• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kadının temiz olduğunu nasıl anlarsınız

selam kızlar sanırım kafamı temizlikle bozdum önceden kimsenin temiz olup olduğuyla ilgilenmezdim ama evlendikten sonra birine gittiğimde istemsizce temiz değilse bir şey yiyip içemiyorum lavabosunu kullanamıyorum bir kadının temiz olup olmadığını nasıl anlarsınız eskiler kapı önünden derdi o çok doğru apartmanda karşımdaki kadının kapı önü hep dağınık olur çöp olur geçen evine gittik evide öyleydi kimsenin temizliği beni ilgilendirmez evlerine de temiz mi pis mi diye gitmiyorum ama çok dikkatimi çekmeye başladı bu konu mesela bi akrabam mutfakta tezgahtaki bezle tezgahı sildi sonra yeri sildi bana mı anormal geliyor bu hareketler herkes mi böyle
Son cümlenizde sorduğunuz soruya cevap vermiş oldunuz bence 😂 tezgahla yeri aynı bezle silen insanın temiz olup olmadığı çok net anlaşılır. Fakat mesele temizlikten ziyade eskilerin tabiriyle “şart şurt” bilmek. Mesela gittiğin evde bakarsın tezgah tertemiz,yerlere bakarsın tertemiz. Aaaa dersin evi pırıl pırıl. Ama aslında ikisini aynı bezle silmiş ? Ve o tezgahta sana börek açmış. 🥴
İşte bu pis insan demek değil de şartsız şurtsuz insan demek oluyor 😭

Yalnız pislikten ölen görmedim. Bazı konularda ne pis aileler var bir şey olmuyor. Fazla deterjan kimyasallar daha zararlı. Gözümün önünde pis yaptığını görmezsem sorun yok. Mesela orasını burasını kaşıdı elini yıkamadan yemek yaparsa yiyemem. Benim evim her zaman tertemiz değil, kimin öyledir ki hele çocuklu evde.
çok kötü bir durum gerçekten üniversitedeyken ev arkadaşımın annesi burnunu karıştırıp sonra dolma sarmıştı kadın gidene kadar dışarda yemiştim

selam kızlar sanırım kafamı temizlikle bozdum önceden kimsenin temiz olup olduğuyla ilgilenmezdim ama evlendikten sonra birine gittiğimde istemsizce temiz değilse bir şey yiyip içemiyorum lavabosunu kullanamıyorum bir kadının temiz olup olmadığını nasıl anlarsınız eskiler kapı önünden derdi o çok doğru apartmanda karşımdaki kadının kapı önü hep dağınık olur çöp olur geçen evine gittik evide öyleydi kimsenin temizliği beni ilgilendirmez evlerine de temiz mi pis mi diye gitmiyorum ama çok dikkatimi çekmeye başladı bu konu mesela bi akrabam mutfakta tezgahtaki bezle tezgahı sildi sonra yeri sildi bana mı anormal geliyor bu hareketler herkes mi böyle
Kafayı temizlikle bozduğunuz için size yeni item kazandırayım gizlice çamaşır mak gözüne bak kirliyse pistir :)

Çok yakının olmadığı sürece başkasının evindeki temizliği niye kafana takıyorsun ki.Okb olabilir misin ?

Son cümlenizde sorduğunuz soruya cevap vermiş oldunuz bence 😂 tezgahla yeri aynı bezle silen insanın temiz olup olmadığı çok net anlaşılır. Fakat mesele temizlikten ziyade eskilerin tabiriyle “şart şurt” bilmek. Mesela gittiğin evde bakarsın tezgah tertemiz,yerlere bakarsın tertemiz. Aaaa dersin evi pırıl pırıl. Ama aslında ikisini aynı bezle silmiş ? Ve o tezgahta sana börek açmış. 🥴
İşte bu pis insan demek değil de şartsız şurtsuz insan demek oluyor 😭
Bu şart şurt olayı bende de var. Mesela mutfaktaki bir leğen banyoda kullanılmaz, çocukken mahallede dut ağaçları vardı, komşumuz bizim çamaşır leğenini alıp dut koymuş içine.
Aslında bez olayında sabunla deterjanla yıkayınca temiz oluyor yeri sildikten sonra yıkarsa. Yabancıların titizlik programında o temizlik hastalarından biri, çok kirli ama inanılmaz piş bir klozeti temizledi iyice temiz olduğunu göstermek için de yaladı. Bize ters tabi bunlar.

çok kötü bir durum gerçekten üniversitedeyken ev arkadaşımın annesi burnunu karıştırıp sonra dolma sarmıştı kadın gidene kadar dışarda yemiştim
Ay iğrenç işte öyle bir insanın evinde asla bir şey yenmez. Ben evde yemek yaparken saçım dağıldıysa toplarım sonra ellerimi yıkarım.

Kafayı temizlikle bozduğunuz için size yeni item kazandırayım gizlice çamaşır mak gözüne bak kirliyse pistir :)
Kendini dünyanın en temiz kadını sanan, çevresindeki herkesin evinin pisliğini eleştiren biri mutfakta çiğ yumurtaya ve çiğ ete dokunduktan sonra elini yıkamadan her yere sürüyorsa o kadın pistir, çünkü mutfağı bakteri yuvası haline gelmiştir. Ayrıca çok titizim diye geçinen herhangi birinin kıyafetinden binlerce bakteri sayabilirim ve bu bakteriler insan ve hayvan dışkısında yaşayan bakterilerdir. Konu sahibi banlanmış ama okur belki. Yani kimse % 100 hijyenik bir ortamda yaşayamaz, bu mümkün değil. O yüzden kafayı kırarsın dedim de beni tersledi 😃

Benim görümcem aşırı titiz olmasıyla bilinir. Ancak bizde kalınca dehşete kapıldım.

Mutfağın bulaşık süngeriyle klozeti temizledi, sonra da mutfağa geri getirdi. Çamaşır suyu kullanmış, o yüzden her iki tarafta da kullanılırmış, ben anlamıyormuşum. Kalp krizi geçiriyordum. .

Gece gece deterjan gözünü kontrol etme bozukluğu yüklediğiniz için teşekkür ederim. Ölecek miyiz doktor🥺
Temizlik kavramı Çocuktan önce Çocuktan sonra diye ikiye ayrılır, titiz değilim ama yeni evli ve çocuksuzken iç çamaşırlarını kaynatarak yıkayıp çorapları bile ütülerdim, kız bir doğdu pencerelerden mama atığı süzülürken seyreder hale geldim.

2 kriterim var, wcde tuvalet ve lavabo temiz olsun, mutfakta da hijyenik yemek yapılsın, onun dışında isterse tozlardan gülen yüz çizilsin, ortalık dağınık olsun önemli değil.

Eklentiler

• IMG_4452.jpeg
    IMG_4452.jpeg
    251,2 KB · Görüntüleme: 101
Bellı edıyor ya. Mesela bır insan temızse duzenlıyse evıde kendıde temız oluyor. Bende uzun tırnak hiç sevmıom şimdi değerlı KK hanımları kızar bana ama uzun ojelı tırnagı görünce aklıma cesıt cesıt şeyler gelıo. Herkesın bı takıntısı var işte

Benimde bir arkadaşım vardı , temizlik takıntısı vardı aşırı titizdi evine gittim çöp ev.. ı belgesellerde kanallarda çıkan çöp evlerden!! Ve bidaha gitmedim dışarda buluştum felan evli 2 cocuğu var.. ev mikroptan dağınlılıktqn yürünmeyecek haldeydi. Kendisi depresyon yaşadığı için bişey demedim. Coğu kişi psikolojik sıkıntı cektiği için bırakıyo herşeyi.. zaman zaman insan tembellik eder hadi bugün yapmayım dersin ama bukadar olmaz.. ve o günden sonra benimde takıntım başladı hatta bende psikolojik destek aldım çok üzgün olduğum bi dönemdi sonra annemde tabakların üstünde erimemiş tablet tozu gördüm tabakları sürekli baştan aşağı yıkıyorum tabak canak bırakmam 🤣 masumlar apartmanındaki kadın gibi olmuştum şuan hafifledi biraz

Benim tertip kriterim kapi onune ayakkabi koymamak.

20'li yaslarimda gorgusuz bir komsumuzun kapi önüne ayakkabılarını (pardon ayakkabi dağını) koyması sebebiyle merdivenlerden dusup kolumu kirmis ve kafa travmasi gecirmistim.

Kendini dünyanın en temiz kadını sanan, çevresindeki herkesin evinin pisliğini eleştiren biri mutfakta çiğ yumurtaya ve çiğ ete dokunduktan sonra elini yıkamadan her yere sürüyorsa o kadın pistir, çünkü mutfağı bakteri yuvası haline gelmiştir. Ayrıca çok titizim diye geçinen herhangi birinin kıyafetinden binlerce bakteri sayabilirim ve bu bakteriler insan ve hayvan dışkısında yaşayan bakterilerdir. Konu sahibi banlanmış ama okur belki. Yani kimse % 100 hijyenik bir ortamda yaşayamaz, bu mümkün değil. O yüzden kafayı kırarsın dedim de beni tersledi 😃
Bak ona ben de dikkat ediyorum. Mesela benim etleri kestiğim doğrama tahtası bile ayrıdır. Antibakteriyel sabunum mutfakta hep durur. Ben yemek yaparken bile sürekli el yıkıyorum. Tavuk, et kesmişim o elle devam edemiyorum; bir yere dokunmadan direkt elimi iyice yıkayıp soğan mı doğranacak, domates mi rendelenecek her neyse, ancak o şekilde sıradaki yapacağıma devam ediyorum.

Herkes ben gibi değildir; ama göz görmeyince gönül katlanıyor.

Gece gece deterjan gözünü kontrol etme bozukluğu yüklediğiniz için teşekkür ederim. Ölecek miyiz doktor🥺
Temizlik kavramı Çocuktan önce Çocuktan sonra diye ikiye ayrılır, titiz değilim ama yeni evli ve çocuksuzken iç çamaşırlarını kaynatarak yıkayıp çorapları bile ütülerdim, kız bir doğdu pencerelerden mama atığı süzülürken seyreder hale geldim.

2 kriterim var, wcde tuvalet ve lavabo temiz olsun, mutfakta da hijyenik yemek yapılsın, onun dışında isterse tozlardan gülen yüz çizilsin, ortalık dağınık olsun önemli değil.
Ayyy muneeee 🙈🙈🙈 ben konu sahibine yeni bir takıntı olsun diye yazdım valla ben takıntılı değilim yaşam alanım temiz olsun bana yeter dk başı evde kir toz arayamam benim de günlük atlamadıklarım yemekten sonra ocak silme uyumadan wc lavabolar domestos dökme onun dışında haftalık aylık rutinim yok canım isterse bütün evi indirir kaldırırım istemezse her yer dağınık olabilir önemli değil ☺️
Bu arada sen baya temizsin bence baksana en unutulan yer tertemiz

Bak ona ben de dikkat ediyorum. Mesela benim etleri kestiğim doğrama tahtası bile ayrıdır. Antibakteriyel sabunum mutfakta hep durur. Ben yemek yaparken bile sürekli el yıkıyorum. Tavuk, et kesmişim o elle devam edemiyorum, bir yere dokunmadan direkt elimi iyice yıkayıp soğan mı doğranacak, domates mi rendelenecek her neyse ancak o şekilde sıradaki yapacağıma devam ediyorum.

Herkes ben gibi değildir; ama göz görmeyince gönül katlanıyor.
Kuzum benim ellerim de bu yüzden egzamadan kurtulamıyor, çok titiz olduğumu asla iddia etmiyorum ama mutfak hijyeni en önemli olanı.

Benim tertip kriterim kapi onune ayakkabi koymamak.

20'li yaslarimda gorgusuz bir komsumuzun kapi önüne ayakkabılarını (pardon ayakkabi dağını) koyması sebebiyle merdivenlerden dusup kolumu kirmis ve kafa travmasi gecirmistim.
O dediğiniz kent kültürüyle ve görgüyle alâkalı daha çok, size katılıyorum; asla tahammül edemiyorum. Apartman yöneticisiyim, ayakkabı koymayın, açık ayakkabılık kullanmayın diyorum; adam neden ki diyor. Görüntü kirliliği, koku ve yaşadığınız talihsiz olaydaki gibi merdivenlere dizdikleri ayakkabılara takılıp düşebiliyoruz. Apartman yaşamına adapte değil milletimiz, çıkıp geldiği müstakil köy evindeki yaşam tarzına apartmanda da devam ediyor. Nereden geldiği önemsiz; ama bulunduğu bağlama uyum sağlamak zorunda insan.

O dediğiniz kent kültürüyle ve görgüyle alâkalı daha çok, size katılıyorum; asla tahammül edemiyorum. Apartman yöneticisiyim, ayakkabı koymayın, açık ayakkabılık kullanmayın diyorum; adam neden ki diyor. Görüntü kirliliği, koku ve yaşadığınız talihsiz deneyimdeki gibi merdivenlere dizdikleri ayakkabılara takılıp düşebiliyoruz. Apartman yaşamına adapte değil milletimiz, çıkıp geldiği müstakil köy evindeki yaşama apartmanda da devam ediyor. Nereden geldiği önemsiz; ama bulunduğu bağlama uyum sağlamak zorunda insan.
Katiliyorum.

Ama bu tarz yasama alismis insanlar adapte olmak yerine cevrelerini etkileyip kendileri gibi yapiyorlar. Kentlilik, kent yasami git gide yozlasiyor, tabii bu kucuk bir ornek ama hayatin olagan akisi kotunun iyiye evrilmesini kabul eder, bizdeyse tam tersi iyi kotuye, dogru yanlisa benzemeye basliyor zamanla.

Cok uzucu.

Kuzum benim ellerim de bu yüzden egzamadan kurtulamıyor, çok titiz olduğumu asla iddia etmiyorum ama mutfak hijyeni en önemli olanı.
Evet kuzum maalesef, saf sarı kantaron yağı mutlaka bulundur; çok iyi geliyor. Arada vazelinle ellerini, çok iyi bir nemlendirici. Bir de en azından bulaşık, tezgah, ocak temizliği kısmında eldiven kullan lütfen. En kötüsü kimyasallarla temas ve sen bunu çok yapıyorsun.

Back