismis insanlar adapte olmak yerine cevrelerini etkileyip kendileri gibi yapiyorlar. Kentlilik, kent yasami git gide yozlasiyor, tabii bu kucuk bir ornek ama hayatin olagan akisi kotunun iyiye evrilmesini kabul eder, bizdeyse tam tersi iyi kotuye, dogru yanlisa benzemeye basliyor zamanla.

Cok uzucu.
Direniyorlar maalesef. İstediğiniz kadar anlatın anlamıyorlar ve muhalefet oluyorlar. Lüks, çok katlı binalarda yaşıyorlar, toplu yaşama kültürü hak getire; çok temiz olduğunu iddia eden vatandaşlar evinin pisliğini, halısının tozunu, kılını tepemize sallıyor. Sorsanız temizim diye kendilerini överler. Sopayla halı döven var, fenalık geçiriyordum. Böyle dövmezse, temizlendiğini anlamıyormuş.

Son düzenleme:
Benim görümcem aşırı titiz olmasıyla bilinir. Ancak bizde kalınca dehşete kapıldım.

Mutfağın bulaşık süngeriyle klozeti temizledi, sonra da mutfağa geri getirdi. Çamaşır suyu kullanmış, o yüzden her iki tarafta da kullanılırmış, ben anlamıyormuşum. Kalp krizi geçiriyordum. .
Ssnırım ben geçirdim 😩 çok titizim diyemem ama kendimce kurallarım var. Bunun başında da klozet temizleyicilerinin ayrı olması geliyor🧐

"Ben çok ama çok temizim en temizim diğerleri pis" günümüzün alt metninde kibir barındıran hastalığı... tezgahımı sildiğim bezle yeri silmem silinmez zaten... camlarımı sık silmem 3 4 aya anca... ama evim derli topludur gelen temiz bulur. Ama sizin gibileri evimde istemem. Siz oturun temiz evinizde çoluk yok çocuk yok... çocuktan sonra görürüm sizi...

çocuğum ve evcil hayvanım yok
kendi düzenimi severim, dolaplarım raflarım filan tertiplidir mesela, ben dağıtmam o yüzden tozlu da olsa bana pis gelmez ortalık. bir de öncelikler, mutfak, banyo, zeminler (saçlarım çok uzun 2 kıl düşşe 1 metre, sık sık süpürülmesi lazım) sonra dolaplar, diye gider mesela, camları kışın hiç silmiyorum burada sürekli yağıyor. kapıları tutamaklar ayrı, gövdeler ayrı sıklıkta silerim. en çok kirlenen yerler, mesela tutamakları, mutfak tezgahının önünde kalan zemini, tek olduğum için minik bir masada yiyorum içiyorum onun etrafını, kahve makinesini, ayakkabıyı içerde giyip çıkardığım için o giriş zemini en çok buraları silerim mesela. diğer yerleri anca zamanım olursa bir gün bir oda bir gün diğer oda zaman buldukça.

temizlikle alakalı olduğunu düşünmezdim ama yumurta kırınca, et doğrayınca filan tabii ki el yıkanır. belki benim okuduğum alandan, bilmiyorum, böyle kontamine etmeme esaslı şeyler hayatımda çok başattır benim. azalan ürünün üzerine yenisi de dökmem, illa ama illa aynı kaba dolduracaksam da önce bitmeye yaklaşan bölümü başka kaba alır, yenisini alta doldurur o başka kaba aldığım eskiyi en üste koyarım.
hep laboratuvar görgüleri bunlar. (tabi biz asla karıştırmıyorduk)

ama ayrı ayrı zamanlarda aylarca, toplamda bakılırsa senelerce benim kadar ya da benimle aynı anlayışta titiz olmayan insanlarla da yaşadım
kimseyle bu yüzden tartışmadım kimsenin yaptığını yememezlik etmedim. belki battı biraz ama yine de ses etmedim kimseye.

kendi evin kendi düzenin oldukça biraz daha kendi anlayışına göre olsun diye beklentin yükseliyor yalnız, bu da gerçek. benim gibi senelerce tek yaşarsan mesela, ya da hep aile evinden yeni kendi düzenine geçmişsen...

selam kızlar sanırım kafamı temizlikle bozdum önceden kimsenin temiz olup olduğuyla ilgilenmezdim ama evlendikten sonra birine gittiğimde istemsizce temiz değilse bir şey yiyip içemiyorum lavabosunu kullanamıyorum bir kadının temiz olup olmadığını nasıl anlarsınız eskiler kapı önünden derdi o çok doğru apartmanda karşımdaki kadının kapı önü hep dağınık olur çöp olur geçen evine gittik evide öyleydi kimsenin temizliği beni ilgilendirmez evlerine de temiz mi pis mi diye gitmiyorum ama çok dikkatimi çekmeye başladı bu konu mesela bi akrabam mutfakta tezgahtaki bezle tezgahı sildi sonra yeri sildi bana mı anormal geliyor bu hareketler herkes mi böyle
Herkes linçlemiş ama sonuna kadar haklısınız konu yemek içmek olunca ben de dikkat ederim. Mesela salata yemem başkasinin evinde pek çünkü ben sirke karbonat kullanırım yeşillik yıkarken bu sadece bir örnek.

Ben yemek yaparken bile sürekli el yıkıyorum. Tavuk, et kesmişim o elle devam edemiyorum; bir yere dokunmadan direkt elimi iyice yıkayıp soğan mı doğranacak, domates mi rendelenecek her neyse, ancak o şekilde sıradaki yapacağıma devam ediyorum.
Bu direkt obsesiflik galiba, sehpada toz olabilir rahatsız olmam veya ortalık dağınık olabilir ondan da rahatsız olmam ama maalesef bende mutfakta sürekli el yıkıyorum, bir şey kesmişsem ellerimi yıkamadan diğerini kesemem, sırf bu takıntı yüzünden tırnaklarımı da uzatamam.
Kuzum benim ellerim de bu yüzden egzamadan kurtulamıyor, çok titiz olduğumu asla iddia etmiyorum ama mutfak hijyeni en önemli olanı.
Ellerini sürekli nemlendirmelisin, çok sık el yıkadığım için yatmadan önce theblackswan’ın da önerdiği gibi sarı kantaron yağı, o kalmamışsa saf zeytinyağıyla ellerimi nemlendiriyorum yoksa çok kuruyor ve çatlıyor :(

bende çalışan birisiyim kendime meşgale bulacak işim var elhamdülillah çalışıyoruz diye emimizi pis bırakmıyoruz yada çalışan kadınız diye pisliğin arkasına sığınmıyoruz dahiyane yorumunuzu kendinize saklayın ve gidin evinizi temizleyin.

Hastaysanız ya tedavi olun ya da kimsenin evine gitmeyin milleti rahat bırakın

Başlık niye "bir kadının temiz olduğunu..." şeklinde açılmış? Temizlik sadece kadının mı sorumluluğu? Konuda bedensel temizlikten değil ev temizliğinden bahsediliyor ama başlıkta sadece kadın var. Erkek de yaşamıyor mu o evde? Ev pis olursa kadın pasaklı kadın mı oluyor? Belki kadın çok temiz ama kocası kokutuyor her yeri? Başlıktaki kadın vurgusuna takıldım. Bir insanın temiz olduğunu nasıl anlarsınız gibi bir soru çok daha iyi olabilirdi.

Ya temiz insanın evi her yerinden belli olur. Kapı önüne tuvalete oraya buraya bakmaya gerek yok.bakarsan ayrıntı aramış olursun. Çoğu insanında temizlik anlayışı farklı oluyor. Hergun evi toplar supururum banyo WC falan, ama detaylı temizliği haftada bir yaparım. Ama alaturka tuvaleti oğlum kullandığı için gün aşırı kirleniyor tam temizliği bilmediği için.. ayrıca wc ye bile çok toz geliyor ve sular aşırı kireçli akşamına wc berbat oluyor. Şimdi biri gelse iyy bu ev ne diyecek. Gelmesin o zaman ben kimsenin kapı önüne tuvaletine bakmıyorum bakacak olursam da gitmeyivereyim evimde mis gibi temiz temiz oturayım.

selam kızlar sanırım kafamı temizlikle bozdum önceden kimsenin temiz olup olduğuyla ilgilenmezdim ama evlendikten sonra birine gittiğimde istemsizce temiz değilse bir şey yiyip içemiyorum lavabosunu kullanamıyorum bir kadının temiz olup olmadığını nasıl anlarsınız eskiler kapı önünden derdi o çok doğru apartmanda karşımdaki kadının kapı önü hep dağınık olur çöp olur geçen evine gittik evide öyleydi kimsenin temizliği beni ilgilendirmez evlerine de temiz mi pis mi diye gitmiyorum ama çok dikkatimi çekmeye başladı bu konu mesela bi akrabam mutfakta tezgahtaki bezle tezgahı sildi sonra yeri sildi bana mı anormal geliyor bu hareketler herkes mi böyle
Eğer belli bir sınırın üstündeyse kirlilik hayatta yemem içmem evinde. Ama daha çok dağınıklık şeklindeyse sorun değil. Benim ev sürekli dağınık oradan biliyorum heheheh

Kimsenin temizligini umursamam. Kimseye yeterince temiz olmadigini ima etmem. Herkesin kendi hijyen anlayisi. Hic bir ikrami da geri cevirmem, yerim :)) sagligimi etkilemeyecek kadar temiz oldugu surece sorun yok. Afedersiniz ama bu baskalarinin temizligine takili kalanlari itici buluyorum. Tek vasiflari temizlik yapabilmekmis de diger kadinlarla kendilerini bu konuda yaristiriyorlarmis gibi geliyor :))
Temiz olmak ve mutfakta becerikli olmak ölümüne kapışır. Meşgalesi olmayanlar için dünyadaki ennnn önemli konular bunlar

O zaman dışarıdan evinize hiç bir şey sokmamanız lazım. Kişilere indirgemeyin bence.
Fırından aldığınız ekmek , belki adamın teri damladı.
Aldığınız pasta, belki eldivensiz yaptı, yüzünü gözünü kaşıdı üzerine krema sürdü.
Dışarıda yediğiniz yemek... Buraları çok açmak istemiyorum, hayal gücünüze kalsın.:kahve:

Temiz olmak ve mutfakta becerikli olmak ölümüne kapışır. Meşgalesi olmayanlar için dünyadaki ennnn önemli konular bunlar
Benim kayınvalidem öyle
Herkesin evini inceler bakar

Hatta hep anlatır onun babaannesi ,annesini istemeye gittiğinde mutfakta anneannesinin tencere altına bakmış siyah mı diyee

Saatlerce mutfakta tencere altı ovalar sürekli temizlik yapar😬

Bu direkt obsesiflik galiba, sehpada toz olabilir rahatsız olmam veya ortalık dağınık olabilir ondan da rahatsız olmam ama maalesef bende mutfakta sürekli el yıkıyorum, bir şey kesmişsem ellerimi yıkamadan diğerini kesemem, sırf bu takıntı yüzünden tırnaklarımı da uzatamam.

Ellerini sürekli nemlendirmelisin, çok sık el yıkadığım için yatmadan önce theblackswan’ın da önerdiği gibi sarı kantaron yağı, o kalmamışsa saf zeytinyağıyla ellerimi nemlendiriyorum yoksa çok kuruyor ve çatlıyor :(
Bende bu dertten muzdaribim, cok isterdim siradan kremlerle nemlenebilen ellere sahip olmayi :( ama bende theblackswan theblackswan 'in yazdigi gibi domates kesip el yikarim, sogan dograr el yikarim, kizlara atistirmalik/yemek mi verecegim el yıkarım, covid'den sonra aliskanlik kaldi bende.

G7u7

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu arada su guncellemenin etkileri bende hala devam ediyor, sayfayi her yeniledigimde rengi degisiyor, mesela su an pembe tema var, az onceki sayfada mavi temaydi. Seni bulmuşken yazayim dedim.

Back