Bir Kadına Ölmüş Kocasının Aldattığını Söylemek ya da Söylememek:(

Daha fazla göz yaşı akıtır. Affedemez. Hesap sorma durumu olmadığı için içinde büyütür. Bunu en yakın çevremden biliyorum. Yıllar geçti geçmedi içinde üzüntü.

Sonuçta hata kocasının. Eğer kadın hayata devam etmeyi başaramadıysa bu onun suçu. Onun güçsüzlüğü. Çünkü hiç bir yalan saklı kalamaz. Söylenmediği zaman geriye döndüğünde ben bu adam için göz yaşı döktüm diyecek.
Kadınlar ..ah bu kadınlar... Ağlamak için bir çok bahanemiz var. Kadınların güçlü olması bir erkeğin yarattığı acıyı kendine acıyor veya hesaplaşmayla sorunu çözemeyeceğini bilmesi gerekir.

SOnuçta suç işleyen, aldatılan kadınlar ister yüz yüze hesaplaşsın ister hesaplaşmasın. Kadın kendini affetse suçun kendinde olmadığını kabul edebilse bu sorunlar hiç olmaz. Sİler gözünün yaşını ve hayatına devam eder. Zor diye bir şey yok ... Allah kimseye kaldıramaycağı yük vermez. Vardır bunda da bir hayır.

Gİzlemekle kimseye yardımcı olamazsınız. Mutlaka duyulur. Yıllarca sürecek... kadın kocasının yasını tutup tutmayacağını ona bırakın. Sonuçta hayatta olsa da eşi hiç bir zaman hesaplaşma bitmeyecek.

Daha fazla göz yaşı akıtır. Affedemez. Hesap sorma durumu olmadığı için içinde büyütür. Bunu en yakın çevremden biliyorum. Yıllar geçti geçmedi içinde üzüntü.
Akacak göz yaşı varsa sen- ben engel olamayız. Çekilecek bir sıkıntı varsa dayanmasını bilmemiz gerekir.

Katılıyorum.
Kaybedeli ne kadar olmuş bu da önemli tabi... Biraz sakinleşip alışma sürecine geçtikten sonra söylemesi gerektiğini düşünüyorum.

T taptazegelin ne düşünüyorsun şuan?

bence söylemeyin ağlıcağı tek bişey varken iki katına çıkıcak ben nefret edeceğini düşünmüyorum ölen ölmüş ama yaşayan insanın acısı daha da artacak

bence söylemelisin belki acısı azalır bu adam içinmi yas tutuyorum der belki ve kendine gelir

yapmayın lütfen bu sefer hem öldüğüne hemde aldatıldığına üzülmüş olcak yani acısı ikiye çıkacak ölmüş birinin arkasından kötü düşünemez kimse sanmıyorum

evet aldatıldıgına üzülecek belki ama bence tuttugu yas sona erecek yada azalacak kötü düşünmese bile artık sevgisi kalmayacaktır kendisini aldatan birine karşı yani bence öyle bu benim fikrim ama sizin fikrinizede saygı duyarım

Soylemeyin.Kendisi er yada gec bir sekilde ogrenecek.Belki simdi belki yillar sonra..Benim teyzemin kizida nisanlisini trafik kazasinda kaybetti .Ramazan oruclariydi. Birlikte iftar acacaklardi onu bekliyordu.Baska bir ile gitmisti. Nasip olmadi genc yasta oldu vefat etti.Teyzemin kizi da universite de lisans yapiyordu.perisan oldu.Kendine gelemedi. 40 i verildigi gun nisanlisinin annesinin evindelerdi ve ogun ogrendi. Meger eski sevgilisinin yanindan geliyormus.Gorusuyorlarmis da.Sonra o eski sevgiliyle orda karsilastilar. Ne kadar aci bir durum.Sonra kendini toparlama basladi.
Hicbir sey gizli kalmaz ama soylememeniz dogru bir karar .O gercekle bir gun kendisi karsilacak.

söylemek en dogrusu olur, ama adam ölmüş ve kadın öğrensede öğrenmesede o borcu ödeyecek degıl mı?
degısen tek sey kadın kendını paralamayacak gıbı gorunse bıle içi içini yer
adam ıcın feci üzüldüğüne göre adam aldatmasına ragmen kadına kötü davranmamıs, yoksa kadın bu kadar yasını tutmazdı
o yuzden bırak kadın kocasını öyle bilsin ve kendısıne bağlı oldugunu sandıgı eşinin yasının tutsun
nasıl olsa bellı bır zaman sonra bu da gececek
kalıcı olan şey, eşinin onu cok sevdıgını bıldıgı olacak..
bunu adam ölmeden önce bılmelıydı
artık cok geç..söylemek anlamsız.. bilmesi anlamasız ve acı verıcı..

sizde haklısınız ama bisüre sonra ölüm acısı dincek çünkü hayat devam ediyor ama aldatıldığını düşününce acısı günden güne artıcak çünkü hesap soracağı biride yok olan yine kendisine olucak anlıcağınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…